Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2121 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2006 - 10:36 PM

Цитат

Ми да ти кажа честно ,сравнението нещо много не ми хареса ,ама а'йде.

На вкус и цвет товарищи нет! wink

#2122 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 11:01 PM

Цитат

Цитат

Ми да ти кажа честно ,сравнението нещо много не ми хареса ,ама а'йде.

На вкус и цвет товарищи нет! wink

Така и не разбрах какво става и как става.

Преди малко имаше обръщение към мене, отговорих доста изчерпателно и изведнаж както обръщението, така и написаното от мене изчезнаха.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#2123 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 11:05 PM

Мисля ,че при корекции от страна на модератора е нужно и кратко обяснение защо това е така или защо се случва

Lagerfeld - уведомявай модовете само когато наистина има нужда, а не за догатки.

Който продължи със флъдва, стил Николай Атанасов, получава предопреждение, а този който е натрупал предупреждения ще бъде директно изгонен за една седмица.

от мода

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2124 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 02:43 AM

Уважаеми, приятели и радетели на овчарското куче . Виждам, че във форума участвуват много добри българи , кинолози, радетели и любители на нашето куче . За голяма радост тези категории почти винаги са обединени в едни и същи личности, стойностни и като участници във форума, стойностни и като родолюбци и кинолози. Благодаря на бате Иван Димитров за това че е от самото начало на киноложкото движение, за това че създаде съдийството в кинологията като такова и за това че бе с нас и с овчарското куче , тогава, когато се залагаха основите и нямаше никакви изцепки като български горан, българско пастирско, каракачанско, банско чобанско, българско планинско и др. подобни. Благодаря на хора като Жельо Желев на хора като Стефчо Йорданов, Ванко Бозаджиев и другите с които работим заедно от доста време и преминахме през много перипетии но съхранихме и развихме изключително ценен генофонд. Разбира се тук участвуват още много имена, като Иван Чиликов и групата от Хасково Наско и групата от Кърджали, бате Митко Димитров от Пловдив, бачи Гено Чобанов от Съединение, регионалния клуб в Пазарджик с членска маса от 118 души много от тях овцевъди, Ицо Зарков "Брадата" от Костенец Стефчо и Митко от Ихтиман, групите от Велинград, Якоруда, Баня, Банско, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян, Видин, Враца, София, Стрелча, Плевен, Русе, Силистра, Варна ,Шумен, Добрич, Търговище, Разград, Ямбол, Бургас и други. Благодаря от сърце и на гн. Петков за неговата гражданска позиция и любовта му към овчарското куче, което не може да бъде друго освен българско и то в България. За него имам специална продажба на кутре с доказан произход от българи християни и мюсулмани "помаци" тъй като за всички тия години не намерих нито едно от т.нар. "каракачани". Кутрето ще си избере сам но ще трябва да заплати за него 1 евро или два лева, както е по стара българска традиция, а не "влахос" "грекос" "еланикос" или друга някаква, чужда нам, или несъществуваща фантасмагория. Поздравявам и Ване от Банско нищо че ме напада с критични бележки. По важното е че има вярно отношение към породата и България . Ване, не се обиждам за това, което написа за мен и кучетата ми ! Та ние не се познаваме. Ти показа че знаеш за мен и то от това което са ти казали. Аз ти предлагам като на мъж, какъвто не се съмнявам че си: ела в Пазарджик и за половин ден ще видиш 120 кучета, които старите мераклии много уважават и в които няма нито едно куче със съмнение за произход или нетипичност. Голяма част от кучетата са със стока- основно овце. Ако нещо ти хареса ще ти дам кутре от него. По въпроса за азиатеца "Кожата". Него го поиска моя приятел Виктор Нонов но той не даде никакви приплоди, тъй като азиатката подарък от г-жа. Янакиева той не успя да покрие и в последствие и двамата загинаха в катастрофи без да оставят потомство. Между другото : участвам в още пет клуба по породи нямащи общо с НК БОК и съм имал кучета от над двайсет породи,но това не значи че не зная какво е : чистопородно развъждане и не съм го спазвал през целия си живот. Плюят ме за това че им знам на всичките кривините особенно на тия от другата страна дето ходеха по мен като лисица по коч и сега гледат кучета от моите :визирам Варненско и ПЛовдивско. Те непрекъснато говорят за стари кучета, повечето от които не са видяли , а с тези с които се сдобиха по един или друг начин но главно с контакти получини чрез мен или на моите изложби, които дълго време бяха единствени и на тях както е и до днес се събират овчари и любители с кучетата си от цялата страна, не развиха като родители и от тях или не се произведе нищо или това , което остана е крайно нетипично-не казвам нечистопородно. При тях с мислене и поведение за чистопородно развъждане бяха двама души и за това храня уважение към трудът им:Светльо Стоев и Рангел от Манолско Конаре-основател и пръв собственик на "Тито". Неговите ортаци обаче правеха такива неща в приюта за бездомни кучета край Пловдив че е грехота да се говори за кръстоски от тия хора при положение че всичката тая "чиста" кръв се изливаше само и единствено при каракачаните. Да не говоря и за всички останали защото още много знам и ако си отворя не далечните спомени ще стане страшно, а не искам да приличам на "тях". За това предлагам повече да не използуваме изразите: мелези, кръстоски, чистокръвни, чисти, стари ,нови и др. подобни а двата правилни израза:1-типични или нетипични и съответно 2- чистопородни или не чистопородни. Така с тези два правилни от гледна точка на терминологията израза ще си спестим много лутане и безплодни спорове кой е по-най ! По въпроса за поканата свързана с т.нар. Шаро: поканата не беше Ваша към мен, а моя към Вас и тя е в сила. Вие само отговорихте че сте готов когато и където пожелая на което отговарям така: в село Динката ще организирам мероприятието а времето изберете Вие след нова година но в ден, в който съм в България и Вие и аз, се окажем свободни. По въпроса за интерпретациите на наш опонент във врзка с признаването на овчарското куче в нашата страна :Господине не ви зная кой сте но Вие не говорите честно и заблуждавате много хора ! Българското овчарско куче бе признато като такова и с това име на симпозиум свикан от БРФК и по инициатива на професор Стоян Кушлев. Всичко е документирано с протокол и видео материал. Присъствуваха овчари любители и историци от цялата страна и от всички фракции . По желание на С. Седефчев въпреки обидите , които претърпях от него за което съм го пъдил и дори изхвърлял като парцал от мои изложби и сбирки и по негова молба пред мои близки се срещнахме у сем. Мадлена и Христо Янакиеви и там се разбрахме да си подадем ръка и да работим заедно като той се извини за предишната некоректност. Отново му се доверих и го поканих на симпозиума на БРФК за признаване и по-нататъшна работа с бългаската порода след месец, а той обеща да покани и други от своята фракция като аз помолих за братя Светльо и Илко Стоеви, като хора свързани с породата и които уважавах та и до днес. Седефчеви дойдоха на симпозиума сами като от Светльо после разбрах че не са го уведомили въпреки че са в ежедневен контакт. Когато започнаха изкаванията за историческите данни неоспоримо доказващи бългаския произход и ползвателното предназначение на породата и се премина към гласуването на отделните точки ,първата от които нейното име, Сидер стана и си трагна като повлече със себеси Атила а на вратата се спря и параноично изкрещя: Всички сте шайка мошеници ! И добре че си тръгна защото обиди цяла претъпкана зала в която имаше участници като дядо Иван Стоименов от Калугерово и дядо Стефан от Априлци , съответно на 80 и 90 години. След това работата продължи спокойно и продуктивно и се обединихме всички любители и радетели. Това че някои се цепят и търсят вратички въобще не ни притеснява , тъй като НК БОК Продължава да се развива и расте и да е няколко пъти по-голям и с по-голяма дейност от всички фракции взети заедно нищо че това делене ни забави. Забавянето вече е наваксано и ние си работим по програмата. Имаме повече кучета, което се вижда от изложбите и огромния брой овчари с които работим и които някои опоненти се опитват да внушат че игнорираме . Кучетата както и хората при нас са на много по- добро ниво , което е видно дори и ако вземем за критерий форума а за проявите да не говорим. Прав е колегата, който по- горе казваше че С.Попов всичко вижда но няма време да пише и да се занимава с незначителни неща, за което му благодаря. Благодаря и на Ники Атанасов за грамотното присъствие във форума и всичко което прави за породата . А на Ване от Банско искам да кажа че уважавам неговата самостоятелност и темперамент. абсолютно споделям виждането му за овчарското куче исе опитвам да го разбера. Най вероятно , Ване си на възрастта на синът ми съдейки по написаното от теб и ако това се окаже така, то повярвай на твоите години и аз много яко се палех и бях абсолютно като теб но по- важно е че за породата си полезен с твърдата си убеденост . Ще си позволя обаче да ти предложа една латинска мъдрост : "когито ерго сум" което ще рече : мисля- значи съществувам. И още една перефраза : иди и виж за да победиш ! Стана късничко а днес заплождах три кучки и доста пътувах. Ще се опитам да кача някоя снимчица и новия календар , който е по добър от миналогодишния а ако не успея ще опитам да го изпратя на г-н. Петков , който ще го монтира в интернет ако разбира се е позволено и изпълнимо. Здраве и успех на всички и ако не се видим и чуем, весело посрещане на новата година хубави овчарски кучета , късмет и берекет ! С. Попов.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2125 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 03:44 AM

Браво!

#2126 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 10:51 AM

И аз благодаря !

Нашите изложби на Българско Овчарско Куче винаги са били по многобройни и добре организирани.
Радва ме факта ,че привържениците и радетелите на БОК стават все повече и повече.
Дори и в анкетата проведена в тези форуми за предпочитаното име , БОК
води значително пред гръцкият синоним.

На всички колеги от нашия форум за Българско Овчарско Куче пожелавам весели и щастливи празници !
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2127 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 12:10 PM

Цитат

. Благодаря от сърце и на гн. Петков за неговата гражданска позиция и любовта му към овчарското куче, което не може да бъде друго освен българско и то в България. За него имам специална продажба на кутре с доказан произход от българи християни и мюсулмани "помаци" тъй като за всички тия години не намерих нито едно от т.нар. "каракачани". Кутрето ще си избере сам но ще трябва да заплати за него 1 евро или два лева, както е по стара българска традиция, а не "влахос" "грекос" "еланикос" или друга някаква, чужда нам, или несъществуваща фантасмагория. Поздравявам и Ване от Банско нищо че ме напада с критични бележки.

gn Popov ,na petkov shapka shtom svalqte ste mi qsen,obichate chetkite mai i se wryzvate na laskateli ,padate mi v ochite ,toi sys syshtiq entusiazum govoreshe i za kk dokata ne se dokopa do edno pale ot tito(mai ne vijdate vsichko...ili samo tova koeto vi iznasq) sled koeto totalno opliu chovek kogoto vie vypreki razlichiqta si produljavate da uvajavate ,sega shte mu podarqvate bok ...........tova e edna stupka nazad vuv porodata ,tochno vie ne trqbva da pravite takiva neshta .RAZDAVAITE ,no na ovchari ,ne na tyrgovci te sysipvat kuchetata za tqh to e stoka ,ne i na kinolozi za tqh to e sredstvo

i edin vypros na koito bi trqbvalo da mi otgovorite sled kato tvurdite che ima raboteshti bok,govorq za rodoslovni kucheta "Kakva chast ot popylaciqta e vyv stada ,koito sa zaplasheni ot hishtnici ,ima li kuche koeto e vlizalo v shvatka s hishtnik a'
primer

populacia 500 raboteshti 5 dokazali se 1
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2128 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 12:43 PM

Благдаря на г-н Стефан Попов за думите които написа!
Да аз съм на 28-години,но това не ми пре4и да работя,отглеждам и защитавам породата БЪЛГАРСКО ОВ4АРСКО КУ4Е!!! Вярно е ,4е се паля лесно ,но това е защото съм виждал работни ку4ета от породата БОК ,които са се доказали не само пред мен ,но и пред хищници.Не мога да търпя някакъв си да ме нари4а забогатял селянин.
А ти бе Петко какъв си и от къде си<Я кажи понеже Банско никога не е било село и няма да бъде.Дали ти не си от някое заблудено село и да си отишал да поживеш малко в града и да се мислиш за гражданин а?Аз съм казал от къде съм я да видим ти от къде си??Не се крия от никои и никога не съм се крил.
Иван Трен4ев се казвам.Пове4ето ку4ета тука популацията им, е в естествената им среда навън със стадото.Както ве4е ти обясних баща става доминиращото ку4е в глутницата.За това и кутретата носят силен и аборигенен ген.
Относно срещата със хищници--- да имали са среща със хищници и от стадото не е липсвало нищо.Ако не ти е ясно да ти разясня нещо--Банско се намира в подножието на Пирин планина.Тази планина изобилства от хищници,ако не си запознат с това.За това не ми говори кои какъв е,а се погледни първо ти какъв си ,4е неможеш и да пишеш.И ако искаш да знаеш моито ку4е може да се връзва и да се води , но съм убеден,4е има по-добрикорени от твоито.Моито идва по-линия КРОКОДИЛОВИТЕ КУ4ЕТА.Питаи г-н ПОПОВ тои ще ти обясни кои са и какви са.А относно снимки няма да снимам и да ка4вам нищо понеже не искам не,4е нямам.Ясно ли ти е ПЕТКО!!

