Българско овчарско куче
Публикувано: 18 December 2006 - 09:23 PM
Публикувано: 18 December 2006 - 09:30 PM
Цитат
bravoS bravoS
bgflag bgflag bgflag
koi se zaqjda neznam sam preceni
za kachwaneto w balkana b) te moite ot tam, ne slizat tam se rajdat i tam umirat ,sled izmisleni owcharsko kucheta nai mrazq ,domasni liubimci ot owcharski porodi.
kak se dyrjat mi kaji vane,po towa shte razbera dali rabirash ot owcharski kucheta
chisto karakchansko kuche nqmam ,zashtoto ako si chuwal w stadata naslednicite sa na dominatnite kucheta a Petko mnogo otdavna ima kangali
kangala raboti koreno razlichno ot kk i edva li laik kato teb moje da osmisli deistviqta mu .kamo li da gi sravnqvash s bok
i posle govorq za rodslovno BOK koeto da mi pokaje kak se raboti v planinata

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 18 December 2006 - 09:50 PM
Тука вси4ки ку4ета са били винаги потомци на доминиращото ку4е на тартора на глутницата.Кутретата наследяват гена на наи-силното ку4е на ку4ето което се е доказало и преборило да бъде баща.А не ваште измислени ска4ки тази женска ще я пуснем на този мъжкар понеже тя е висока и тясна а тои е нисък и набит.И какво дават после,ку4ета без грам работни ка4ества и характер.
Петко ти не ми обясняваи за деиствието на ку4ето в планината.Аз не те познавам и не споря 4е може да има6 ку4ета и овце,но не си единственият които е бил в планината с ку4ета и овце така 4е не се самозабравяи.
А ако искаш ела и ще те разведа да видиш.
bgflag bgflag bgflag
Публикувано: 18 December 2006 - 09:57 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 18 December 2006 - 10:05 PM
predlagash mi kakvo?
mislish li che shte doida ot na raina si maina s ovcharsko kuche (tva ne e tvoito da se vozi i vryzva) da mi pokazvash kakvo
.........se edno da predlojish na taksidjiq da go povozish ,ti wijdal li si kangal kakvo pravi be momche za tri dni shti napravi kuchetata ili na parcaleni kukli ili mastii koito shte urinirat ot strah i shte mu blijat mucunata,zanesh li na kolko hora sum razdal melezi(hibridi) i sa im ebavali maikata na soq im oshte na po godina kucheta ,znam mnogo kangali i wsichkite sa dominirashti w glutnicata w koqto jiweqt
i boinite im kachestva dalech ne sa edinstvenata im silna strana
kaji mi pak te pitam zashtoto ostavqm s vpechatlenieto che si edinstveniq koito tvyrdi che bok e rabotno kuche ,kakvo smqtash da pravim v planinata ako se prukna s ovcharsko kuche ,kak shte mi pokajesh che moito ne stryva a tvoeto e (da ne mi izkarash standarta )

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 18 December 2006 - 10:20 PM
Хайде vane bansko, да си снимаш кучетата ,та да ги видиме щото май са най-добрите.Много обичам да наблюдавам овчарски кучета ,та било и на снимка

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 18 December 2006 - 10:23 PM
Цитат
Цитат
Цитат
До тук има само на Vanko2 по-назад
Това малко харесвалити.Тия дни дни ще ходя до овчарника и ще направя някоя снимка.Мой човек си. b)
Ееей хайде ,бате .Дай малко да ми се порадва душата.А тоя мечок имаш ли го от друга позиция ,колко е голям ?
Хайде поздрави

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 18 December 2006 - 10:32 PM
Цитат
Цитат
Цитат
И да те питам - ти притежател ли си на такова куче.Защото ако не си ,съм малко резервиран към хора ,които без да имат пряк поглед върху поведение,работни качества и т.н. и да взимат отношение по темата само на база наблюдение на обиколките на ринга(както сам каза) - ама изобщо не съм съгласен.
Lagerfeld, пак го слагам само за теб ,че може да си го пропуснал.Не се заяждам ,ама държа да ми отговориш
nikigen, отговорът ми няма никакво значение! Ще ти отговоря метафорично!
Най-големите и добри кинокритици критици никога не са стъпвали на снимачната площадка, но от тяхното мнение зависи как ще се продаде филма!
Гледам кучета и мисля, че като българин имам право на мнение по тази тема!
П.П. Виждам, че не се заяждаш и не те и обвинявам за това! А и никъде не съм споменавал, че наблюденията ми са само на ринга!
Ми да ти кажа честно ,сравнението нещо много не ми хареса ,ама а'йде.
А щом сравненията не са ти само от ринга е много добре,защото имаше едно определение за група кучета - "шарен балон",което според мен е най-подходящо не толкова за кръстоските ,а за тези кучета които са били само на ринг(изложбен) и после в къщи на веригата в двора.Надявам се да разбереш какво искам да кажа и нека собствениците на такива кучета да не се обиждат,защото не казвам ,че са грозни ,не отговарят на стандарта и т.н.

Публикувано: 18 December 2006 - 10:36 PM
Цитат
На вкус и цвет товарищи нет! wink
Публикувано: 18 December 2006 - 11:01 PM
Цитат
Цитат
На вкус и цвет товарищи нет! wink
Така и не разбрах какво става и как става.
Преди малко имаше обръщение към мене, отговорих доста изчерпателно и изведнаж както обръщението, така и написаното от мене изчезнаха.
Публикувано: 18 December 2006 - 11:05 PM
от мода

Публикувано: 19 December 2006 - 02:43 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 19 December 2006 - 10:51 AM
Нашите изложби на Българско Овчарско Куче винаги са били по многобройни и добре организирани.
Радва ме факта ,че привържениците и радетелите на БОК стават все повече и повече.
Дори и в анкетата проведена в тези форуми за предпочитаното име , БОК
води значително пред гръцкият синоним.
На всички колеги от нашия форум за Българско Овчарско Куче пожелавам весели и щастливи празници !
bgflag
Публикувано: 19 December 2006 - 12:10 PM
Цитат
gn Popov ,na petkov shapka shtom svalqte ste mi qsen,obichate chetkite mai i se wryzvate na laskateli ,padate mi v ochite ,toi sys syshtiq entusiazum govoreshe i za kk dokata ne se dokopa do edno pale ot tito(mai ne vijdate vsichko...ili samo tova koeto vi iznasq) sled koeto totalno opliu chovek kogoto vie vypreki razlichiqta si produljavate da uvajavate ,sega shte mu podarqvate bok ...........tova e edna stupka nazad vuv porodata ,tochno vie ne trqbva da pravite takiva neshta .RAZDAVAITE ,no na ovchari ,ne na tyrgovci te sysipvat kuchetata za tqh to e stoka ,ne i na kinolozi za tqh to e sredstvo
i edin vypros na koito bi trqbvalo da mi otgovorite sled kato tvurdite che ima raboteshti bok,govorq za rodoslovni kucheta "Kakva chast ot popylaciqta e vyv stada ,koito sa zaplasheni ot hishtnici ,ima li kuche koeto e vlizalo v shvatka s hishtnik a'
primer
populacia 500 raboteshti 5 dokazali se 1

Публикувано: 19 December 2006 - 12:43 PM
Да аз съм на 28-години,но това не ми пре4и да работя,отглеждам и защитавам породата БЪЛГАРСКО ОВ4АРСКО КУ4Е!!! Вярно е ,4е се паля лесно ,но това е защото съм виждал работни ку4ета от породата БОК ,които са се доказали не само пред мен ,но и пред хищници.Не мога да търпя някакъв си да ме нари4а забогатял селянин.
А ти бе Петко какъв си и от къде си<Я кажи понеже Банско никога не е било село и няма да бъде.Дали ти не си от някое заблудено село и да си отишал да поживеш малко в града и да се мислиш за гражданин а?Аз съм казал от къде съм я да видим ти от къде си??Не се крия от никои и никога не съм се крил.
Иван Трен4ев се казвам.Пове4ето ку4ета тука популацията им, е в естествената им среда навън със стадото.Както ве4е ти обясних баща става доминиращото ку4е в глутницата.За това и кутретата носят силен и аборигенен ген.
Относно срещата със хищници--- да имали са среща със хищници и от стадото не е липсвало нищо.Ако не ти е ясно да ти разясня нещо--Банско се намира в подножието на Пирин планина.Тази планина изобилства от хищници,ако не си запознат с това.За това не ми говори кои какъв е,а се погледни първо ти какъв си ,4е неможеш и да пишеш.И ако искаш да знаеш моито ку4е може да се връзва и да се води , но съм убеден,4е има по-добрикорени от твоито.Моито идва по-линия КРОКОДИЛОВИТЕ КУ4ЕТА.Питаи г-н ПОПОВ тои ще ти обясни кои са и какви са.А относно снимки няма да снимам и да ка4вам нищо понеже не искам не,4е нямам.Ясно ли ти е ПЕТКО!!
Публикувано: 19 December 2006 - 01:20 PM
"Сън в лятна нощ" но не по Шекспир! Пък вече е и зима oleeee
Когато някой счита вътрешните си желания за реално случили се житейски събития, изписва подобни фантасмагорични фермани. И това не е за първи път. Преди време дори хора от НКБОК като Симеон Янакиев писаха в пресата за фантастичните разкази и подвизите на председателя на клуба за БОК.
Фактите, документите и свидетелите на времето съществуват и доказват, че реалността е била много по-различна от желанията на едно лице. Фактите показват кой говори честно и кой си измисля героично минало.
Живи и здрави! bgflag

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 19 December 2006 - 06:52 PM
Питам се нормално - как може всички хора да си говорят НОРМАЛНО ? Вижте ги, колко теми има в този форум. Пишат различни хора - от възрастни до деца. Няма една тема като тази, една ... срам, срам ... а става дума за нашето, българското овчарко куче, което не е ничия лична собственост, нито на организации, нито на патенти - то е наше, българско, на всички БЪЛГАРИ !
Запишете си го
- обиди към администрацията и към останали потребители НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ !
Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ !
Моля, ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА !