Цитат
Извинявам се за подигравателния тон!Ама ми стана едно леко на душата......
А и сега притесненията ми каква порода куче имам отпаднаха......
И ако някой каже - знаеш ли,твоето куче не е БОК защото ..еди какво си,а друг пък ако каже не е КК ,съм много лесен : казвам неееее беее, моето е Торняк и му затварям устата wink
Поздрави
Извинявам се че пуснах тази галерия и скърших ентусиазма на някои хора във форума, ама вече ми писна да обяснявам - не може да претендираш че твоето куче е аборигенно, след като живееш в страна 111 000 кв.км, и от всякъде си обграден от държави, чиито кучета досущ приличат на нашето. Не може, след като тази територия е била изцяло византийска, изцяло българска, изцяло турска. Неможе да твърдиш че каракачаните са опазили това куче, след като те по цяла зима са били по беломорието (разбирай гръцко), а лятото из балкана.
И сърби и гърци, и македонци явно разбраха това и никой вече не претендира че развъжда аборигенното куче на балканите - само ние още се напъваме.
Хората си създадоха породи, развиха си ги, показаха си ги пред света - създадоха си клубове, развъждат си и си обичат кучетата - макар че нито шарпланинеца прилича на някогашните такива, нито румънските приличат на някогашните такива - дори гърците, чието куче е досущ като нашето се опитват да избягат от това и се стремят тяхното да е изцяло бяло на цвят, за да се различава, за да не се чуди човек като види дадено куче - какво е.
Да ние сме най-големите кучкари на света, всеки разбира от кучета, но за съжаление не сме кинолози, а науката за кучетата се нарича кинология - нито е зоология, нито е овчарство.
Айде със здраве и да чакаме на хоризонта регистрацията в МФК на
Hellenicos Poimenikos
Хората от МАКК, много добре разбират за какво говоря - още едно българско аборигенно куче b)