Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1841 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 December 2006 - 08:59 PM

nikigeen ,няма изтрити постове от модератора.Единствено на ване банско е заличено писаното,защото съдържанието беше .................
Пиши,коментирай,форума е за това,а не да се сипят обиди.
А това куче ,което ти определи като КК,в другата тема ,го описаха като кръстоска с кръв от кавказец.

#1842 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 09:04 PM

не съм сигурен че ми е точно тука местото
ама това което ви предоставя милла като снимков материал е само и единствено
бок
изключение правят само малката кавказка и немската овчарка
благодаря и успех на всички

#1843 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 09:08 PM

нееее ,zhel, изтриха ми наколко поста ,явно не си успял да ги прочетеш.Много се надявам модератора да ги върне ( чувствам се обиден все пак ,защото според него съм търсил само интриги )
А колкото до другата тема - ей до сега писах там.Кара каза ,че Гаро е потомък на кавказци.Знам това куче лично Хмммм не знам......
Отивам пак да напиша нещо там ,че се сетих нещо
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1844 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 09:27 PM

Цитат

не съм сигурен че ми е точно тука местото
ама това което ви предоставя милла като снимков материал е само и единствено
бок
изключение правят само малката кавказка и немската овчарка
благодаря и успех на всички

dimow,извинявай ама моля те иди да прочетеш на първа страница от темата стандарта на БОК и тогава пак да коментираме.По-ясно ,кротко и мило няма как да го кажа просто
Поздрави
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1845 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:51 AM

Цитат

А колкото до другата тема - ей до сега писах там.Кара каза ,че Гаро е потомък на кавказци.Знам това куче лично Хмммм не знам......
Отивам пак да напиша нещо там ,че се сетих нещо

Незнам дали Гаро е потомак на кавказци, макар че съм казвал много пъти, че за мен то е нетипично Каракачанско куче.

Що се отнася до кучето от Добрич, какво да кажем - няма какво да си кривим душите - то просто прилича на Кавказка овчарка, не само по окраската.

Интересно ми е това куче оценено ли е и с колко, макар че лично за мен то трябва да бъде дисквалифицирано.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1846 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 12:58 PM

Не аз не съм разбрал правилно ,Kara да ме извини .Казал го е за кучето от Добрич.А за другото трябва да кажат тези ,които са били на изложбите и съдиите
User's Signature

#1847 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 02:02 PM

Цитат

Незнам дали Гаро е потомак на кавказци, макар че съм казвал много пъти, че за мен то е нетипично Каракачанско куче.

Що се отнася до кучето от Добрич, какво да кажем - няма какво да си кривим душите - то просто прилича на Кавказка овчарка, не само по окраската.

Интересно ми е това куче оценено ли е и с колко, макар че лично за мен то трябва да бъде дисквалифицирано.

Гаро беше уникален аборигенен каракачански пес. Среден на ръст, с много здрав кокал, прекрасна породна глава с масивна муцуна, дълго окосмяване и страхотно излъчване. Ако погледнете схемата към Стандарта на Каракачанското куче, ще видите поразително сходство с типа на Гаро.
Гаро още приживе се превърна в една от легендите в породата! worthy
Предполагам, че това, което те обърква е окраската. Кремаво златист със светла маска и бяло на краката. Сред предците му има сиви и ръждиво червени кучета със светли маски и с бели крака.
Ако Гаро беше черен пес със светла маска и бяло по краката съм сигурен, че щеше да го възприемеш като едно от кучетата най близки да еталона на Каракачанското куче wink

Поздрави!
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1848 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 04:55 PM

Най-вероятно е така - аз не съм го и виждал за да споря - виждал съм една негова снимка и на нея не ми изглежда типичен.

А подобна окраска наистина е често се среща при кавказците.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1849 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 05:56 PM

Ето го пак Гаро

Прикачени файлове

User's Signature

#1850 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:13 PM

На тази снимка Гаро е на изложбата на МАКК в Стара Загора. Последната му изложба. Вече бе отслабнал и жаркото лятно слънце го размазваше в ринга. Но който има око вижда
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1851 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:21 PM

Динчев,хайде коментирайте си каракачанките в темата за КК,това е тема за БОК,което няма нищо общо с тях. bash
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1852 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 12:05 AM

От къде е Гаро родом.

#1853 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 01:15 PM

d)

от мода

ot petko....mnoo si byrz priznavam
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1854 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 06 December 2006 - 07:36 PM

Честито,на всички именици във форума.Да ви е живо и здраво името и да ви пази светецът ви. BEER BEER BEER BEER BEER BEER

#1855 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 09:24 AM

оооо Благодаря много.Живи и здрави и всички вие
User's Signature

#1856 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 04:19 PM

Здравейте уважаеми приятели на овчарското куче и колеги!
Набраха се доста въпроси, по които се спори, но които са аксиоми, а не спорни. По въпроса за изложбата в Добрич: великолепно мероприятие, с отлична организация от страна на ръководството на клуб Българско овчарско куче - гр.Добрич, 58 оценителни листа, участници от Варна, Шумен, Русе, Силистра и разбира се и Добрич. Времето беше с нас и допълнително украси мероприятието. Мъжките кучета бяха отсъдени от национален клубен съдия Елица Бъчварова от Силистра, женските - от мен - Ст.Попов, тъй като на миналата изложба мъжките отсъдих аз. За сведение притежавам най-високата съдийска категория в рамките на международната федерация FCI - all round и коментирам като такъв. Кучетата бяха изключително еднотипни и взаимно конкуриращи се с незначителни изключения. Като цяло популацията в северно-източна България е получила изключително развитие в посока частен екстериор, анатомия, физиология, кинематика и общо впечатление. Почти всички кучета бяха с отлична фунционалност и нервна система, а женските кучета бяха над най-смелите ми очаквания. Разбира се от тях се открои кучето на Николай Минчев /Даскала/, която стана победител на изложбата и победителката при младите на Стефан Диамандиев, която още не е завършена, но извика възторг не само у мен, а и у всички присъствуващи. Много силни бяха развъдните групи на Румен от Сенокос и д-р Радослав Стойнов. Изключително грамотно и коректно бе отношението на изложителите и публиката. Това бе 17-та изложба за тази година, в която участва нашата порода и един отличен завършек, за което честито и благодаря.
По въпросите за снимките на Milla - 50% успеваемост. За сведение при мен тя е около 20-30%. Колежката явно има тънък усет и за това половината от снимките й са в топ фотографиите на породата. Прекрасни ракурси в цял ръст, глава, профил, полупрофил и фас и което е най-сложното в динамика и проява на характер и нервна система. С ваше разрешение, уважаема колежке, ще ползваме някои от фотографиите в по-нататъшната си дейност. Съжалявам, че календара за 2007 година е даден за печат, иначе обязателно бих включил някои ваши фогтографии, чудесно демонстриращи овчарското куче.
По въпроса за кръстоските: аз имам пълна документация съобразена с развъдните правила на НК БОК за всички разплодници и заплождания в клуба. Но както казваше моя дядо "Леките жени най-много плачат за чест". Първите кръстоски със санбернар за сведения на желаещи да получат малко информация бяха направени през 1986 година в гр.Банско с кучето на Неделчо Колев. В последствие негови приплоди бяха активно развъждани в Разлог. Години наред се борих с това явление, което сложи началото на края на банско-разложката популация, която беше една от най-значителните в страната. След като не успях да преодолея проблема чрез овчарите, бъдейки приятел с почти всички тях, реших че само клубове могат да спрат този неприятен, меко казано, процес. Създадени бяха по моя инициатива и на някои местни радетели на породата, клубовете в Банско, Разлог, Баня, Гоце Делчев и Якоруда, като това пресече развъждането на кръстосани кучета, каквито имаше в тези клубове. Отличен резултат постигна г-н Емил Терзиев /Зънде/ в Банско, Емин Гичмен в Баня и Борислав Татанов в Гоце Делчев и на тези трима радетели, които са и членове на УС на НК БОК, се дължат големите успехи на породата в региона.
По въпроса за кучето Гаро: навсякъде го пишат Гаро, но истинското му име е Гарчо и това куче се роди в моите ръце в овчарника на братя Владо и Чиро Билярови, с които контактувам от четвърт век. Много се спекулира с това куче, за това ще ограмотя хората, които изказват мнение. Кучето никога не е било на 12, 13 и повече години защото е родено преди 10 и от повече от година е мъртво. Беше наистина красиво и типично куче с ръст под средния за породата, правилни пропорции, красиво разположение на многооблечените, но недебели кости на крайници, тъй като съм виждал кучето по време на линеене и пресичане на река, когато се виждаше, че костите на крайниците му въобще не са тежки. Иначе кучето беше много красиво и без всякакви кръстоски. Имаше брат, когото застреляха, тъй като беше много свиреп и бе хапал доста хора, включително и мен, който беше доста по-гол, по-интензивно червен, с по-голяма акция и изключителна подвижност и чувствително по-едър. За тези, които искат да имат повече информация за кучетата, нека не се обръщат към полуосведомени, които до вчера не знаеха кучето колко крака има, а днес вече са специалисти. За сведение правоимащи киноложки съдии има само в БРФК и НК БОК. Явно такива са и изложители и участниците във форума, подържащи вярната идея, а това е че България винаги имала овчарско куче през своята хилядолетна история. Естествено свястни момчета има и от другата страна, но на тях ръководството им куца, изключая Светльо Стоев, който макар и подържащ друго име, е един искрен и отдаден радетел. Готов съм за среща и диспут по всяко време ако същия се базира на принципите за почтеност, интелегентност и взаимоуважение.
Съжалявам, че компютърът отказва да качи снимките, които му залагам. Надявам се скоро да отстраня този проблем, тъй като ми направи впечатление една некоректно публикувана снимка, на която кучето, което аз експонирах на изложбата в София е излязло доста зле, но аз съм готов да съпоставя въпросното куче, което на изложбата няма 8 месеца, да го сравня пред публика с най-доброто куче на колегата, който се подписва като Шаро.
И на края си позволявам да отправя един приятелски съвет към тези, които произнасят или търсят крайни и убедени оценки за кучета по техните снимки: преценявайте кучето на живо, отблизо и при добра светлина. Останалото може да се режисира към по-добро или по-лошо.
А във форума трябва да се участва само с най-хубавите фотографии за да бъде красив форума на любителите на Българското овчарско куче.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1857 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 07:12 PM

Чудесно изложение ,господин Попов. 1super
Трябва по - често да ни радвате с присъствието си във форума.
Понеже споменахте кучето Гарчо ( Гаро ),бихте ли ни осветлили по въпроса ,кой беше последният му собственик (защото казахте ,че е мъртво от около година, а на мен ми се струва ,че е от доста повече wink )
Благодаря
Поздрави
User's Signature

#1858 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 07:39 PM

Хех!
Нека г-н Попож да каже тогва 6том кръстоските са тръгнали от Банско и Разлог за какво тои бе6е постоиянно тука и взима6е ку4ета от нас.
Нали са кръстосани.Какжо е направил Зънде бе????
Вие Попов виждали ли сте му ку4етата???
Те са живи за оплакване.За това и Разлог и много други клубове се отделиха от вас понеже ни6то не става.Евала му на Динко Катев.
Ходи да си свери6 4асовника малко и после казваи 4е тука в Банско и Разлог вси4ко е кръстосано със Санбернар. 6то не каже6 кво се слу4и на Зънде в механата му.Колко ку4ета изнесе ти от Банско я кажи 6то крие6.
За6то не идва6 по тоя краи ве4е я им обясни на хората.

ЗНАЕМЕ ТЕ МНОГО ДОБРЕ КАКЖО ПРЕДСТАВЛЯВА6. bash

#1859 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 07:41 PM

Благодаря ви г-н Попов !
Че ни омръзна да четеме измислиците на псевдо "каракачаните" тук във форума на БОК.
И новорегестрирания vane bansko с неграмотното си писане така ми прилича на безхаберника "Петко" че не си струва човек да си губи времето за отговор.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1860 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 08:21 PM

Петков или къвто си там, никои не ти пи6е на тебе, и от тебе не искам никакъв отговор бе.
Тва 4е г-н Попов ве е омотал в мрежите си и му вярвате мене грам не ме интересува.Нека да каже тогава Крокодиловите ку4ета или Кехаиовите Валеиовите бяха ли кръстосани а??Единственно Мънка заплоди ку4ка на санбернар и кутретата ги взеха Попов и 4илика,и о6те няколко техни добри радетели на породата.За6то напада6 Стефане като знае6 как стоят не6тата а?
Разкажи на хората как се моле6е по Банско и Разлог да ти дадат ку4е.Хората ти дадоха а после ти по4на да говори6 глупости за тях.Или не е така а?Кажи за6то вси4ки клубове в региона минаха към този на Разлог.Или не е така а,Стефане?Разкажи де.Какво гожори6 глупости за Банско и Разлог 4е си кръстосват ку4етата и ти си се борил с тва.Ти идва6е да проси6 кутрета от тука.Колко пъти спа в дома на Динко Катев и след колко малко време по4на да дрънка6 глупости по негов адрес??Разкажи де даваи.Много е лесно да говори6 против някои особено на такъв които не го познава и не знае.Колко ку4ета изнесе ти от тука и от Разлог????С кои ов4ари си говорил само ти ходе6е при стария крокодил и се подмазва6е да ти даде кутре,но 4овека не ти,понеже знае6е какво 6те стане.С кои ов4ари ве Попов??? Кажи?А после се премести в Разлог но и от там много бързо изхвър4а.Кажи за6то 4илика те изхвърли от изложбата в Хасково? Я кажи де?Единствен тука които може да те приеме е Зънде.Друг никоии.А едно време бе6е друго нали г-н ПОПОВ. a)

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни