Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4841 Потребителят е офлайн   NICKO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2008 - 08:53 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Абе всички говорите за БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
Аз ако си кръстосам Българското Овчарско Куче със САМБЕРНАР пак ли кученцата ми ще са БЪЛГАРСКИ ОВЧАРСКИ. ;D
Айде отговорете ми на тоя въпрос.

Ще са АБОРИГЕННИ БЪЛГАРСКИ ОВЧАРКИ ;D ;D ;D ;D
:blink:На никой от кучкарите няма да ги приеме на сериозно не зависимо от коя организация са дали от БОК или от КК  пък и съдиите ще ги изхвърлят от ринговете- чисто и просто ще си заминат на там откъдето саси дошли- недей подценява хората и развъдчиците те си знаят работата
Сигорен ли си. ;D
А снякой от РУСКИТЕ ПОРОДИ.
Да ти пусна ли снимки от началото на 90те години.
Пускай!

#4842 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 09:33 PM

Цитат

Абе всички говорите за БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
Аз ако си кръстосам Българското Овчарско Куче със САМ-БЕРНАР пак ли кученцата ми ще са БЪЛГАРСКИ ОВЧАРСКИ. ;D
Айде отговорете ми на тоя въпрос.

Ако мислиш ,че си задал въпрос,просто си за съжаление. :yahoo:САМ-БЕРНАР ;D ;D ;D ;D

User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#4843 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 10:17 PM

Абориген,сега пък се хванаха за правописа ти.Еми нормално е да не знаеш как се пишат чуждите породи.Един приятел овчар на новопородните овчарски кучета им викаше плюнчовци,защото и на него му беше трудно.Ето малко снимки от изложба на БОК във Варна на 20.10.07.Не знам на тези кучета кое им е бъргарското и точно какви подобрители имат в тях.Ще кажат специалистите

#4844 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 10:20 PM

Извинявам се последната снимка е от изложба на БОК Добрич,но това е от Варна

#4845 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 07:46 AM

Леле Данде и аз имам някои интересни кучета,но ти изтрепа навалицата с тези снимки ;D :o
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#4846 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 09:08 AM

dandi , На тези показаните кучета имаш ли някакви данни за произхода,от кого са произведени,ако имаш сподели. Дали въобще са произведени от развъдчици на БОК или от някои странстващи рицари на кучкарлъка.На такива изложби все още няма практика да се изготвя каталог и за това там попадат и кучета ,които нямат нищо общо с БОК.Затова е време организаторите на изложби да се вземат в ръце и да записват кучетата за участие предварително с данни за родители и РК №... и от кои развъдник и на кои собственик са .

#4847 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 09:47 AM

еи илдефранс ....успя да врътнеш,пак към името.на мен са ми смениали името бе  и пак ми викаха помак ,не съм умрял напротив ,България е експерт по сменяне на имена ...повечето с временен успех ,и като цяло пълен провал

лудогорско гонче - българско гонче ......и двете са български непродои едната аборигенно гонче от земите на България ,другата жалък опит за регистриране на породата (с кръв на ротваилер и доберман)

МОД:НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА СЕ РАЗВИВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИСТОРИИ И ДА СЕ НАСАЖДА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ДАДЕН ЕТНОС!СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ СЛЕДВА НЕЗАБАВЕН БАН!!!
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4848 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:01 AM

Жел,нямам данни за произхода.Не знам нито на кой са,нито кой ги е произвел,просто разглеждах снимки от изложби във форума и попаднах на тях.Който е бил на изложбата може да даде повече информация надявам се.

#4849 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:20 AM

Цитат

Цитат

?И че се казва Турски кангал.Мисля че и правителството е взело мерки за чистопородното му запазване и ред други мерки,ти знаеш по добре от мен.А в България какво...много хора искат да изкарат кучето всякакво но не и БЪЛГАРСКО!!!!Това е лошото ;)

кангала от форума ли го познаваш ,никои нормален човек познаващ породата не го нарекъл турски кангал ,няма смисъл ,тои е един като каракачанското куче и всеки знае че родината му е турция  ,напротив  ненормалници го записаха андаолска очвчарка и го слагат на равна нога с останалите кучета в турция даже маи турците имат само анадолска регистрирана...но може да те излужа за тва
в едно съм сигурен покажи на турчин кангал и ще ти каже тва е кангал или турско куче ,а не турски кангал ,недеи гледа загалвието на съседната тема и да се опитваш да навържеш нещата с наща порода

правителството на турция за кангала квото е направило нащо никога няма да направи .......виж за името няма ме учуди ако изкарат закон и задължат всеки да го нарича бок ,и глоба на 5 лева за наричащите го инак
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4850 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 17 April 2008 - 10:41 AM

джонсъна едно куче трябва да носи името на родината си а местните както искат така да си го наричат,МОЕ МНЕНИЕ не задължава никого ;)

#4851 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 April 2008 - 11:01 AM

Цитат

джонсъна едно куче трябва да носи името на родината си а местните както искат така да си го наричат,МОЕ МНЕНИЕ не задължава никого ;)
Така е , неможе кучето пазещо овцете или каквито и да са други животни на България да се казва с небългарско име. Още повече че без значение как се е формирало то във времето, именно България го е запазила ако не и създала............/последното е въпрос на интерпретация/.

#4852 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 April 2008 - 11:17 AM

;)

#4853 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 11:29 AM

Цитат

Абсолютно вярно Ремзи,жалко че само ти го разбираш май ;)

#4854 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 11:52 AM

Цитат

Цитат

Така е , неможе кучето пазещо овцете или каквито и да са други животни на България да се казва с небългарско име. Още повече че без значение как се е формирало то във времето, именно България го е запазила ако не и създала............/последното е въпрос на интерпретация/.

s.diamandiev,и кангала пази българските овце кози крави,сега да не вземете да го кръстите БЪЛГАРСКИ КАНГАЛ ;D ;D

#4855 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 11:54 AM

ремзи .......в повечето случаи се нарича така ,кучето трябва да се нарича така като го нарича народа му.сложи си ръка на сърцето и кажи как е нарекано ,ти самия в началото казваше каракачанки ,тези които сега наричат кучето си бок някога са го наричали каракачанско куче ,ма после разбрали че не е правилно(забележи после,и "правилно" ) да се нарича така .точно както са решили че не е правилно да се наричаш ти еждан (как те кръстиха ....емил може би)тва си е възродителен процес ;D,това име няма да го пребъде ..ремзи ти кинолог ще ставаш нали ,добре е да използваш думата бок, и друго преполагам си чувал за фландърско бувие,а чувал ли си за страната която го е регнала като своя порода ,за фландрия чувал ли си ?къде е на картата знаеш ли .а съгласен ли си официалната кинолгия да нарича кангала ти анадолска овчарка
и все пак нямам нищо против да се казва бок ,но ти казах статистика какво показва ,със сигърност не бих застанал зад кучета от тази порода ,ако макк нарече кучетата си бок това значи да признае мелезите в тая порода ,аз смятам че тая организация развъжда в по правилната посока кучетата ,а другите пречат.макар те да са в официалната кинология ,никаква полза за чисопородното развъждане и за българското куче ......само негативи от тая работа ,докога ,докато останалите балкански породи се консолидират и после целия свят разбере ,че нашето бок не е нищо друго освен различно име от останалите и мелезия ,избраха наи лесния начин ,уеднаквяване по цвет и ръст ,и пак неможаха ,другите имат много по труден път,обаче си драпат напред ,призна ги държавата даже,народа пък като теб си им вика каракачанки без да са чували за макк и мокк,даже повечето бокчии признават че кучетата им са не по малко автентични(а уж не правят кинология ),повечето на акъла дори си мислят че са им по хубави ама нещат да го кажат на глас ,как така ще признаят"чуждо куче" .данно не ми се сбъднат прогнозите обаче бок ще изчене
в макк има по големи мошета ама знаят кво искат ,и не се свенят да използват всички средства и позволени и не ,в дръгата маи само въздъх подналяга ,едно голямо аз(празно) и зад него нищо

горски кангали вече пазят в родопите българско сиво говедо ,заради говедата в кинологията ,а бок тои е по балконите и дворовете ,някога може и да са се доказвали давеики вълци,сега хапят невинни минувачи ,ако се направи една статисктика ,колко бока са се сдавяли с вълк и колко са нападали девоики вторите ще бият безапелацинно ,па ти си разправяи кво трябвало да пази българските стада,ма твоито ти пази дупето у вас,направил ли си нещо по въпроса бок да пази българските стада а?,наи много да си взел ниакое от там да ти гъделичка самосъзнанието
а "продажниците "какво направиха ,маи мислят повече от родолюбците ,60 парцала само тази година ,чете ли статите дето съм пуснал за нападнатите от вълци стопани ,кангал КК и вълкодав ,може да не е вярно обаче задавал ли си къде е бок ?нема го никъв ,умре тая порода още преди да се роди
User's Signature

#4856 Потребителят е офлайн   egold Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:10 PM

Цитат

Ремзи- Най-разумното написано до тук!
User's Signature

Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.

#4857 Потребителят е офлайн   egold Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:11 PM

Джонсън В крайна сметка - КАЖИ НА ПРАВ ТЕКСТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАКВО ИСКАШ И/ИЛИ КАКВО ПРЕДЛАГАШ !!!!!!!!!!!
User's Signature

Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.

#4858 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:18 PM

Цитат

Джонсън В крайна сметка - КАЖИ НА ПРАВ ТЕКСТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАКВО ИСКАШ И/ИЛИ КАКВО ПРЕДЛАГАШ !!!!!!!!!!!
:rolleyes:а има ли смисъл ?
User's Signature

#4859 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:20 PM

Цитат

ремзи .......в повечето случаи се нарича така ,кучето трябва да се нарича така като го нарича народа му.сложи си ръка на сърцето и кажи как е нарекано ,ти самия в началото казваше каракачанки ,тези които сега наричат кучето си бок някога са го наричали каракачанско куче ,ма после разбрали че не е правилно(забележи после,и "правилно" ) да се нарича така .точно както са решили че не е правилно да се наричаш ти еждан (как те кръстиха ....емил може би)тва си е възродителен процес ;D,това име няма да го пребъде ..ремзи ти кинолог ще ставаш нали ,добре е да използваш думата бок, и друго преполагам си чувал за фландърско бувие,а чувал ли си за страната която го е регнала като своя порода ,за фландрия чувал ли си ?къде е на картата знаеш ли .а съгласен ли си официалната кинолгия да нарича кангала ти анадолска овчарка
и все пак нямам нищо против да се казва бок ,но ти казах статистика какво показва ,със сигърност не бих застанал зад кучета от тази порода ,ако макк нарече кучетата си бок това значи да признае мелезите в тая порода ,аз смятам че тая организация развъжда в по правилната посока кучетата ,а другите пречат.макар те да са в официалната кинология ,никаква полза за чисопородното развъждане и за българското куче ......само негативи от тая работа ,докога ,докато останалите балкански породи се консолидират и после целия свят разбере ,че нашето бок не е нищо друго освен различно име от останалите и мелезия ,избраха наи лесния начин ,уеднаквяване по цвет и ръст ,и пак неможаха ,другите имат много по труден път,обаче си драпат напред ,призна ги държавата даже,народа пък като теб си им вика каракачанки без да са чували за макк и мокк,даже повечето бокчии признават че кучетата им са не по малко автентични(а уж не правят кинология ),повечето на акъла дори си мислят че са им по хубави ама нещат да го кажат на глас ,как така ще признаят"чуждо куче" .данно не ми се сбъднат прогнозите обаче бок ще изчене
в макк има по големи мошета ама знаят кво искат ,и не се свенят да използват всички средства и позволени и не ,в дръгата маи само въздъх подналяга ,едно голямо аз(празно) и зад него нищо

горски кангали вече пазят в родопите българско сиво говедо ,заради говедата в кинологията ,а бок тои е по балконите и дворовете ,някога може и да са се доказвали давеики вълци,сега хапят невинни минувачи ,ако се направи една статисктика ,колко бока са се сдавяли с вълк и колко са нападали девоики вторите ще бият безапелацинно ,па ти си разправяи кво трябвало да пази българските стада,ма твоито ти пази дупето у вас,направил ли си нещо по въпроса бок да пази българските стада а?,наи много да си взел ниакое от там да ти гъделичка самосъзнанието
а "продажниците "какво направиха ,маи мислят повече от родолюбците ,60 парцала само тази година ,чете ли статите дето съм пуснал за нападнатите от вълци стопани ,кангал КК и вълкодав ,може да не е вярно обаче задавал ли си къде е бок ?нема го никъв ,умре тая порода още преди да се роди

браво бе ти утрепа РИБАТА, АКО НЕТЕ ОПРЕВЕРГАЯТ ШАТА ТРИЯТ ЯКО ;D

КАРАКАЧАН на турски е "ЧЕРНО БЯГАщО' а може би ебило "КЪРА КАЧАН"  бягъщо към къра,моя интепретация де.но нали знаеш една запетайка или буква, ако не е написана правилно води до бесилото ;D

#4860 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:28 PM

;Dне ,да се обеси,

не е ли кърда качан ,според господин атанасов ,било магаре ,така викали в турция(санким има значение ) ,ма като разбра в турция кво е бок спря да го напомня
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни