Dog.bg Форуми : Мод и Админ, събудете се...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мод и Админ, събудете се... Първа страница е фул с боклуци...поизтрийте нещо... Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 November 2012 - 11:58 AM

Показване на мнениетоarina, в 03 November 2012 - 09:10 AM, написа:

Опитах се два пъти да "докладвам" на модератор, не мога. Не се ли опорочава така цялата му идея? Не искам да се превърне в битпазар за животни от ферми а Вие?

И аз НЕ искам. И мен ме е яд ,че форумът не е каквото беше.
Разрасна се много ,хиляди потребители, толкова много теми.
Нямате представа през годините колко модератори се извиваха на двеста и си скапваха нервите да поддържат ред. И да ги обиждат непрекъснато . И да ги заплашват . Кой ли не звънеше и правеше панаири . И на тях и особено на Дог. Щото в Бг всеки познава всеки , интереси .. . И то ти писне бе, животът да не един пиклив форум ,та да си късаш нервите за некви си Идеи!
Така ,че няма наплив от желаещи да модерират. Нека запазим добрия тон .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#42 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 November 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоarina, в 03 November 2012 - 09:10 AM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 03 November 2012 - 12:47 AM, написа:

Ти, уважаема, държиш сметка сякаш някой ти е длъжен, на "екипа", що аджеба не триели. Уайкики обясни спокойно и ясно защо се появява проблема, но на вас не ви стигна обяснението.

Аз разбрах, че пари няма, обаче на първа страница от часове седи обява за продажба на малки "хъскита" по 80 лв, та така....някой безплатно няма ли да я изтрие, че вече става абсурдно положението с форума? Опитах се два пъти да "докладвам" на модератор, не мога. Не се ли опорочава така цялата му идея? Не искам да се превърне в битпазар за животни от ферми а Вие?

Бутона ''Докладвай'' не работи от доста време или поне дава грешка когато се опиташ да изпратиш доклад до МОД,колко пристига доклада при МОД-а не се знае.
Използвайте темата за Администрацията и МОД-а за да докладвате нередности :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2012 - 01:29 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 29 October 2012 - 09:49 PM, написа:

Но няма какво повече да направя, форумът трябва да се ъпгрейтне или да се направят допълнителни настройки, за да спре регистрацията на ботове. Това може да направи само dog.bg. Нов модератор на подфорума може да бъде избран, стига да има човек, който да се заеме с това.

Кратко и ясно.
Изобщо не става въпрос за пари, разбира се.
Но когато не срещаш подкрепата на Админа, дори напротив, нямаш желание да правиш каквото и да е.
Аз моят си подфорум си го поддържам до колкото мога, заради уважението ми към потребителите.
Но да се разхождам из целия форум, дори да имам права за това, нямам желание. Защото е безумно да се оправят последствия, вместо да се поправи причината за проблемите.
Неглижирането на форума е дразнещо както за вас, така и за мен, като модератор.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 02:00 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 02 November 2012 - 05:06 PM, написа:

Вече съм казала каквото искам. Сега съвсем спонтанно просто ще копирам мнението на Danyto и ще се съглася с него на 100%, особено в едната му част :smile:

Показване на мнениетоDanyto, в 02 November 2012 - 02:29 PM, написа:

Ами аз нямам никкъв проблем да си плащам щом се налага. Може да има някаква абонаментна такса и щом вече се нлага, тия дето си ползват сайта и го харесват ще си я плащат....
А така няма и да се затрие сцената за изява на разните му там истерясали компетентни по всичко тетки... :tb_195:
пп освен Фейсбук има и бг.мама... :md_064:

