Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#5421 Потребителят е офлайн   Ст.Диамандиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2008 - 10:26 AM

Цитат

не напразно подчертах,че това е мое мнение,аз съм малко предубедена,защото съм привърженик на работните песове в естествената им среда,за мен това е най-важно кучетата да са си на мястото,смешно е(за мен) да гледам един суров овчарски пес наресан и как изпълнява команди като немска овчарка и как живее в апартамент в центъра на големия град,не е смешно,грешка,страшно е
зАЩО да е страшно, въпрос на желание е. Ако живеех в апартамент и исках такова куче , смяташ ли че щеше да ме вълнува кои как му се струва. Защо трябва да се съобразяваш с хорското мнение. А и каква е гаранцията че там кучето би живяло по зле и от друго в балкана , например. така че маи всичко опира до човека не до кучето.... А междудругото има и доста сурови /работни/ германски овчарски кучета , които неизглеждат на моменти по зле от нашите чобантии.

#5422 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:27 AM

Цитат

не напразно подчертах,че това е мое мнение,аз съм малко предубедена,защото съм привърженик на работните песове в естествената им среда,за мен това е най-важно кучетата да са си на мястото,смешно е(за мен) да гледам един суров овчарски пес наресан и как изпълнява команди като немска овчарка и как живее в апартамент в центъра на големия град,не е смешно,грешка,страшно е

Ми мойта кучка живее в центъра на големия град и точно покрай този факт, лично аз си стигам до извода, че за кучето е важно да е със стопаните си и да е обичано, от там насетне дали е в Балкана на вилата, дали е в хола на дивана, дали е на двора и е все тая...

#5423 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:28 AM

Цитат

не те разбрах,какъв пес да съм видяла?
като  гриво  баща  ти  разправяше  за  него

#5424 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:39 AM

Цитат

Цитат

Ми мойта кучка живее в центъра на големия град и точно покрай този факт, лично аз си стигам до извода, че за кучето е важно да е със стопаните си и да е обичано, от там насетне дали е в Балкана на вилата, дали е в хола на дивана, дали е на двора и е все тая...
:yahoo: Важно е желанието- :->)

#5425 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:48 AM

Бселютно, да им обич и връзка м/у стопанин е най-важното

#5426 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:50 AM

Цитат

:->)ТОЧНО :->)

#5427 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:04 AM

Цитат

Цитат

не те разбрах,какъв пес да съм видяла?
като  гриво  баща  ти  разправяше  за  него

Гриво е като онези национални и фолклорни герои,за които хорато казват:"имаше едно време такива юнаци,сега ги няма вече"
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#5428 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:05 AM

връзката е едната страна на нещата,има още важни фактори
User's Signature

#5429 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:10 AM

Цитат

Цитат

да , нах-важна е връзката стопанун-куче, но е по-добре ,когато такова гокямо куче живее на двора а не в апартамента.аз ако живеех в апартамент,нямаше да си купя такова куче, а бийгъл,например
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#5430 Потребителят е офлайн   Svetlanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:18 AM

Цитат

разбирасе чее така ;)
User's Signature

Най доброто бъдеще за хората е да се освободят от своето минало!

#5431 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:23 AM

Цитат

Цитат

Цитат

да , нах-важна е връзката стопанун-куче, но е по-добре ,когато такова гокямо куче живее на двора а не в апартамента.аз ако живеех в апартамент,нямаше да си купя такова куче, а бийгъл,например

Аааа двора си е двор... ;) да си имаме котки за гонене, хора за лаене, територия за охраняване.
На вилата си имаме и 3-ма мъжкари глутница, която куча командори. Но вечер, когато си влеза в къщи тича при мен да се гушим на дивана и да си гледаме телевизия. Напоследък проявява и интерес към играта на табла - най-вероятно иска да ухапе заровете ;)

#5432 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:27 AM

съжелявам,че не мога да ви покажа кутретата на Левски от Велинград,страхотни са,не бяха виждали чужди хора и се гледаха с недоверие в началото,след 5 мин. вече играехме и ги разнасях напред-назад,тежки са като гюлета и миришат на овче мляко,стахотни сладури,овчаря ми се скара да не му глезя кучетата :blink:
User's Signature

#5433 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:45 AM

Цитат

съжелявам,че не мога да ви покажа кутретата на Левски от Велинград,страхотни са,не бяха виждали чужди хора и се гледаха с недоверие в началото,след 5 мин. вече играехме и ги разнасях напред-назад,тежки са като гюлета и миришат на овче мляко,стахотни сладури,овчаря ми се скара да не му глезя кучетата :blink:

е ако ше му пазят стоката и ще живеят по поляни, балкани и дворове - наистина не трябва да се глезят...

#5434 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 June 2008 - 12:01 PM

Въпрос на обучение според мен!
Няма начин да е пълен дивур и да иде на изложба!
Пазенето на територия и стока е съвсем друго нещо!
Служебните кучета на изложба и изпит за социализация се държат по един начин, а при охрана и преследване на неприятел по друг!
Все пак овчарско куче не значи само див звяр спускащ се на всичко живо приближило към стоката, щото така могат да пострадат само невинни, този, който е решил да навреди той лесно се справя с четириноги дивури!
Изграждане на типология и стриктен стандарт е трудна работа и като ви гледам репликите, не се надявам скоро да го постигнете...
/лично мнение/
User's Signature

Качена снимка

#5435 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 02:55 PM

Цитат

Изграждане на типология и стриктен стандарт е трудна работа и като ви гледам репликите, не се надявам скоро да го постигнете...
/лично мнение/

Абсолютно си прав.

Много от занимаващите се с тези кучета забравят че породата се формира на базата на съчетание от екстериор, работни качества и поведение.

Така, че доста неизвървян път има докато се консолидира порода българско овчарско или каракачанско или както ви харесва куче.

Аз лично незнам нито едно зряло овчарско куче, на което нафукана лелка (съдия) ще отиде и ще му отвори устата за да му види зъбките, даже на по-голяма част от кучетата по изложбите на които съм бил даже и собствениците им се справят трудно с тази задача.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#5436 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 02:56 PM

Цитат

Служебните кучета на изложба и изпит за социализация се държат по един начин, а при охрана и преследване на неприятел по друг!
Все пак овчарско куче не значи само див звяр спускащ се на всичко живо приближило към стоката, щото така могат да пострадат само невинни, този, който е решил да навреди той лесно се справя с четириноги дивури!
/лично мнение/

овчарското куче в никакъв случай не е див звяр,спускащт се по всичко живо,а точно обратното и ако си запознат от близо с тази порода,ще го знаеш отлично
User's Signature

#5437 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 June 2008 - 03:19 PM

Цитат

Цитат

/лично мнение/

овчарското куче в никакъв случай не е див звяр,спускащт се по всичко живо,а точно обратното и ако си запознат от близо с тази порода,ще го знаеш отлично

Дали знам или не но не мога да изляза на разходка в гората, тъй като обикалят около кошарата на пътя ми 7-8 такива, ... ама това не попречи преди 3 години преди Великден едни Ихтимански мангали да я опразнят с една Ифа ... хахахаха...
Ох за кво говорим?!
Все пак, да, права си НИЩО НЕ ЗНАМ!
User's Signature

Качена снимка

#5438 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 03:23 PM

не казвам,че не знаеш нищо,просто ти липсват наблюдения,а за опразването е лесно,приспиват кучетата и изнасят каквото им падне,
User's Signature

#5439 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 03:52 PM

Цитат

не казвам,че не знаеш нищо,просто ти липсват наблюдения,а за опразването е лесно,приспиват кучетата и изнасят каквото им падне,

Е да и тук идва момента на обучението. С усилия и тренировки аз съм научил кучето си да не взима храна от земята и от чужди хора. И дори и да не е най-възпитаната и социализирана кучка на света, това правило го спазва винаги.

#5440 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 04:14 PM

Цитат

даже на по-голяма част от кучетата по изложбите на които съм бил даже и собствениците им се справят трудно с тази задача.

Сигурно толкова са собственици ;D

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема