Цитат
Харесвам кучета и от двете страни и моя е тезата ,че се говори за едно куче с различни имена ( и не само моя де )Виждал съм кучета от "Тито", на Росен сега но сегашните не ,но и това ще стане с позволението на Росен 1super .Самия Стефан Попов каза за тях нещо което няма да повтарям.Виждал съм и на Седефчеви ,Виждал съм и на монтанските и силистренските клубове на БОК ,а и много екземпляри извън всякакви регистри и книги ,пред които и клубните могат пасти да ядат - та навсякъде "има материал" .много качество и красота и т.н
Това е истината - всички я знаят но не искат да си я признаят.
Да има много качествен материал, с койти може да се работи, но уви на някои хора им е по-изгодна сегашната ситуация - защо ли незнам.
Горан, БОК, КК - различни, че да не могат да са една порода и не толкова различни че да са отделни породи.
Ха тогава господа специалисти кажете къде е изхода.
Всеки, който е прочел и трите стандарта знае, че разликите в тези стандарти са незначителни (По мое лично мнение са напълно излишно изфабрикувани, за да може да се твърди че става дума за различни кучета).
А те наистина са едни - наричани по различен начин от овчарите, в различните райони на страната ни. Да преди 50 години са били малко по-дребни, но това е нормален еволюционен процес свързан с начина на живот на техните стопани и най-вече с храненето. То и хората преди 100 години са били по-дребни на ръст.
Интересно защо след като всички са склонни към диалог - такъв не се води, а има само плюене - толкова ли сте комплексиране господа, та плюете срещу всеки който има различно от вашето мнение - вместо да ги плюете опитайте се да ги убедите в правотата си.
И нещо което много ме дразни е постоянните приказки за диспут - нерзбрахте ли че такъв няма да има - диспут, та диспут.