#2129 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 01:20 PM

b) l) b) l)
"Сън в лятна нощ" но не по Шекспир! Пък вече е и зима oleeee

Когато някой счита вътрешните си желания за реално случили се житейски събития, изписва подобни фантасмагорични фермани. И това не е за първи път. Преди време дори хора от НКБОК като Симеон Янакиев писаха в пресата за фантастичните разкази и подвизите на председателя на клуба за БОК.

Фактите, документите и свидетелите на времето съществуват и доказват, че реалността е била много по-различна от желанията на едно лице. Фактите показват кой говори честно и кой си измисля героично минало.

Живи и здрави! bgflag
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#2130 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 December 2006 - 06:52 PM

Явно е че няма да се спрете.

Питам се нормално - как може всички хора да си говорят НОРМАЛНО ? Вижте ги, колко теми има в този форум. Пишат различни хора - от възрастни до деца. Няма една тема като тази, една ... срам, срам ... а става дума за нашето, българското овчарко куче, което не е ничия лична собственост, нито на организации, нито на патенти - то е наше, българско, на всички БЪЛГАРИ !

Запишете си го

- обиди към администрацията и към останали потребители НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ !

Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ !

Моля, ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА !

#2131 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:28 PM

Добре ДОГ,правилно. bgflag
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2132 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:49 PM

И аз съм съгласен извинявам се официално на някои ако се 4увства обиден,от моите думи.
Laika,как си бе брат?

bgflag bgflag bgflag

#2133 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:50 PM

Какво му е на това куче ? За мен то си е перфектно българско овчарско куче .

Моля, пишете на български ! На нашата азбука !

Прикачени файлове

#2134 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:54 PM

И аз съм съгласен с dog.bg, но едно е обида, а съвсем друго една елементарна основателна забележка!

#2135 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:56 PM

Добре е адаш ,само дето един твой любимец се опита да ме разконцентрира.Не ще да пише по темата.Я ми кажи кога ще видя ваще кучета ,ченещо не ви виждам по изложби??Сигурно знаеш кой съм ,затова се интересувам?? BEER
User's Signature

#2136 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:58 PM

Това и аз казвам Lagerfeld= bravoS
User's Signature

#2137 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 08:04 PM

Ние не ги водим по изложби адаш.Просто не искаме понеже знаеш как е и какво става.Ми ела някои път на Банско и ще те разведа навсякаде има какво да се види и какво да се покаже.Един път доведохме едно подрастващо ку4е на изложба в Пазарджик и го класираха на 3-то място понеже не беше сресано,и така.
Ина4е не те знам поименно кои си,но ми допадаш понеже си казваш вси4ко което мислиш.
Ако искаш представи се аз се представи,и си говоря свободно това което мисля си го казвам.И ти си като мен мисля.

super best

#2138 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 December 2006 - 08:05 PM

stefan22, дали по една снимка можеш да кажеш че едно куче е перфектно ?

Не можеш. Едно куче, за да е от дадена порода, но не само трябва да прилича на нея, трябва да има и родословие. Това са майка, баща, деди, прадеди поне до четвърто коляно. Кучето да е татуирино или чипирано. Как се казва кучето, откъде е, кои са родителите му ... нали всичко това е развъден процес. На това се опитваме да учим тук.

Стандарта на породата е в началото на темата. Можете да го прочетете и да откриете приликите и разликите.

#2139 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 08:14 PM

Ейи, ама току напиша нещо и само ми го трият, да му се не види. Добре, че не пиша с мастило, че досега да съм "влязъл" с мастилото

vane bansko, аз ще идвам за Коледа по вашия край при кумците! Ще може ли да дойда и да покажеш някое от кучетата? А ако ли не, то тогава можем, както се казва, по едно вино да изпием!?

#2140 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 08:18 PM

аз сам от перник при нас са на кк аз предпочитам бок защтото според мен това е породата а кучето ми хареса на снимката, не ми изглежда да е мешано с кавказко.

Отново - моля, пишете на Български ! Използвайте нашата азбука !

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни