Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1861 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 December 2006 - 08:24 PM

Цитат

По въпроса за кръстоските: аз имам пълна документация съобразена с развъдните правила на НК БОК за всички разплодници и заплождания в клуба. Но както казваше моя дядо "Леките жени най-много плачат за чест". Първите кръстоски със санбернар за сведения на желаещи да получат малко информация бяха направени през 1986 година в гр.Банско с кучето на Неделчо Колев. В последствие негови приплоди бяха активно развъждани в Разлог. Години наред се борих с това явление, което сложи началото на края на банско-разложката популация, която беше една от най-значителните в страната.

Г- н Попов масовия слух който се носи в киноложките среди е че в БОК е влята и кръв от САО, дали имате някакви сведения относно това дали твърдението отговаря на истината.

#1862 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2006 - 08:47 PM

Tази документация си я показваи там на твоите хора.
Относно САО я го питаите от къде си взе подобрителя на породата. 4ЕРНО ГРИВ АЗИАТЕЦ АРКАН ИЛИ НЕ6ТО ПОДОБНО МУ БЕ6Е ИМЕТО.
Документацията е наи-лесна г-н Попов!И ние не сме в4ера6ни имаме някакво понятие.В Банско като доиде,Стефан Попов изказва6е само някакви теории за аборигенното ку4е,и освен да изпълнява песни друго неможе6е.
Така,4е Стефане на6те ов4ари може да са направили гре6ка но поне Мънка си призна и вси4ко се из4исти.Ку4етата ни пак са страхотни тука.На изложбата в Разлог има6е над 110-ку4ета.Вси4ко го има докоментирано ела да види6.
Слу6ал и вийдал си ги Говедаревите ку4ета нали.Е ако не те е грях кайи 4е са били кръстоска,има и снимки и архиви и вси4ко.
Приятна ве4ер г-н ПОПОВ.
ouu

#1863 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 09:19 PM

Здравейте,
Стефане/ПОПОВ/ искаш и ме придизвикваш?????
Няма проблем,когато поискаш и където поискаш но нека да бъде при следните условия:

1. Искам да има камера за да заснеме всичко.
2.Ще извикаме кучкари които ти и аз познаваме-на по народен език"от време оно"и понеже с един от тях имаш специялни отношения-говоря за бай-Спас-Туниния,ще го поканим и него/тъкмо и да му върнеш пищова,че ме помоли да ти кажа/.Понеже много ми харесва а и имам доста кръв от"Костенската"-ще поканим и Митко от Брани поле-той също добре знае как изглежда истинското каракачанско куче.През него минаха едни от най-хубавите "ТУНЕНИ".

Най-добре го оставям на теб да решиш за кога ще е датата.И да те поправя.Няма да взема най-хубавото ми куче/защото ти сам ми каза какво мислиш за кучетата ми р-к "ТИТО"и че никой няма право да говори и да се съмнява за произхода им/а ще те оставя ти сам да си избереш което и да е от тях...
Но пак ти казвам, ще съберем да съдят поне 10 от старите кучкари през които минаха една голяма част от истинските кучета....

поздрави и чакам..
п.с това куче което беше показал на изложбата на стадион "Академик"от където и да го снимаш Стефане все такова ще си остане.От него до БЕЛОВЕЦА/а не както ти го кръсти-Беловският Мурат/има едн а планина растояние.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#1864 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 December 2006 - 09:32 PM

daroteka - има си форум за CAO, там обсъждайте неща свързани с CAO

от мода

#1865 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 09:50 PM

Стефане/П/,, Ето ти едно от моите също млади кучета..

хайде чакам те,а пък съм сигурен че и много публика че дойде....

Прикачени файлове

User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#1866 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 09:56 PM

Цитат

Съжалявам, че компютърът отказва да качи снимките, които му залагам. Надявам се скоро да отстраня този проблем, тъй като ми направи впечатление една некоректно публикувана снимка, на която кучето, което аз експонирах на изложбата в София е излязло доста зле, но аз съм готов да съпоставя въпросното куче, което на изложбата няма 8 месеца, да го сравня пред публика с най-доброто куче на колегата, който се подписва като Шаро.
И на края си позволявам да отправя един приятелски съвет към тези, които произнасят или търсят крайни и убедени оценки за кучета по техните снимки: преценявайте кучето на живо, отблизо и при добра светлина. Останалото може да се режисира към по-добро или по-лошо.
А във форума трябва да се участва само с най-хубавите фотографии за да бъде красив форума на любителите на Българското овчарско куче.

