Цитат
Официално Обръщение към Аврам Петков от Стефан Попов -Председател на НК БОК.
Авраме, досега не съм те молил за нищо! Никога! Сега обаче те моля от душа не съсипвай породата и труда на толкова много хора !!! Ще се оттегля от председателския пост в НК БОК и Управителния съвет. Бъди председател ти и подбери добър нов Управителен съвет, с който ще е по-добре за породата, клуба, нашата и Международната Федерации и с който ще можеш да работиш добре. Моля те не погубвай това, което заедно с теб и много други хора създадохме. Формалностите ще уредим когато и както пожелаеш и давам честната си дума, а ти добре я познаваш, че ще изляза от ръководството и няма да ти се меся в нищо. Знам че си работлив и ще те посъветвам само да си по-интелигентен в подхода към хората и да не допускаш компромиси с чистотата на приплодите. Само остани в БРФК и FCI. Реорганизирай клуба както искаш. Промени центъра и цялата организация. Само не прави необмислени крачки, които ще доведат до необратими последици за цялата порода и дори за теб самия. Още веднъж те моля и очаквам най-скорошен отговор. Стефан Попов- Председател на НК БОК.
Обръщение на Аврам Петков-председател на БКК за БОК и БРКС до Стефан Попов председател на НК БОК
(Надявам се че няма да ми бъде изтрито обръщението веднага.С тези тоталитарни методи на ръководство трябва да се приключи.Ако искаме да вървим напред в кинологията.)
Стефане,с това обръщение ми напомняш един мой бивш приятел,който истински обичах и уважавах като човек.Но той после се самозабрави и направи куп грешки които доведоха до разцеплението на НК БОК.
Стефане,на твоето обръщение в този момент не мога да отговоря нищо,защото БКК за БОК е напълно демократична организация,трябва да се свикат Управителен и Клубен съвет за да се вземе становище по твоето предложение,което ше стане до няколко дни. Но не виждам никакво становище от БРФК по повод твоето обръщение. Всички знаем много добре че в БРФК става,не това което иска Стефан Попов,а което каже Камен Литов,а и членовете на нашата организация отдавна не вярват на нито една твоя дума. Във форума прочетох упреци както към мен така и към организацията в която членувам за членството ни в UCI. Искам да обясня на всички защо се стигна до там.
През 2005г. месец Октомври имах среща със Стефан Попов в градинката до НДК. Установих че на тази среща присъства и Симеон Янакиев. Заявих категорично на Стефан че не желая да го сменям като председател на НК БОК,и му предложих да си остане такъв като забравим всички негови нарушения на устава и финансовата дисциплина, да се избере нов Управителен съвет който да работи за бъдещето на Българското Овчарско куче. Ти ми отказа по много брутален начин и така НК БОК се раздели.
По тези причини създадохме БКК за БОК която организация в момента обхваща 305 души членове обединени от 15 местни клуба от цялата страна. В момента БКК за БОК работи в пълно единство и на демократичен принцип. При създаването на тази организация приехме Устав и правилници за работа,съобразени с изискванията на БРФК и FCI. През месец Март/2006г. подадохме молба за членство в БРФК и то ни бе отказано. Преди два месеца бях на среща с Камен Литов с който исках да поговорим за бъдещето на БКК за БОК,защото нашият клуб има вече създадени осем кръвни линий необходими по изискванията на FCI за откриване на процедура за признаване на Българско Овчарско Куче в международен мащаб.
Камен Литов ми заяви най-категорично че ние никога няма да членуваме в БРФК, и че Стефан Попов може да остане с един член в клуба си,но той ще бъде в БРФК!
На което аз му отговорих че по този начин Българското Овчарско Куче никога няма да получи международно признание . Камен Литов ми отговори че това е клубен проблем и него това не го интересува( това е отговор на председателя на БРФК по отношение на НАЦИОНАЛНАТА ПОРОДА! Без коментар!!!) След което той ми заяви че ние сме нелегитимна организация която ще се разпадне,тъй като не членуваме в нито една републиканска структура и респективно-международна организация. Е, вече можем най-категорично да му заявим че той ни помогна най-много за нашето кандидадстване в UCI !
Стефане,много добре знаем че UCI не е FCI. За това БКК за БОК неколкократно поиска членство в БРФК през изминалата година и половина,но то винаги ни бе отказвано! За това при така създалата се ситуация " всеки си търси място под слънцето".
А колкото до съмненията колко кучета участват на нашите изложби, заповядайте на 31.03.2007г. в гр.София,стадион "Септември" на II-ри Открит Клубен Републикански Шампионат-"Мирослав Арсенов" , за да разберете каква е истината!
С уважение: Аврам Петков председател на БКК за БОК и БРКС
ПП: Пиша под това име защото ника: "Аврам Петков-БРКС" бе блокиран,без основателна причина.