С написаното по-долу се обръщам към
Vano, но тъй като информацията, която ще засегна се отнася до публично повдигнати въпроси и то отново във възможно най-некоректния тон, изпращам текста си не като лично съобщение, а огласен на страниците на форума.
Vano, тъй като моето име се свързва с Вашето и по-точно с писания от рода, че Ви
плъзгам по надолнището, за да Ви предпазя от падане реших наистина да Ви дам малко информация, а чрез огласяването й тук това да бъде сведено и до останалите четящи.
Прочетох някъде назад, че се сипят обвинения, че се заблуждават хора. Заблуждаващи информации наистина постоянно има както по печатните издания, така и в онлайн системата. Въпросът е в това, че драсканици от такъв род се разпространяват от люде, които от появата си на сцената на кинологията освен тенденциозна, нескопосано поднесена информация, нищо друго не са оставили или съградили.
За беда на доста изявяващи се анонимно «специалисти», аз съм в средите от много години и съм запознат почти с всичко по темите, които обсъждаме тук и отново за беда на анонимниците, те много добре знаят, че лъжите им могат да минават само пред хора незапознати, хора отстоящи далеч от времето на събитията или пред наивници, които не желаят да разсъждават, а сляпо да повтарят клакьорите на задкулисно дирижиращи интригата комплексари.
Спирам се на един цитат, от форума "
И Вано, никой преди 1993г. не е изпращал каквито и да е документи до МФК в които да се споменава БОК, СМОК и т.н. За първи път тогава МФК е запазната с Каракачанското куче с произход - България! Факт!"
Какво означава МФК да е запозната с Каракачанското куче с произход България. Това, че някой си хлапак по него време е написал писмо до една международна организация е аргумент, че МФК е запозната с породата. На това освен да му кажа, че е абсолютна глупост, друго нямам какво да добавя.
Vano, такова определение "
запозната" в МФК не съществува, както не съществува и определението "
депозирана" порода. Но всъщност аз мога да бъда много лесно оборен, ако някой иска да каже, че заблуждавам аудиторията.
Всяко официално прието писмо, на което съответната комисия в МФК е обърнала внимание е заведено под индивидуален регистрационен номер. Този номер се изпраща на лицето, внесло дадена тема за разглеждане. Хайде да видим регистрационния номер, под който МФК е "
запозната" с породата или пък още по-гръмко звучащото, че породата е "
депозирана".
Vano, говорим за 1993 г., сега сме 2006 г. Все още много хора чакат да видят този входящ номер и трябва да Ви кажа, че няма да го видят. Няма да го видят по простата причина, че такъв не съществува.
Аз имах щастието и възможността да бъда личен приятел с предишния генерален секретар на МФК, а така също и със завеждащия секретариата на МФК. Познавам тези хора от 1982 г., а от 1984 г. контактите ни са и на лична основа (за съжаление бившият генерален секретар вече е покойник). Най-отговорно заявявам, че тези хора нямат спомен въобще в МФК да е постъпвала официална информация за порода "
каракачанско" куче, а писанията на десетки въобразяващи си просто не се вземат под внимание. Въпрос "
каракачанско" куче в посочения период 1993, а и по-късно, в МФК не е разглеждан.
Спирам се и на друг цитат: "
Пък доколкото ми е известно, документи за породата Каракачанско куче не само са изпратени във FCI, но това е станало и с дейното участие на председателят на БРФК Камен Литов и световният кинолог Николай Атанасов. Странна работа!"
Никога аз и г-н Камен Литов не сме изпращали в МФК документи за "
каракачанско" куче. За себе си го заявявам най-отговорно. За г-н Литов не мога твърдя, ако е правил нещо индивидуално, но не мога да го допусна поради факта, че по него време г-н Литов не беше в ръководството на БРФК, а интересите му в кинологията бяха и са насочени към друга порода кучета.
До тук толкова. По начина, по който пишете и се изразявате личи, че сте човек мислещ и разсъждаващ. На Вашата интелигентност оставям да прецените и отсеете кое е истина и кое е лъжа.
Относно абсолютно тенденциозните заблуди, мога да разкажа още много неща. И за това кой какво точно е написал при посещенията си в България през средата на миналия век и доколко е нарекъл
породата "
каракачанско" куче (говоря за порода). Кой как е проучвал породата "
каракачанско" куче и дали въобще наистина е проучвал тази порода. Кой как лъга, че е правил на каракачанските кучета повече екстериорни измерения от всички възможни екстериорни и анатомични части, които биха могли да се открият върху кучето. Кой какво е създавал и дали наистина го е създал. Коя организация кога и как е регистрирана, по кой закон и с каква легитимност в кинологията и още много и много
Николай
Атанасов
http://www.cynology.info