Българско овчарско куче
Публикувано: 16 October 2006 - 07:59 PM
http://dog.bg/f/inde...38&t=5668&st=0&
Направо много яко ме хванаха нервите

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 16 October 2006 - 08:35 PM
Цитат
Цели народи се разбраха и загърбиха миналото. Германия и Франция след векове войни днес са заедно. САЩ и Япония, Русия и Германия преди 60 години водиха най кърватата война в историята на човечеството, а днес са заедно, обединени от общия интерес на прогрес към по добър свят. Време е да надделее разума - така си мисля. Нищо, нека да са един, или четири, или 10 клуба или както и да се наричат ... но да работят заедно, да имат примерно един развъден правилник, да има един общобългарски събор в годината, където всеки да може да отида да си покаже производството, да сравни с другите ... не зная, все ми се струва, че ние още търсим поуката на притчата на Хан Кубрат - пръчките се чупят, снопа е силен. Надявам се един ден всички хора, които обичат това куче, да бъдат единни като сноп, да вървят в един път и в една посока.
Дано стане възможно най бързо ! 1super
Аз също съм на мнение че трябва всички тези които претендират че работят в името на овчарското куче на българите да седнат на една маса и да стигнат до някакво разумно решение в полза на породата - да приемат единен стандарт, да приемат единни правила за развъдна дейност, да направят общ календар за изложби, на които да участват кучета от всички тези клубове (А идеята за общ събор е наистина супер), да се създаде една племенна книга - това едва ли ще е толкова трудно след като произхода на кучетата и от 4-те клуба е от едни и същи породни линии.
Ще каже някой че това е трудно постижимо - ами на тях ще кажа - нали това им е работата на хората които развъждат дадена порода.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 16 October 2006 - 08:49 PM
Цитат

Не съм голям разбирач на породата, но според мен това не е българско овчарско куче (под това име включвам и КК, и Горан)
Не мога точно да определя но на мен повече ми приличат на Акбаш.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 16 October 2006 - 09:08 PM
Цитат
Ще каже някой че това е трудно постижимо - ами на тях ще кажа - нали това им е работата на хората които развъждат дадена порода.
аз пък съм на мнение ,че това няма да стане пък и не трябва -защо ?ми защото сме го минали вече тоя път .имали сме един стандарт ,появили са се други,с други мераци,с други възгледи за породата ,трябвало да са само черно бели NNN ,трябвало да са и едри ,да не са гуджи a) трябвало и не знам си какво и нямало значение че породата се променяла защото всички се променяли (дори нок..тои ли пък кво общо има).другите са за автентицхното.
кучето ни е едно ....нбямаме четири породи въпроса е кои са наи близко до автентичното (отговорете си сами).
трябва всяка жаба да си знае гиола ,и да не се бурка в чужди работи ...........кое е лошото според мен ..........бок е регистрирана в брфк ...а това значи че другите са прецакани от киноложка гледна точка ,не срещнах съдия или там кинолог или друг които да се изкаже против бок ....ама защо щтот требва да си плюе в паницата ,ще каже кк ама ше му кажат ти не уважаваш институцията маи а?и човека траика ......ако е по така (мазник или слънчоглед някъв)даже и плюе а то се вижда кое е кучето .........и коя е организацията
бок тва е ,.........е не е овчарско .то е куче с такув произход но някув нищожен да не кажа никакъв процент от популацията не във стадо за кво говорим тогава ?
за кучетата отгоре на снимката ......овчарски са поне ,пусни я в темата кучета пазачи на стада .прилича на цвят на едно мое ,но е кръстоска с канагал ,също не мисля че това е бок

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 16 October 2006 - 09:49 PM
Цитат
Цитат

Не съм голям разбирач на породата, но според мен това не е българско овчарско куче (под това име включвам и КК, и Горан)
Не мога точно да определя но на мен повече ми приличат на Акбаш.
какво е това "Акбаш"? иначе кучетата ,попринцип ми ги продадоха за каракачанки.четох във форума,но не мога да разбера каква е разликата между всичките породи :Бок;Каракачанка и това Горан(което не знам какво е :( )
Публикувано: 16 October 2006 - 10:14 PM
Братчетата са супер за възрастта си.
Но са ви излъгали в името при продажбата.
Разни псевдо развъдчици напълниха страната със супер "каракачанки"
От къде сте ги купили ?
Публикувано: 16 October 2006 - 10:44 PM
Цитат
Най-близки са до кучешката порода.
Не се притеснявай-да си ти живи и здрави ! d)
Публикувано: 17 October 2006 - 08:15 AM
акбаш е турска порода и не са такива твоите (за твое сужаление),кангалска кръв също нямат маи.
може пък и да имат нещо каракачанско ,но те не са .каракачанско -звучи гордо и много търговци се вузползват от това ,а защо си пускаш снимките в този форум ,този е за бок .......помоли петков да ти пусне снимка на неговото от развъдник "тито "и сравняваи .

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 20 October 2006 - 08:51 AM
Цитат
Според календара в http://www.kbok-montana.net/
би трябвало да има, но може би е най-добре да питаш тях.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 20 October 2006 - 09:05 AM
Цитат
Цитат
аз пък съм на мнение ,че това няма да стане пък и не трябва -защо ?ми защото сме го минали вече тоя път .имали сме един стандарт ,появили са се други,с други мераци,с други възгледи за породата ,трябвало да са само черно бели NNN ,трябвало да са и едри ,да не са гуджи a) трябвало и не знам си какво и нямало значение че породата се променяла защото всички се променяли (дори нок..тои ли пък кво общо има).другите са за автентицхното.
кучето ни е едно ....нбямаме четири породи въпроса е кои са наи близко до автентичното (отговорете си сами).
трябва всяка жаба да си знае гиола ,и да не се бурка в чужди работи ...........кое е лошото според мен ..........бок е регистрирана в брфк ...а това значи че другите са прецакани от киноложка гледна точка ,не срещнах съдия или там кинолог или друг които да се изкаже против бок ....ама защо щтот требва да си плюе в паницата ,ще каже кк ама ше му кажат ти не уважаваш институцията маи а?и човека траика ......ако е по така (мазник или слънчоглед някъв)даже и плюе а то се вижда кое е кучето .........и коя е организацията
бок тва е ,.........е не е овчарско .то е куче с такув произход но някув нищожен да не кажа никакъв процент от популацията не във стадо за кво говорим тогава ?
за кучетата отгоре на снимката ......овчарски са поне ,пусни я в темата кучета пазачи на стада .прилича на цвят на едно мое ,но е кръстоска с канагал ,също не мисля че това е бок
Е да но по тази логика вие просто се предавате - сам каза че сте прецакани.
Ще мината още 5-10 години и породата ще бъде регистрирана в МФК и какво тя ще стане известана на целия свят такава каквато я представят от клуб БОК. Това ли искате.
Не мисля че човек ако има възгледи за нещо и е убеден че е прав, да не ги отстоява - като неможе да убедите (не говоря конкретно за теб, а за МАКК) БРФК в правотата си убедете обикновените развъдчици, ако доводите ви са убедителни ще успеете. Има три клуба извън БРФК - преговаряйте по между си - стигнете до истината и я отстоявайте - доколкото знам БКК за БОК протегна ръка към всички (На първата им изложба имаше и гуджи кучета и не двуцветни). Но явно наистина при вас проблема не е в самото куче а в името.
Най-лесно е да се делим и да казваме всяка жаба да си знае гьола - щото така ни е по лесно. Правим си изложбички с по 20-30 кучета, тупаме се в гърдите че сме прави и ... какво от това. С 30 кучета порода не се прави.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 October 2006 - 05:15 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 23 October 2006 - 05:21 PM
ДОГАН праща ЧЕРЕН МЕЧО на изложба? ОВЧАР отказа 4000 евро за ...

varna-sport.com 21.07.2006 17:38
Лидерът на ДПС Ахмед Доган може да прати своето куче Черен Мечо на киноложката изложба, която се открива днес в курорта Камчия. Той и друг път е участвал с овчарското си куче в подобни състезания. "Чакаме кучета от целия свят", каза председателят на националния клуб "Българско овчарско куче" Стефан Попов. Той обясни, че пазачи от същата порода имат Бойко Борисов и Симеон Сакскуборгготски. Кметът на София отглежда братята Борко и Арес, а Царя - Арики. В изложбата с две овчарски кучета ще участва и шефът на
Българската федерация по кикбокс - варненецът Боян Колев. Той отива в Камчия с Бора и Арда.
Изложбата на Българското овчарско куче ще се открие в събота, в 10 ч. в къмпинг "Романтика".
Очакват се около 60-70 животни. Спонсор на проявата е варненската фирма за кучешка храна "Елит дог".
В неделя е изложбата "Кандидат интершампион". За нея пристигат кучета от Русия, Украйна, Франция, Белгия, Канада, Норвегия и всички балкански страни.
Изложбите продължават всеки ден до 30 юли, писа в-к "Местен 24 часа".
"Един интершампион струва много. Върхът засега е сумата от 1 милион долара, която дадоха японците за такова куче, но не го купиха, а го взеха под наем за 1 година. Оправиха си популацията и го върнаха с гердан от скъпоценни камъни на стойност половин милион долара. Иначе едно Българско овчарско куче се търгува от 250 евро нагоре. Лично аз съм произвел 1600 кучета, но съм
продал само 18, за 800 евро. Чужденци дават на един овчар 4000 евро за кучето му. Той вика, идвай, заплождай, но не давам. Във Варна има 70-80 овчарки и 90 процента са с пазарджишка кръв. Там е центъра на тази порода,
защото Пазарджик е между три планини и овцевъдството е най-добре развито. От друга страна вълците в България са вече 6000. Преди бяха 800", обясни Стефан Попов.
Снимка www.varna-sport.com
В събота от 10 ч. на Камчия е изложбата "Българско овчарско куче".