Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#5061 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2008 - 12:57 PM

въобще даже не питам избирателно ,подред

и не е нужно да разбираш кои съм ,нали ,не се впрягам,просто ти посказвам как да се обръщаш към мен ,много нетактично попита ,получи и таъв отговор
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#5062 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 April 2008 - 01:03 PM

Цитат

и не е нужно да разбираш кои съм ,нали ,не се впрягам,просто ти посказвам как да се обръщаш към мен ,много нетактично попита ,получи и таъв отговор
Щом така си го разбрал...- твоя воля. Аз не нападам хора а пък после да се крия. Уважавам различното от моето виждане , но това далеч не означава че съм съгласен. Лошо няма да си опозиция на мен примерно , но бъди обективен.

#5063 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 01:20 PM

Цитат

Цитат

А сега имам въпрос към теб Данди,случайно ли качваш все "елитни" кучета от БОК изложби или е преднамерено?
Ако си спомняш,много назад в постовите си бях ти писъл,че ринга е място за изява и бях ти предложил да се срешнем на бойното поле в Банско.Става въпрос за всички дето много се силехме из форумите,включително и ти.

Отговорът на първия въпрос е:"Преднамерено е :blink:",конкуренцията си е,конкуренция...
А,конкуренцията в Банско,беше жестока... :blink:.Нямаше стресирани кучета,а уморени.И ние бяхме уморени :blink:.Всички БОК,издържаха до последно.170 участници е много сериозен брой.Така ,че всички ,които пишат ,че кучетата били стресирани от участие в изложбите и от ринга,грешат....БОК не само,че не бяха стресирани ,но се държаха много геройски рамо да рамо със стопаните си.И сме сигурни,че същите тези кучета ,след изложбата са били  и страхотни пазачи на стада :yahoo:.
Кое е преднамерено Горане?За каква конкуренция говорим тук? За конкуренция м/у роботно и изложбено куче и дума не може да става.Едно работно куче на изложба може да се справи,то с какво ли има и да се справя де,но едно изложбено с опазване на стадо никога.Че какво има да не издържат БОК на изложба,какво има на една изложба за издържане.Уморени били,ами уморени от пътуване сигурно от какво друго.Каталясало куче виждалли си право да спи от умора и на сън да лае?Как да се стресират тези БОК на изложбата като са свикнали с тълпата,с качването по колите, и рамо до рамо да бъдат водени от стопаните си из улиците на някой град м/у хора,врява и т.н.Колко кучета от всичките след изложбата наистина са пазили стада?Покажи кои са тези кучета

#5064 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 04:34 PM

;D.лаиката ще го изтрие бях му написал подобен отговор ,обаче на модератора му се стори прекалено верен ,страх го е да признае че тва де съди не овчарско та ако ще и българско да е

лаика видя ли че като заговоря за кучета почват търканиците я изкараи поста ако не те е срам......"говори за кучета и никои няма да те трие"
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#5065 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 04:37 PM

Не се занимавай с мен,щом преценя ще трия!
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#5066 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 04:39 PM

а не се и съмнявам че като прецениш ще триеш ,съмнявам се в преценката ти ,ако си мъжко изкараи да сравним двата поста ?за едно и също ли се говори
User's Signature

#5067 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 04:42 PM

Цитат

Цитат

Щом така си го разбрал...- твоя воля. Аз не нападам хора а пък после да се крия. Уважавам различното от моето виждане , но това далеч не означава че съм съгласен. Лошо няма да си опозиция на мен примерно , но бъди обективен.

а как да го разбирам "джонсън ли си къв ли си" инак и аз уважавам чуждтот мнение ,обаче си ми личи като не съм съгласен,казвам си го ,не го премълчавам в името на разбирателството ,с човек може да се разбера дори ида отстояа мнението си ?стига да не е обидчив много де
User's Signature

#5068 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 April 2008 - 06:16 PM

Цитат

Цитат

Цитат

а как да го разбирам "джонсън ли си къв ли си" инак и аз уважавам чуждтот мнение ,обаче си ми личи като не съм съгласен,казвам си го ,не го премълчавам в името на разбирателството ,с човек може да се разбера дори ида отстояа мнението си ?стига да не е обидчив много де
Ок .....Но чети по внимателно./ джонсън ли си къв ли си"/...Това са твои думи, не мои.

#5069 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 07:24 PM

Цитат

Кажете какво стана на събранието в Пловдив

Стана и почна да ходи ;D

#5070 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 08:04 PM

Цитат

и едно прекрасно каракачанско куче
Качена снимка

само дето стопанина му ме поправи, че било Българско Овчарско Куче !!!

Цитат

като отидохме при това куче и моя приятел каза е, идеална каракачанка, човека отговори че е "овчарско куче".

Накрая да не излезе, че е казал само "куче"? ;D

Имаш ли и други снимки или информация за кучето?
Добре изглежда.

#5071 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 08:09 PM

Цитат

Цитат

И илдефранс на горната снимка на среща са Седемте Рилски езера, а зад тях се намира местноста ПАЗАР ДЕРЕ.

абе то всичкото хубаво, ама къде е тази "горна снимка".
Мод.Що ми триеш снимките.СЕГА НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ С НИКОЙ.
Ето тия.
МОД:СТИГА ПУСКАЛИ СНИМКИ ,КОЙТО НЕ КОРЕСПОНДИРАТ С КУЧЕТА!ФРЕНСКИЯ ОСТРОВ И ЗА ТЕБ СЕ ОТНАСЯ!

#5072 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 08:13 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

балабан е писан за моя край от там съм родом.....ха познайте къде са чобаните бре добруджанците?......

В Добруджата никога не е имало овце и сега няма  ;D ;D ;D ;D ;D,
Познаваш ли Добруджа ?????????????????????????????????????????
Чобани и стада е имало, има и сега.  :huh:
А разказ по действителен случай с овчарско куче и вълк можеш да прочетеш от Йовков/ако знаеш кой е той/,има и художествен филм по разказа. B)

В Добруджа са били едни от най-големит стада с овце, щото терена го е позволявал, само че комунягите им разказаха играта като решиха да отглеждат интгензивни култури. В Генерал тошево още съществува един от най-добрите инситути където са създавани и породи овце.
Илдефранс,ти виждал ли си стадо от 2400 овце та да говориш, че там са били най голямите стада.
Също така виждал ли си на едно място да пасът 17000 овце.Говориме за БЪЛГАРИЯ.
Това като го видиш може да казваш къде са били най голями стадата.

абориген, и мисленето ти като името ти.
слушай сега да ти кажа пък после подскачай.
едно време едно стандартно стадо беше от 125 овце. в едно помещение се отглеждаха по 250 овце - това бе едно голямо стадо или две малки стада. помщенията се казваха К-250 (демек - комплекс за 250). при кравите бяха К-200. до тук ясно ли ти е.
в едно стопанство имаше средно по около 4 до 5 такива К-250 или като ползваш аритметиката си ще разбереш, че става дума за 1250 овце. Това само в едно стопанство. а в АПК-то имаше поне по 4-5 такива. Като ползваш пак аритметиката си ще видиш, че става дума за 6200- до 6700 овце (е, не е точно а приблизително, но ти можеш да си го сметнеш, надявам се).

тъй че не става дума за 17 000 овце като ти ме питаш, ама толккова и ти не си виждал, щото по толкова са били през турско робство и в началото на 20-век докъм 35-37 година.
Още нещо да те светна! или ти мене ще светнеш?
МОД. ЩО СИ МИ ИЗТРИЛ ОТГОВОРА.

ТЕЗИ РАЗГОВОРИ ЗА ВЪДСТВАТА ЩЕ ГИ ВОДИТЕ В АПКто!

#5073 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 09:49 PM

Цитат

Цитат

Цитат

И илдефранс на горната снимка на среща са Седемте Рилски езера, а зад тях се намира местноста ПАЗАР ДЕРЕ.

абе то всичкото хубаво, ама къде е тази "горна снимка".
Мод.Що ми триеш снимките.СЕГА НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ С НИКОЙ.
Ето тия.
МОД:СТИГА ПУСКАЛИ СНИМКИ ,КОЙТО НЕ КОРЕСПОНДИРАТ С КУЧЕТА!ФРЕНСКИЯ ОСТРОВ И ЗА ТЕБ СЕ ОТНАСЯ!

добре де, съгласен съм ама какво да правя като ме провокират дали съм виждал 17 000 овце (май толкова бяха).
User's Signature

Качена снимка

#5074 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 11:26 PM

Цитат

Кое е преднамерено Горане?За каква конкуренция говорим тук? За конкуренция м/у роботно и изложбено куче и дума не може да става.Едно работно куче на изложба може да се справи,то с какво ли има и да се справя де,но едно изложбено с опазване на стадо никога.Че какво има да не издържат БОК на изложба,какво има на една изложба за издържане.Уморени били,ами уморени от пътуване сигурно от какво друго.Каталясало куче виждалли си право да спи от умора и на сън да лае?Как да се стресират тези БОК на изложбата като са свикнали с тълпата,с качването по колите, и рамо до рамо да бъдат водени от стопаните си из улиците на някой град м/у хора,врява и т.н.Колко кучета от всичките след изложбата наистина са пазили стада?Покажи кои са тези кучета

Ей,що нерви и сили хвърлят някои потребители да оплюят породата БОК :-.Все пак това е форум на БОК,аз съм подръжник на тази порода,  ще продължавам да пиша тук и то само хубави неща за породата :yahoo:...пък,който не му изнася и се нерви,негова си работа.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#5075 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 11:30 PM

Цитат

Цитат

Ей,що нерви и сили хвърлят някои потребители да оплюят породата БОК :-.Все пак това е форум на БОК,аз съм подръжник на тази порода,  ще продължавам да пиша тук и то само хубави неща за породата :yahoo:...пък,който не му изнася и се нерви,негова си работа.

Ха така ! Точно !!!
User's Signature

Качена снимка

#5076 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 03:49 PM

Виж Горане,целта съвсем не ми е била да оплюя породата БОК.Ако така си разбрал съжалявам.Всеки има право да харесва такива или други кучета,както и всеки има право да избере начина им на отглеждане.Всеки решава дали да ги води на изложби или не и т.н.В твоя пост ти написа БОК така се държа,БОК рамо до рамо със собственика.......и т.н.Затова и аз тъй БОК така и БОК иначе...Ако някой съм засегнала се извинявам.И няма нерви,няма за какво да се нервя

#5077 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 10:37 PM

Цитат

Виж Горане,целта съвсем не ми е била да оплюя породата БОК.Ако така си разбрал съжалявам.Всеки има право да харесва такива или други кучета,както и всеки има право да избере начина им на отглеждане.Всеки решава дали да ги води на изложби или не и т.н.В твоя пост ти написа БОК така се държа,БОК рамо до рамо със собственика.......и т.н.Затова и аз тъй БОК така и БОК иначе...Ако някой съм засегнала се извинявам.И няма нерви,няма за какво да се нервя

ОК! :palec:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#5078 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 10:24 AM

Цитат

Айде пак се почна!
Човек чете, чете па не издържа накрая и го карате да сложи още един безмислен постинг .l)
И стига с това име бе хора!

Какво е било преди няма значение вече! Важното е, че навсякъде където може да се намери куче в стадо, като питате овчерина какво е, ще ви каже : Каракачанка. Толкоз. Па ние както си искаме да му казваме. Не разбирате ли, че това вече си е народното име на кучето и никой освен хора с болно национално самосъзнание не го отъждествява с някакъв етнос!!!

Лично за мене няма никакво значение как ше му викате стига да работи!
И мелезаците също не ми пречат стига да пасват на условията и да не правят проблеми (ама в повечето случай не пасват...)
Толко.

Па вие не спирайте да се ръбате, че много народ ви чете и му правите веселото.
Хубаво изказване Стартере :->) :->) :->)

#5079 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 10:30 AM

:huh:Па ние -КАКТО СИ ИСКАМЕ МУ КАЗВАМЕ-ТОВА май са твои думи-ИЛИ си ги забравил :huh:

#5080 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 11:02 AM

[quote author=STARTER link=topic=5001.msg183782#msg183782 date=1170631241]
Здравейте г-н Петков,

По принцип се стремя да не голословя във форума и чета с огромно удоволствие изнесената информация за овчарските кучета. Както виждам националната кауза Ви е легнала много тежко на сърцето. Възхищавам се на такива хора.
Въпроса, който ме гложди е какво имахте пред вид със следните думи:

Здравейте, имам нужда от помощ,

От няколко дена съм регистриран и това е първият ми постинг в "Дог.Бг".
Реших да си купяКаракачанка  . Дори искам да е "момче и момиче" от различни родители.
До миналата година имахме каракачанец- Караман, но както Бог е отредил - почина на 16 год. от старост.Бяха ни я подарили преди много години в Родопите.
Та молбата ми е ако имате информация за колеги имащи кутрета за продаване да ми помогнете.

Със здраве!

От думите Ви разбирам, че никога не сте наричали овчарското ни куче каракачанско. Проблема е в цитирания и още няколко постинга, където без никакво двоумене го наричате така. Помогнете ми да изчистя въпроса. Не искам да се заяждам по принцип.

Иначе как се справят Вашите кучета?  Както и да ги наричаме, май най важни би трябвало да са работните им качества

ПОздрав!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема