Цитат
Умно е умно я :blink: Тези дружества и клубове са за всички породи, схващаш ли? Та там си има секции или както там ги наричат, за всякви породи, които от своя страна са си окомплектовани с нужните им хора- специалисти и т.н. за самата порода. Разликата е че тва е на местно ниво и директно си кореспондираш с БРФК и си е законно и не плащаш членски и не пращаш родословия, които изчезват в призрачния кораб ;)
Я да те питам - аз съм от Сливен - кое регионално дружество ще обслужва моите кучета - София, Пловдив, Русе или Добрич - или това на което стана член.
Е като съм член няма ли да плащам членски внос и няма ли да си плащам за родословия - Хубава идея ама не чак дотам защото в БГ има точно 6 регионални киноложки дружества.
А какво ще стане ако случайно породата бъде призната в Европа и хора в Германия или Холандия решат да развъждат нашата порода - към коя регионална структура ще се включат или за тях ще има изключение - те ще си направят клуб.
Не клуба е проблем, а тези които го управляват - до вчера БРФК се запичаше да има повече от един клуб по порода, а сега дефакто правят това - само че ролята на клубовете ще я играят регионалните организации.
Какво пречеше да има няколко клуба за породата под контрола на БРФК - нищо.
Много е лесно да се "изсере" едно л..о, по трудно е някой да се наеме да го изрине.