Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2561 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2007 - 04:07 PM

Много правилно казано,и то4но на място.

#2562 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 06:28 PM

Цитат

и като капак нито един ваш член не влиза във форума с истинското си име (изключая Венелин Динчев, ако рабира се е наистина той и от скоро Кунев (който може да е втори твой НИК, знам ли), а повечето от вас пишат с по два три ника.

Напълно нормално е,тя породата с две имена,що те да не страдат от раздвоение на личноста и да са регистрирани и пишат под два ника.

#2563 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 06:40 PM

Много интересно.Докато bajur слагаше снимките на неговите кучета ,всички спряха да се плюят.Значи извода какъв е?Обаче изчезна сега за известно време и отново всички почнаха да се делят и то пак заради името иии..... общо взето старата песен
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2564 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 06:53 PM

nikigeen, всички гледаха и смъркаха ,докато бажур публикуваше снимките.
После някои хора пак искаха да изкарат тяхната организация по по най.
Затова е цялата работа,всички си знаят о....е гащи,ама не та не.

#2565 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 06:56 PM

Ники ами появи се някакъв Таро и го прати ски да кара щото не бил нито за БОК нито за КК.Нищо че човека показа едни от най хубавите снимки

#2566 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 07:02 PM

Хммм, лошотията и простотията идват бързо и от един път ,ама да кажеш две добри думи - трудно излизат от устата ,да не говориме пък да се направи нещо добро .

Хайде дайте да видиме хубави кутраци.

vanko2,bajur,dandi ,a'йдe!!
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2567 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 07:37 PM

Такааа, някой май се изнерви!
Та Vano, никой не пише с няколко ника! Това че така мислите си е ваше право, както и правото на някой да иска да пише с ник!
Развъдния правилник не е тайна, както не е тайна и издадената книжка " Селекционна програма на Каракачанското куче".
Пък развъдник "Тито" винаги си е бил член на МАКК, независимо от собственика му, предишните или сегашния!
Пък снимки на кучета на МАКК мисля че виждаш достатъчно в темата за Каракачанското куче! Скоро ще има и още! ;)
Прескочете злобата си и гледайте реално на нещата! bgflag

#2568 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 07:47 PM

Седефчев, стига изойтски номера,за какви книжки говориш??Човека те пита къде е документацията на организацията ви,племенна книга,правилник за развъдна дейнос,родословни справки ,родословия и т.н.Или отговаряйте или не шикалкавете и все сменяте посоката на вятъра.Стига с тия радиоточки ,сменете плочата,че му втръсва на човек!!
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2569 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 07:58 PM

селекцията и на двете организации е написана на главите на кучетата ,каквито и документи да се изкарат не изкараш ли овчарско куче нема кво си говорим,че тати е бил или не е бил ,лаиката какво ще кажеш за оня кк с вълка в краката си има ли качества ?овчарско ли е?кво още искаш слон ,на бажур кучето всички го харесаха ,и никои не му поиска родословие нито единия нито друггия лагер,закакво служи родословието след като е видно че не е вярно ,нали уж и двете породи са от еднакъв произход,защо след като при вас всичко е черно на бяло и ясно и точно на книга на дела не можете да го докарате
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2570 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:04 PM

l) l) l) bgflag На дела не го докарват някои,които деистват ,като вас.И мисля ,че след като написа тези глупости за документацията просто няма ,защо да разговарям с тебе.Как тогава КК ще докажат произхода на кучетата си без такава.??
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2571 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:09 PM

Цитат

Стефане ела в Родопите и ще те заведа при всички останали живи овчари и техни потомци за да си побъбрите и тогава ще видиш че не си измислям ине говоря празни приказки.Че е овчарско овчарско е щом ходи с овце и ги ги охранява няма как да не е овчарско.Знаеш ли един приятел имаше куче мелез майка каракачанка баща немска овчарка но като работно куче беше незаменимо та тай и него си го наричаше овчарско защото ходеше със стадото му ама ти представяш ли си отиваш да си купиш купиш овчарско куче и попаднеш на някой като него и той естествено ще ти продаде овчарско куче да ама след време като дигне ушите....

Данди , благодаря за поканата. Някой ден / може би през лятото/ непременно ще се възползвам.Рода ми по майчина линия /Касабови/ е тръгнал от Ксантийско преди около 300 г. и имам далечни роднини останали в Смолянско , но за мой срам още не съм ходил по вашия край. Колкото до другото ,никога не съм казвал , че си измисляш. Уважавам хората с аргументи , имам предвид кучета и то типични. До сега лошо куче сред тези , които показа не видях. 1super

#2572 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:12 PM

Най- напред отговарям на гн. Кунев, а после и на другите със странни "псевдо"ними, което издава че и други неща май са псевдо. Уважаеми господа, чувсвам че сте силно повлияни от демагогията, която е основен крайъгълен камък около, който се гради всичко при защитниците на каракачанската идея, която всъщност е сапунен мехур, който двама трима незначителни и некоректни запалянковци раздуват, тъй като иначе никой не ги бръсне за слива. Пръв от всички любители на овчарското куче и извън семейството на бай Юсуф Кьоров "Пепеляновия" открих и оповестих за широкия кръг заинтересовани за съществуването на едно много хубаво, здраво и малко над средно-голямо- разбира се по моите критерии куче на Трещеник а именно Шаро известен като "Пепеляновото" куче. Заплодих на него моята Рила 2 от пазарджишкото село Блатница, което е в Средногорието. Кучето беше на непълни 12 месеца тъй че за него и за Гарчо на мойте приятели братя Владо и Чиро Билярови не бива да лъжат и да създават легенди пернишки и други измекяри защото пак ще ги хвана в лъжа, както не веднъж. И да не кръщават Гарчо с достолепното "Гаро" тъй като по този начин издават непрекъснатия си стремеж нещо да кръстят, което хората по принцип презират. Лъгаха най-безогледно за възрастта на тези две кучета и създаваха басни а не кутрета. Между другото от цитираните две наистина хубави кучета не остана нищичко, което да си струва да се види. От "Пепеляновия" само не типични и явно кръстосани приплоди и нито един доближаващ се поне малко до Шаро а от Гарчо няма обсолютно нито едно кутре и така си умря без да даде продължение на труда на голимия българин и овчар в прекия и в преносния смисъл Владо Биляров. При мен обаче има два типични и чистопородни сина на Шаро, а един има и при мой приятел и колега, но понеже допускам че че пернишкия безукорно "честен" "радетел може да чете форума предпочитам да не цитирам местонахождението им за да не стане като с баща им. Най - страшното е че сина на бай Юсуф при опит да се свържа ми затвори телефона с думите че аз съм му откраднал кучето и прекъснахме връзка за много време. Добре че по-късно се обади за да признае че е сгрешил понеже му било казано че аз съм откраднал Шаро и то от този у който по- късно случайно го открил. Откраднал-откраднал това си е твой проблем защо трябва да се изтриваш с мен и цяла България да знае че аз съм крал, а всички знаят поговорката : Нека аз да кажа че сестра ти е ......... пък ти ходи доказвай че имаш брат. Е това не искам да простя на тоя жалък клеветник а и на всички други като него- независимо в коя формация са. А Шаро беше хубав,здрав, с дълбока и над средно широка муцуна с отлична долна челюст с два сиво-кафяви капака, о по- назад петната му ставаха черни. Със среден но богат, остър и див косъм и добра опашка и уши. Най- важна беше анатомията му, която впечатляваше с костен индекс и движения. Когато обаче го прибраха и въобще не беше стар, той беше докаран до там че беше жалък и безпомощен и години наред не успя да се въстанови. Ето това правят идейните вдъхновители и радетели за старото и истинското куче. И имат безсрамието и наглостта да участват в тая дискусия. Те, които попиляха толкова ценни животни за, които разбраха от мен и някои от старите радетели, на които лижеха подметките, а в последствие нароиха, такива страшни нетипични лъже-чисти кучета, че ако видите какво има при двама трима овчари в Смолянско и в Благоевградско ще ги пердашите, като тъпани, имат дебелоочието да претендират за неща, за които други похарчиха живота си . Е нема да я баде!!! На тези , които твърдят че ние не виждаме във връзка със снимките отБанско казвам така: или сте слепи или не желаете да прогледнете . Погледнете внимателно снимката с младия мъж и момчето . Там наистина има сиво, най-вероятно сиво-рижо куче но от към момчето, където снимката е малко по-похабена има по- едро, черно с бели крайници и бяло петно на главата най-вероятно черно гриво с много контрастни петна куче. И колко още шарени кучета, каквито винаги е имало в Банско, макар че повече бяха кафяви, сиви, тигрови и рижи с различни отенъци. Вярно е че при тях кучетата бяха с някои характерни черти спецефични за банската популация, но къде това не беше така до преди да започне обмена на кръв от различни части на страната. По-важното е че по анатомия и поведение тези кучета не се различаваха въобще, макар че в стари, с традиции центрове като Банско селекционерите бяха постигнали по-голям ръст и съответно тегло, по- широки предгърдия и дълбоки гърди, с по-здрави и дебели крайници и разбира се с по-голяма глава и мощна муцуна, което даваше на такива кучета възможност хем да са по- спокойни хем по- смели и сомоуверени и настъпателни, при поява на заплаха за стадото. Е питам ви аз господа опоненти на българската част на овчарското куче: не е ли това, към което се стреми всеки един от нас? Запомнете от бай ви СТефан Попов едно нещо : ние не правим нова порода- напротив възстановяваме но и чрез целенасочена селекция и определена рамка поставена от БРФК, усъвършенстваме автентичните и чистопородни овчарски кучета на България. Нима отричате че са наричани освен овчарски : чобански, вълкодави, меча порода, помашки, влашки, и с ред други синоними и наименования. Не сложиха ли именно в стандарта на каракачанското куче синонима овчарско? Излиза че само думата Българско дразни каракачанистите. Е това не е ли ксенофобия и анти българска позиция? Явно трябваше да патентовате, за да не можем другите да работим но май с доста неща не сте на ясно. И все пак и от вас може да има някаква полза по- нататък, тъй като вашия лиценз може да послужи срещу каракаченското куче на гърците, по което напоследък те освен по гръцкото овчарско куче работят активно. За нас обаче най- важното е, че това са кучетата възникнали за нуждите на овцевъдството на територията на България. И нито една линия или дори куче в разплод не е дошло от каракачани. Иначе аз нямам- ама нищо против самите каракачани- напротив- дал съм на две места мои кучета именно у каракачани, които са твърдо на мнение че името на тази порода е овчарско куче. Това може де се потвърди и в момента. Така че не се сърдете на моите и на Вано и някои други колеги класификации, защото дори етничиските каракачани са по- българи от вас. Колкото до кучетата в Родопите- не забравяйте че това не е само вашето село, град или регион , а най-голямата по площ планина на Балканите. Обадете ми се господине, и нямам нищо против да ви заведа там от където каракачаните4 са си купували кучета именно в Родопите и където не знаят друго име освен овчарско и чобанско, което е турцизъм отново означаващ овчарско. Да не говорим за овчарите в Пазарджишки окръг, който според министерството на горите има най-много гори и пасища и на негова територия освен тракийска низина има три планини : Белово, Сестримо, Белмекен до Ибър - Рила !!! Овчеполци, Стрелча, Панагюрище, до Копривщица Средна Гора!!! И от Белово към Велинград, Сърница, Батак, Пещера и Брацигово най- западния и облечен дял на Родопите!!! Между другото колега от Родопите Вие от кой точно район сте? Не мислете че страдам от глупавия местен патриотизъм, който тресе за голямо съжаление много наши сънародници и е детската болест на съвремието ни. Зная че има райони където битува ноименованието "каракачанско" но не тава е историческата истина и ака имате краеведческото описание на Чепеларе отворете го и търсете нещо за такова куче - няма и следа. Но за овчарско има предостатъчно и това е писано много преди каракачаните хал хабер да са имали за България, но българските овчари са ходели редовно по Беломорието. Честно казано се поизморих а и ме притиска времето и задачите и смятам да привършвам за днес но оставам отворен за диалог с всички добронамерени люде без значение от коя вяра са и кам коя формация. А и се надявам при възможност и желание да се видим защото живия контакт е най- продуктивен и човек придобива вярна представа кой какъв е а не Стефан Попов прави кръстоски и краде е какво ли още не. Тия дни се срещам със С. Йорданов от Силистра, после с Л. Дурчов от Банско и с Б. Татанов от Гоце Делчев и навсякъде ще снимам, а после ще коментираме заедно. Поздрав на всички, които умеят да общуват и обичат нашата порода независимо как смятат че се казва. bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2573 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:13 PM

6те ви изпратя няколко снимки на едно ку4е .по старите ку4ка 6те се сетят кое е то

Прикачени файлове

#2574 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:17 PM

Цитат

селекцията и на двете организации е написана на главите на кучетата ,каквито и документи да се изкарат не изкараш ли овчарско куче нема кво си говорим,че тати е бил или не е бил ,лаиката какво ще кажеш за оня кк с вълка в краката си има ли качества ?овчарско ли е?кво още искаш слон ,на бажур кучето всички го харесаха ,и никои не му поиска родословие нито единия нито друггия лагер,закакво служи родословието след като е видно че не е вярно ,нали уж и двете породи са от еднакъв произход,защо след като при вас всичко е черно на бяло и ясно и точно на книга на дела не можете да го докарате

Питай твоя приятел Седефчев за Крокодиловите кучета! Нали ти каза момчето , че не членува в БОК и КК. Какво родословие търсиш. Или те дразни , че е за Българското име.

#2575 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Цитат

l) l) l) bgflag На дела не го докарват някои,които деистват ,като вас.И мисля ,че след като написа тези глупости за документацията просто няма ,защо да разговарям с тебе.Как тогава КК ще докажат произхода на кучетата си без такава.??

по поколението лаика ,а ти как ще докажеш че бок е овчарско?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2576 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Здравейте,
Чета форума от самото начало и реших да се включа като покажа снимки на кучета с Банска и Костенска кръв. Кучето на снимката е Генчо, син на Червено- гривия Генчо от Костенец. До сега не съм срещал нищо във форума за него. За хората, които се занимават отдавна с овчарски кучета не е необходимо да го представям. Ще направя това за тези, които се занимават с породата отскоро. Кучето беше /лека му пръст/ на Виктор от Горна Баня. Генчо се е доказвал както на изложби, така и като характер. Дал е доста качествени поколения. Негови синове и дъщери и до ден днешен се използуват за развъдната дейност на породата. Затова смятам да му отдам необходимото внимание.

Прикачени файлове

#2577 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:18 PM

d)

Прикачени файлове

#2578 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:21 PM

barsa, ако се бъркам поправиме, но да не би това куче да е на Карджаловският поп.

#2579 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:32 PM

Това е дъщеря на Генчо. Янтра и тежи 58кг. и е висока 75см

Прикачени файлове

#2580 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:33 PM