Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4941 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 April 2008 - 10:14 PM

Цитат

Е,докога на слухове ще я караме. Нека оставим хората ,които имат право да си вземат решенията.Породата е в техните ръце.

Ами като няма официална информация караме на слухове. Все пак щом пишем в тоя форум малко или много се интересувамеот тези кучета.

Сега ще кажеш ми да сте станали членове на НКБОК. Е ми не сме - то неможе всички да сме в организацията, но това не ни пречи да се интересуваме от това какво става с националната ни порода кучета.

Но инфо нет.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4942 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:18 PM

Официална информация,ще има ,като мине официално събитие,тоест Общото събрание. Хората, които присъстват там,ще дадат инфо,щом не членуваме ще чакаме на тях,те са правоимащи на глас.Другото е чесане на езици ;D ;D ;D

#4943 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:25 PM

Цитат

Е,докога на слухове ще я караме. Нека оставим хората ,които имат право да си вземат решенията.Породата е в техните ръце.

г-н Желев, хем съм съгласен с тебе, хем не съм.
казваш че "породата е в техните ръце". ами като е така и ако е така, тогава защо всички тук пишете, спорете, карате се, майтапите се и какво ли още не. оставете кучетата в "техните ръце", пийте си ракийката и майната му на всичко.

не е така. породата е в ръцете на всички, даже не е и само в тези, които имат такива кучета и ги развъждат. това е наше национално богатство и щом някои пита, щом пише тук, независимо дали с добро или лошо, значи не му е безразлично.
User's Signature

Качена снимка

#4944 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:35 PM

А,колкото и да пишем тука,като нямаме право на глас нищо не зависи от нас. А право на глас имат само редовните членове на клуба,с редовно платен членски внос. Които иска да зависи нещо от него,влиза в клуба и дава принос.
Не ни е безралична породата,но само това можем да правим,коментри във форума,защото не сме членове. B)

#4945 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:43 PM

Цитат

А,колкото и да пишем тука,като нямаме право на глас нищо не зависи от нас. А право на глас имат само редовните членове на клуба,с редовно платен членски внос. Които иска да зависи нещо от него,влиза в клуба и дава принос.
Не ни е безралична породата,но само това можем да правим,коментри във форума,защото не сме членове. B)

така е, но всеки иска да знае. то е като политиката. дали си в партия или не си, дали гласуваш или не, живееш в тази държава и не ти е безразлично какво става, кое с колко поскъпва, кой министър с кого се заиграва, кой кого утрепал и т.н. и най-накрая знаеш какво става. напрежението (търпението) набира, набира пък вземе че избухне и тогава няма значение кой управлява, дали е в парламента или в някоя вила с камери и охрана.

и тука е така. пишеме, спорим, доказваме уж нещо, а накрая с пръс в г-з. нали никой неще да е така. иначе както ти казах, да затворят форума, всеки да си разлайва собствените кучета пък там някои да правят каквото решат.
User's Signature

Качена снимка

#4946 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 11:55 PM

Хубаво си пишете,но не пускайте интриги.Прав е Жельо,никой не е махал Попов от председател,това може да го направи само Общо събрание на клуба.От страни, като ви чете човек му е ясно ,че ви е много гот ,уж всички ги интересува кучето ,но няма да са членове,сакън да не дадете някоя стотинка за членски внос,но за критики и решения сте първи.Прав е и Ванката,трябва да си там и да доказваш тезата си и ще имаш право да гласуваш.Много лесно се дават съвети и критики от страни,аз ако бях ,ние ако ....но ,ако се досещате акото мирише.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4947 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 10:53 AM

[quote author=SHOMBA link=topic=5001.msg386303#msg386303 date=1208441457]
[quote author=dandi link=topic=5001.msg385897#msg385897 date=1208377061]
Абориген,сега пък се хванаха за правописа ти.Еми нормално е да не знаеш как се пишат чуждите породи

Не съм се хванал за правописа а за въпроса му,то няма въпрос.
        А сега имам въпрос към теб Данди,случайно ли качваш все "елитни" кучета от БОК изложби или е преднамерено?
Ако си спомняш,много назад в постовите си бях ти писъл,че ринга е място за изява и бях ти предложил да се срешнем на бойното поле в Банско.Става въпрос за всички дето много се силехме из форумите,включително и ти.
        Тези които имаха какво да покажат бяха там!Теб те нямаше,оправданието ти беше агнилната кампания,така ,че
не се присмивай на хорските,докато не докажеш твоите,да не стане присмяло се счупеното на пукнатото. :yahoo:

[/quoteАми качвам тия,защото са ми меко казано странни и ми е интересно от къде са,дали се използват за разплод и т.н,обаче никой не казва.Та казваш ринга е място за изява на ОВЧАРСКИТЕ кучета? Ако за теб ринга е място за изява,за мен съвсем не е така.Мястото за изява за мен е при овцете,в планината.В това доколко едно куче ще се справи с екстремните ситуации,които са му всекидневен спътник.И най красивото екстериорно куче може 5 пари да не струва като пазач и такова куче при мен не би било допуснато за разплод.На изложба веднъж направих грешка да закарам кучета и не бих я повторила.За работно куче дето освен стоката и чобанина друго незнае,първо е голям стрес да качиш в превозно средство каквото и да е то,после всичкия тоя народ,после ха наляво,ха надясно........... и майката му се е...а.Дали според теб това куче е кучето което е в действителност?Тези кучета дори като ги вържеш се чувстват зле защото през повечето време са на свобода.Според теб,редно ли е да им се причинява този стрес при положение че си ги възпитал по съвсем различен начин и са по друго предназначение?На едно работно куче мястото му е край стоката,слезне ли в махалата лошо му се пише,а  ние зорлем да ги вкарваме там.Знаеш ли ,че късна есен като приберем овцете в селото тия кучета дето са били кутрета напролет не искат да влезнат в селото? Не знам дали ме разбираш какво точно искам да кажа и дали да продължавам.А за агнилната кампания........тогава драти си е зор,тогава не се спи,защото поне през час се наглежда стоката,не всички раждания са нормални като по книга,не всички овце си приемат агнетата и така.На различни езици говорим май за теб тъй,за мен иначе,ама човек се учи от различните от него

#4948 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 April 2008 - 12:20 PM

Дънди , незам дали знаеш от каде са кучетата които показваш, но ако наистина незнаеш трябва да се обърнеш към друг град. Не искам аз да го казвам, ако някои си ги познае да си каже. На изложба организирана в нащия град са идвали кучета от цялата страна . Има и дисквалифицирани по различни причини от различни съдииски комисии. Има и много кучета които бяха водени но които не участваха в самата изложба. Можеби собсвениците не събраха смелост да влязат в ринга или има други причини. Дори много назад се спекулира в форума с 2 сники на кучета със/съмнителен/ произход , които бяха на изложба но не учасваха в нея. Така че няма смисъл от такива подмятания. Изложбите са за това да се сравняват кучетата и оценяват и надявам се и един празник за собсвениците им... Поздрави

#4949 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 12:43 PM

[quote author=dandi link=topic=5001.msg386766#msg386766 date=1208508798]
[quote author=SHOMBA link=topic=5001.msg386303#msg386303 date=1208441457]
[quote author=dandi link=topic=5001.msg385897#msg385897 date=1208377061]
Абориген,сега пък се хванаха за правописа ти.Еми нормално е да не знаеш как се пишат чуждите породи

Не съм се хванал за правописа а за въпроса му,то няма въпрос.
        А сега имам въпрос към теб Данди,случайно ли качваш все "елитни" кучета от БОК изложби или е преднамерено?
Ако си спомняш,много назад в постовите си бях ти писъл,че ринга е място за изява и бях ти предложил да се срешнем на бойното поле в Банско.Става въпрос за всички дето много се силехме из форумите,включително и ти.
        Тези които имаха какво да покажат бяха там!Теб те нямаше,оправданието ти беше агнилната кампания,така ,че
не се присмивай на хорските,докато не докажеш твоите,да не стане присмяло се счупеното на пукнатото. :yahoo:

[/quoteАми качвам тия,защото са ми меко казано странни и ми е интересно от къде са,дали се използват за разплод и т.н,обаче никой не казва.Та казваш ринга е място за изява на ОВЧАРСКИТЕ кучета? Ако за теб ринга е място за изява,за мен съвсем не е така.Мястото за изява за мен е при овцете,в планината.В това доколко едно куче ще се справи с екстремните ситуации,които са му всекидневен спътник.И най красивото екстериорно куче може 5 пари да не струва като пазач и такова куче при мен не би било допуснато за разплод.На изложба веднъж направих грешка да закарам кучета и не бих я повторила.За работно куче дето освен стоката и чобанина друго незнае,първо е голям стрес да качиш в превозно средство каквото и да е то,после всичкия тоя народ,после ха наляво,ха надясно........... и майката му се е...а.Дали според теб това куче е кучето което е в действителност?Тези кучета дори като ги вържеш се чувстват зле защото през повечето време са на свобода.Според теб,редно ли е да им се причинява този стрес при положение че си ги възпитал по съвсем различен начин и са по друго предназначение?На едно работно куче мястото му е край стоката,слезне ли в махалата лошо му се пише,а  ние зорлем да ги вкарваме там.Знаеш ли ,че късна есен като приберем овцете в селото тия кучета дето са били кутрета напролет не искат да влезнат в селото? Не знам дали ме разбираш какво точно искам да кажа и дали да продължавам.А за агнилната кампания........тогава драти си е зор,тогава не се спи,защото поне през час се наглежда стоката,не всички раждания са нормални като по книга,не всички овце си приемат агнетата и така.На различни езици говорим май за теб тъй,за мен иначе,ама човек се учи от различните от него
[/quote]

След като самата ти казваш,че екстериора на едно куче не е толкова важно за теб а по важно е какви работни качества има,можеш ли да кажеш как определи работните качества на тези кучета по снимките им?

#4950 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 12:52 PM

Тези кучета Таро68 първо не са работни за да им се гледат работните качества.Заведени са на екстериорна изложба и нали там това се гледа.Определям ги като не работни,защото ясно си личи дори по снимка че не са,ако искаш ще ти кажа и защо

#4951 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 01:53 PM

Цитат

Тези кучета Таро68 първо не са работни за да им се гледат работните качества.Заведени са на екстериорна изложба и нали там това се гледа.Определям ги като не работни,защото ясно си личи дори по снимка че не са,ако искаш ще ти кажа и защо

Няма да споря с теб,но ще те запитам следното: Какво постигаш като качиш снимки на 3-4 нетипични кучета и ги гарнираш с някои и друг ироничен коментар ? Казваш ,че си ходила на изложби и какво? Да не би на изложбите на КК всички кучета да са супер качество? Не си ли виждала и там някои млад ентосиаз,които преди това е бил излъган от някои велик,стар разбирач и развъдчик,да се разхожда притеснен между ринговете и да се чуди кокво става защото неговото куче не е като другите?
    Аз лично мисля ,че с твоите знанея и опит би била много по полезна за самата порода ака помогнеш поне на един такъв ентосиаз да намери себе си и мястото си в породата,отколкото да стоим безучастни и да се присмиваме отстрани.
    пп. . прави ми впечетление,че няколко човека от пишештите във форума постоянно подчертават,че за да имаш овчарско куче,било то БОК илиКК ,едва ли не е задължително да се занимават с овцевъдство.
    Е аз като нямам овце да не би да ми кажете ,че не трябва да имам такива кучета?

#4952 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 02:18 PM

Какво печеля ли Таро 68-нищо.Просто ме интиресува какво се случва с кучетата било те КК,БОК или Горан.На къде отиват и до къде ще стигнат.Представи си че нещо се случи с моите,отровят ги например ловджиите както се е случвало,нали трябва да си търся от някъде.Ходила съм на изложби и кво,пак нищо,уча се на някои неща,видя се с приятели,нагледам се на кучета всякакви.На изложбите на КК не всички кучета ми харесват.Един харесва рошави,друг голи,един червени,друг сиви,трети шарени и т.н.Как да помогна на ентусиастите,дай идея,защото каквото и да каже човек тук,всеки го разбира по своему или на кой как му оттърва.И никъде не съм споменавала,че за да гледаш такива кучета е задължително да имаш овце,просто ти гледаш на тия кучета под различен ъгъл.На теб не ти се налага да живееш с тях постоянно и да си длъжен да ги познаваш на 100%,за да можеш да предугадиш как ще постъпят при дадена ситуация за да реагираш навреме и адекватно за да не направят беля я с някой гъбар я с някой дървар например.Защото когато глутница кучета нападнат човек и ти си на отсрещния хълм например става страшно повярвай ми.Длъжен си да ги познаваш повече от самите тях,да реагираш и да ги спреш преди да е станало късно

#4953 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 April 2008 - 03:51 PM

:blink: ще има нови олимпииски надежди в бягане на дълги разстояния ;D ;D, лятото моя цезар се скъсал и подгонил 3 мургави гъбари , те напред, той след тях и съседката ми тича след всички. беше ги наврял в реката.  ;D ;D
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#4954 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 April 2008 - 04:28 PM

Цитат

:blink: ще има нови олимпииски надежди в бягане на дълги разстояния ;D ;D, лятото моя цезар се скъсал и подгонил 3 мургави гъбари , те напред, той след тях и съседката ми тича след всички. беше ги наврял в реката.  ;D ;D
Радваи се че твоя Цезар , не са го подгонили трима мургави габари. Явно и те и тои са имали касмет. ;D. По нашия краи не берат гъби а търсят храна по кофите. Знаеш ли какво щеше да се случи на Цезар........че сигорно е голям и офранен....ще си направят банкет ;D ;D ;D

#4955 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:09 PM

Цитат

Какво печеля ли Таро 68-нищо.Просто ме интиресува какво се случва с кучетата било те КК,БОК или Горан.На къде отиват и до къде ще стигнат.Представи си че нещо се случи с моите,отровят ги например ловджиите както се е случвало,нали трябва да си търся от някъде.Ходила съм на изложби и кво,пак нищо,уча се на някои неща,видя се с приятели,нагледам се на кучета всякакви.На изложбите на КК не всички кучета ми харесват.Един харесва рошави,друг голи,един червени,друг сиви,трети шарени и т.н.Как да помогна на ентусиастите,дай идея,защото каквото и да каже човек тук,всеки го разбира по своему или на кой как му оттърва.И никъде не съм споменавала,че за да гледаш такива кучета е задължително да имаш овце,просто ти гледаш на тия кучета под различен ъгъл.На теб не ти се налага да живееш с тях постоянно и да си длъжен да ги познаваш на 100%,за да можеш да предугадиш как ще постъпят при дадена ситуация за да реагираш навреме и адекватно за да не направят беля я с някой гъбар я с някой дървар например.Защото когато глутница кучета нападнат човек и ти си на отсрещния хълм например става страшно повярвай ми.Длъжен си да ги познаваш повече от самите тях,да реагираш и да ги спреш преди да е станало късно

Не те разбирам като казваш,че не ми се налага да живея с тях постоянно!?! Ти как мислиш,не е ли нужно да познаваш на 100% характера на всяко едно куче при положение ,че в момента отглеждам 19 броя от тази порода,които охраняват имот от около 300 декара в които влизат всякакви хора?Не мислиш ли,че да се грижиш за толкова животни са ти необходими минимум 2-3 часа на ден ? Е на това ако не кажеш живот с кучета,...здраве му кажи!!  Много добре познавам поведението им в глутница и именно за това контакта с тях трябва да е постоянен за да можеш да ги овладяваш.

#4956 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:32 PM

Цитат

Цитат

Ето ви едно не е мое но колко се различава от тия на SHOMBA. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?

Когато спрат да ми трият постовете тогава. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#4957 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:33 PM

Ти на вси4ко викаш "мелез" особено, ако е по-едро!  :angry:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#4958 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:36 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ето ви едно не е мое но колко се различава от тия на SHOMBA. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?

Веско защо да ти дока зва дали е мелез питаи Миро от Змеево Ст.Загора и ще разбереш колко Титова кръв има мелес

Да бе мимо,пак трябва да питам този или онзи дали е мелез или не е, пък тои дали ще каже истината един господ знае. Мисълта ми не е да определям на кого кучето е мелез и на кого не е,мисълта ми е ,че е краино време всички които отглеждат тези кучета,независимо за какво им служат те,да започнат да си помагат и взаимно да уважават труда си.
Какъв труд.
Ако мислиш, че като си ги омелезил това е труд жестоко се лъжеш. ;D

#4959 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:38 PM

Цитат

Ти на вси4ко викаш "мелез" особено, ако е по-едро!   :angry:
Не е така просто като видиш кучето как изглежда и ти става ясно.
Не на всички казвам, че са мелези. ;D

#4960 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:41 PM

Цитат

Цитат

а сети ли се ,ма нещо много каракачански цвет ,нема да го бъде  ,хем почти няма петна да не говорим за големи ,хем не се доближава до черното ,я виж тва на знамето ...пък и маи не от наи рустовите ....има малко козметика ,ама се държи на работни качества ,жалко на изложбата ниама да важи

Тука не позна рустово е 85 санта. :yahoo: :->)
  Дето важи на изложбата ,че и първо стана в Банско ;D ;D ;D

;D ;D ;D ..със опашката ли?
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни