Българско овчарско куче
Публикувано: 08 February 2007 - 03:11 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Това куче на първата снимка е аборигенно Каракачанско куче от района на Дупница. Известен под името Дерман!
Бажур май на тебе информаторът ти куца с информацията по някои теми! wink
HAN, това куче беше собственост на Киро и Владо Билярови от с. Добринище. И не е абригенно КК а е автентично овчарско куче за Банско Разлошкия регион. HAN ти имашли престава аз лично колко пъти съм виждал това куче ти сигорно толкова хляб неси изял.
Видно е че сте се опетлали, яко!!! b)
Аз говоря за кучето от снимката която беше постнал sladur! А не за Гаро! Май не си го виждал толкова много, щом си го объркал със кучето от дупнишкия край! wink
П.п. Бажур, наблягам повечко на мръвката!!! b)
Първо Хан,не съм на никой информатор!
Не разбирам от породата,но виждам прилика и то очевадна, с друга порода!Може и да греша,за това питам.
Дай си мнението за кучето от втората снимка.Ако може разбира се?
п.с.бажур не го познавам,както почти всички които участват в този форум!
Но най класните кучета до момента които са поснати тук,са именно неговите!
Публикувано: 08 February 2007 - 07:21 PM
Прикачени файлове
-
DMC_0031_edited_.JPG (65.54K)
Брой сваляния: 86
Публикувано: 08 February 2007 - 07:46 PM
Моля, пишете по темата. Личната ви неприязън прелива из целия форум. Това повече няма да стане. Ако имате проблеми помежду си - решавайте ги някъде другаде, не тук.
Тук темата ще бъде кучето.
Публикувано: 08 February 2007 - 09:05 PM
А аз исках да се спре с нецивилизования диалог, защото се получава като снежна топка по наклон. Екскалира.
Но явно е изгодно на някои това състояние да не се променя.
Здраве да е !
bgflag
Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
Публикувано: 08 February 2007 - 11:34 PM
Цитат
Цитат
bat_ico не разбрахтели че ядрото на автентичните овчарски кучета е имено по нашия регион Банско,Разлог,Белица,Якоруда и селата около тях.Така че има от каде да вкараме свежа кръв.
Много сте скромни! Защо ограничихте границите на "вашия" регион само до Якоруда? Ама дайте го по смело - Костенец, Ихтиман, Белово, Сестримо, Самоков, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Триград, Симитли, Благоевград...все са във вашия банско-разложки регион. b)
п.п. Ядрото на кръстоските обаче е в центъра на региона. Такава е традицията. А освежаване се прави с кучета от периферията.

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 08 February 2007 - 11:46 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 09 February 2007 - 12:23 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 09 February 2007 - 12:30 AM

Публикувано: 10 February 2007 - 01:19 PM
с уважение ЧИНАР.
Публикувано: 10 February 2007 - 02:22 PM
П.С.а Попов едва ли ще си прави труд да ви отговаря на този несъществуващ въпрос.
Публикувано: 10 February 2007 - 03:11 PM
Публикувано: 10 February 2007 - 03:21 PM
Кой ще допусне такава измислена организация до участие в изложби на FCI ?
Виж до участие в селскостопански изложби-край овцете , козите, едрия рогат добитък - нямат проблеми. worthy
И докога ще ни занимават с техните безкрайни проблеми във нашия форум ? b)
Ако имате въпроси се обръщайте към гръцкия владика.
Тук е форум на БОК. bgflag
И желаем да се пише за Българското Овчарско Куче bgflag
Публикувано: 10 February 2007 - 03:37 PM
МФК е организация подобна на ФИФА. Във всяка държава пълноправна или асоцирана членка МФК си има представите (един) - това за България е БРФК.
Ако държавате се намеси в делата на БРФК - то България най-вероятно ще бъде изхвърлена от редиците на МФК.
Това е истината в МФК не важат решенията на Държавните институции, там важат единствено правилата на МФК.
Това е и причината поради която - колкото и да приказват хората от МАКК, те просто няма как да регистрират КК в МФК.
За американския и британския кенъл клуб незнам как стоят нещата, макар че преди известно време се тръбеше че КК е регистрирана в AKC, това се оказа невярно.
Така че ако искате КК да бъде регистрирана в МФК - то първо МАКК трябва да е член на БРФК, а породата да бъде призната от БРФК.
Засега 3-те породи, признати от БРФК, са Българско овчарско куче, Българско гонче и Български барак.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 10 February 2007 - 10:06 PM
Публикувано: 10 February 2007 - 11:47 PM