Цитат
Българско овчарско куче
Публикувано: 20 June 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 20 June 2008 - 10:27 AM
Цитат
Ми мойта кучка живее в центъра на големия град и точно покрай този факт, лично аз си стигам до извода, че за кучето е важно да е със стопаните си и да е обичано, от там насетне дали е в Балкана на вилата, дали е в хола на дивана, дали е на двора и е все тая...
Публикувано: 20 June 2008 - 10:39 AM
Цитат
Цитат
Ми мойта кучка живее в центъра на големия град и точно покрай този факт, лично аз си стигам до извода, че за кучето е важно да е със стопаните си и да е обичано, от там насетне дали е в Балкана на вилата, дали е в хола на дивана, дали е на двора и е все тая...
Публикувано: 20 June 2008 - 11:10 AM
Цитат
Цитат
да , нах-важна е връзката стопанун-куче, но е по-добре ,когато такова гокямо куче живее на двора а не в апартамента.аз ако живеех в апартамент,нямаше да си купя такова куче, а бийгъл,например

on the road of life,there are passengers and there are drivers
Публикувано: 20 June 2008 - 11:23 AM
Цитат
Цитат
Цитат
да , нах-важна е връзката стопанун-куче, но е по-добре ,когато такова гокямо куче живее на двора а не в апартамента.аз ако живеех в апартамент,нямаше да си купя такова куче, а бийгъл,например
Аааа двора си е двор... ;) да си имаме котки за гонене, хора за лаене, територия за охраняване.
На вилата си имаме и 3-ма мъжкари глутница, която куча командори. Но вечер, когато си влеза в къщи тича при мен да се гушим на дивана и да си гледаме телевизия. Напоследък проявява и интерес към играта на табла - най-вероятно иска да ухапе заровете ;)
Публикувано: 20 June 2008 - 11:27 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 20 June 2008 - 11:45 AM
Цитат
е ако ше му пазят стоката и ще живеят по поляни, балкани и дворове - наистина не трябва да се глезят...
Публикувано: 20 June 2008 - 12:01 PM
Няма начин да е пълен дивур и да иде на изложба!
Пазенето на територия и стока е съвсем друго нещо!
Служебните кучета на изложба и изпит за социализация се държат по един начин, а при охрана и преследване на неприятел по друг!
Все пак овчарско куче не значи само див звяр спускащ се на всичко живо приближило към стоката, щото така могат да пострадат само невинни, този, който е решил да навреди той лесно се справя с четириноги дивури!
Изграждане на типология и стриктен стандарт е трудна работа и като ви гледам репликите, не се надявам скоро да го постигнете...
/лично мнение/

Публикувано: 20 June 2008 - 02:55 PM
Цитат
/лично мнение/
Абсолютно си прав.
Много от занимаващите се с тези кучета забравят че породата се формира на базата на съчетание от екстериор, работни качества и поведение.
Така, че доста неизвървян път има докато се консолидира порода българско овчарско или каракачанско или както ви харесва куче.
Аз лично незнам нито едно зряло овчарско куче, на което нафукана лелка (съдия) ще отиде и ще му отвори устата за да му види зъбките, даже на по-голяма част от кучетата по изложбите на които съм бил даже и собствениците им се справят трудно с тази задача.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 20 June 2008 - 02:56 PM
Цитат
Служебните кучета на изложба и изпит за социализация се държат по един начин, а при охрана и преследване на неприятел по друг!
Все пак овчарско куче не значи само див звяр спускащ се на всичко живо приближило към стоката, щото така могат да пострадат само невинни, този, който е решил да навреди той лесно се справя с четириноги дивури!
Изграждане на типология и стриктен стандарт е трудна работа и като ви гледам репликите, не се надявам скоро да го постигнете...
/лично мнение/
овчарското куче в никакъв случай не е див звяр,спускащт се по всичко живо,а точно обратното и ако си запознат от близо с тази порода,ще го знаеш отлично

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 20 June 2008 - 03:19 PM
Цитат
Цитат
/лично мнение/
овчарското куче в никакъв случай не е див звяр,спускащт се по всичко живо,а точно обратното и ако си запознат от близо с тази порода,ще го знаеш отлично
Дали знам или не но не мога да изляза на разходка в гората, тъй като обикалят около кошарата на пътя ми 7-8 такива, ... ама това не попречи преди 3 години преди Великден едни Ихтимански мангали да я опразнят с една Ифа ... хахахаха...
Ох за кво говорим?!
Все пак, да, права си НИЩО НЕ ЗНАМ!

Публикувано: 20 June 2008 - 03:52 PM
Цитат
Е да и тук идва момента на обучението. С усилия и тренировки аз съм научил кучето си да не взима храна от земята и от чужди хора. И дори и да не е най-възпитаната и социализирана кучка на света, това правило го спазва винаги.