valnata
... и ще го напълниш с посещаемост от рода на продавалника където ще се вихрят с обявите си зоо-борси и фермери, имащи през месец кучила от 38 ппороди.
Ще го превърнеш в интернет- зоо-мол, като скапеш първоначалната идея на форума.
Хора,
това нито е първи нито е втори интернет-проект, който е създаден като частна идея и се съсипва защото админа не смогва за обновяването и поддръжката му.
Права е
agalina , когато казва че:
agalina, в 03 November 2012 - 09:58 AM, написа:
Нямате представа през годините колко модератори се извиваха на двеста и си скапваха нервите да поддържат ред. И да ги обиждат непрекъснато . И да ги заплашват . Кой ли не звънеше и правеше панаири . И на тях и особено на Дог. Щото в Бг всеки познава всеки , интереси .. . И то ти писне бе, животът да не един пиклив форум ,та да си късаш нервите за некви си Идеи!
Така ,че няма наплив от желаещи да модерират. Нека запазим добрия тон .
Абсолютно е права, защото лично на една от софийските изложби видях как Дог.Бг го дръпнаха просташката за реверите до ринга и му изплякаха в лицето пред цялата тълпа:
- Кфо пъ са писали ф тво`а форум за мен?
Аре аман от простаци и мутри, да не можеш на една изложба да отидеш да не ти скочат особено "обременени" интелектуално потребители, подвизаващите се тук. То и аз ако съм на неговото място - и аз ще се чудя какво ме е сполетяло.
Права е и
bushkata в мението си относно:
bushkata, в 03 November 2012 - 11:29 AM, написа:
Но когато не срещаш подкрепата на Админа, дори напротив, нямаш желание да правиш каквото и да е.
Аз моят си подфорум си го поддържам до колкото мога, заради уважението ми към потребителите.
Но да се разхождам из целия форум, дори да имам права за това, нямам желание. Защото е безумно да се оправят последствия, вместо да се поправи причината за проблемите.
Неглижирането на форума е дразнещо както за вас, така и за мен, като модератор.
Прави са и хората, които обясняват на пръсти на особено тропащи с краката тук, че този форум никога не е бил комерсиален проект, в следствието на което
Няма кой да плаща за преподновяване на домейни, хостинги, опции и другите тинтири-минтири.
Всичко, което става в този форум се прави на добра воля. От преводи на статии - за които инак преводача би трябвало да взима хонорар - до доброволно ограничение на модераторство. Абсолютно никой не им плаща на тези хора и на админа за доброволното им време и усилия, скъпи ми разглезени консуматори.
За разлика от този ресурс, където има атака на спам-ботове, за да стопират подобно нежелателно явление и да не се чистят на ръка по нощите атаките им, на екипите им се плаща заплата, и то говоря за екипи от десет души, като топ-програмисти взимат официална четирицифрена месечна заплата.
Докато тук не може да говорим за официален екип, а само за нагърбилите с дадена задача доброволци. Какво, да ги пренебрегваме ли? Не стига че хората отделят време и сили, ама дай и да се тръшкаме? Интересна постановка по въпроса. Егоистична, най-малко.
Не мислете че модераторските пагони украсяват някого. Аз навремето с огромно облегчение ги свалих, за да остана потребител, понеже разбрах че тази отговорност не е за мен и напуснах доброволно точно по точката посочена от
bushkata, само че не съм и предполага че след години ще дотърчат с нацупени капризни устни консуматорки да ни поучават тук кой кога в колко трябва да се буди админ ли, модератор ли... Те след малко и с лъжиците ще удрят по масата "Къде ни е храната, подайте ни веднага".
Няма нужда.