Българско овчарско куче
Публикувано: 12 January 2007 - 11:38 AM
Публикувано: 12 January 2007 - 12:08 PM
Цитат
Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК
Цитат
Освен това не всяко кутре от добри родители става превъзходно куче.
Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.
добре се посмях bravoS bravoS
Публикувано: 12 January 2007 - 01:45 PM
Цитат
Цитат
Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК
Цитат
Освен това не всяко кутре от добри родители става превъзходно куче.
Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.
добре се посмях bravoS bravoS
Не знам дали Петков ходи по изложби ама ти определено не ходиш. На всяка изложба на БОК участват развъдни двойки и развъдни групи. Колкото до кучетата участва ли по изложбите , Ст. Попов наскоро писа тук , че са над 1000 оценачни листа. На изложбата в Силистра /за нея мога да говоря конкретно / имаше 55 кучета само от породата БОК. Всичко това може да се провери в БРФК-а.
Публикувано: 12 January 2007 - 01:56 PM
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.
Публикувано: 12 January 2007 - 05:11 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 12 January 2007 - 05:39 PM
Защо не доидохте, а bg dog или къвто си там.
Ти като не си ходил по-изложби не зна4и , 4е вси4ки не са ходили.
Престанете да плюете наистина,4е станахте ве4е банални.
Вие си имате друг форум пишете си в него.
Публикувано: 12 January 2007 - 06:31 PM
Цитат
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.
След Пазарджик и Силистра , можеш да продължиш със Добрич , Хасково , Ст.Загора , Пловдив , Камчия и т.н . Не те знам кой си и откъде си но ако си от София разходи се из провинцията и тогава давай "компетентно " мнение.
Публикувано: 12 January 2007 - 09:06 PM
Публикувано: 12 January 2007 - 09:31 PM
За колегите alpin и Face явно е трудно да преглътнат съществуването на БОК и това че почитателите му стават все повече и повече.
Аз не мога да приема че щом едно номадско племе се е подвизавало известно време по нашите земи и е ползвало НАШЕТО овчарско куче ние трябва да го наричаме на тяхно име-Каракачанско.
Ако разсъждавам като вас то би трябвало след като сме били под турско робство близо 500 години вас да ви наричам турци.
Нашата нация е велика с това че е устояла толкова века на робството и е запазила духовността си и традициите.
Така и Нашето Българско Овчарско Куче ще преживее и вашите смешни напъни да му купите нова риза.
bgflag
Публикувано: 12 January 2007 - 09:56 PM
Според мен порода има когата е призната от FCI.
Всичко друго е много работа и желание да се стигне до там.
Макар и бавно аз се надявам това да стане. И се надявам вие искренно да се зарадвате когато това се осъществи.
Така че не си задавайте отговори.
bgflag
Публикувано: 12 January 2007 - 10:09 PM
Прикачени файлове
-
DSC_100143.jpg (57.18K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 12 January 2007 - 10:13 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1168632810.jpg (37.65K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 12 January 2007 - 10:43 PM
ще задам и още един - как може да твърдиш, че БОК е българската порода, след като в нея се вливат порядъчно количество гени от хич, не български породи? Вярно кръстоските се правят в България, но какво общо имат новите кучета с кучетата от преди 100, 200 и повече години?
и моля стига сте се крили зад гръмки слова за това какви големи патриоти сте... това не ви прави повече българи...
и пак ще помоля - отговори моля на въпросите...
Публикувано: 12 January 2007 - 10:58 PM
Цитат
ще задам и още един - как може да твърдиш, че БОК е българската порода, след като в нея се вливат порядъчно количество гени от хич, не български породи? Вярно кръстоските се правят в България, но какво общо имат новите кучета с кучетата от преди 100, 200 и повече години?
и моля стига сте се крили зад гръмки слова за това какви големи патриоти сте... това не ви прави повече българи...
То по тази логика как, може да твърдиш че си Българин след като в нашата крав има толкова много гени.
Публикувано: 12 January 2007 - 11:19 PM
Цитат
alpin
Порядъчно количество измислици има само в болния ви мозък.
Много пъти съм изказвал мнението , че мелези има и в двата лагера.
И вие го знаете. Не ни минавайте с номера че наш`те гръцките са Цисти а другите са маскари.
Това е неизбежно и е добре ,че не са много . Въпрос на манталитет е.
И на пожелания в бъдеще да не се допуска от развъдчиците.
А за обикновенните хора-няма гаранция. Вие в живота си сте виждали немалко мелези приличащи на доберман или немска овчарка...или на какво ли не. И например породата Доберман не страда от това. Такъв е живота.
Нямам излишно време да ме вкарвате в излишни спорове.
Приключих със вас.
bgflag