Г-н Попов,

Кучето което описвате изглежда много по-добре на снимка отколкото на живо! Аз също бях на изложбата и видях въпросното куче на живо! Беше вързано точно от ляво на входа на влизане на стадиона!

Имаше доста интересни реакции относно това куче.
Една от тях си спомням много добре и ще я споделя с останалите участници тук.
Една позната видя кучето произведено от Вас, г-н Попов, а също забеляза и нюфаундлера на една участничка от форума, която не бих желала да се почувства засегната, защото има едно превъзходно животно за домашен любимец,...... но моята позната каза: "Тез двете кучета да не са братчета? Много си приличат!"

Другата реакция която чух докато Вие бяхте в ринга и Ви оценяваха, беше от човек от публиката: "Съдята трябваше първо да провери това куче дали няма ципи между пръстите и тогава да го пуска в ринг!"

Така че, г-н Попов, едва ли снимката е била лошо направена или от неподходящ ъгъл.......

#1867 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 10:44 PM

Имате си тема за CAO

от мода

#1868 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 12:27 AM

Уважаеми приятели на овчарското куче и участници във форума, това е втория опит да пиша собственоръчно поради, което ви моля да сте снизходителни ако допускам слабости в текста. Време е вече да освободя човека, който ми пишеше досега и да се понауча и аз а не само да диктувам. Искам лично да благодаря на много хора за интересните дискусии в които изкристализират много истини, които неинформирани, манипулирани, или откровенно некоректни любители коментират без да стъпват на неоспоримата фактология така богата и не търпяща интерпретации на несведущи. Най- напред искам да благодаря на създателите на форума, собствениците, модераторите или както е правилно да се обърна но моля да бъда извинен ако израза в обръщението ми е неточен,защото както се досещате още съм лаик в компютърните дейности. Създадена е отлична среда, в която да общуваме, да коментираме проблематиката на БОК, а и да си проличи кой какъв е. Участвуват личности като Николай Атанасов - изключително ерудиран и грамотен човек и кинолог,на чийто огромен потенциал любителите на овчарското куче още са длъжници. Иван Бозаджиев- невероятен развъдчик- селекционер, което според мен е най важната дейност в породата, собственик на повече от петнадесет отлични екземпляра, от които поне четири елитни, бълващи непрекъснато чудни кучила. Стефан Йорданов отличен радетел и организатор- председател на клуб БОК Силистра. Бате Иван Димитров, доайен в кинологията участник вав формирането и в България от самото начало така че който не се съобразява с годините му, както и с годините, които е подарил на нашето движение най- малко не демонстрира добро възпитание. Има и личности като гн. Петков с които без да имаме съратничество до момента, явно ще можем да работим и в бъдеще заради родолюбивата му позиция и верния усет за овчарските кучета. Навярно пропускам личности, за което моля за извинение. А на всички останали желая здраве, успех и еволюционно бъдеще в породата. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1869 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 11:56 AM

Попов,по често трябва да се появяваш във форумите ,за да могат хората от всякъде в страната да знаят ,какво става с БОК!А иначе всички любители на КК пишат в темата за БОК и си приказват ,каквото им падне,вместо да пишат в темата за КК.Погледни коя тема с колко страници е и ще разбереш ,че те са във форума не да пишат за тяхното куче ,а да се заяждат и дърлят с любителите на БОК. bgflag
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1870 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 12:39 PM

Цитат

Уважаеми приятели на овчарското куче и участници във форума, това е ...

Е време беше да се появиш в този форум че ми омръзна от приказки против теб и НКБОК drink . Вместо да си гледат темата за КК ,те постоянно търсят интриги и пълнят форума с глупости.

Пп.-Ето го и моето куче (извинявам се за лошото качество на снимката) и няма да се учудя ако "спецеалистите" кажат че е САО , кавказка или нюф.
Поздрави на всички bgflag

Прикачени файлове

• Прикачен файл  123.jpg (46.55K)
    Брой сваляния: 82

#1871 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 01:08 PM

Уважаеми участници във форума, чувствам че има напрежение във вашите изказвания, но това ни най- малко не ме изненадва или притеснява. По този повод ще цитирам една древна арабска поговорка : лаят на кучето не може да смути гордостта на лъва, звучаща на български:кучето си лае кервана си върви. Аз очаквам да се излива помия върху мен, както върху бате Иван Димитров,Стефчо Йорданов, Ники Атанасов и др.Но това само затвърждава някои постулати, които при добро разположение и достатъчно време от моя страна и приличен тон на критикарите от друга, мога да коментирам,а и дава възможност на не предубедените да се ориентират в ситуацията. Но да се върнем на породата тъй като явно търсите отговори от мен, на които ще отговоря максимално компетентно и обективно. Първо не обвинявам никого за грешките в неоправданите кръстоски и няма начин аргументирано някой да ги пришие на мен. Мога да докажа че пръв алармирах овчарите и любителите да се пазят от това негативно явление лично и чрез медиите. Колега, от Банско ще Ви отделя специално внимание за да почувствате ако искате разбира се че аз съм добронамерен, позитивно настроен и информиран човек. В Банско отидох за първи път 8 годишен и бях силно впечатлен от овчарите, стадата и кучетата. Макар и доста болен, тъй кето ме учеха да ходя след много тежка катастрофа успях да избягам от учителките, които ме пазеха като яйце. Тогава един овчар ме отварди от кучетата и ме предаде на шофьора на рейса. След това всяка година по един-два пъти ходех по Банско и Разлог. Кучетата наистина бяха великолепни, много
ръстови и много, много на брой- по този въпрос две мнения няма. Няма две мнения и по въпроса че някои от тези кучета са съхранени до днес. Но сега вече аз ви питам : какъв процент от тази огромна популация се опази ? Ще отречете ли че се кръстоса, изтреби и изнесе и по тоя начин унищожи едно огромно богатство, което познавам от дете и на чието съсипване съм жив свидетел, а има и много други като мен. Знаете ли уважаеми господине колко самотен бях тогава в опитите си да убеждавам да се пази и да се цени. През 1976г. поисках от бай Никола Дурчов- Крокодиле Гривчо с моя приятел бате Анчо но той не ми го продаде и така 3 г. подред. През 1978г. се съгласи но го беше скопил и аз се отказах. С това завърши вземането на кучета от Банско за мен, за което така убедено пишете. През 1998г. и малко по-късно направих отново няколко опита да купя кутре от старата кучка на Ники Гурев и тази на Зънде, но се случи така че или мряха кучила или се раждаха малко на брой и така и не взех кутре. По важно е че в Банско има клуб, който обедини много хора които милеят за истинското овчарско куче и направиха първата и много успешна изложба в Банско . В Разлог сигурно клуба също има резултати и това ме радва защото аз лично съм създал този клуб. Друг е въпроса че Разложкия клуб избра друг път на развитие,а аз контактувам с други хора там. Ако се решите, господине обявете своето име и в личен разговор бих продължил темата с подробности. Ако не, бъдете здрав. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1872 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 01:49 PM

Цитат

Благодаря ви г-н Попов !
Че ни омръзна да четеме измислиците на псевдо "каракачаните" тук във форума на БОК.
И новорегестрирания vane bansko с неграмотното си писане така ми прилича на безхаберника "Петко" че не си струва човек да си губи времето за отговор.

petkov(s malka bukva) ,v tozi forum e zabraneno da se napada na etnicheska osnova ,karakachanin shte kazvash na sebe si ako iskash,ako iskash,

bil sym bezhabernik(pak e obida ,poneve go kazwa laik kato teb),ako temata beshe dds pri pokupko prodajba na kuchenca da ,no tq e za ovcharski kucheta,a ti ot tova i haber si niamash,a gospodin Popov,bez takiva kato men niamashe kakvo da oceniava,navudihte se edni takiva v poslednite niakolko godini ,de stanahte po golemi ...............i ot hodjata ,zamislete se be zakakvo go ima tva kuche ......zamislete se ,i mnogo ot sporovete shte vi stanat izlishnii za imeto i za kucheto.radvate se na chujd trud koito dori ne mojete da syhranite .

gn.Popov tova che ste nai sydia v bg ,niama da napravi kucheto po hubavo ,po istinsko,naprotiv,Vie vliiaete negativno na porodata,blagodarenie na vas ,mnogo hora ne smeiat da spomenat drugoto ime ,onova ot kosharite,nemogat da kajat ne beshe takova (]oto nai sydiata haresva drygi),da ne biahte pravili nishto polzata bi bila po goliama,shteshe da ima edna poroda moje bi .
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1873 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 02:16 PM

Тъй като г-н Попов се занимава с кучета от много години ходил е из къшлите говорил е с овчарите и е виждал мнооого кучета преди и сега нека обясни на по непросветените като мен защо кучетата които аз помня от детството си толкова се различават от тези сегашните овчарски кучета. Благодаря

#1874 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 08:50 PM

Защо познатият сред много "Бокаджии" Хлебаров,който май има бан в този форум ,притежава много снимки от 20-те ,30-те и 40-те години ,на които кучетата не са с този ръстов размер ,който се наблюдава от няколко години масово сред кучетата БОК?

В събота бях на едно ............. .Имаше хора с "азиатци", с "кавказци" и както и от нашата родна порода .По едно време се появи едно момче ,което не познавам с млад БОК и каза ,като го попитаха от къде го е взел - от пазарджишко.Кучето беше бая височко с преоблдаващо черно,бели крака и бяла грива.Но не това е най-важното ,а това че на всички им направи впечатление ,когато едно приятелче с "азиатец" с подобна окраска докара кучето си и го "паркира" до бокчето.Горкото пазарджишко кутре - беше си просто САО с нерязани уши и опашка и облечено в кожух с дълга козина.
Жалко ,че не ми позвилиха да снимам .

А и господин Попов ,аз като магаре на мост .По-нагоре Ви попитах нещо за кучето Гарчо .Защо не ми отговорихте?

nikigeen
прочети внимателно правилата на форума
от мода

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1875 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 08:54 PM

Предварително се извинявам ,че пиша това надолу в тази тема:

Много моля Роската Михайлов да вземе най -накрая да сложи малко снимки на неговите кучета ,тук или в темата за КК ,та да се види за какво иде реч да му се не види.
Хайде поздрави
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1876 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 10:16 PM

Стефане/ПОПОВ/,
Писнало е на всички от бисери.Разказа накратко животът ти от малък с кучетата .ЗАдадох ти въprос преди и го задавам пак и отговори тук в форума пред всички.
Ти питаш човека от Банско за мелези?
Няколко въпроса от мен към теб:

1 Сам казваш ,че много добре знаеш кучетата от преди-как са изглеждали и всичко друго около тях.Сложи си ръката на българското сърце и кажи така ли изглеждаха кучетата преди както кутрето което ти представи на изложбата в София и много други БОК?ЗАщо?
2.НАправили сте календар на НКБОК за 2006г.НА него по средата отгоре и вляво има три снимки/чернобели/ на стари кучета.Въпросът ми е защо останалите кучета са толкова различни-увиснали,меки,с различно изражение...кучета в които може да се видят много други неща нетипични за "истинските овчарски кучета" за които сам говориш.ЗАщо?
3.Защо не мога да разбера БОК в повечето случаи са тотално"изменени"няма да кажа "замелезени" след като са удомашени а при мен е много по различно.Имам кучета които са 100% еднакви с старите кучета които си публикувал н а календара.ЗАщо?

П.с Чакам с нетърпение за дата и час на събитието коети ти поиска ,като имам следното предложение:
Ще вземем снимки на КАРАКАЧАНСКИ или пък БОК или както искаш ги наречи стари овчарски кучета от преди 50 години и повече и ще поканим освен стари кучкари и хора които изобщо не познават породата.Ще оставим на тях да сравнят твоите и моите кучета с тези от снимките а ние с теб ще мълчим.Мисля предизвикателството е добро.Ти си месията в НКБОК а аз съм един обикновен член в МАКК..
User's Signature

#1877 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 11:35 PM

Браво,г-н Попов!
Поне имахте доблестта и 4естта да си признаете,4е сте идвали в Банско да искате да си вземете ку4е.
Относнно моито име: Иван се казвам фамилията 6те ти я обявя някои друг път на някое друго място ли4но.Нито ме е страх или не6то от тоо сорт .Като доиде6 в Банско и пита6 за :ване: всеки 6те ти каже кои съм.Но сега го запазвам.
По другия въпрос зна4и ти казва6 4е тука е имало и о6те има аборигенни и хубави ку4ета нали?А по-едно време навсякаде бе6е разтръбил,4е тука са наи-кръстосаните ку4ета.Не съм ли прав??
Относно борбата ти с кръстосването!!!Та ти не си водил борба никаква ве 4овек!!Та нали ти ги кръстосва6е, я си спомни азиатеца на които му викаха Кожата??? Е тва ти е един от подобрителите на твоита страхотна пазарджи6ка селекция.Тои бе6е 4ерен грив,и след година ли4но ти запо4на да лансира6 4ерно гривите ов4арски ку4ета.4е те са страхотни с друг ьарактер, 4е трябва да се наблегне на този цвят.И се наблегна много хубаво се наблегна на подобрителите на породата.Ако си говорим истината ти ни6то не направи за тази порода освен да изтръгне6 облаги от нея.И другата истина е ,4е ти наи-много ги кръстоса къ4етата с друга кръВ било тя на азиат или санбернар или кавказ.Нали иска6 истини аз не сум некоа п...а и да не си ти ги кажа в о4ите.О6те не съм имал само този удобен слу4аи,но и тои някои ден 6те доиде.
Така 4е г-н ПОПОВ ти за кръстоски и идилии за твоия живот ги разправяи на някои друг. ПОЗДРВИ ОТ БАНСКО г-н ПОПОВ!!!

#1878 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 07:30 PM

Цитат

nikigeen
от мода

Да чел съм ги .Извинявам се ,че се поувлякох тогава Аз също съм против тези "изпълнения" и ходя там защото много често могат да се наблюдават изключително ценни екземпляри ,които иначе няма как да се видят
User's Signature

#1879 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 07:37 PM

Цитат

Пп.-Ето го и моето куче (извинявам се за лошото качество на снимката) и няма да се учудя ако "спецеалистите" кажат че е САО , кавказка или нюф.

Райчев,защо да казваме нещо за кучето ,когато няма какво да се каже 1super .Само моля дай още някоя по-добра снимка и кажи кое е ,от къде е ,колко е голямо и др. подробности
User's Signature

#1880 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 08:24 PM

Цитат

Защо познатият сред много "Бокаджии" Хлебаров,който май има бан в този форум ,притежава много снимки от 20-те ,30-те и 40-те години ,на които кучетата не са с този ръстов размер ,който се наблюдава от няколко години масово сред кучетата БОК?

В събота бях на едно ............. .Имаше хора с "азиатци", с "кавказци" и както и от нашата родна порода .По едно време се появи едно момче ,което не познавам с млад БОК и каза ,като го попитаха от къде го е взел - от пазарджишко.Кучето беше бая височко с преоблдаващо черно,бели крака и бяла грива.Но не това е най-важното ,а това че на всички им направи впечатление ,когато едно приятелче с "азиатец" с подобна окраска докара кучето си и го "паркира" до бокчето.Горкото пазарджишко кутре - беше си просто САО с нерязани уши и опашка и облечено в кожух с дълга козина.
Жалко ,че не ми позвилиха да снимам .

А и господин Попов ,аз като магаре на мост .По-нагоре Ви попитах нещо за кучето Гарчо .Защо не ми отговорихте?

nikigeen
от мода

Здравейте. nikigeen , със същият успех можеш да зададеш въпроса за снимките и ръста на кучетата на тях и в другият форум. Но не го правиш. И при "каракачанджиите" и при "бокаджиите" има ръстови кучета. Между другото аз не приемам такива определения за пишещите и в двата форума.
Ще ти разкажа една история. В събота бяхна едно........ там имаше хора с ........
по едно време се появи едно момче с каракачанка ........ и т. н. и т.н.
Сещам се за една друга история със едни снимки , молба за коментар и т.н.
Интригите не са от полза и в двата форума.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни