Цитат
Здравейте ,
Съгласен съм да се съглася с написаното от kadebo на 82 страница , че кучето е овчарско.
Това ,че го наричат каракачанско е може би заради това , че едно време избиха кучетата и се запазиха само при така наречените каракачани с малки изключения ,разбира се .
Много пъти вече съм казвал , че това е тривиално название добило широка популярност , а и не мога да разбера защо продължават безмислените спорове за пустото име .
Кучето е овчарско ;) BEER
Поздрави
по него време каракачаните бяха в низините(не по свое желание),а според гн Атанасов са нарекли в тяхно име "породата" в знак на ....."добра воля" може би?по това време наи голяма заслуга за опазването имат овчарите ,НО тези в планините (сети се за кои става въпрос)
в моя краи на на кучето казваха ....чобанско ,овчерско(с 'е')и овчарско разбира се (зависи какъв е собственика)НО и всеки е чувал за каракачанско (аз поне бях).
всеки кои твърди че номади не могат да селекционират за мен е .......смешен.те и разселват и кучетата там където са мигрирали каракачаните ,са мнооого близки ....дали имат заслуга за това .и всички са си крустили кучетата на държавиците си ..нормално е.
еи тва на черно бялата снимка(първата маи беше, дето са три) е мноого яко куче ....кво мислите за него ......и за бок не става знам
конак .няма да ти се обиждам......знам че съм келеш ама.