Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4721 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 April 2008 - 06:12 PM

има го написано, аз не си измислям: ,,според развитието на лицевия дял на главата при кк могат д се разграничат 3 вътре породни типа- молосоиден, лупоиден и междинен. при молосоидния муцуната почти не се стеснява в посока към носната гъба,запазва ширината си от прехода от мозъчния дял до върха на носа.при тези екземпляри се наблюдава провисване на горните устни които  покриват долните.устните са плътни със суха лигавица с леко провисване в ъгъла на устния прорез, без слюноотделяне. погледната от горе муцуната е с форма на правоъгълник,като горната линия е успоредна на долната.
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#4722 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 06:19 PM

,, при лупоидния тип погледнато от страни муцуната е с форма на пресечен клин.горната линия на муцуната не е успоредна на долната, а леко се стесняват към носа. при поглед отгоре муцуната постепенно се стеснява по посока на носа но завършва тъпо. устните са сухи, плътни и не провисват .
User's Signature

#4723 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 06:19 PM

Цитат

има го написано, аз не си измислям: ,,според развитието на лицевия дял на главата при кк могат д се разграничат 3 вътре породни типа- молосоиден, лупоиден и междинен. при молосоидния муцуната почти не се стеснява в посока към носната гъба,запазва ширината си от прехода от мозъчния дял до върха на носа.при тези екземпляри се наблюдава провисване на горните устни които  покриват долните.устните са плътни със суха лигавица с леко провисване в ъгъла на устния прорез, без слюноотделяне. погледната от горе муцуната е с форма на правоъгълник,като горната линия е успоредна на долната.

Това го обяснявай на Седефчев,дето изведнъж се появи след дълго снишаване.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4724 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 06:22 PM

,, при междинния тип се наблюдават интермедиерни признаци между  молосоиден и лупоиден тип,,
User's Signature

#4725 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 06:27 PM

Цитат

,, при междинния тип се наблюдават интермедиерни признаци между  молосоиден и лупоиден тип,,

Аннна,ти да не си карала на Мицулов измисления курс?.Не ми цитирай писания ,няма да влизам в диалог,то който трябваше ме разбра ,какво казах и за какво иде реч.Пишете си по темата.
User's Signature

#4726 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 06:33 PM

,,кучето от родопите е с едро тяло, добре изразена клиновидна глава , широки гърди, здрави крайници,дълъг косъм по цялото тяло и краката,ушите са прилепнали към главата и са средно големи.
кучето от рила е по дългокрако, мускулесто, с по слабо окосмяване,ушите са по високо поставени и не толкова прилепнали към главата,главата е масивна със широка муцуна.
кучето от западна стара планина е по дребно с по слаба костна система, по нежна глава и по заострена муцуна,с богат и дълъг косъм по цялото тяло и пети пръст.
User's Signature

#4727 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 06:36 PM

курсове не съм карала , чета преди да говоря. мога и още да пиша , но хаиде вече по темата...... ;D ;)
User's Signature

#4728 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 06:49 PM

Цитат

;D  ;D ЕЙ с такива лапи да е ;D ;D
Ето ви едно подобно. ;D ;D ;D

#4729 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 06:52 PM

Цитат

времето ще си покаже , според това колко бързо се върви ;).не съм съгласна да се изфабрикува еднотипно куче, при положение че са три подтипа, и да се лансира бяло - черно . а другите да ги изтрепем ли? стига ми толкова в театъра на абсурдите. :blink:
Браво Ани. :->)

#4730 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:01 PM

Цитат

Кой го измисли ,че са три подтипа?Вие май искате всички кучета който се мотаят по селата да са в обща графа за някакво си овчарско куче с дузина под типове.Нали гледам на някой изложби(няма да казвам на коя организация) няма едно куче с едно да са подобни и като им зададох въпроса -това може ли да е порода ,те ми се оправдават че били много подтипове.Я посочете една порода с толкова много подтипове?
Лайка като си толкова разбирач я ми покажи едно куче което отговаря напълно на написания СТАНДАРТ НА БОК.
Ако ми покажеш такова куче щете Черпя.

