Българско овчарско куче
Публикувано: 12 February 2006 - 08:11 PM
Ако беше видял снимката на кучето от 1920 щеше да ти се искаше да съм гледал цветовете.
Тва което исках да кажа и да намекна ама ти си прекалено тъп за да го уловиш че през 1920г едва ли са били мешени кучета със сен бернари или каквито и да било.Ако снимката бъде публикувана под снимката с въпросните 3 кучета които ти си публикувал мога да се обзаложа че само Китан щеше да устане като приличащо куче на това от 1920.
ГЛЕДАЙ ЦВЕТА ШАРО щото май само на цвет ги долавяш ама то и аз с блажната боя на цвет ша ги докарам.

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.
Публикувано: 13 February 2006 - 12:22 AM
Публикувано: 13 February 2006 - 08:57 AM
Цитат
Абе ти може ли да четеш умния ти Шаро викаше за цветовете и аз му казах да види снимката пък тогава да говорим кой какво вижда.Еби му мамата тука казваш едно после ти говорят съвсем друго.Как да е направих грешка че въобще пишех тука.....

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.
Публикувано: 13 February 2006 - 10:31 AM
Цитат
Han пуска достатачна малко информация и хора като Шаро и мен знаят къде да продължат търсенето :)
Понякога премълчаването на истината е по-безболезнено отколкото признаването на грешките. И тогава е много по-лесно да хулиш кучетата на другите. Много хора които знаят истина, за съжаление незнаят откъде се включва компютъра.
l) l) l) l) - тук ще се посмея, не че е за смях, но ми стана смешно. Явно вие няма как да не се разбирате за какво говорите и една думичка когата човек е запознатс материята му е достъчно да сване за какво става дума, но тук въпроса е друг, че тези който не са запознати с тази материя немогат да разберът. Истината е че на тема БОК и КК( без значение да ли са едно и също или не) няма никава информация. Въпроса е защо? Явно има причина тя да не се пуска в и да не е достъпна за всички останали. Вие си знаете защо (визирам всички от БОК и КК), но мое лично мнение е че ако има достъчно информация хората сами могат да си извадят изводи, хората не са глупави. Ако се кара само с убеждения, че видиш ли това е така и всичко друго не е вярно незвучи достоверно , защото няма как да разберем даденото нещо защо е така, демек трябват факти иначе си остават голи прикъзки, от типа моя карта, мойте изследвания и тем подобни който не звучат никак убедително, даже смешно. (както Мад обича да си приказва)
Публикувано: 13 February 2006 - 01:05 PM
Цитат
Здравейте,
Нима това, което съм написал не Ви дава светлина по въпроса. Какво още е необходимо да се добави, за да се разбере, че почти цялата тази история с КК и БОК е фарс. Едните търсят истината, а другите, нямащи смелостта да признаят пукнатините в теориите си избиват комплекси със загадачност и мълчание, което дава право човек да си мисли каквото намери за добре.
Публикувано: 13 February 2006 - 01:37 PM
Видят някое куче на снимка и като им хареса почват да задават въпроси ,откъде е какъв е призхода му,а те самите не дават никакави обяснения. l) l) l) .Пък после търси истината сам,за да узрееш за нея. l) l) l) .
Всичко е догма,нашите кучета са по истински от вашите и другите опонират вашите са мелези.Пък в същото време много добре са запознати с техниката за прикриване на признаци за кръстоска с други породи l) l) l) .
Забравят ,че допреди 15г. всичките им кучета са плод на овчарска селекция,демек кое куче е баща на кученцата може да каже само господ и аллах.
Да са живи и здрави всички.Ти много добре каза,че ако публикуват данни хората сами ще изберат откъде какво да си вземат.Последната изцепка на Мад,че някой знаят произхода на кучетата си до 80 години назад,демек 1920 г. е върха на измишлютините,които могат да се сътворяват.Едни пишат небивали за овчарско куче дето убива глигани само,други пишат небвалици за 80г. знаене на произход.
Публикувано: 13 February 2006 - 01:48 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 02:29 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 03:45 PM
Потвърждава се мнението ми,че и двата клуба разменят помежду си кучета и членове,пък после кои бил по- от другия.
Алеко е казал"и едните и другите са маскари",макар и за политиците от неговото време,тези думи са валидни и за МАКК и НКБОК.
Публикувано: 13 February 2006 - 03:56 PM
Изложбата в Силистра не е била селекционна, а фенотипна. Оценявал се е единствено екстериора на кучетата, не техният произход.. Оценката от въпросната изложба е оценка на екстериор и НЕ ДАВА ПРАВО на кучето и собственикът да води разплодна дейност.
Право да бъдат разплодници имат само вписаните представители на КК в племенната книга на МАКК.
Първата разлика - не всяко куче, което получава добър и много добър и т.н. е вписвано в ПК на МАКК. Всяко куче, участвало на изложби на НКБОК е вписано в ПК на НКБОК.
Публикувано: 13 February 2006 - 04:02 PM
Много ще е интерено да ни разясниш, на нас незнаещитите.
Също е много интересно да се даде светлина върху тая случай описан от remetalk - това се отнася и за хората от БОК и за хората от КК
А това за изложбата селекционна, а фенотипна просто не подлежи на коментар. То бива бива, ама чак такива глупости не е истина просто. l) l) l) l) l)
Публикувано: 13 February 2006 - 04:08 PM
Иначе си права не разговарям с тем защото няма какво да си кажа, иначе с понякога с наслада четя глупостите който пишеш.
Публикувано: 13 February 2006 - 04:10 PM
Цитат
Иначе си права не разговарям с тем защото няма какво да си кажа, иначе с понякога с наслада четя глупостите който пишеш.
Не видях да пишеш по темата тук. r) А си админ.. Даваш лош пример.
Публикувано: 13 February 2006 - 04:13 PM
Цитат
Ха сега,ново 20, Мад вече се уверявам,че имаш суфлюри,както писа ШАРО.
Откъде знаеш кои кучета са участвали на изложба и кой клуб кои кучета е вписал В ПК.
Аз да ти кажа ,за да знаеш от един дето нищо не знае,че има хора които участват с кучетата си на изложби и на двата клуба,но не за записани в нито единия .Хем ходят на МАКК изложби,хем на БОК изложби,че и оценки получават и то отлични от двете места. l) l) l) ,защото породата е различна. l) l) l) .
Публикувано: 13 February 2006 - 04:21 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 04:31 PM
Но и аз прозовавам към същото нека се публикуват тия племенни книги.
Публикувано: 13 February 2006 - 04:42 PM