Българско овчарско куче
Публикувано: 06 October 2006 - 08:32 PM
Интересно ,че и dog.bg не позна или нарочно не каза кое е кучето wink
Аз така от време на време питам.
Нали не се сърдят някои хора.
Поздрави на всички super best

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 06 October 2006 - 08:50 PM
Цитат
Това за което питаш е така наречения Мравката ,беше собственост на Шаро от форума,сега при този които го експонира на изложбата.
Публикувано: 06 October 2006 - 08:56 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 06 October 2006 - 09:02 PM
Цитат
Цитат
Това за което питаш е така наречения Мравката ,беше собственост на Шаро от форума,сега при този които го експонира на изложбата.
Ама знам,знам .Само че не съм говорил с Росен и не знаех ,че е в друг .Направи ми впечатление ,въпреки че снимки с Мравчето са слагани на много места и е ставало много пъти дума за него , че не се знае кое е това живитинче.
Извинявам се пак на хората ,които успях да подведа

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 06 October 2006 - 09:05 PM
Цитат
petko,учудва ме ,че не знаеш пък ти това куче .Погледа на Мравката не се забравя лесно.И черното не е точно черно
Поздрави

Публикувано: 06 October 2006 - 09:07 PM
Мравка
Прикачени файлове
-
Mravka7.jpg (34.1K)
Брой сваляния: 86

Публикувано: 06 October 2006 - 09:24 PM
Цитат
Мравка
Сега остава само да се изясни Мравката БОК ли е или КК. Кой ще си припише правата над породността на кучето, след като то е ту при БОК, ту при КК (където отиде собственика му) и после пак при БОК (с явно новия си собственик) ?
Публикувано: 06 October 2006 - 09:27 PM
и хич да не те учудва че не го знам за мен снимките са нищо щом не знам какво прави при овцете .......инак ми хареса и на мен кучето но и да ме питаш незнам защо ......не е заради погледа .

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 06 October 2006 - 09:34 PM
Цитат
Цитат
Мравка
Сега остава само да се изясни Мравката БОК ли е или КК. Кой ще си припише правата над породността на кучето, след като то е ту при БОК, ту при КК и после пак при БОК ?
кк е маи с тва одрязано ухо хехее и в нкбок членуват маи хъбави кучета лошото е че ги слагат на една нога с други
да вземем например това много било хубаво ама.дребничко било .......неговото място ще бъде заето от друго по едро със силно контрастиращи бяло черни петна,а вижте го него черното му като на "мечка "бялото му е малко с други думи тои е нежелан и язък и за кучето и за ..........

Публикувано: 06 October 2006 - 09:36 PM

Публикувано: 06 October 2006 - 09:50 PM
А за това какво е правило при овце може да кажат хора ,които му познават историята .
А за заемането на мястото му и решаването на екстериорните проблеми с лека ръка си напълно прав

Публикувано: 07 October 2006 - 08:44 AM
Цитат
Това куче се казва Мавър. В Силистра го донесе Николай Тодоров. Кучето е от Разлог но по-вече за произхода му може да каже Николай. Няколко месеца след това го даде на Росен .Вече сме го коментирали тук / като Мравка /и няма смисъл да се повтарям. Много ми е интересно и той ли е от мелезите.
Публикувано: 07 October 2006 - 09:40 AM
Цитат
Поне според мен те са напълно еднакви
Пич, недей ! Чета тук и няма да ти казвам за какъв фън става на въпрос bravoS ама недей така провокирай хората още 80 страници караници да изпишат, че ще вземат да се сбият вече fow
Публикувано: 07 October 2006 - 01:13 PM
Цитат
Цитат
Пич, недей ! Чета тук и няма да ти казвам за какъв фън става на въпрос bravoS ама недей така провокирай хората още 80 страници караници да изпишат, че ще вземат да се сбият вече fow
Леле!Станахме смешни вече nono

Публикувано: 09 October 2006 - 04:56 PM
Цитат
Проблема е че никой не знае какво е БОК и Каракачанско куче.
БОК (Българско овчарско куче), би трябвало да е старинна българска порода овчарско куче, отглежадано на територията на днешна България от стотици, ако не и хиляди години - но в момента БОК е млада порода създадена в края на 90-те години на базата на тези старинни кучета.
От друга страна някой е решил да се прави на интересен и е решил да нарече тези кучета (старинните), каракачански - защото видите ли това име се било споменавало в няколко разказа на български класици (2 или 3 незнам за повече), а защо точно Каракачанско куче - никой неможе да ми обясни.
Все едно че каракачаните са я формирали и развили тази порода, но тук идва и противореието - те смятат породата за аборигенна за територията на България, а Каракачани по тези земи има от около XVI век - как ли са се наричали тези кучета преди това никой незнае?:), аможе би - овчарски, чобански, пастирски...
Така че е видно че става дума за едни и същи кучета - тук таме с някой примес на кавказец или в по-лошия случай нюфаундленд:)
Но ако ти каже някой че в БОК са мелези а в МАКК са чисти (каквото и да значи това), то може спокойно да не им се вярва - защото и при двете страни има мелези и чисти кучета. И което е най-интересно тези кучета произлизат от едни и същи породни линии.
Объркано е, но то кое ли в България не е объркано, че кучетата ни да са наред.