Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3141 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2007 - 02:51 PM

ок, кажи ми тогава качествени автентични кучки в Якоруда. И кои са им собствениците?

От колко кучета се състои това ядро. Някой от вашите идоли да не се обиди, че вие сте ядрото, а пък те са в тъча. r)

#3142 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 03:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Каква порода е това?

Това куче на първата снимка е аборигенно Каракачанско куче от района на Дупница. Известен под името Дерман!

Бажур май на тебе информаторът ти куца с информацията по някои теми! wink

HAN, това куче беше собственост на Киро и Владо Билярови от с. Добринище. И не е абригенно КК а е автентично овчарско куче за Банско Разлошкия регион. HAN ти имашли престава аз лично колко пъти съм виждал това куче ти сигорно толкова хляб неси изял.

Видно е че сте се опетлали, яко!!! b)
Аз говоря за кучето от снимката която беше постнал sladur! А не за Гаро! Май не си го виждал толкова много, щом си го объркал със кучето от дупнишкия край! wink

П.п. Бажур, наблягам повечко на мръвката!!! b)

Първо Хан,не съм на никой информатор!

Не разбирам от породата,но виждам прилика и то очевадна, с друга порода!Може и да греша,за това питам.

Дай си мнението за кучето от втората снимка.Ако може разбира се?

п.с.бажур не го познавам,както почти всички които участват в този форум!

Но най класните кучета до момента които са поснати тук,са именно неговите!

#3143 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 05:13 PM

Никъде не съм казал че си информатор на когото и да е! Четете бре хора!!!

#3144 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 07:21 PM

HAN какво ще кажеш за това куче? И къде изчезна твоята дружка kara?

Прикачени файлове

#3145 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 February 2007 - 07:46 PM

За последен път - Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ !

Моля, пишете по темата. Личната ви неприязън прелива из целия форум. Това повече няма да стане. Ако имате проблеми помежду си - решавайте ги някъде другаде, не тук.

Тук темата ще бъде кучето.

#3146 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 08:46 PM

Краино време беше!!!

#3147 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 09:05 PM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

А аз исках да се спре с нецивилизования диалог, защото се получава като снежна топка по наклон. Екскалира.
Но явно е изгодно на някои това състояние да не се променя.

Здраве да е !
bgflag

Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3148 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 09:43 PM

Цитат

Стефане (22),
даи малко повече информация за това куче ?????

Това куче е от развъдник БАЛКАН на Димитър Балчев.

#3149 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:34 PM

Цитат

Цитат

ок, те какви кучки ще скочат? Колкото и да се върти рано или късно кръвта се смесва яко. Лично ти как ще го избегнеш това?

bat_ico не разбрахтели че ядрото на автентичните овчарски кучета е имено по нашия регион Банско,Разлог,Белица,Якоруда и селата около тях.Така че има от каде да вкараме свежа кръв.

Много сте скромни! Защо ограничихте границите на "вашия" регион само до Якоруда? Ама дайте го по смело - Костенец, Ихтиман, Белово, Сестримо, Самоков, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Триград, Симитли, Благоевград...все са във вашия банско-разложки регион. b)

п.п. Ядрото на кръстоските обаче е в центъра на региона. Такава е традицията. А освежаване се прави с кучета от периферията.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#3150 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:46 PM

Уважаеми любители на овчарското куче ! Не обръщайте внимание, което аз ще сторя за последен път с тези аутсайдери в кучкарлъка и кинологията. Ако "кара" е гн. В. Динчев то той най-напред не бива да се обръща към мен на "ти", тъй като аз винаги съм спазвал дистанцията и благоприличието и съм се обръщал уважително към лица, които не мога да кажа че са ми близки или пък не съм искал да са такива, с което съм успял да съхраня едно от многото си предимства пред тях, а именно културата на общуване. Второ : той и другите ми намират кусури, което е най-малкото нескромно от тяхна страна, тъй като никога, ама никога не са имали кучешки косъм на панталона и които от мен разбраха за съществуването на тази порода. Нещо повече такива книжни тигри се опитват да поучават и напътсват момчета, които са пораснали в райони с богати овцевъдни традиции имащи няколко поколения непрекъснат жив контакт с овчарското куче на България. И понеже те заедно с този, който се подписва "хан" което не е много характерно за етноса на каракачаните, а е задължително и неразривно свързано със старите българи, което никой нормален човек не може да оспорва атакуват моя многогодишен труд и себераздаване ще им отговоря макар и със занижен интерес, тъй като са далеч от моите интереси и търсения. Господа, "алтернативници- каракачанисти" на БРФК и НК БОК- защото не сте нищо повече! Запазили сте си името "Каракачанско" Халал да ви е. Да сте живи и здрави ние bgflag любителите на овчарското куче на България нито ви го искаме,нито ви пречим да се развивате, нито ви влизаме във форуми или други мероприятия, а ваши хора непрекъснато кесат по нашите изложби и интернет пространства, което вече говори за много неща и си е показателна и устойчива тенденция. bgflag По въпроса за кучето Чок чиято манипулирана снимка публикува господин каракачаниста. Да, кучето е едно от многото родени при мен и родителите му са : моята Марта, закупена от Суходол от Слави, за която един М. Драганов, дето ми търсеше цаката няколко години ходи чак до Говедарци при овчаря бай Ристе Гигов да пита дали е чиста и Великия Мурджо Мечо на Петьо Шарков от Овчеполци, който го купи от Пернишки военен. За сведение родния брат на въпросния Чок - Шаро на Димитър Баймаков е баща и дядо на някои кучета, с които "каракачаните" много се гордеят че са чисти "каракачанки" така че не знам как ще отговорите на тоя въпрос или излиза, че едни и същи кучета и кръв, когато са при нас и са овчарски кучета са нечистопородни, а после когато те и техни приплоди се окажат при вас, стават "неоспоримо" чисти "каракачанки" bgflag Е това ако не е връх на некоректността здраве му кажи ! На ваше място ще си посипя главата с пепел бе господа "каракачанисти" Но вие явно сте на принципа: ти го плюеш- то мисли че дъжд го роси!!! bgflag Аз боравя с факти и неоспорими доказателства, защото съм в породата от преди тези момчета изобщо да са знаели за съществуването на тези кучета и понеже много знам, а и доста съм премълчавал в интерес на единението, на опитите им да компроментират имам отговори и мотивация, тъй като съм много- ама много преди "тях" във всичко свързано с овчарските кучета на нашата страна. Престанете господа и се захванете с нещо по- човешко и полезно за породата и хората, с което може да изкупите огромната си вина по отношение на тях а и те да ви простят по някаъв начин за хулите, лъжите и интригите ! bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3151 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 12:23 AM

До JOKERA !!! Уважаеми, колега или колежке ! Похвално е участието Ви с фотография и се надявам то да не е последно като виждам хубава снимка, която интересува всички нас- участниците във форума за овчарското куче. Ще си позволя да отправя един съвет в качеството си на съдия с най- висока международна категория, който отправям и към другите колеги : радвайте се на хубавите фотографии, но не давайте оценки и то категорични по тях, тъй като рискувате да допуснете неприятни грешки . Куче се оценява гледано от близо, при отлична светлина, на легитимна изложба и само от хабилитиран експерт признат от Българска Републиканска Федерация по Кинология- БРФК по строго определена методика утвърдена от Международната Федерация FCI . Първата проява в тази посока е на 4 Март т.г. в София на стария стадион Академик зад хотел Плиска. От сърце каня Вас и всички желаещи да участват на тази изложба, която се очертава да бъде изключително интересна и с богат награден фонд ! Изложбата е САС - национална. Организира се от БРФК и Софийско Киноложко Дружество, което е неин член. Вече има доста заявени кучета - мисля над сто. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3152 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 12:30 AM

Айде всички овчаристи на чудесна изложба САС- Национална на : 4.03. 2007г. в гр. София на стария стадион Академик зад хотел Плиска. Първа за тази година!!! bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

#3153 Потребителят е офлайн   ЧИНАР Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 01:19 PM

Господин съдия Попов, имам доста каракачански кучета, член съм на МАКК, но какво ще стане ако поискам да членувам и в БРФК при положение че това е киноложка организация-става дума за кучета.Още повече каракачанското куче се ползва със статут на официално призната порода от държавата и ние като граждани на република България трябва да зачитаме държавните решения.Независимо каква е МАКК във вашите очи, какво ще стане ако раководството подаде документи за членство в БРФК и спази определеният ред за членството.На какво основание би могло да бъде приета(не приета).Щом сме истински българи трябва да зачитаме държавността и с лекота да приемаме обявеното за единствено българско-каракачанското куче.Вие, зачитатели това държавно решение?Ако е така значи работим заедно за ІІ различаващисе породи БОК и ККК.
с уважение ЧИНАР.

#3154 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 02:22 PM

Чинар,в голяма грешка си.В кинологията няма такова нещо ,като държавна порода.Май не си на ясно ,че държавата не може да се меша тук.А законите на България са друго нещо и всеки трябва да ги спазва.Защо според вас никой не признава тази порода в киналологията и то международната,нали е държавна порода.За признаване на кучешка порода по света си има правила и всеки трябва да ги спазва,а вие лично ,ако искате слушайте глупостите на Динчев и тези около него,те от 93г. твърдят ,че могат да участват на международни изложби на ФЦИ,питайте ги дали поне на една са участвали за 14г.Приятен ден.
П.С.а Попов едва ли ще си прави труд да ви отговаря на този несъществуващ въпрос.

#3155 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:11 PM

БОК
User's Signature

Изберете Българското !

#3156 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:21 PM

judge,
Кой ще допусне такава измислена организация до участие в изложби на FCI ?
Виж до участие в селскостопански изложби-край овцете , козите, едрия рогат добитък - нямат проблеми. worthy
И докога ще ни занимават с техните безкрайни проблеми във нашия форум ? b)
Ако имате въпроси се обръщайте към гръцкия владика.
Тук е форум на БОК. bgflag
И желаем да се пише за Българското Овчарско Куче
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#3157 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:37 PM

Е не с грубо де - човека просто пита.

МФК е организация подобна на ФИФА. Във всяка държава пълноправна или асоцирана членка МФК си има представите (един) - това за България е БРФК.
Ако държавате се намеси в делата на БРФК - то България най-вероятно ще бъде изхвърлена от редиците на МФК.

Това е истината в МФК не важат решенията на Държавните институции, там важат единствено правилата на МФК.

Това е и причината поради която - колкото и да приказват хората от МАКК, те просто няма как да регистрират КК в МФК.

За американския и британския кенъл клуб незнам как стоят нещата, макар че преди известно време се тръбеше че КК е регистрирана в AKC, това се оказа невярно.

Така че ако искате КК да бъде регистрирана в МФК - то първо МАКК трябва да е член на БРФК, а породата да бъде призната от БРФК.

Засега 3-те породи, признати от БРФК, са Българско овчарско куче, Българско гонче и Български барак.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3158 Потребителят е офлайн   ЧИНАР Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 09:33 PM

И все пак въпросът е принципен.И предпочитам да ми отговори Стефан Попов, а не другаря Петков(по кротко го давай, ще вдигнеш кръвно, после каракачаните виновни).

#3159 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 10:06 PM

Породите не са различни различниса хората.Кучетата са едни и същи и навсякъде са различни-късокосмести ,дългокосмести ,черно бели,кафяви,рижи,гуджуци и др.И Попов няма да отговори понеже пътува може би утре ще ти отговори.И стига с тия каракачански въпроси пускайте снимки за да е интересен форума.Недейте да търсите само интрига в този форум-стига вече.

#3160 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 11:47 PM

Хайде Ванка 2 форхенда по диагонала - Североизточна България - Велинград :

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Изберете Българското !

• (386 Страници) +