Българско овчарско куче
Публикувано: 12 October 2007 - 06:34 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 12 October 2007 - 06:43 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 12 October 2007 - 06:52 AM

Публикувано: 12 October 2007 - 09:07 AM
Цитат
"Изкристализира"?Нее,тук просто различно от вашето мнение не се допуска,нищо повече,г-н Попов.Това не е изкристализиране,а цензура която не помага на породата и любителите. Но аз приветствам идеята за форум посветен "ПОРОДАТА",не на личностните дразги както се получи в последния(между другото с дейно ваше участие),в който всеки да има право на мнение! Въпреки че има и други форуми-на г-н Хлебаров(подобен по стил на тукашния) и в сайта на БКК за БОК.
Поздрави на всички любители на Българско овчарско куче и успех на участниците в изложбите. :->)
Публикувано: 12 October 2007 - 09:14 AM
Прикачени файлове
-
arda v cvetqta-malka.jpg (124.32K)
Брой сваляния: 599
Публикувано: 12 October 2007 - 09:20 AM
сори за повтарянето
Публикувано: 12 October 2007 - 12:53 PM
Публикувано: 12 October 2007 - 06:52 PM
Цитат
Ако мислиш ,че някой ще ти отговори,жестоко се лъжеш.
Всички харесваме кучетата на Лъчо.Само дето трябва да поработите, г-н Попов ,за да могат и те и други като неговите ,да влязат в стандарта,а пък ние и без него(стандарта) знаем какви са те всъщност и каква порода са.Други коментари - ако се пуснат темите.

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 12 October 2007 - 11:24 PM

Публикувано: 13 October 2007 - 09:39 AM
Цитат
Г-н,Попов, форуми има,но не знаех че е "нападение" да зададеш въпрос породен от конкретно мнение на друг потребител и то в интернет форум който е за това-за разговори. Но явно Ники е прав. Както и аз май ще позная че ако г-н Нанков пусне пак форума за БОК той ще протича по стария начин.
Но сте прав че любимата ни порода се развива,и то добре. ;)
PS: Вижте си все пак и личните.
PSS: Знаем за желанието Ви всяко хубаво куче в БГ да е от вас или с ваша кръв,но не се престаравайте,моля(май и това стана нападение).Аз спирам за сега.
Поздрави на Вас и всички любители на породата.
Публикувано: 14 October 2007 - 01:06 PM
Аз по тв съм гледал много такива "изложби" в който се изпитват качествата на кучето а не само външният вид. Кучето се пуска и трябва бързо да събере овчете и да ги прибере в кошарата или някакви такива неща.
Вярно е че аз съм още нов в областа на обучението и не разбирам от селекции но чета много по въпросите и лично се грижа за 2 бебта БОК,за мен е по важно да се запази самият смисъл на породата да може да пази къщата и животните,каквото е било и предназначението на тези кучета.Според мен ако едно куче БОК се учи сама на това как да се държи на изложба как да стой в стойка и да върви редом, след известно време то ако и неговите поколения се отглеждат само за изложби то те ще загубят основните се качества,а именно да бъдат ОВЧАРСКИ КУЧЕТА.
С уважение: Димитър Бойков Борисов
Публикувано: 14 October 2007 - 02:46 PM
Нашето овчарско куче си е куче пазач - и пради тази причина е във II порпдна група, според класификацията на МФК и поради тази причина в стандарта е отбелязано, че за него не е предвиден работен изпит. Защото кучето се справя много добре както в опазването на стадото с овце, така и за охрана на имоти.
Това е в общи линии.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 October 2007 - 02:59 PM
Цитат
Нашето овчарско куче си е куче пазач - и пради тази причина е във II порпдна група, според класификацията на МФК и поради тази причина в стандарта е отбелязано, че за него не е предвиден работен изпит. Защото кучето се справя много добре както в опазването на стадото с овце, така и за охрана на имоти.
Това е в общи линии.
Благодаря за отговора.
Публикувано: 14 October 2007 - 03:09 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 14 October 2007 - 03:10 PM
ако ще е като старият - да се цензурира всичко което е неизгодно на някого, да се отговаря на конкретни въпроси с лъжи или въбще неудобните такива да се трият, да се насаждат на хората които не са близо до породата само неистини, да се служи за разчистване на междуличностни отношения по добре да го няма.
Защото ако искаме наистина тази порода да я има - и един слънчев ден да е призната в целия свят - трябва да се работи, а не само някои капацитети да се тупат в гърдите колко много са допринесли за нея, а в същото време да не осъзнават или просто да не искат да си признаят колко много са и навредили. Защото в момента България е разделена на две - Разлог-София-Монтана-Видин и Пазарджик-Хасково-Варна-Силистра, а между тях подскачат и драпат за слава Пернишко - Старозагорските каракачани.
Да в момента в България положението е трагикомично - на фона на пълното безхаберие на някой "загрижени" български организации - други такива "недолюбвани" от първите правят изложби са над 100-на кучета и малко или много се опитват да направят нещо за тази порода и да я представят дори зад граница. Именно в такъв момент някой хора вместо да помагат на ентусиазма само злословят и се перчат как всички кучета били с кръв от техните. Третите пък са подкрепени от държавните организации и опазват и развиват селскостопанското куче на България
Смях в залата.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 October 2007 - 05:13 PM
Цитат
ако ще е като старият - да се цензурира всичко което е неизгодно на някого, да се отговаря на конкретни въпроси с лъжи или въбще неудобните такива да се трият, да се насаждат на хората които не са близо до породата само неистини, да се служи за разчистване на междуличностни отношения по добре да го няма.
Защото ако искаме наистина тази порода да я има - и един слънчев ден да е призната в целия свят - трябва да се работи, а не само някои капацитети да се тупат в гърдите колко много са допринесли за нея, а в същото време да не осъзнават или просто да не искат да си признаят колко много са и навредили. Защото в момента България е разделена на две - Разлог-София-Монтана-Видин и Пазарджик-Хасково-Варна-Силистра, а между тях подскачат и драпат за слава Пернишко - Старозагорските каракачани.
Да в момента в България положението е трагикомично - на фона на пълното безхаберие на някой "загрижени" български организации - други такива "недолюбвани" от първите правят изложби са над 100-на кучета и малко или много се опитват да направят нещо за тази порода и да я представят дори зад граница. Именно в такъв момент някой хора вместо да помагат на ентусиазма само злословят и се перчат как всички кучета били с кръв от техните. Третите пък са подкрепени от държавните организации и опазват и развиват селскостопанското куче на България
Смях в залата.
Много вярно...за съжаление !
Публикувано: 15 October 2007 - 09:28 AM
Цитат
Смях в залата.
Мда.vano е много прав

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 16 October 2007 - 01:21 AM
Цитат
Аз по тв съм гледал много такива "изложби" в който се изпитват качествата на кучето а не само външният вид. Кучето се пуска и трябва бързо да събере овчете и да ги прибере в кошарата или някакви такива неща.
Вярно е че аз съм още нов в областа на обучението и не разбирам от селекции но чета много по въпросите и лично се грижа за 2 бебта БОК,за мен е по важно да се запази самият смисъл на породата да може да пази къщата и животните,каквото е било и предназначението на тези кучета.Според мен ако едно куче БОК се учи сама на това как да се държи на изложба как да стой в стойка и да върви редом, след известно време то ако и неговите поколения се отглеждат само за изложби то те ще загубят основните се качества,а именно да бъдат ОВЧАРСКИ КУЧЕТА.
С уважение: Димитър Бойков Борисов