#4731 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:05 PM

Цитат

Цитат

Кой го измисли ,че са три подтипа?Вие май искате всички кучета който се мотаят по селата да са в обща графа за някакво си овчарско куче с дузина под типове.Нали гледам на някой изложби(няма да казвам на коя организация) няма едно куче с едно да са подобни и като им зададох въпроса -това може ли да е порода ,те ми се оправдават че били много подтипове.Я посочете една порода с толкова много подтипове?
Лайка като си толкова разбирач я ми покажи едно куче което отговаря напълно на написания СТАНДАРТ НА БОК.

Идеално куче няма,независимо каква порода е. :huh: :huh:

#4732 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:05 PM

Колко съм разбирач,който трябва знае.Казах,че диалог няма да водя за чесане на езици.Придържайте се към темата!
User's Signature

#4733 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:07 PM

Цитат

,,кучето от родопите е с едро тяло, добре изразена клиновидна глава , широки гърди, здрави крайници,дълъг косъм по цялото тяло и краката,ушите са прилепнали към главата и са средно големи.
кучето от рила е по дългокрако, мускулесто, с по слабо окосмяване,ушите са по високо поставени и не толкова прилепнали към главата,главата е масивна със широка муцуна.
кучето от западна стара планина е по дребно с по слаба костна система, по нежна глава и по заострена муцуна,с богат и дълъг косъм по цялото тяло и пети пръст.

Е това вече е нещо ново! А какви са кучетата от средногорието:)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4734 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:13 PM

Цитат

Цитат

;D ;D ;Dто тва е лесно бе с тоя стандарт ,а и всеки стандарт дава право да кривваш в коя си псока искаш
аз предлагам дръго изтипосаи всички кучета кои си набедил за наи добрите български овчарски ,те трябва да приличат на онези от старите ленти

засега абориген е по голем съхранител и разбирач от теб ,щото е селекционирал ,съхранил куче което е по близо до онова ,на това му куче ти не би дал добра оценака ,само заради цвета
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4735 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:22 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Идеално куче няма,независимо каква порода е. :huh: :huh:
Абе поне малко от малко да отговаря .........
А като няма такова куче напримерно с ОСТЪР И ГРУБ КОСЪМ тогава откъде ще го постигнете. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#4736 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:26 PM

Цитат

Цитат

Е това вече е нещо ново! А какви са кучетата от средногорието:)

ало-о-о! ами пернишките каракачанки, старазагорските, силистренските, ТИТО-вските. тях къде ги попускаш.
User's Signature

Качена снимка

#4737 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:26 PM

Айде да ми обясни някой който разбира на това куче, защо му е толкова високо ухото.
СИГОРНО Е МЕЛЕЗ. ;D

#4738 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:30 PM

Цитат

Колко съм разбирач,който трябва знае.Казах,че диалог няма да водя за чесане на езици.Придържайте се към темата!
Май нещо не ти изнася.Или защото такова куче не съществува.
И тия който са писали стандарта явно изобщо не са били в час.

#4739 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:30 PM

Цитат

Айде да ми обясни някой който разбира на това куче, защо му е толкова високо ухото.
СИГОРНО Е МЕЛЕЗ. ;D

аборигене, ами на кое е ниско бре. няма такова !!!!!!!!!!!!!
на това просто му стърчи нагоре и някои предвидливо го е клъцнал ама всичките са такива.
User's Signature

Качена снимка

#4740 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:36 PM

Цитат

СИГОРНО Е МЕЛЕЗ. ;D

ушите му са високи, защото всички съществуващи стандарти са абсолютна безмислица и преписани от един с видоизменения.

Българско планинско куче:
Уши: Висящи, поставени на нивото на очната линия, с триъгълна форма и заоблен връх, средно големи, покрити с къси и олътни косми. Не се допуска купиране.

БОК
Уши: Висящи, поставени на нивото на очите, триъгълни със заоблен връх, средно големи, покрити с дебели и плътни косми.

КК
По-скоро малки, ниско поставени, с V - образна форма, висящи, плътно прилепнали към черепа. Покрити с къси и гъсти косми.

Горан
Уши: висящи, с триъгълна форма, поставени на нивото на очната линия, неголеми, добре окосмени. Не се допуска купиране.

А това куче уж е "легенда" за всички организации.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема