Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1541 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2006 - 06:37 PM

а и това?

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1542 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 06:40 PM

и последно това?

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1543 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 06:49 PM

Цитат

Леле,леле!!!
Ха ха l) .Честито на всички собственици на торняк(разбирай БОК и КК) включително и на мен си l) .
Едва сега разбрах тънкия намек ,след 3 месеца,на Николай Атанасов ,като беше попитал каква порода е това куче и защо и беше сложил втората снимка от първа страница на посочения по-горе сайт oleeee
Всички СМЕ гола вода и от БОК и от КК ,и т.н
Та това куче какво е?

Има ли място за още коментари и преливане от "пусто в празно".

До момента нито едно доказателство в подкрепа на дълбокомислените и компетентни тези, изказани от селекционери, говорещи за чистопородност, базирайки се единствено на фенотипни белези. Макар че и те нещо май се поомесиха с тези на останалите балкански кучета.

От колко време подавам помощната сламка: "вгледайте се в кучетата на Балканите по надлъжна ос Север-Юг" , извадете ДНК анализите (някои твърдяха, че ги правят, а после изведнаж замлъкнаха), после продължавайте. Да преливате от "пусто в празно".
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1544 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 07:16 PM

Ееех изложби ,изложби.......

Прикачени файлове

User's Signature

#1545 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 07:17 PM

и родни и чужди l)

Прикачени файлове

User's Signature

#1546 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 07:17 PM

Здравейте колеги. Първо искам да се обърна към моя съгражданин Тихомир. От няколко дни се опитвам да получа отговор на един много прост въпрос. Кои са родителите на Бък от Сенокос. За съжаление , това не се случва. Логичният извод , който си правя е , че той просто не ги знае. Е , как тогава Тихомире имаш очи да претендираш , че си човек , който се бори за опазване на АТЕНТИЧНОТО КУЧЕ! Това принципите на МАКК ли са или само ти работиш така?
Нищо лично.

#1547 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 07:22 PM

Извинявам се за подигравателния тон!Ама ми стана едно леко на душата......
А и сега притесненията ми каква порода куче имам отпаднаха......
И ако някой каже - знаеш ли,твоето куче не е БОК защото ..еди какво си,а друг пък ако каже не е КК ,съм много лесен : казвам неееее беее, моето е Торняк и му затварям устата wink
Поздрави
User's Signature

#1548 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 09:08 PM

И колко време чакам ,и никой не ме е нагрубил ,напсувал,пратил по дяволите и казал ,че нищо не разбирам и т.н, и т.н.
Връзката с нета ли ви тормози ,интернет ли нямате, какво стана?
Ма кажете нещо де!
User's Signature

#1549 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:04 PM

Стефко, не ми говори за принципи след ,като ти си ми казвал, че последната мода в БОК са Средноазиатците.

А родителите са Искър и Саша.

#1550 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:07 PM

Nikigeen, какво те притеснява след като има Гръцко овчарско куче,Шарпланинец и т.н.

България има порода защитена с ПАТЕНТ,след ,като съвсем осезателно се опитаха да ни попречат.Комисията бе предизвикана да проведе две заседания едно след друго, а в Патентното ведомство отначало се опитаха да откажат приемането на законната такса под предлога ,че "УЖ" комисията не била излязла с решение.

Така е в България въпроса е да се пречи-приказката за Нане и Вуте.

Не си спомням МАКК да е правила подобно нещо.Това ,че си отстоява позициите пречи на ВЛАСТИМАЩАТА БОК.Позиция на слабите -В нас е властта ,ще видим сега кой кого!

Така е за съжаление в обичната ни Държава!

#1551 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:12 PM

Ама като погледнеш само на снимка гръцкото,шарпланинеца и т.н ,веднага ти се набиват разликите,а в този случай не бих казал ,че така
User's Signature

#1552 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:26 PM

Лично аз не бих се наел да определям прилики или разлики не съм специалист и мога да пиша само за това ,което знам.

Нека по добре осведомените да коментират!

#1553 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:28 PM

E-eeй аман от разбирачи абе покажете какво произвеждате аман от философи и компетенти по породата овчарското куче на България.Ми вие пращите от акъл ми стига вече направо се осра-----те вече.Това е от КК това е от БОК покажете с какво работите и какво произвеждате недейте занимава хората с глупости.Давайте снимки та да видим кой какво работи или всичко е само писане и загуба на време .Айде чакаме снимки.

#1554 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:41 PM

Няма фотоапартчета l) l) l) ,само клавиатура за писане. l) l) l)

#1555 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:44 PM

Ми да показват тези дето имат развъдници.Но и все пак това не са японски пъдпъдъци(ловците знаят как се размножават те(в смисъл - често)) wink
User's Signature

#1556 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 09:37 AM

nikigeen - малко трудно е да разбереш Николай Атанасов, ама повечко от трудно. Никога не е ясно кога неговата позиця е ясна, или дали вече тази негова позцияне се е променила, за пореден път.
Веднага и типичния пример. Преди време явно е бил върл защитник на Каракачанското куче ето тук можеш да прочетеш ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", ето и още едно място със същатата тема ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", минало е време, явно не се обичат с хората от МАКК(поне това се вижда от форума), по някави причини, и веднага позицията му се завърта на 180 градуса и вече пишем за БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКОТО КУЧЕ и отрича Каракачанското куче. В този ред на мисли, утре ако се скара с хората от БОК, той може да започне да защитава идеята за БЪЛГАРСКИЯ ВЪЛКОДАВ (измислих име на порода)
Обърни внимание и на един интересн факт и двата сайта са лични негови.
http://www.canineworld.com/cynology/
http://www.cynology.info/
l) l) l)
Това си е циркаджииска истроия и отук идва въпроса до колко можем да се доверяваме на информацията подавана от него. До тук разбираме, че той се води единсвено от емоции и говори това което му изнася.

#1557 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 09:57 AM

Цитат

Извинявам се за подигравателния тон!Ама ми стана едно леко на душата......
А и сега притесненията ми каква порода куче имам отпаднаха......
И ако някой каже - знаеш ли,твоето куче не е БОК защото ..еди какво си,а друг пък ако каже не е КК ,съм много лесен : казвам неееее беее, моето е Торняк и му затварям устата wink
Поздрави

Извинявам се че пуснах тази галерия и скърших ентусиазма на някои хора във форума, ама вече ми писна да обяснявам - не може да претендираш че твоето куче е аборигенно, след като живееш в страна 111 000 кв.км, и от всякъде си обграден от държави, чиито кучета досущ приличат на нашето. Не може, след като тази територия е била изцяло византийска, изцяло българска, изцяло турска. Неможе да твърдиш че каракачаните са опазили това куче, след като те по цяла зима са били по беломорието (разбирай гръцко), а лятото из балкана.
И сърби и гърци, и македонци явно разбраха това и никой вече не претендира че развъжда аборигенното куче на балканите - само ние още се напъваме.
Хората си създадоха породи, развиха си ги, показаха си ги пред света - създадоха си клубове, развъждат си и си обичат кучетата - макар че нито шарпланинеца прилича на някогашните такива, нито румънските приличат на някогашните такива - дори гърците, чието куче е досущ като нашето се опитват да избягат от това и се стремят тяхното да е изцяло бяло на цвят, за да се различава, за да не се чуди човек като види дадено куче - какво е.

Да ние сме най-големите кучкари на света, всеки разбира от кучета, но за съжаление не сме кинолози, а науката за кучетата се нарича кинология - нито е зоология, нито е овчарство.

Айде със здраве и да чакаме на хоризонта регистрацията в МФК на
Hellenicos Poimenikos

Хората от МАКК, много добре разбират за какво говоря - още едно българско аборигенно куче b)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1558 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 10:00 AM

Цитат

nikigeen - малко трудно е да разбереш Николай Атанасов, ама повечко от трудно. Никога не е ясно кога неговата позиця е ясна, или дали вече тази негова позцияне се е променила, за пореден път.
Веднага и типичния пример. Преди време явно е бил върл защитник на Каракачанското куче ето тук можеш да прочетеш ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", ето и още едно място със същатата тема ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", минало е време, явно не се обичат с хората от МАКК(поне това се вижда от форума), по някави причини, и веднага позицията му се завърта на 180 градуса и вече пишем за БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКОТО КУЧЕ и отрича Каракачанското куче. В този ред на мисли, утре ако се скара с хората от БОК, той може да започне да защитава идеята за БЪЛГАРСКИЯ ВЪЛКОДАВ (измислих име на порода)
l) l) l)
Това си е циркаджииска истроия и отук идва въпроса до колко можем да се доверяваме на информацията подавана от него. До тук разбираме, че той се води единсвено от емоции и говори това което му изнася.

Явно не си чел внимателно тези теми - именно в "Проблема Каракачанско куче" - г-н. Атанасов обяснява защо това куче не трябва да се нарича Каракачанско.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1559 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 11:05 AM

Сигурно е така, те са публикувани, достъпни за всички, всеки може да прочете и да види какво има написано. l)

#1560 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:44 AM

Цитат

Веднага и типичния пример. Преди време явно е бил върл защитник на Каракачанското куче ето тук можеш да прочетеш ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", ето и още едно място със същатата тема ПРОБЛЕМЪТ "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ", минало е време, явно не се обичат с хората от МАКК(поне това се вижда от форума), по някави причини,  и веднага позицията му се завърта на 180 градуса и вече пишем за БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКОТО КУЧЕ и отрича Каракачанското куче. В този ред на мисли, утре ако се скара с хората от БОК, той може да започне да защитава идеята за БЪЛГАРСКИЯ ВЪЛКОДАВ (измислих име на порода)
l)  l)  l)

Надявах се на по-високо ниво на интелигентност, но явно и Вие сте от хората, които предпочитата да пишат вместо по-детайлно да четат. Ако сте чел всичко написано от мене в този форум, сте разбрал защо съм защитавал тезата "каракачанско" куче и защо съм променил схващанията си. Въпросът е принципен, а не до това дали има лични конфликти или не.

Да, за пореден път го заявявам - писал съм много и то в защита на каракачанското куче /и съм се мотивирал/.

Започнал съм да пиша и пиша за Българско Овчарско Куче /и също съм се мотивирал/.

Тенденциозният подход не Ви прави чест. А аз не мога да го приема за друг, след като наистина Вие предпочитате да "наливате масло в огъня" или казано по друг начин - да породите нова интрига.

Четете господине, четете внимателно, опитайте се да асимилирате написаното, а после тръгвайте "с рогата напред". Така не помагате на никого.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »