Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3321 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2007 - 09:21 PM

Цитат

Цитат

Проблема може да е от това, че тези 320 членове имат сигурно около 1000 кучета (и постоянно се произвеждат нови) -  и с тази си крачка тези кучета, ще се изключат завинаги от мероприятията на БРФК, респективно МФК, заради прищявките на техните собственици. Но живеем в демократична държава и всеки си решава какво да прави със своите кучета.

Според мен това е една прибързана крачка, може би дължаща се на емоционално решение, но какво да се прави.

Не вярвай на всичко , което четеш! 320 членове? oleeee wink Те бяхя писали , че на първата им изложба са участвали 263 кучета ама бяха 70-80. И това не е малко де.

членовете са 305 ,а кучетата над 2500 регистрирани в клуба,по мои спомени.Колкото до изложбите,на най-слабо посетената (Габрово-хората като за първи път се справиха супер) бяха 79 записани за участие кучета!

#3322 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:33 PM

Цитат

Относто избор на модератор - по негово молба и с решение на останалите модератори - Стефан Попов.

Надявам се да намирате общ език за доброто на овчарското куче на България.

Интересно решение... ;)

#3323 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:51 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Проблема може да е от това, че тези 320 членове имат сигурно около 1000 кучета (и постоянно се произвеждат нови) -  и с тази си крачка тези кучета, ще се изключат завинаги от мероприятията на БРФК, респективно МФК, заради прищявките на техните собственици. Но живеем в демократична държава и всеки си решава какво да прави със своите кучета.

Според мен това е една прибързана крачка, може би дължаща се на емоционално решение, но какво да се прави.

Не вярвай на всичко , което четеш! 320 членове? oleeee wink Те бяхя писали , че на първата им изложба са участвали 263 кучета ама бяха 70-80. И това не е малко де.

членовете са 305 ,а кучетата над 2500 регистрирани в клуба,по мои спомени.Колкото до изложбите,на най-слабо посетената (Габрово-хората като за първи път се справиха супер) бяха 79 записани за участие кучета!

Да не бъркаш членове със симпатизанти? Щото член е който си плаща членския внос ! Така е във всяка нормална организация. Иначе 300-350 члена мога да обявя само в Силистра.
Виж за бройката кучета въпроса е много по сложен! Даже и да броите кучетата от племенната книга , която остана в Л. Бояджиев пак се съмнявам в бройката , която посочваш! Когато става въпрос за сериозни работи не бива да се позоваваме на спомени а на конкретни данни.

#3324 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:58 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Да не бъркаш членове със симпатизанти? Щото член е който си плаща членския внос ! Така е във всяка нормална организация. Иначе 300-350 члена мога да обявя само в Силистра.
Виж за бройката кучета въпроса е много по сложен! Даже и да броите кучетата от племенната книга , която остана в Л. Бояджиев пак се съмнявам в бройката , която посочваш! Когато става въпрос за сериозни работи не бива да се позоваваме на спомени а на конкретни данни.

всеки има право да се съмнява в каквото поиска,г-н Йорданов. И да става дума за членове плащащи членски внос. А в кой каква книга е останала,това само чичо Любо може да каже.

#3325 Потребителят е офлайн   rubikon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 10:18 PM

Честито на Стефан Попов. Много пристрастен но еродиран и работещ за породата. super best

Прикачени файлове

• Прикачен файл  001.JPG (8.51K)
    Брой сваляния: 92

#3326 Потребителят е офлайн   Атанас Пенов Икона

Публикувано: 14 March 2007 - 10:38 PM

Цитат

Цитат

Като сме взели да обсъждаме кучета - някой може ли да ми даде повече инфо за ето това куче - знам само че е от Варвара

Днес бях на събирането в село Варвара-това е кучето и неговия собственик

В грешка сте r) Кучето наистина е от Варвара,казва се Алекс, аз съм собственикът ,но не съм този,който се вижда на втората снимка,а този който е "отрязан" наполовина на първата .Ако ви трябва информация пишете каква точно и ще ви я дам.Може и като ЛС

#3327 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 12:05 AM

Здравейте колеги,

Благодаря ви за изразеното доверие !

Най важното условие да Ви откажа за предложението за модератор е че :

1. Аз НЯМАМ желание - и това е основната причина.
И още:
2. Считам ,че съм просто любител на БОК и нямам никакви други амбиции.
3. Не съм достатъчно навътре с материала за БОК.
4. На практика нямам достатъчно свободно време за онлайн наблюдение , /въпреки ,че лаптопа не го свалям от джипа и винаги ми е под ръка-но не на всякъде имам обхват./ Пътувам често в БГ и навън.
5. Няма да е здравословно и за кара-психоинтригантите.
Половината от тях ще имат перманентен БАН ...

Поздрави ! d)

P.S. Сега видях че е избран колегата Стефан Попов - Честито !!!
Нека да работи така че когато мишоците се опитат да манипулират да ги натика отново в дупките им.
Само една забележка имам към него: Нека да изучи компа по - добре.
И на мен на стари години ми бе трудно, но с постоянство всичко се постига. Успех !
bgflag BEER victoryVVV

Уважаеми г-н Петков, уважаеми колеги.
Знам че пред мен изникна нова сложна задача и аз ще се опитам да заслужа гласуваното ми доверие. Много Ви моля НЕ нажежавайте и без това напрегнатата обстановка. Използвайте изразни средства, които е известно, че не противоречат на общоприетите норми на общуване. Иначе по принцип съм за защитаването на българската национална кауза и тази на името на нейното овчарско куче.

User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3328 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 12:08 AM

bgflag Стоп, стоп, стоп ! Момчета, имаме си толкова много за решаване, че въобще не ни е необходимо напрежение, каквото и без това не липсва. Обърнете внимание на информацията и контактите - това са двете цели, които си поставих когато правех първите изложби, за да могат хората- любители и развъждачи на овчарски кучета да се познават и да работят в екип, който да расте и да бъде все по-ефективен. На тези изложби започна организираната дейност с овчарското куче. Обменяйки информация чрез фотоси и адреси ще направите много добро на породата, което явно дразни определени хора и колкото и млад и импулсивен да е Л. Дурчов от гр. Банско пръв преди всички нас го прозря и се показа по- мъдър от нас въпреки възрастта си за радост или за съжаление. Гледайте снимките и не вярвайте на лъжи защото те рано или късно лъсват, както ще видите ще се получи отново, със случая на Шаро Генерала на Искрен Кунгьов. А снимките са хубави, от хубави по-хубави и говорят че породата е жива и няма да умре, а се и развива и то в отлична посока и с отлични темпове. Как човек да не се радва на това, което са публикували Ванко2, Вано, Троян,Орландо, Стефан22 и други, които пропускам. Много важно, че някой не е в една организация с друг. Важното е да е полезен за развитието на породата. Аз например съвсем честно ви казвам съм безкрайно щастлив че в монтанската организация има толкова чудесни кучета макар че тя се отцепи от НК БОК. Тези кучета са част от живото тяло на породата и това е от най-голямо значение. Останалото е въпрос на време и съзряване, което сигурен съм ще настъпи не след дълго. А и там по своеобразен начин е съхранена не малка част от труда на живота ми . Бъдете здрави и си помагайте и не забравяйте че чрез сътрудничество, ще помогнете на породата много повече а и ще имате по-добри постижения в развъждането и по едри и екстериорни овчарски кучета. bgflag Аз може би ще се оттегля от клуба по- точно от ръководството, ако Аврам се връзуми и не обрича породата на съсипия. Нека той да е председател- само да остане в световната организация FCI и в състава на БРФК , а не в задния двор на кучкарлъка. Така ще направя последен жест на вярност към Българското овчарско куче, НК БОК, БРФК и FCI. bgflag Ваш Стефан Попов. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3329 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 12:11 AM

Добре дошъл в нашия форум,

колега Атанас Пенов,
радвам се че любителите на Българското Овчарско Куче ставаме повече .

Поздрави ! bgflag cheers
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3330 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 12:41 AM

Официално Обръщение към Аврам Петков от Стефан Попов -Председател на НК БОК.
Авраме, досега не съм те молил за нищо! Никога! Сега обаче те моля от душа не съсипвай породата и труда на толкова много хора !!! Ще се оттегля от председателския пост в НК БОК и Управителния съвет. Бъди председател ти и подбери добър нов Управителен съвет, с който ще е по-добре за породата, клуба, нашата и Международната Федерации и с който ще можеш да работиш добре. Моля те не погубвай това, което заедно с теб и много други хора създадохме. Формалностите ще уредим когато и както пожелаеш и давам честната си дума, а ти добре я познаваш, че ще изляза от ръководството и няма да ти се меся в нищо. Знам че си работлив и ще те посъветвам само да си по-интелигентен в подхода към хората и да не допускаш компромиси с чистотата на приплодите. Само остани в БРФК и FCI. Реорганизирай клуба както искаш. Промени центъра и цялата организация. Само не прави необмислени крачки, които ще доведат до необратими последици за цялата порода и дори за теб самия. Още веднъж те моля и очаквам най-скорошен отговор. Стефан Попов- Председател на НК БОК.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3331 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:11 PM

vano видях сайта ти b) пуснах жълто b) cheers b)
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3332 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:20 PM

b) що бе човек - не го ли беше виждал
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3333 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:26 PM

станами кеф cheers
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3334 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 10:09 AM

Цитат

Цитат

5. Няма да е здравословно и за кара-психоинтригантите.
Половината от тях ще имат перманентен БАН ...А оня .... -  ще има БАН до като му се яви .....  worthy  с БОК в ръцете. Още като си пусне компютъра и ще му изгасва екрана за форума на БОК.  oo

Поздрави ! d)

P.S.  Сега видях че е избран  колегата  Стефан Попов -  Честито !!!

???.....братче ти си рода рода с администратора ,един господ и модераторите знаят колко такива поста имаш изтрити,и още колко са си останали назад по темата
Юсуф Кунгиов ако го чуе този .......гн Попов моля да вземете отношение към речника на петков ,защото и моя е цветущ ,три дена издържам,после искам да равноправие .

bgflag Уважаеми Петко, обръщам се към Вас , но и към останалите участници във форума не провокирайте напрежение, а тези, които отговарят не бива да смятат, че са прави или по-добри. Нека превърнем отличната идея на съставителите на форума и сайта в едно полезно поле за изява на породата и на всички, които я обичат истински. Поздрав! bgflag Нали видяхте какво стана с големите "разбирачи" по повод на Шаро Генерала на Юсюф Кунгьов - никакви ги няма - мълчат като умрели, а иначе не може човек да им затвори устата.
Ние сме организация, в която членуват равноправно и цигани, и турци и арменци и каракачани и всякакви други и разбира се най-вече българи. Така че аз не споделям никакви претенции на етническа основа и съм ги надраснал много отдавна. Бъдете приятели или ако не, то поне партньори ! victoryVVV
User's Signature

#3335 Потребителят е офлайн   mordor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 10:20 AM

господин Попов що да сме млъкнали за Генерала.Ти млъкна нещо по вапроса-що ли?Нещо беше много сигурен па сеа се ослушваш, праишсе на разсеан а?
Кога ви разпраях че кучетата - двамата братя, са от коцето- ти се смееш. Сеа ти се смеат сички на теб!

#3336 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 10:54 PM

Айде лека и приятна вечер на всички victoryVVV

#3337 Потребителят е офлайн   BG-DOG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 02:51 PM

Цитат

Официално Обръщение към Аврам Петков от Стефан Попов -Председател на НК БОК.
Авраме, досега не съм те молил за нищо! Никога! Сега обаче те моля от душа не съсипвай породата и труда на толкова много хора !!! Ще се оттегля от председателския пост в НК БОК и Управителния съвет. Бъди председател ти и подбери добър нов Управителен съвет, с който ще е по-добре за породата, клуба, нашата и Международната Федерации и с който ще можеш да работиш добре. Моля те не погубвай това, което заедно с теб и много други хора създадохме. Формалностите ще уредим когато и както пожелаеш и давам честната си дума, а ти добре я познаваш, че ще изляза от ръководството и няма да ти се меся в нищо. Знам че си работлив и ще те посъветвам само да си по-интелигентен в подхода към хората и да не допускаш компромиси с чистотата на приплодите.  Само остани в БРФК и FCI. Реорганизирай клуба както искаш. Промени центъра и цялата организация. Само не прави необмислени крачки, които ще доведат до необратими последици за цялата порода и дори за теб самия. Още веднъж те моля и очаквам най-скорошен отговор. Стефан Попов- Председател на НК БОК.

Обръщение на Аврам Петков-председател на БКК за БОК и БРКС до Стефан Попов председател на НК БОК

(Надявам се че няма да ми бъде изтрито обръщението веднага.С тези тоталитарни методи на ръководство трябва да се приключи.Ако искаме да вървим напред в кинологията.)

Стефане,с това обръщение ми напомняш един мой бивш приятел,който истински обичах и уважавах като човек.Но той после се самозабрави и направи куп грешки които доведоха до разцеплението на НК БОК.
Стефане,на твоето обръщение в този момент не мога да отговоря нищо,защото БКК за БОК е напълно демократична организация,трябва да се свикат Управителен и Клубен съвет за да се вземе становище по твоето предложение,което ше стане до няколко дни. Но не виждам никакво становище от БРФК по повод твоето обръщение. Всички знаем много добре че в БРФК става,не това което иска Стефан Попов,а което каже Камен Литов,а и членовете на нашата организация отдавна не вярват на нито една твоя дума. Във форума прочетох упреци както към мен така и към организацията в която членувам за членството ни в UCI. Искам да обясня на всички защо се стигна до там.
През 2005г. месец Октомври имах среща със Стефан Попов в градинката до НДК. Установих че на тази среща присъства и Симеон Янакиев. Заявих категорично на Стефан че не желая да го сменям като председател на НК БОК,и му предложих да си остане такъв като забравим всички негови нарушения на устава и финансовата дисциплина, да се избере нов Управителен съвет който да работи за бъдещето на Българското Овчарско куче. Ти ми отказа по много брутален начин и така НК БОК се раздели.
По тези причини създадохме БКК за БОК която организация в момента обхваща 305 души членове обединени от 15 местни клуба от цялата страна. В момента БКК за БОК работи в пълно единство и на демократичен принцип. При създаването на тази организация приехме Устав и правилници за работа,съобразени с изискванията на БРФК и FCI. През месец Март/2006г. подадохме молба за членство в БРФК и то ни бе отказано. Преди два месеца бях на среща с Камен Литов с който исках да поговорим за бъдещето на БКК за БОК,защото нашият клуб има вече създадени осем кръвни линий необходими по изискванията на FCI за откриване на процедура за признаване на Българско Овчарско Куче в международен мащаб.
Камен Литов ми заяви най-категорично че ние никога няма да членуваме в БРФК, и че Стефан Попов може да остане с един член в клуба си,но той ще бъде в БРФК!
На което аз му отговорих че по този начин Българското Овчарско Куче никога няма да получи международно признание . Камен Литов ми отговори че това е клубен проблем и него това не го интересува( това е отговор на председателя на БРФК по отношение на НАЦИОНАЛНАТА ПОРОДА! Без коментар!!!) След което той ми заяви че ние сме нелегитимна организация която ще се разпадне,тъй като не членуваме в нито една републиканска структура и респективно-международна организация. Е, вече можем най-категорично да му заявим че той ни помогна най-много за нашето кандидадстване в UCI !
Стефане,много добре знаем че UCI не е FCI. За това БКК за БОК неколкократно поиска членство в БРФК през изминалата година и половина,но то винаги ни бе отказвано! За това при така създалата се ситуация " всеки си търси място под слънцето".
А колкото до съмненията колко кучета участват на нашите изложби, заповядайте на 31.03.2007г. в гр.София,стадион "Септември" на II-ри Открит Клубен Републикански Шампионат-"Мирослав Арсенов" , за да разберете каква е истината!

С уважение: Аврам Петков председател на БКК за БОК и БРКС

ПП: Пиша под това име защото ника: "Аврам Петков-БРКС" бе блокиран,без основателна причина.

#3338 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 06:55 PM

Тук става много интересно ?????До къде се стигна Попов да се моли worthy на Аврам .Дали защо се моли ПОПОВ на Аврам ,когато ПОПОВ е човека който създаде всичко и направи породата БОК?????
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#3339 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 07:17 PM

Цитат

Тук става много интересно ?????До къде се стигна Попов да се моли worthy на Аврам .Дали защо се моли ПОПОВ на Аврам ,когато ПОПОВ е човека който създаде всичко и направи породата БОК?????

жалък опит за наливане на масло в огъня,Шаро a)

#3340 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 March 2007 - 09:43 PM

orlandopg, съгласен. Не трябва да се налива масло в огъня, нека хората, които милеят и обичат българското куче, да потърсят път един към друг за доброто на кучето. Пожелавам им от все сърце да го намерят и да направят най доброто в името на кучето.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни