Публикувано: 18 April 2008 - 12:43 PM
[quote author=dandi link=topic=5001.msg386766#msg386766 date=1208508798]
[quote author=SHOMBA link=topic=5001.msg386303#msg386303 date=1208441457]
[quote author=dandi link=topic=5001.msg385897#msg385897 date=1208377061]
Абориген,сега пък се хванаха за правописа ти.Еми нормално е да не знаеш как се пишат чуждите породи
Не съм се хванал за правописа а за въпроса му,то няма въпрос.
А сега имам въпрос към теб Данди,случайно ли качваш все "елитни" кучета от БОК изложби или е преднамерено?
Ако си спомняш,много назад в постовите си бях ти писъл,че ринга е място за изява и бях ти предложил да се срешнем на бойното поле в Банско.Става въпрос за всички дето много се силехме из форумите,включително и ти.
Тези които имаха какво да покажат бяха там!Теб те нямаше,оправданието ти беше агнилната кампания,така ,че
не се присмивай на хорските,докато не докажеш твоите,да не стане присмяло се счупеното на пукнатото. :yahoo:
[/quoteАми качвам тия,защото са ми меко казано странни и ми е интересно от къде са,дали се използват за разплод и т.н,обаче никой не казва.Та казваш ринга е място за изява на ОВЧАРСКИТЕ кучета? Ако за теб ринга е място за изява,за мен съвсем не е така.Мястото за изява за мен е при овцете,в планината.В това доколко едно куче ще се справи с екстремните ситуации,които са му всекидневен спътник.И най красивото екстериорно куче може 5 пари да не струва като пазач и такова куче при мен не би било допуснато за разплод.На изложба веднъж направих грешка да закарам кучета и не бих я повторила.За работно куче дето освен стоката и чобанина друго незнае,първо е голям стрес да качиш в превозно средство каквото и да е то,после всичкия тоя народ,после ха наляво,ха надясно........... и майката му се е...а.Дали според теб това куче е кучето което е в действителност?Тези кучета дори като ги вържеш се чувстват зле защото през повечето време са на свобода.Според теб,редно ли е да им се причинява този стрес при положение че си ги възпитал по съвсем различен начин и са по друго предназначение?На едно работно куче мястото му е край стоката,слезне ли в махалата лошо му се пише,а ние зорлем да ги вкарваме там.Знаеш ли ,че късна есен като приберем овцете в селото тия кучета дето са били кутрета напролет не искат да влезнат в селото? Не знам дали ме разбираш какво точно искам да кажа и дали да продължавам.А за агнилната кампания........тогава драти си е зор,тогава не се спи,защото поне през час се наглежда стоката,не всички раждания са нормални като по книга,не всички овце си приемат агнетата и така.На различни езици говорим май за теб тъй,за мен иначе,ама човек се учи от различните от него
[/quote]
След като самата ти казваш,че екстериора на едно куче не е толкова важно за теб а по важно е какви работни качества има,можеш ли да кажеш как определи работните качества на тези кучета по снимките им?