Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3641 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2007 - 01:40 PM

Цитат

Цитат

Стефко , стига деликатно отношение и такт спрямо " алтернативата"! Всички знаем кои са и какво направиха. Върнаха ни в "1-ви клас" и сега хората питат защо породата не е регистрирана. Много просто , цялата информация събирана толкова  години от всички клубове в страната беше открадната  от Л. Бояджиев и
компания. Той , А.Петков и покойния М. Арсенов имаха някакви претенции /финансови и организационни/ доколкото знам , но не намериха сили и мъжество да дойдат на общото събрание на НК и да защитят позицията си а се изпокриха като мишоци . И сега действат като такива !

И имате наглоста да го напишете! Кажете го в лице на хората за които говорите! Ама тука е по-лесно,а и знаете че "гумичката" ви пази. a) Лошото е че лъжите ви ги четат и хора сега откриващи породата....жалко.
ПП: Спрете да си измивате ръцете с така нaречената "алтернатива" която си има име-"Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче", ако наистина се работеше съвестно и само за породата,много преди да има разцепление(по вина не на хората от БКК за БОК) можеше да имаме регистрирана порода!
Всичко хубаво от мен,аз спирам да пиша във форума за "Българско Овчарско Куче". Няма смисъл.

Нагло ли ти се вижда когато изразявам мнение? Не съм анонимник , и имам право на такова , още по-вече става въпрос за събития на които съм пряк свидетел или съм участвал в тях !! Не се притеснявам да говоря в очите на хората! Колкото до това дали се е работило съвестно , какви наблюдения имаш върху клуба преди разцеплението? На колко изложби си ходил , колко кучета си произвел . Колко членски внос си платил и лично с твои пари подпомогнал ли си дейността?
И накрая кажи с ръка на сърце дали старата племенна книга е в Любо? Труда на хората от цяла България ! Кое е лъжа ?

#3642 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Стефко , стига деликатно отношение и такт спрямо " алтернативата"! Всички знаем кои са и какво направиха. Върнаха ни в "1-ви клас" и сега хората питат защо породата не е регистрирана. Много просто , цялата информация събирана толкова  години от всички клубове в страната беше открадната  от Л. Бояджиев и
компания. Той , А.Петков и покойния М. Арсенов имаха някакви претенции /финансови и организационни/ доколкото знам , но не намериха сили и мъжество да дойдат на общото събрание на НК и да защитят позицията си а се изпокриха като мишоци . И сега действат като такива !

И имате наглоста да го напишете! Кажете го в лице на хората за които говорите! Ама тука е по-лесно,а и знаете че "гумичката" ви пази. a) Лошото е че лъжите ви ги четат и хора сега откриващи породата....жалко.
ПП: Спрете да си измивате ръцете с така нaречената "алтернатива" която си има име-"Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче", ако наистина се работеше съвестно и само за породата,много преди да има разцепление(по вина не на хората от БКК за БОК) можеше да имаме регистрирана порода!
Всичко хубаво от мен,аз спирам да пиша във форума за "Българско Овчарско Куче". Няма смисъл.

Нагло ли ти се вижда когато изразявам мнение? Не съм анонимник , и имам право на такова , още по-вече става въпрос за събития на които съм пряк свидетел или съм участвал в тях !! Не се притеснявам да говоря в очите на хората! Колкото до това дали се е работило съвестно , какви наблюдения имаш върху клуба преди разцеплението? На колко изложби си ходил , колко кучета си произвел . Колко членски внос си платил и лично с твои пари подпомогнал ли си дейността?
И накрая кажи с ръка на сърце дали старата племенна книга е в Любо? Труда на хората от цяла България ! Кое е лъжа ?На

Не помня да съм ви наричал анонимник,аз също съм се прадставил отдавна,а на мнение има право всеки!
Наблюдения...за мен достатъчно.
Изложби и членски внос...много преди да има свое куче БОК участвах редовно като хендлер на приятелите от Монтана,като секретар и организатор ринг(и на г-н Попов също),а членски внос-да плашал.Редовно и съвестно,и помагал на клуба си колкото е по силите на студент(тогава),сега повече.
Да,племенния регистър е в Любомир Бояджиев,човек който безкрайно уважавам,но за разлика от вас аз предпочитам да казвам че труда на хората е "спасен",не "откраднат"!
Толкова от мен.Хубав ден!

#3643 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 04:39 PM

Обвини ме в лъжи! Моля, очаквам обяснение.

#3644 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 04:50 PM

Чудя се Орландо да се смея ли , да плача ли? Любо "спасил" племенната книга????? Как ще реагираш ако някой ти " спаси " колата например? Как въобще можеш да твърдиш , че може да се "спаси" нещо против волята на законният му собственник?

#3645 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 06:56 PM

Кой е законният собственик на племенната книга?

Какво прави племенната книга в Л.Бояджиев?

Ако е открадната няма ли законен начин да си я върнете?

Целият ви труд в едно единствено копие ли се съдържа?. Ами какво ще стане с тази книга ако се случи някое бедствие - пожар, земетресение или наводнени -това не е ли безотговорно отношение към труда на толкова хора?

Или това са само оправдания защото така ви харесва. И появата на БКК за БОК ви дойде дюшеш за да се оправдавате за това което сте/не сте свършили?

Хайде стига. Всеки знае че на българина все някой друг му е виновен че не си върши работата както трябва.

Целият форум ни се смее вече. Зрели мъже с държание на деца. Гледате се в очите и взаимно се лъжете - такова безочие просто няма.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3646 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 09:50 PM

Доколкото съм запознат и се сещам, Л. Бояджиев беше главен отговорник по развъдната дейност на НКБОК, и е логично племенната книга на НКБОК да се намираше в него и тои да я води.Въпроса е ,че племенната книга на НКБОК стана племенна книга на БКК за БОК,което явно не е нормално.

#3647 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 10:04 PM

Цитат

Кой е законният собственик на племенната книга?

Какво прави племенната книга в Л.Бояджиев?

Ако е открадната няма ли законен начин да си я върнете?

Целият ви труд в едно единствено копие ли се съдържа?. Ами какво ще стане с тази книга ако се случи някое бедствие - пожар, земетресение или наводнени -това не е ли безотговорно отношение към труда на толкова хора?

Или това са само оправдания защото така ви харесва. И появата на БКК за БОК ви дойде дюшеш за да се оправдавате за това което сте/не сте свършили?

Хайде стига. Всеки знае че на българина все някой друг му е виновен че не си върши работата както трябва.

Целият форум ни се смее вече. Зрели мъже с държание на деца. Гледате се в очите и взаимно се лъжете - такова безочие просто няма.

Законния собственик е НКБОК който включва много хора,такава беше идеята но някои хора я развалиха.За това вече не членувам при никой и не искам да членувам защото е пълно с интриганти които не ги интересува друго освен личната облага.А кой какво е постигнал си личи по снимките.

#3648 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 11:36 PM

bgflag Уважаеми колеги, лично аз организирах, но не едналично, а с труда на много хора от НК БОК и създадохме племенната книга, която по причина на това че аз тогава не работех с компютър, оставихме да се печата при покойния М. Арсенов и Л. Бояджиев. Имахме принципиални спорове дали да се добавя и измисля информация за произхода и съставяне на линиите за да се признае по-лесно породата или да работим по-дълго, трудно и честно, която идея поддържах лично и с одобрението на целия УС на НК БОК, както и на по-голямата част от регионалните клубове и старите развъдчици, които и дума не даваха да стане за стъкмистики, с каквито е пълна убеден съм сегашната книга на алтернативата. По-късно Л.Бояджиев бе принуден да върне голяма част от събраните данни за произхода, но не това, което се очакваше. И въпреки всичко ние възстановихме информацията и сега имаме много по-добре направена и систематизирана племенна книга, а и в нея няма грам лъжи . Ако обаче отворите с някой от старите развъдчици Монтанската книга, ще се получат много невероятни ситуации защото ние по-старите знаем произхода на кучетата и веднага ще цъфнат лъжите, за които в повечето случаи е известно. Сега пък се правят гено-тестове и тук също се започва с лъжи и не с верните кучета макар че има откъде да се започне на чисто. Така че и тестовете ви господа Аврамисти са плод на химия и откровенни лъжи. Но както е казал Царя "Когато му дойде времето". Убеден съм че ще вземете материал от само две кучета с произход. Останалото къде повече къде по-малко са Аврамистики! А аз съм чакал много години и умея да чакам! А господата от Аврамската версия трябва да знаят че лично от мен техните вождове искаха да измисляме произходи и линии само и само да се признае породата! Да се признае бе джанъм ама с цената на какво, на лъжи ли? Не господа не и с мен. Защото овчарите и породата през всичките тия години не са ме лъгали и не са правили гимнастики и нямам моралното право да съм непочтен. А тия дето се пръкнаха много по-късно избраха лесното да измислят произход и набързо да се признае порода в една несъществена организация. Пък погледнете им и кучетата! Аз, а и много други стари развъдчици им дадохме кучета с красиви лица, очи и поглед. Къде изчезнаха и се претопиха и какво е това новото, което имат! Е това не е ли кощунство пред България и породата? Но така е какво да се прави. Да им са честити успехите и халал ! Мъчно ми е обаче за хората, които се оставят да бъдат подведени и да им се изкривявя представата за овчарското куче защото те не са имали възможността да видят и запомнят старите кучета, а ние в НК БОК много държим на тях и на истината, защото имахме какво да пазим и слава богу го опазихме. Мъчно ми е и че много кучета се деформират от хора, които не са обикаляли цялата страна като Чилика, като Ефти, като Гено Чобанов, като бачи Мите Димитров, като Мето и Славе, като Симо Янакиев и много, много стари и истински радетели, с които се засичахме по чукари и пасища, по ТКЗС-та и саи. Да ме простят тия, които изпускам, а те никак не са малко. Такива обаче познайте защо няма ама хич в новоизлюпената алтернатива. Е, сами съдете господа! bgflag bgflag 1super
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3649 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 09:11 AM

Господа давайте факти - кога кое куче с кое е омесено, какво става с поколението, кога кой е искал да измисля родословия.

Кои са известните "мелезите" - само така можете да помогнете на породата - всичко друго е общи приказки и взаимни оплювания.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3650 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 09:15 AM

Цитат

Доколкото съм запознат и се сещам, Л. Бояджиев беше главен отговорник по развъдната дейност на НКБОК, и е логично племенната книга на НКБОК да се намираше в него и тои да я води.Въпроса е ,че племенната книга на НКБОК стана племенна книга на БКК за БОК,което явно не е нормално.

То е ясно че така е било, но ми е интересно защо има само едно копие на тази книга? Това е недопустимото.

Освен това щом Л. Бояджиев е откраднал книгата - защо НКБОК не са си я върнали по законен път - сигурно има начини.

Това ме дразни - пак казвам според мен БКК за БОК им дойде дюшеш на НК БОК за да си имат някакви оправдания, когато хората ги питат какво става с регистрирането на породата от МФК.

То е ясно че в момента положението е още по-голяма каша, защото 90% от кучетата в двете книги са едни и същи - и незнам как FCI ще признае породата - май имаше някакво изискване 8 линиите да са независими и нечленуващи в други организация (но за това последното не съм много сигурн)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3651 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2007 - 07:25 PM

Няма ли да има на Европейското представители на тази порода?????
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#3652 Потребителят е офлайн   gall Икона

Публикувано: 04 June 2007 - 07:44 PM

Цитат

Няма ли да има на Европейското представители на тази порода?????

Може и да бъркам но скоро нямаше ли световно в Пазарджик?

#3653 Потребителят е офлайн   rymba_ Икона

Публикувано: 27 July 2007 - 12:23 AM

Ще има ли форум, Българско овчарско куче , след като - 63% от анкетираните, са
гласували ЗА ? d) bgflag

#3654 Потребителят е офлайн   inakad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 01:36 PM

Трябва да има. Моля отговорете дали ще го възтановите??

#3655 Потребителят е офлайн   ySn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 02:12 PM

Дано да има отново, dog.bg беше писал, че е въпрос на време .. дано времето да изтича вече :)

#3656 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 02:13 PM

Чакаме си форумчето  :( :-X ???
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3657 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 11:44 PM

8)

Прикачени файлове

#3658 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2007 - 02:19 PM

8)

Прикачени файлове

#3659 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 October 2007 - 03:37 PM

Хехе, сливат се с овчиците  ;D  :-* Сладурско!

#3660 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2007 - 03:56 PM

Dog.bg нали казахте, че ще преработите форума и отново ще го пуснете. Да очакваме ли или не.

Прикачени файлове

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема