Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2421 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2007 - 10:48 PM

Здравейте, уважаеми колеги ! Такава демагогия и манипулация на най- святото, което имаме- българщината - просто ум не го побира. Каква е тая злоба бе господа? И това само от страна на каракачанистите насочено срещу защитниците на "българското". Момчета, та вие нищо до тук не сте направили. Вас ви няма. Вие вдигате много шум за нищо, както е казал великия Шекспир, който съдейки по езика ви не ви е много познат. До сега мълчах но вече потеглям и всеки път ще доказвам че точно някои "разбира се не всички" каракачанисти имат най- голям дял в извършването на кръстоски. Затова при тях колкото и малобройни да са има най-висок процент не типични животни. Но народа ни- разбира се не "каракачанския"- такъв няма, е казал: Крадеца вика дръжте крадеца, но и с продължението- кучето си лае- кервана си върви! В питомника за бездомни кучета на град Пловдив до питомника на МВР срещу къмпинг Горски кът имаше три четири или по- малко отлични овчарски кучета главно от района на Костенец, които по- късно -тъй като не достигаше желание и умение не бяха развити като родители и постепенно аз загубих интерес към този иначе добре стартирал център. Но има още една причина, поради която престанах да ходя там. Вкараха се няколко не нечистопородни кучета с овчарска кръв, а откровенни нюфове и сентбернари и мястото се превърна в основен химически цех на каракачанистите, който дълго време ги захранваше с "чиста кръв". Да не говорим за не типичните, лимфатични, с нехарактерни изражения на лицето, конституция и скакателни стави, къдрави и некрасиви, с не добри пропорции и телосложение кучета, които се родиха в Пернишко и от които вече никой "стар" или грамотен в породата не се интересува. През това време ние- участниците в НК БОК създадохме правила и документи, които са единствените лостове за съхранение на старите автентични овчарски кучета и оръжие срещу "химиците" каквито имаше в новоформиращите се отношения на древната порода. Създаден бе правилник за развъждане- основен документ в дийността на клуба, която датира от 1983г. и племенна книга с около 2000 кучета, която непрекъснато се увеличава от приплоди, които се произвеждат по правила и с документация. Пък вие господа каракачани ни наричайте както си искате и си развъждайте вашите чисти и свръх качествени кучета. Знаем за финансовите ви и комерсиални успехи но знаем и че при вас освен че са малко кучетата много малък е и процента на тези, които представляват племенен интерес и за това вдигате джангър за да ви забележат, а иначе в киноложкия живот "ви няма и в телефонния указател". Колкото до господина който говори за жените, които най-много плачат за чест му казвам така: Не плагиатствайте ! Между другото това е характерна черта на каракачанистите, които от мен лично разбраха че има такова куче и участваха - за което има документи в изложби с името българско овчарско куче, тогава когато ги въведох в породата, а до тогава не знаеха кучето колко крака има. Осъзнайяте се че в България винаги е имало овце и овчарски кучета иначе нямаше да го сложите като синоним в стандарта си. Излиза че вие само от една дума се дразните - БЪЛГАРСКО. Защо бе джанъм? Не си ли спомняте думите на великия Паисий? Пък после ние сме били такива и онакива и сме се крили зад родолюбието. Не! Не демагогствайте тъй като ние само се опитваме една справедливост и то българска да възтържествува в родината си. А на всички, които искат могат да се свържат с мен и да получат календар с около 50 фотографии, от които 15 са правени при овцете и все при българи овчари, пък били те християни или мюсулмани. Поместени са и няколко много стари снимки при овцете и с известни военни и всички и само българи . А на най - горещите поддръжници на овчарското куче като г-н. Петков и Стефчо Йорданов подготвям такива кутрета, че като ги видят "каракацанос" ще лъцат като мисирче на мърша ама пак ще им са "нечисти" щото гроздето е високо, а забравиха когато вървяха по мен като лисица по коч и чакаха да паднат на коча....... та едвам успявах да ги изгоня. Но всъщност по- добре че не са в НК БОК това са хора, които не могат да живеят в общество и по правила и само плюят чуждия труд и избиват комплекси и за това са един файтон народ барабар с кучетата. Поздрави на всички родолюбиви българи с вярно отношение към овчарското куче на нашата тъй грабена родина. Календарите са подарък дори и за каракачанисти а кутретата за г-н. Петков и Стефчо струват по два лева или по едно евро. bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2422 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 11:06 PM

По въпроса за три годишната Дарина питам как и на какъв адрес можем да окажем помощ и като българи и хуманисти да намерим форма и да помогнем спешно всички от форума кой с каквото може на това мило българско детенце с тъй красивото българско име? Така не само ще покажем че сме достойни българи, но и ще помогнем на един млад български живот. Тук вече не е важно дали сме българисти или каракачанисти а спешно да се организираме защото аз не разбрах от съобщението как да организираме и изпратим помощта за детенце ! Давайте аз съм готов ! bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2423 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 11:19 PM

Цитат

По въпроса за три годишната Дарина питам как и на какъв адрес можем да окажем помощ и като българи и хуманисти да намерим форма и да помогнем спешно всички от форума кой с каквото може на това мило българско детенце с тъй красивото българско име? Така не само ще покажем че сме достойни българи, но и ще помогнем на един млад български живот. Тук вече не е важно дали сме българисти или каракачанисти а спешно да се организираме защото аз не разбрах от съобщението как да организираме и изпратим помощта за детенце ! Давайте аз съм готов ! bgflag

Не съм чела форума по нагоре но отговарям само на твоя пост !
Относно болното детенце Дарина има направен сайт от нейната всеотдайна сестра който набира средства чрез Смс-и фондове и по банкови сметки ....аз лично се включих отдавна и поставяйки линк както към сайта ми така и във форума за Йоркширски териери правя това възможно както финансово така и популяризирайки "нуждата " от помощ за този невинен човешки живот !
Най-голямата сила на българина е в неговата доброта и обединение което смело мога да кажа .....ГО МОЖЕМ!!!
Дай Боже и този път да сме победители в едно найстина голямо състезание !
Наградата ще е ЕДНА ИСТИНСКА НЕВИННА ДЕТСКА УСМИВКА И БЛАГОДАРНОСТТА И ЩАСТИЕТО НА ЕДНО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО!!!

http://www.save-dari...view/13/28/lang,bg/
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2424 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 11:40 PM

Ето това са банковите сметки

Darina Rosenova Pencheva
PROCREDIT BANK (Central Branch)
CITY OF VARNA
3 GENERAL KOLEV STREET
TEL. +359 52 687 878
BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15
EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10

Абонатите и на трите мобилни оператора могат да изпратят празно съобщение (SMS) на

кратък номер 1365

и по този начин даряват 1 лв (М-тел, Вивател) или 1,50 лв (Глобул) за лечението на Дарина.

11.01.2007 MTel - 50 000 BGN
07.01.2007 Globul - 35 000 BGN

p/s сайта е направна от Пламен Петров члена на екипа на Jooma Bulgaria, също то него за закупени хоста и домейна. Досега в кампанията се включиха много хора, вярно е че все още не са събрани и 1/3 от средствата, но се надявам това скоро да стане. r)

#2425 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:30 PM

Цитат

Цитат

Ангеле,ти какво, на всяка манджа меродия слагаш.Не е нужно да пишеш на всякъде без да си на ясно по въпроса.!Да ,хората гледат по специализираните изложби Бълг. овч. куче .Преди идваха и на САС И САСИБ,НО АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТЕ ОСВЕТЛЯ ,ТОГАВА ПЛАЩАХА СИМВОЛИЧНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ.Тази година това спря ,защото не може да взимаш титла САС,да плащаш за участие 5 лв.,а другите да плащат по 25лв.т.е. всички трябва да са равноправни.Попов беше против,защото овчарите нямали да дават пари ,но това е положението ,за всички едно.Ст.Йорданов ти каза ,че на изложбата в Силистра е имало 55 кучета,но я го попитай човека кой доплати сумата ,той лично уреди парите.Затова не плюите срещу вятъра ,понеже може да се оплюете.

Значи това което съм казал е вярно. Никъде не съм написал защо не ходят по изложби. Дали ще ходят или няма да ходят, това си е тяхна работа.
това което е направил Стефан е супер. Каква такса ще плащат за изложбите мен лично не ме интересува, каква е определяна такава ще се плаща, както всички.
Последното изречение изобщо не ми харесва, писна ми постоянно да се отправят заплахи, ти не говори защото да не стане страшно. Мда всичко е супер страшно.

Искам да внеса едно пояснение. Доплащането на таксата на участниците със БОК
стана по решение на РК БОК Силистра. Парите дадоха дарители.
Face , не мога да си обясня как човек с претенции като теб , занимаващ се с кинология може да каже , че не се интересува от Българското Овчарско Куче .
Какво правиш в тази тема тогава ? Че и акъл даваш и пръст размахваш.

#2426 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 16 January 2007 - 01:33 PM

Ето едно куче от моят край.

Прикачени файлове

#2427 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 01:39 PM

И още няколко пазачи на стада.

#2428 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 01:43 PM

Мечо

Прикачени файлове

#2429 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 01:46 PM

Шаро и Мурат

Прикачени файлове

#2430 Потребителят е офлайн   pasta Икона

Публикувано: 16 January 2007 - 03:04 PM

eto i edin na 8 meseca

Прикачени файлове

#2431 Потребителят е офлайн   pasta Икона

Публикувано: 16 January 2007 - 03:07 PM

Подарък ми е за каракачанец може ли коментар

Прикачени файлове

#2432 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 03:35 PM

Смешни коментари на г-н Ст.Попов. Сега пък нещо ново!

За хибридите ,които се нароиха под неговата опека са виновни са виновни МАКК.

ха ха ха ouu !

И два пъти да се сложи "Българско" отпред пак няма да ги направи български , освен ако се има в предвид ,че хибридите са създадени от българи.

А Каракачанското куче си е българска порода и това се знае ОТДАВНА! bgflag bravoS

#2433 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 05:28 PM

някй може ли даа ми каже колко приблизително е високо БОК на 7.5 месеца за килограмите е ясно

#2434 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 05:28 PM

Какво ще кажете за това куче , което е на 5 месеца

Прикачени файлове

#2435 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:55 PM

А за това дето е на четери месеца

Прикачени файлове

#2436 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 11:18 PM

Хубав е. Но е доста млад още за да се дават оценки.

#2437 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 11:19 PM

Лазаре влезна ле ве4е?

#2438 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:35 AM

Ване вече съм регистрира тука d)

Прикачени файлове

#2439 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:37 AM

Какво ще кажете?

Прикачени файлове

#2440 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:49 AM

Здравейте, благодарим Ви, че не приехте във вашият форум.
Казвам се Лъчезар Дурчов и съм от град Банско.
Това не са кръстоски, нито пък каракачански кучета.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни