Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#7441 Потребителят е офлайн   Angelchosko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2012 - 07:49 PM

Добре изглежда.Колко кила е?

#7442 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоAngelchosko, в 03 January 2012 - 07:49 PM, написа:

43 kg 67 68 visok neska kato xodix na lekar i toi kaza 4e e debeli4ko :dh_188:

#7443 Потребителят е офлайн   ккк Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 10:15 PM

Показване на мнениетоNICKO, в 03 January 2012 - 07:31 PM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 03 January 2012 - 08:30 AM, написа:

Показване на мнениетоsiom, в 03 January 2012 - 12:07 AM, написа:

Стефчо попитай Иляс да даде малко инфо за това куче.... Ако има някоя и друга снимчица негова да ни я качи да го погледнем..Предполагам вече не е живо!!!

Тая снимка я правих преди няколко години, и кучето беше много едро, хубаво и рабатеше фантастично по думите на Иляс. За съжаление вече не е между живите. Това е точно анотомическия атлетичен тип, който на мен ми импонира и ако беше жив веднага щях да заплодя на него. Иляс ми беше обяснил произхода и всичко беше наред отзад по неговите думи, но нямах късмет , както и всички, които го харесваха и най-вече самия Иляс! Наистина Жалко защото снимката не показва колко ръстов широк и силен беше тоя пес. Беше едно от най-едрите кучета в района но какво да се прави.
Това куче беше при Иляз известно време, след което отново се върна при човека при който е раждано :rc_036:
Има и наследници, но трябва да ги търсите :af_089:

Как му е името?

#7444 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 08:28 AM

Показване на мнениетоkambiaso, в 03 January 2012 - 09:04 PM, написа:

Не съм съгласен ама въобще че е дебеличък!!! Напротив в отлична кондиция е за куче, което расте. А и параметрите, които са написани са съвсем нормални. Ако има понакуцване причините трябва да се търсят другаде. Докторите са много необходими и трябва да лекуват, но отглеждането и развъждането трябва да се прави от отглеждачи и развъдчици и е желателно те да са кинолози и хора свързани с конкретната порода независимо дали тя е пудел, дог, сетер, или просто нашето овчарско куче! В Русия има много грамотни лекари ветеринари, но те почти винаги са специализирали кинология и почти всички се занимават с отглеждане и развъждане на кучета, да не говорим за най-добрите, които имат огромни и страхотни развъдници! В България също има много грамотни ветеринарни лекари, но за съжаление далеч, далеч не всички са наясно с проблемите на кучетата. Трябва да се търсят добрите за да са грамотни съветите и помощта! :ba_025:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#7445 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 09:07 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 04 January 2012 - 08:28 AM, написа:

Не съм съгласен ама въобще че е дебеличък!!! Напротив в отлична кондиция е за куче, което расте. А и параметрите, които са написани са съвсем нормални. Ако има понакуцване причините трябва да се търсят другаде. Докторите са много необходими и трябва да лекуват, но отглеждането и развъждането трябва да се прави от отглеждачи и развъдчици и е желателно те да са кинолози и хора свързани с конкретната порода независимо дали тя е пудел, дог, сетер, или просто нашето овчарско куче! В Русия има много грамотни лекари ветеринари, но те почти винаги са специализирали кинология и почти всички се занимават с отглеждане и развъждане на кучета, да не говорим за най-добрите, които имат огромни и страхотни развъдници! В България също има много грамотни ветеринарни лекари, но за съжаление далеч, далеч не всички са наясно с проблемите на кучетата. Трябва да се търсят добрите за да са грамотни съветите и помощта! :ba_025:

неска ште ходим на снимка да му снима ме тазобедрената става заради лекото ку4ене претиснява ме ако не седи да го снима ме ште трябва да го ипоим а това не предполагам не е добре твоето мнение стефко :ae_085: :ae_085: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#7446 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 09:21 AM

Показване на мнениетоОт 04 January 2012 - 09:07 AM:

Показване на мнениетоОт 04 January 2012 - 08:28 AM:

Показване на мнениетоОт 03 January 2012 - 09:04 PM:

Показване на мнениетоОт 03 January 2012 - 07:49 PM:

неска ште ходим на снимка да му снима ме тазобедрената става заради лекото ку4ене претиснява ме ако не седи да го снима ме ште трябва да го ипоим а това не предполагам не е добре твоето мнение стефко :ae_085: :ae_085: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

Когато кучето накуцва с някой от крайниците, най-напред се проверява за евентуална травма. Ако такава не се констатира, много вероятно е да са възпалени околоаналните жлези, което също предизвиква накуцване, включително и с някои преден крак.

Когато се избегнат всички възможни травматични или възпалителни увреждания, може да се пристъпи към рентгенография.

За да се направи качествена рентгенова снимка на кучето, то задължително трябва да е под упойка и най-вече, да са му сложени миорелаксанти, за да се отпуснат мускулите и ставните връзки. По този начин кучето ще бъде поставено в правилната позиция за снимка и ставата ще бъде заснета така, че да се констатират евентуални аномалии. Във всички случаи това трябва да се направи от компетентен ветеринарен специалист !!!

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#7447 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 09:33 AM

Показване на мнениетоkambiaso, в 04 January 2012 - 10:07 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 04 January 2012 - 08:28 AM, написа:

Отговора на Ники Атанасов е това, което бих ти казал и аз и което вече говорихме по телефона. Най напред почисти околоаналните жлези. Ако не знаеш как иди при ветеринарен лекар! Ако и това не помага, търси лечение с противовъзпалителни средства и грамотен доктор. Снимките са важни, но не бих ти препоръчал да бързаш с тях. Изчакай ако не е тежък проблема и проведи консултации и лечение, ако не дадат резултат в рамките на седмица снимай, но аз бих искал да направиш рентген след годинката, ако пак подчертавам не е наложително и се обостря куцането!
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#7448 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:04 AM

Браво,тази схема е много полезна за кучкарите,защото проблема с дисплазията е все по-често срещан.
Тя и поясненията ви ще е в помощ на доста хора,включително и на мен. За което благодаря!
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#7449 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:11 AM

Показване на мнениетоAnna 3, в 04 January 2012 - 10:04 AM, написа:

Браво,тази схема е много полезна за кучкарите,защото проблема с дисплазията е все по-често срещан.
Тя и поясненията ви ще е в помощ на доста хора,включително и на мен. За което благодаря!

Поясненията ми са прекалено недостатъчно.

Проблемът с дисплазията при кучетата е много сериозен - особено при едрите породи, при породите с удължен гръб и при кучетата с неправилно натоварване.

Макар и генетически обусловена, дисплазията може да се "отключи" при редица външни фактори, така че по темата трябва да се подхожда много сериозно, да не се търсят мнения по форумите, а да се правят консултации само с доказани в областта специалисти.
User's Signature

Качена снимка

#7450 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 10:13 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 04 January 2012 - 09:33 AM, написа:

Показване на мнениетоkambiaso, в 04 January 2012 - 10:07 AM, написа:

Отговора на Ники Атанасов е това, което бих ти казал и аз и което вече говорихме по телефона. Най напред почисти околоаналните жлези. Ако не знаеш как иди при ветеринарен лекар! Ако и това не помага, търси лечение с противовъзпалителни средства и грамотен доктор. Снимките са важни, но не бих ти препоръчал да бързаш с тях. Изчакай ако не е тежък проблема и проведи консултации и лечение, ако не дадат резултат в рамките на седмица снимай, но аз бих искал да направиш рентген след годинката, ако пак подчертавам не е наложително и се обостря куцането!

казах им за жлезата казаха 4е сигорно не е тои не ку4а а го залалва на ванка мятаго леко на стра ни няма да парзам да го снимам

#7451 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:29 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 04 January 2012 - 08:11 AM, написа:

Показване на мнениетоAnna 3, в 04 January 2012 - 10:04 AM, написа:

Проблемът с дисплазията при кучетата е много сериозен - особено при едрите породи, при породите с удължен гръб и при кучетата с неправилно натоварване.

Макар и генетически обусловена, дисплазията може да се "отключи" при редица външни фактори, така че по темата трябва да се подхожда много сериозно, да не се търсят мнения по форумите, а да се правят консултации само с доказани в областта специалисти.

Сигурна съм,много пъти съм се чудила защо при привидно здрави родители излизат кучила от които половината кученца пранят този проблем.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#7452 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоAnna%203, в 04 January 2012 - 10:29 AM, написа:

Показване на мнениетоОт 04 January 2012 - 08:11 AM:

Показване на мнениетоОт 04 January 2012 - 10:04 AM:

Сигурна съм,много пъти съм се чудила защо при привидно здрави родители излизат кучила от които половината кученца пранят този проблем.

Това не е свързано само с отглеждането. Дисплазията е полигенитично обусловена, може в родителите да е в рецесивна форма и да се прояви в потомците (като не е задължително да бъде във всеки един от тях).
User's Signature

Качена снимка

#7453 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 January 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоkambiaso, в 04 January 2012 - 09:07 AM, написа:

43 kg 67 68 visok neska kato xodix na lekar i toi kaza 4e e debeli4ko Качена снимка

Не съм съгласен ама въобще че е дебеличък!!! Напротив в отлична кондиция е за куче, което расте. А и параметрите, които са написани са съвсем нормални. Ако има понакуцване причините трябва да се търсят другаде. Докторите са много необходими и трябва да лекуват, но отглеждането и развъждането трябва да се прави от отглеждачи и развъдчици и е желателно те да са кинолози и хора свързани с конкретната порода независимо дали тя е пудел, дог, сетер, или просто нашето овчарско куче! В Русия има много грамотни лекари ветеринари, но те почти винаги са специализирали кинология и почти всички се занимават с отглеждане и развъждане на кучета, да не говорим за най-добрите, които имат огромни и страхотни развъдници! В България също има много грамотни ветеринарни лекари, но за съжаление далеч, далеч не всички са наясно с проблемите на кучетата. Трябва да се търсят добрите за да са грамотни съветите и помощта! Качена снимка

неска ште ходим на снимка да му снима ме тазобедрената става заради лекото ку4ене претиснява ме ако не седи да го снима ме ште трябва да го ипоим а това не предполагам не е добре твоето мнение стефко Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Марш на лекар и елиминирайте възможно най тежкото заболяване. Ако го има, колкото по рано има диагностика, толкова по добре.

Ако сте го взели от хора, намерете ги и ги попитайте дали са изследвани родителите на вашето кученце.

Успех и дано да е малкия дявол ! За всеки случай - снимайте контролно, възможни са много неща - от разтегнато сухожилие до дисплазия. Елиминирайте най лошите варианти и ще имате едно здраво и хубаво куче за ваша радост.

Не вярвайте на "кинолози" и всякакви такива - горчивия опита до момента показва, че това са хора, които не изследват кучетата си, правят проблеми на хората когато се появи реален проблем, наричат лекарите некадърници и неразбиращи. Просто ги попитайте къде са изследванията за дисплазия на вашите родители и въобще имат ли.

Ако нямат, сам ще разберете що за "кинолози" са.

А ако са хора, истински хора, първия им съвет към вас ще бъде - спрете с самолеченията, марш на лекар.
Колкото по ранна диагностика - толкова по добре и за вас, и за кученце.

Дай боже да е малкия дявол и с кученце всичко да е наред, пожелавам ви го от все сърце !

Качена снимка

#7454 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 03:23 PM

стефко неска ходихме на доктор изцедихме му жлезата малко излезе даде ми едни хапчета RIMADYL парвия ден 3 хапчета после по 1 и половина и така 5 дни дано помогне но без снимка няма да стане :flagbg: :flagbg: :flagbg: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7455 Потребителят е офлайн   kristinobal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 03:38 PM

Може ли да кажете от какво се инфектира аналната железа на кучетата?
Какви превантивни мерки може да се вземат?
Как ги лекувате?

#7456 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 03:50 PM

най добре да яде кости чистят добре ако я истискате е хубаво дасе промие с разтвор калиев пермаганат или дасе намаже с антиотик мехмем навътре при мен това е вършило работа :ba_025:
User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

#7457 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 07:05 PM

Показване на мнениетоkambiaso, в 04 January 2012 - 03:23 PM, написа:

стефко неска ходихме на доктор изцедихме му жлезата малко излезе даде ми едни хапчета RIMADYL парвия ден 3 хапчета после по 1 и половина и така 5 дни дано помогне но без снимка няма да стане :flagbg: :flagbg: :flagbg: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

Човек ... това лекарство дава проблеми, за съжаление.

Ето ти статия за лекарството - наркотик, който ще замае кучето ти да не чубства болка при движение, за съжаление са установени проблеми с него и не се препоръчва да се дава, а ако се дава - в много минимални количества и доктора би трябвало да ви предупреди за възможни странички усложнения.

Тук има инфо -тук

Не си правете експерименти, снимайте го - София, Син кръст или Централна ветеринарна клиника, Стара Загора. Там има отлични специалисти, които ще ви помогнат в диагнозата и ще ви помогнат и на вас, и на кученце.

Имате ли документ за произход на кучето, педигри ? Откъде сте го взели ?

#7458 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 04 January 2012 - 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоkambiaso, в 04 January 2012 - 03:23 PM, написа:

Човек ... това лекарство дава проблеми, за съжаление.

Ето ти статия за лекарството - наркотик, който ще замае кучето ти да не чубства болка при движение, за съжаление са установени проблеми с него и не се препоръчва да се дава, а ако се дава - в много минимални количества и доктора би трябвало да ви предупреди за възможни странички усложнения.

Тук има инфо -тук

Не си правете експерименти, снимайте го - София, Син кръст или Централна ветеринарна клиника, Стара Загора. Там има отлични специалисти, които ще ви помогнат в диагнозата и ще ви помогнат и на вас, и на кученце.

Имате ли документ за произход на кучето, педигри ? Откъде сте го взели ?

od edin sait ama neshto mojenici ina4e az sam od ryse y6 e sas poteklo ina4e ky4eto e xybavo 6te go snimam samo da vidim parvo tova dali 6te dade razyltat :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#7459 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 07:39 PM

Имайте предвид, че това лекарство не лекува, просто притъпява болката. Дано ви помогне !

Ако имате път към София и решите да го снимате тук, пишете - ще ви помогнем, ще ви посрещнем на входа на София, ще ви заведем до избраната от вас клиника, ще ви запознаем с лекарите, няма да ви оставим сами с куче в големия град.

Пожелавам ви всичко да е наред и ако имате нужда - на ваше разположение сме.

Успех ! :ba_025:

#7460 Потребителят е офлайн   kambiaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 08:53 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 04 January 2012 - 07:39 PM, написа:

Имайте предвид, че това лекарство не лекува, просто притъпява болката. Дано ви помогне !

Ако имате път към София и решите да го снимате тук, пишете - ще ви помогнем, ще ви посрещнем на входа на София, ще ви заведем до избраната от вас клиника, ще ви запознаем с лекарите, няма да ви оставим сами с куче в големия град.

Пожелавам ви всичко да е наред и ако имате нужда - на ваше разположение сме.

Успех ! :ba_025:

mersi za okazanoto sadeistvie za ko mi gi e dal tezi xap4eta togava kato ne likyvat samo pari iskat da vzemat na4e tyka si ima kade da go snimam ne problem tova :ba_025: :ba_025: :ba_025: :flagbg: :flagbg: :flagbg:

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни