Dog.bg Форуми : Разгонване-незнам къде да си задам въпроса :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разгонване-незнам къде да си задам въпроса :) Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2012 - 08:02 PM

Кастрацията не гарантира здраве.. Кучетата си живеят добре и без да са кастрирани. :ba_025:

Разпитайте как живеят кучетата в развъдниците. И защо някои от тях макар и да не се ползват за разплод седят с топки :ab_041: И защо ако е толкова естествено и безобидно всичко това животните не се раждат кастрирани.. Тук страшно много хора искат всичко да е кастрирано.. аз на ваше място щях да изчакам..

Аз лично имам кастрирано мъжко куче и разлики има, но определено не е към по-добро.. Намерих един женски дакел, който също се наложи да кастрираме, защото живее с мъжко некастрирано(слава Богу) куче при родителите ми, но откак я кастрирахме надебеля и само спи. :ab_041: Ако искате кучето ви да се превърне в търтей и да няма поколение кастрирайте :ba_025:

Моя мъжки пинчер имаше проблем, и аз си внуших, че ако кастрирам може и да го предпазя.. И аз бях подведен от статии и др. глупости. кучето почна да пълнее, сега е на диетична храна. :zz_020:

Помислете много добре, защото връщане назад няма. остават последиците, а те са за ваша сметка.. оставете какво ви навиват хората с НЕкастрирани кучета. :ab_041: :wb_052:

#22 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2012 - 09:54 PM

Да бе,обаче нито тепърва ще бутам количка,нито бебето ми ще лази в капки кръв,нито ще трябва да се спасявам от глутници.А ако докато подрина да изгоня някой мъжкар вземе,че ми налети? Или ако вземе,че не се махне,а директно си я качи? Става въпрос за ситуацията в,която се намира жената.С увеличение на движението и смяна на храната проблема с напълняването се решава.
Между другото аз също предвиждам кастрация на мъжкото ми куче имайки в предвид ,че живее с две женски.Честно казано не си представям в близките 5-6 дай боже и повече годинки да ме радва 4 пъти в годината да спим с приятелят ми по месец в различни стаи и заключени. :ab_041: Да не говорим ,че се и мъчи горкият.Надявам се с тренировки да намалим риска от пълнеене.че все пак некастриран е 60кг.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#23 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 10:04 PM

Да бе, обаче всичко това може и да не се случи. И капките кръв може да се избегнат, също и глутниците. Направо се чудя как живеят некастрираните кучета и как досега не са ми "качили" куче.. :ab_041: Всеки има право на избор. Тренировките не винаги са възможни, налага се някои да са на специална храна, освен това забелязвам и промяна в характера. Самото куче не си играе толкова, не е толкова активен.. Нищо положително :re_037: Аз само споделям моя опит. Не бих кастрирал животно повече, освен ако не го налага здравословното състояние. освен това го лиших от поколение завинаги, за което ме е яд най-много. :ab_041:

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 December 2012 - 10:55 PM

Цитат

откак я кастрирахме надебеля и само спи. :ab_041: Ако искате кучето ви да се превърне в търтей и да няма поколение кастрирайте :ba_025:

Моя мъжки пинчер имаше проблем, и аз си внуших, че ако кастрирам може и да го предпазя.. И аз бях подведен от статии и др. глупости. кучето почна да пълнее, сега е на диетична храна.

Eла да ти покажа моите женски като са кастрирани да не би да са търтеи или пък да спят по цял ден.
Молих се (буквално)едната да напълнее малко след кастарцията,но уви 1,5 година след кастрацията си е същия скакалец.
Другата по принцип си варира в границите 44-48.
Едната беше именно с ''чудесната'' пиометра.
А именно куче,което не кастрирах и даже роди по ''препоръка'' на ветиринар се наложи да приспим заради тумор на млечни жлези едва на 10 год,при все,че тази порда живее спокойно до 16-18 год.
Така,че е много относително всичко :ae_085:
Със здраве :re_037:

ПС:Твоя не е ли на диетична храна ,защото е с панкреатит или преди да откриете заболяването сте били на диетична?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 11:09 PM

Аз говоря за моите кучета, не за другите. Нали знам какво беше поведението му преди кастрацията и виждам какво е след нея.. та затова съжалявам. :dh_188: Да, с панкреатит е, но преди да мине на лечебната храна бешше много пълен. Почна да качва килограми след кастрацията, след като се разболя и беше 5 дни само на системи, а после на тая лечебна храна върна нормалното си тегло. Даваш примери за пиометри, аз също мога да ти кажа, че досега не съм имал некастрирано куче(аз или мои познати) с това заболяване. дакела който намерих е поне на 14-15 години, женски и нямаше пиометра.

Дакелката дето намерих също започна да качва килограми и стана ленива. Имам съседи с кастриран дакел, който също е топка.. Повече никога не бих причинил подобно нещо. Природата си знае работата и явно ние не трябва да се бъркаме чак толкова и да си играем на Господ. Така мисля аз :ba_025: затова казвам хубаво да си помислят, а не да се подлъгват по мнения тук. После проблемите са за тяхна сметка, а да гледаш 15 години куче инвалид не е никак приятно. Да го тъпкаш с храна за "кастрати"(не случайно е създадена такава храна) Особено ако знаеш, че ти си му причинил това. И че си го лишил от правото да отгледа малки.. :zz_020:

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2012 - 11:28 PM

Цитат

Цитат

Аз говоря за моите кучета, не за другите.
Даваш примери за пиометри......

Да и аз говоря за моите кучета именно,защото имахме пиометра.

Цитат

дакела който намерих е поне на 14-15 години, женски и нямаше пиометра.

Дакелката дето намерих също започна да качва килограми и стана ленива

На 15 год без особено движение предполагам и без диета в храната какво очакваш?
Моят дядо е на 13 и като цяло това прави спи и яде.И да ограничаваме го в храната,защото си качва и без да е кастриран.

Цитат

а да гледаш 15 години куче инвалид не е никак приятно.

Не,не е ,но не може да се каже,че кастрацията прави кучето инвалид.

Цитат

Нали знам какво беше поведението му преди кастрацията и виждам какво е след нея.. та затова съжалявам.

И аз съжалявам,може би ако бяхме кастрирали кучето ми щеще да е живо,а не да агонизира 2 месеца. :dh_188:

Не целя заяждане или спор на темата ''за'' или ''против'',просто размишлявам на глас :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 11:29 PM

Преди да кастрира никой не може да каже как ще се отрази това на кучето. Ако след това започнат проблемите положението няма да е розово.. Явно шанса е 50/50 :ab_041: А аз съм нямал женско куче с пиометра :ab_041:

Дакела е на 15, но пинчера беше на 2. И защо трябва да е на диети? Движение има, просто има промяна в характера и пълнее. И аз не се заяждам, просто споделям какво се случи на нас. Поема се немалък риск. За след операцията, излизането от упойка и др. подробности хич няма да говоря..

#28 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2012 - 11:40 PM

Излизането от упойка,като всяка една операция.Няма как.
Не диети,а храна с по-малко протеин и мазнини за възрастни кучета.
Не знам за твоята дакелка,но моя дедо след 30 мин разходка бавно ходене,после се поносваме и на ръце. :dh_188:
Спирам,че оспамихме на жената темата :md_064:
Лека вечер :re_037:

PS:Имам и кастрирани котки-също нямат промяна-нито са лениви,нито дебели. :wb_052:Не мога да ги спра да се гонят из вкъщи и да събарят всичко по пътя си :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 07:43 AM

Цитат

Имам и кастрирани котки-също нямат промяна

Възможно е. Моето обаче има и съжалявам че го скопих :dh_188: Превърна се в един малък гей.. :ab_041: Никога повече :ba_025:

#30 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2012 - 08:00 AM

Добре де,сега ще ми кажеш ,че от приютите всички кучета дето излизат са лоени топки.
В конкретната ситуация за жената е по-добре да си кастрира кучето.Ще си спести грижи и проблеми,ще се разхожда спокойно с куче и бебе,два пъти в годината няма да чисти като ненормална,за да не би бебчо като лази да цопне ръчичките в кръв и да си бръкне в устата.А и освен човешкото бебе няма да и се налага да гледа и кучешки такива.Ако имат познати ,които искат бебета подарък,на улицата или тук в дог.бг постоянно има попълнения именно заради хора,които расъждават като теб.Като толкова да не се бъркаме в работите на Господ и природата да не се и лекуваме ,като се разболеем-ако е рекъл Господ ще оздравеем.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#31 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 09:24 AM

Кучетата от приютите не са домашни. Те скитат по улиците, кога се хранят, кога не.. В приютите хранят с гадна храна, дажбите понякога са малки, понеже няма средства. В конкретната ситуация аз не знам кое е по-добре. Има памперси, има и др. начини да няма кръв по пода. Тя нека да прецени кое е по-добре за нейното кучето.

Цитат

.Като толкова да не се бъркаме в работите на Господ и природата да не се и лекуваме ,като се разболеем-ако е рекъл Господ ще оздравеем.

Некастрираното куче не е болно. То не се нуждае от спешна кастрация за да оживее.. Напротив, като го кастрираш ти променяш една работеща система. Махаш работещи органи, а накъде ще тръгнат нещата после никой не знае.

Бебета има, защото общината не си върши работата. малките на моето куче няма да отидат на пътя(не съм срещал глутница пинчери :wb_052: ), защото ще им намеря стопани но това е друга тема. :ba_025:

#32 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2012 - 09:56 AM

Обсъждаме конкретната ситуация.Жената си е мислила ,че кръвотечението продължава няколко дни и ще може да използва гащи.Да ама не. След два месеца ще има бебе.След още четири кучето ще се разгони пак.Ще трябва да го разхожда,защото явно съпругът и не може.Едва ли уличните кучета ще изчезнат за четири месеца,за да може да се наслаждава спокойно на разходките на бебе и разгонено куче. Но в края на краищата всеки си решава какво да избере-едно спокойно,дори и малко по-пълно куче макар че може да се избегне това или притесненията при разходка ,върволица от кучета и цапаниците в къщи.Едното вече е опитала,следващият път ще е в плюс с бебе.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#33 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 11:00 AM

За кръвта може да ползва памперси. Улични кучета в България ще има и след 100 години.. :ab_041: Но нападение не е изключено, дори да си с кастрирано куче. Моето са го нападали и пак ни следват глутници. От тях спасение няма. Аз не бих кастрирал, надявам се да помислят добре преди да режат. :ba_025:

#34 Потребителят е офлайн   Hera_Ivanova Икона

Публикувано: 07 December 2012 - 12:30 PM

Наистина темата с кастрирането е безкрайно обширна и всеки собственик трябва да реши за себе си,за кучето си и за ситуацията,в която се намира кое е най-добре.Вярно,че веднъж като срежеш връщане назад няма и трябва да се помисли добре,но за мен лично решението е само едно и това е кастрацията.Както казва Desi79 въобще не ми се мисли ако пропусна капчица кръв и бебето вземе да пипне и....само като си го представя и ми се повдига.Разходките въобще няма да ги коментирам,просто трябва да тичам с кучето за 2мин навън и после да го оставя да тъжи само вкъщи.Сега не ми пречи толкова кръвта,която и днес си я има,колкото настроението и,честно ви казвам имам чувството,че ако можеше щеше да си пререже вените,то е мъка,то е чудо.Близо до блока имаме поляна,на която си играят много кучето,преди летеше като луда всяка вечер,сега вече цял месец,че и още ще се наложи не е припарвала до там.То излиза,че 3 месеца в годината ако трябва да я пазим тя от стоенете вкъщи ще надебелее повече отколкото ако е кастрирана и търчи с другите.80% от кучетата на тази поляна са женски и само едно от тях е кастрирано и то колкото и да е странно за мен,това е най-красивото куче,породисто и ако имаше малки сигурно нямаше въобще да е трудно на собствениците и да им намерят дом,но те са взели своето решение и да ви кажа,въпреки,че е голяма порода не е напълняла въобще,но тя тича и сутрин и вечер поне по 30мин,така,че се компенсира.Нашето кученце колкото и да си е красиво за нас,за другите хора си е просто един мелез и шанса за дом на кученцата и би бил сигурно 0,01% в тези времена.Мисля,че сме и осигурили достатъчно добър живот и дори и кастрирана би била много по-щастлива при нас,отколкото ако си беше останала на улицата и вече може би щеше да е бременна.Пожелавам на всички ви здрави и щастливи кучета със здрави и щастливи стопани,пък дали са кастрирани или не-това вече всеки си решава.Хубав ден на всички :ae_085:

#35 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 01:33 PM

Ще използвам чуждата тема за да задам и моя въпрос свързан с разгонването.
Кучето ми е на 2 години. Първото разгонване беше в края на декември когато беше на 1 година. Имаше кръв, но не много. Нямаше кръв по пода, нито в леглото й, можеха да се видят следи от кръв при изтриване на вулвата и внимателно следене на кучето.
Второто разгонване беше след 6 месеца - в края на юни. Протече без нито една капка кръв, вулвата беше подута. При разходки не сме събирали кучета и не сме се радвали на повишен интерес. Разгонването премина за около 2-3 седмици.
Преди месец премина и третото разгонване, което протече като второто - без никакво кървене.
След второто разгонване ходихме на ехограф и казаха, че всичко е нормално.
Възможно ли е разгонване да протича без кървене и на какво се дължи? Какви изследвания трябва да се направят за да се разбере за евентуален здравословен проблем.
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2012 - 01:42 PM

Показване на мнениетоOfika, в 07 December 2012 - 01:33 PM, написа:

Ще използвам чуждата тема за да задам и моя въпрос свързан с разгонването.

Според мен има значение и породата на кучето.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#37 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 01:53 PM

Порода - малка италианска хрътка. :md_064: 4.5 кг, 35.5 см височина в холката.
Второто разгонване съвпадна с намирането на кучето. Тъй като нямаше кръв решихме, че е в края на разгонването, но по продължителността на уголеменената вулва бих казала, че като я намерихме разгонването е в началото. Изчакахме да мине месец и да я заведем на ветеринар, за да сме сигурно, че няма бременност.
Сега обаче се притеснявам, че нещо не е наред.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2012 - 05:16 PM

Сега остава собствениците на кучета от тази порода да споделят дали са наблюдавали нещо подобно, за да видим дали не е породна специфичност.
Или пък собственици на какви да е кучета, на които им се е случвало същото и кучетата им нямат никакви здравословни проблеми.

Ако няма ни от едните, ни от другите - значи или наистина има проблем, или кучето е уникално в това :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#39 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 December 2012 - 07:27 PM

Възможно е кръвта да е минимална, и девойката да се почиства и вие да не забелязвате.Моята сетерка се разгонваше по-същия начин .Единствено по оглушаването /не чува командите/и по подозрителното душене от овчарката разбирах че,се разгонва.Сега е на 12 г.и е кастрирана по здравословни причини.В момента се сблъсквам с другата страна на кастрацията.Болки в ставите ,изпускане рано сутрин.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#40 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 07:38 PM

Буш, в България собствениците на женски левретки са не повече от 3-ма :md_064: Разбира се, че първо тях питах. Казаха, че това е невъзможно, при тях протича, така както е описано в книгите.
Все още се притеснявам дали не са й поставяли нещо докато не беше при нас.
Надявам се, да е като при сетерката на Джон и нищо да й няма.
Кучето е по 24 часа с нас, тя стои на стола до мен по цял ден, няма как да не забележа дори миниатюрни капчици кръв.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни