Цитат
Българско овчарско куче
Публикувано: 14 February 2008 - 08:55 AM
Цитат
Фейс,като даваш таблици,не забравяи ,че говориш за порода,че там в родословията на кучетата ,с които работи този развъдчик всичко е ясно не до 4, а до 44 пояс,а тук се говори за кучета ,на които в предците не е сигурно и описано нищо друго освен определения като , кучето на баи Ахмед, на бай Рамиз , на бай Иван Коцаков , на бай тоз на бай оня и т.н.
Как да не четеш с кеф тези последни страници на форума,Жел отговори на
Фейс пефектно,с няколко думички,това е истината за мен.Да търсим ришение на проблемите,
а не да се самоизтъкваме кой е по велик.Още нещо,топлата вода е открита отдавна,няма
смисъл да си губим времето за доказани неща.Тракийския универиситет е мястото където може да се получи най точен одговор-науката е там.
Ето тук е мястото на зоо-инженерите да се намесят и да дадът компетентен одговор,
не да се подсмиват и да си мълчат.
За близко родственното съешаване,мое мнение,много рядко се раждат атове
в повечето случаи магарета.Знаем поговорката за ата и магарето.
Обратната захапка за мен е бич в породата,друг е спора,трябва ли да се използват отделни екземпляри за разплод или не,Мое мнение отново ,категорично НЕ.
Ние доказваме порода, а това е анатомичен дефект, какво доказваме тогава,дефектите
в породата ли? :palec:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 14 February 2008 - 10:35 AM
Честит празниk на всички "трифонци" и "валентинки" :blink: Много любов и щастие и наздраве! :drugarche: :blink:
Публикувано: 14 February 2008 - 01:40 PM
Цитат
Фейс,като даваш таблици,не забравяи ,че говориш за порода,че там в родословията на кучетата ,с които работи този развъдчик всичко е ясно не до 4, а до 44 пояс,а тук се говори за кучета ,на които в предците не е сигурно и описано нищо друго освен определения като , кучето на баи Ахмед, на бай Рамиз , на бай Иван Коцаков , на бай тоз на бай оня и т.н.
Аз се заинтересувах само то едно твърдение и исках да прочета нещо повече по въпроса. ;)
Схемата я дадох за друго, най-вече заради философстването и обявяването на инбридинга за бич божи ;D Специално по темата инбридинг живо ме вълнува и проявявам интерес към всичко казано и написана по нея. Овчарките кучета са интересни за мен единствено от тази гледна точка за инбридинга, както и другите породи, иначе не проявявам интерес точно към определена порода овчарски кучета.
Все пак тази порода я има понеже в дадените райони е имало инбридни гнезда.
Близкородствени връзки при тях са били често срещано явление, по-горе съм написал и защо.
Иначе не искам да сравнявам две породи, те няма нищо общо помежду си.
Ама що някой тръгва да твърди нещо, трябва и да може и да го докаже.
Останах доволен от разговора си с s.diamandiev, той каза какво мисли и т.н. :):)
Публикувано: 14 February 2008 - 02:47 PM
Всеки има право на собственно мнение и нямам намерение да отхвърлям ничие.Но не бива с лека ръка да се отрича един [color=red]абсолютно доказал се метод на селекция какъвто е имбредната връзка. Огледайте се колеги и сред другите породи , пък и в нашата ако щете. Най добрите резултати са получени точно по този начин. Само , че трябва да знаеш кога да спреш !!!
Публикувано: 14 February 2008 - 03:43 PM
Цитат
Всеки има право на собственно мнение и нямам намерение да отхвърлям ничие.Но не бива с лека ръка да се отрича един [color=red]абсолютно доказал се метод на селекция какъвто е имбредната връзка. Огледайте се колеги и сред другите породи , пък и в нашата ако щете. Най добрите резултати са получени точно по този начин. Само , че трябва да знаеш кога да спреш !!!
6+ :->)
Публикувано: 14 February 2008 - 04:38 PM
Цитат
и аз уважавам мнението на другите,но кажете ми или по скоро докажете ми,че въпросния метод е дал най-добри резултати,аз мисля точно обратното,че ако не веднага,то след време такива връзки дават най-много дефекти.

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 14 February 2008 - 04:42 PM
Цитат
Цитат
и аз уважавам мнението на другите,но кажете ми или по скоро докажете ми,че въпросния метод е дал най-добри резултати,аз мисля точно обратното,че ако не веднага,то след време такива връзки дават най-много дефекти.
Публикувано: 14 February 2008 - 04:58 PM
Цитат
Цитат
най-добре е да не започваш според мен Трифоне ;D
харесват ми,но риска от дефекти е много голям и затова твоя кучо ще го пускаме на чужда булка не на братовчедки,нали ;D

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "