Публикувано: 03 June 2007 - 11:36 PM
bgflag Уважаеми колеги, лично аз организирах, но не едналично, а с труда на много хора от НК БОК и създадохме племенната книга, която по причина на това че аз тогава не работех с компютър, оставихме да се печата при покойния М. Арсенов и Л. Бояджиев. Имахме принципиални спорове дали да се добавя и измисля информация за произхода и съставяне на линиите за да се признае по-лесно породата или да работим по-дълго, трудно и честно, която идея поддържах лично и с одобрението на целия УС на НК БОК, както и на по-голямата част от регионалните клубове и старите развъдчици, които и дума не даваха да стане за стъкмистики, с каквито е пълна убеден съм сегашната книга на алтернативата. По-късно Л.Бояджиев бе принуден да върне голяма част от събраните данни за произхода, но не това, което се очакваше. И въпреки всичко ние възстановихме информацията и сега имаме много по-добре направена и систематизирана племенна книга, а и в нея няма грам лъжи . Ако обаче отворите с някой от старите развъдчици Монтанската книга, ще се получат много невероятни ситуации защото ние по-старите знаем произхода на кучетата и веднага ще цъфнат лъжите, за които в повечето случаи е известно. Сега пък се правят гено-тестове и тук също се започва с лъжи и не с верните кучета макар че има откъде да се започне на чисто. Така че и тестовете ви господа Аврамисти са плод на химия и откровенни лъжи. Но както е казал Царя "Когато му дойде времето". Убеден съм че ще вземете материал от само две кучета с произход. Останалото къде повече къде по-малко са Аврамистики! А аз съм чакал много години и умея да чакам! А господата от Аврамската версия трябва да знаят че лично от мен техните вождове искаха да измисляме произходи и линии само и само да се признае породата! Да се признае бе джанъм ама с цената на какво, на лъжи ли? Не господа не и с мен. Защото овчарите и породата през всичките тия години не са ме лъгали и не са правили гимнастики и нямам моралното право да съм непочтен. А тия дето се пръкнаха много по-късно избраха лесното да измислят произход и набързо да се признае порода в една несъществена организация. Пък погледнете им и кучетата! Аз, а и много други стари развъдчици им дадохме кучета с красиви лица, очи и поглед. Къде изчезнаха и се претопиха и какво е това новото, което имат! Е това не е ли кощунство пред България и породата? Но така е какво да се прави. Да им са честити успехите и халал ! Мъчно ми е обаче за хората, които се оставят да бъдат подведени и да им се изкривявя представата за овчарското куче защото те не са имали възможността да видят и запомнят старите кучета, а ние в НК БОК много държим на тях и на истината, защото имахме какво да пазим и слава богу го опазихме. Мъчно ми е и че много кучета се деформират от хора, които не са обикаляли цялата страна като Чилика, като Ефти, като Гено Чобанов, като бачи Мите Димитров, като Мето и Славе, като Симо Янакиев и много, много стари и истински радетели, с които се засичахме по чукари и пасища, по ТКЗС-та и саи. Да ме простят тия, които изпускам, а те никак не са малко. Такива обаче познайте защо няма ама хич в новоизлюпената алтернатива. Е, сами съдете господа! bgflag bgflag 1super

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!