Хиихиих мдаааа...Таз идея със заплащането е гениална, особено за България и точно в подобен момент:af_089: ..Някога след време, може би.Що ли нЕкак бих си позволила да предвидя, какво ще се случи, ако сайта се направи платен!Не знам защо, но боба и звездите ми подсказват нещо от този сорт като развитие(а дори нямам боб наблизо, бе то и звезди няма :smile: )...Масова истерия на тема 'експлодираща любов' към модератори и администратори, в стил...Аз съм си платил, кой си ти та ше ми триеш мненията!Или пък нещо от сорта на...аз ти плащам заплатата, да не си посмял повече да ми се бъркаш и да ми даваш наклон!Или пък , ако сайта не е достъпен масово, как ще се осъществява идеята, посланието и взаимопомощта?!...К'во, кой остане ше си се 'надуваме и надцакваме' взаимно, кой колко повече е затънал примерно с подопечни и т.н и т.н...Чисто хипотетично казано.
Гледам сега какво се случва, когато всичко е на добра воля, подкрепено с много желание, всеотдайност и безумна любов към четириногите ни приятели... как всеки държи сметка и смята , че някой бил длъжен на някой си с нещо(дори на мен се е случвало :ud_009: в миналото, преди да проумея за какво иде реч), пък , ако стане платено, простоооо...
Не, че не може да се осъществи подобна идея, но още е рано и не е момента.Лично мнение и не задължавам никой с него.
Според мен за момента е необходимо малко повече търпение, засвидетелстване на уважение, толерантност, и евентуално, който има желание и възможност предлагане на помощ, под всички възможни форми.И стискаме палци, че няма верно да му писне на Дог.бг на финала и ще разбере, че е създал нещо много хубаво и си заслужава да бъде поддържано и да не се отказва...въпреки всичко. :ae_085:

п.п.Лично не мога да скрия, че съм пристрастна...В смисъл това е единствения бг форум , който чета и ми е напълно достатъчен.Сега като се замисля, май е единствения форум въобще.Няма фейсбуци, мейсбуци и други подобни крадящи океанско време измислици за мен поне...Тук всичко е по същество, кратко точно и ясно(поне в сферата, която ме вълнува), независимо, че понякога се получават и малко по така...моменти.Но то си е неотменна част и е съвсем нормално. :ae_085: Най различни хора, най различни характери, най различни разбирания.
Оставам си на мнение, че този е най пълноценния и наистина добър специализиран форум :ba_025:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#45 Потребителят е офлайн   Коди Мартин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Медицина, Животни, Книги, Телевизия и др.

Публикувано: 03 November 2012 - 03:57 PM

Здравейте, приятели!
Няма как да скрия това, че наистина хората, които главно отговарят за форума влизат рядко. Дори аз като един потребител, от доста време не бях влизал, не поради това, че не искам, а поради лични задължения. Знам и, че администратор Waikikii има лични задължения, за което и не влиза във форума.
Няма как и да скрия това, че и някои модератори не влизат във форума (или поне влизат, но желанието им за модериране го няма). Да, обаче има и други модератори, които съм забелязал, че са редовни, пишат мнения, модерират разделите си.
Няма как да скрия и личното си впечатление, че dog.bg като създател и ръководител на форума не влиза. Аз лично си нямам и на идея защо и да ви призная, опитах с всички сили да се опитам по някакъв начин да намеря негов скайп или фейсбук или връзка, чрез която да му пиша за полужението на неговото творение, за положението на форума му, който е успял да се разрасне толкова, за този форум, за които вероятно доста други искат да имат поне половината на потребителите му, но всеки мой опит да открия нещо, чрез което да се свържа с него, удари на камък.
Да, вероятно може да е обиден, може да е разочарован от държанието на някои потребители, но я почакай малко- за всяко нещо има решения.
От мненията на повечето хора, от екипа, които са писали по-горе, разбирам, че дори те нямат желанието да модерират толкова, колкото са го правили преди. И това е нормално- няма ги хората, които трябва да им дават стимул да работят, няма ги хората, които да добавят нови опции, да удовлетворяват желанията и идеите на потребителите. Сигурен съм, че ако някои администратор се беше появил, бе оправил бутона "Докладвай" (който прочетох, че не работи), бе приел купищата от предложения (или поне бе ги обмислил), заливащи раздела "За сайта", бе се опитал да вкара някои нови правила, да подбере нови хора в екипа и да вдъхне отново онова желание за модерирането у модераторите, то в момента форума щеше да е НАЙ-ГОЛЕМИЯ форум за животните в интернет пространството, защото както и сами виждаме, потребители има, идеи има, мераклии има, няма ги обаче тези, които да успеят да реализират идеите.

И след дългото писане на този роман изпълнен с лични емоции от малкото време прекарано от мен във форума, но достатъчно дълго да ме впечатли до толкова, че да исках аз да бъда част от екипа на форума и ако не друго поне да опитам да върна старата слава на форума и да задоволя идеите и исканията на потребителите.

Това е, което искам да ви кажа. И друго- не трябва да се сърдите на нито един от потребителите или членовете на екипа, защото все пак никой от нас, не може да се постави на тяхно място, защото никой от нас не знае, какви проблеми имат те и най-вече никой от нас не знае причината защо те отсъстват от форума.

Този път без поздрави и усмивки, защото в този момент едва ли те са най-подходящото нещо. :)

User's Signature

[Качена снимка

Аз съм против насилието над животните, а ти?

#46 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2012 - 04:33 PM

Аз не мога да разбера - ако са закъсали създателите на форума /или им е писнало, или са обидени и т.н./ - защо не го продадат? Сигурна съм, че ако някой сериозно се заеме наистина той може да процъфтява - вижте бг мамма . Има рекламни рубрики, платени съобщения, тематични форуми. Защото публика, тоест потребители няма да липсват - убедена съм. Но така че може да се запази хубавата идея за чистопородното развъждане, за помощ за бездомниците, да се разказва за приютите, за клубовете и тяхната дейност. Иначе малко по малко ще отмре непосещаван. И тогава дори спамаджиите или търгашите с животни няма да имат интерес да пишат в него.

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2012 - 05:08 PM

Показване на мнениетоarina, в 03 November 2012 - 04:33 PM, написа:

вижте бг мамма

Виждаме го. Рекламно светкащо табло. От всякъде те дебнат реклами, изскачат, тикат се под мишката ти. Цели раздели, в които квалифицирани люде дават съвети на хората, но не защото са преуспели в професията си, а защото са си платили за такъв раздел.
Няма да крия - ненавиждам рекламите. И това, което не мога да отрека на дог.бг като админ е, че толкова години удържа фронта да не превърне този форум в рекламно табло.
Защото аз не искам вносителя на дадена храна да има свой подфорум само, защото може да си го позволи финансово. Искам всички вносители на храна да са на равно като представяне тук. Не искам някоя грамадна клиника да има собствен раздел и да бълва съвети само защото, могат да си позволят да платят на лекар от екипа им да отговаря във форума.

Има ужасно много неуредици и стават все повече.
Но искрено се надявам да не се стигне до там, че да се решават проблемите с помощта на рекламодатели.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#48 Потребителят е офлайн   Коди Мартин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Медицина, Животни, Книги, Телевизия и др.

Публикувано: 03 November 2012 - 05:58 PM

Всъщност тук мисля да се съглася с мнението на bushkata. Аз също не бих бил съгласен форума да се пълни с реклами и където и да цъкнеш да ти излиза реклама. Най-малкото дразнещо е. Освен това аз също мога да кажа, че се възхищавам на това, че толкова години форума е успял да не вкарва подобни реклами с цел пари.
Наистина като всички останали потребители бих искал форума да продължава да носи славата си такава, каквато е, бих искал да продължи да бъде същия и единственото нещо, с което да се променя да е само хубави.
Освен това едва ли би трябвало да се стигне до там, че форума да се продаде. Просто трябва да се намери един амбициозен потребител, които да се нагърби с тежката задача да оправи нещата във форума.

User's Signature

[Качена снимка

Аз съм против насилието над животните, а ти?

#49 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 06:24 PM

Цитат

амбициозен потребител, които да се нагърби с тежката задача да оправи нещата във форума.

Няма да стане, колкото и да е амбициозен. Трябва собственика на форума да оправи някои неща, инак ботовете ще си цъкат до полуда. :ab_041:

Цитат

Аз не мога да разбера - ако са закъсали създателите на форума /или им е писнало, или са обидени и т.н./ - защо не го продадат?

Най-добре :ba_025: Аз бих го купил и с удоволствие ще затворя раздела, който е направен за размножителите на кило.

#50 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 November 2012 - 06:56 PM

valnata

... и ще го напълниш с посещаемост от рода на продавалника където ще се вихрят с обявите си зоо-борси и фермери, имащи през месец кучила от 38 ппороди.
Ще го превърнеш в интернет- зоо-мол, като скапеш първоначалната идея на форума.

Хора,
това нито е първи нито е втори интернет-проект, който е създаден като частна идея и се съсипва защото админа не смогва за обновяването и поддръжката му.

Права е agalina , когато казва че:

Показване на мнениетоagalina, в 03 November 2012 - 09:58 AM, написа:

Нямате представа през годините колко модератори се извиваха на двеста и си скапваха нервите да поддържат ред. И да ги обиждат непрекъснато . И да ги заплашват . Кой ли не звънеше и правеше панаири . И на тях и особено на Дог. Щото в Бг всеки познава всеки , интереси .. . И то ти писне бе, животът да не един пиклив форум ,та да си късаш нервите за некви си Идеи!
Така ,че няма наплив от желаещи да модерират. Нека запазим добрия тон .

Абсолютно е права, защото лично на една от софийските изложби видях как Дог.Бг го дръпнаха просташката за реверите до ринга и му изплякаха в лицето пред цялата тълпа:
- Кфо пъ са писали ф тво`а форум за мен?

Аре аман от простаци и мутри, да не можеш на една изложба да отидеш да не ти скочат особено "обременени" интелектуално потребители, подвизаващите се тук. То и аз ако съм на неговото място - и аз ще се чудя какво ме е сполетяло.

Права е и bushkata в мението си относно:

Показване на мнениетоbushkata, в 03 November 2012 - 11:29 AM, написа:

Но когато не срещаш подкрепата на Админа, дори напротив, нямаш желание да правиш каквото и да е.
Аз моят си подфорум си го поддържам до колкото мога, заради уважението ми към потребителите.
Но да се разхождам из целия форум, дори да имам права за това, нямам желание. Защото е безумно да се оправят последствия, вместо да се поправи причината за проблемите.
Неглижирането на форума е дразнещо както за вас, така и за мен, като модератор.

Прави са и хората, които обясняват на пръсти на особено тропащи с краката тук, че този форум никога не е бил комерсиален проект, в следствието на което Няма кой да плаща за преподновяване на домейни, хостинги, опции и другите тинтири-минтири.
Всичко, което става в този форум се прави на добра воля. От преводи на статии - за които инак преводача би трябвало да взима хонорар - до доброволно ограничение на модераторство. Абсолютно никой не им плаща на тези хора и на админа за доброволното им време и усилия, скъпи ми разглезени консуматори.

За разлика от този ресурс, където има атака на спам-ботове, за да стопират подобно нежелателно явление и да не се чистят на ръка по нощите атаките им, на екипите им се плаща заплата, и то говоря за екипи от десет души, като топ-програмисти взимат официална четирицифрена месечна заплата.
Докато тук не може да говорим за официален екип, а само за нагърбилите с дадена задача доброволци. Какво, да ги пренебрегваме ли? Не стига че хората отделят време и сили, ама дай и да се тръшкаме? Интересна постановка по въпроса. Егоистична, най-малко.

Не мислете че модераторските пагони украсяват някого. Аз навремето с огромно облегчение ги свалих, за да остана потребител, понеже разбрах че тази отговорност не е за мен и напуснах доброволно точно по точката посочена от bushkata, само че не съм и предполага че след години ще дотърчат с нацупени капризни устни консуматорки да ни поучават тук кой кога в колко трябва да се буди админ ли, модератор ли... Те след малко и с лъжиците ще удрят по масата "Къде ни е храната, подайте ни веднага".
Няма нужда.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#51 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 03 November 2012 - 07:52 PM

Очевидно има навити да си плащат :ab_041: Защо дог.бг не даде един PayPal акаунт на който всеки може да направи дарение за да подпомогне поддържането на форума. Струва ми се малко вероятно повече от 5-10 човека да се включат :md_064:

#52 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 November 2012 - 08:28 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 03 November 2012 - 05:52 PM, написа:

Очевидно има навити да си плащат :ab_041: Защо дог.бг не даде един PayPal акаунт на който всеки може да направи дарение за да подпомогне поддържането на форума. Струва ми се малко вероятно повече от 5-10 човека да се включат :md_064:

В интернет-пространство наблюдавах някои напъни в други чужестрани опити да се направи ПейПал за поддръжка за форума. Нищо добро не излезе от това.
Мисля че просто нещата трябва да останат такива, кавивто са.
Тези, които помнят, знаят какво е сполетяло К-9 на Андрей Сидельников, дето тук бяха превеждани статии по дресура от същия ресурс.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 09:11 PM

Цитат

.. и ще го напълниш с посещаемост от рода на продавалника където ще се вихрят с обявите си зоо-борси и фермери, имащи през месец кучила от 38 ппороди.
Ще го превърнеш в интернет- зоо-мол, като скапеш първоначалната идея на форума.

Не мисля, че след затварянето на раздел "другата българия" форума ще се превърне в продавалник. Напротив, там има най-много кучила, които се обявяват, освен това там открито се говори за боеве с кучета. Но никой това не го отразява години наред. И нито пари трябват за това, нищо. Просто липсва желание.

Ти фурия освен че фантазираш, явно и вълшебно кълбо притежаваш. В главата ти са влезни някакви молове и зоомагазини и не излизат от там :ab_041: Не знам дали не се дължи на факта, че си пазарила от там или е нещо друго, но е време да спреш да повтаряш.. разбери, че те са законни за момента и никой не може да ги затвори, забрани или нещо друго. Мен не ме намесвай там, аз се занимавам с друго :ae_085:

#54 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 03 November 2012 - 09:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 November 2012 - 08:28 PM, написа:

Показване на мнениетоPredatorX, в 03 November 2012 - 05:52 PM, написа:

В интернет-пространство наблюдавах някои напъни в други чужестрани опити да се направи ПейПал за поддръжка за форума. Нищо добро не излезе от това.

Ааа събират събират особено в САЩ. В България обаче на никой не му се дават пари за каквото и да било и това прави идеята за дарения трудно осъществима.

#55 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 09:24 PM

Цитат

:ba_025:

#56 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 09:44 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 03 November 2012 - 08:24 PM, написа:

Цитат

:ba_025:

Съвсем нарочно дразниш и провокираш нали?
Добре де, хайде да видим какво ще излезе и от това. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#57 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 09:47 PM

Съгласен съм цитираното от мен мнение. :ba_025: Няма да излезе нищо, ясно защо..

#58 Потребителят е офлайн   тяната Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 11:26 AM

в понеделник заведох едно куче с различни очи в зора на кучкарника казаха ми че след кастрацията ще го държат 14 дни а още в сряда беше на свобода. искам да попитам ако някой се заинтерисува за осиновяване от къде ще го вземат

#59 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 08 November 2012 - 11:47 AM

а това що го публикувате тук? :ud_009:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#60 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 12:03 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 08 November 2012 - 09:47 AM, написа:

а това що го публикувате тук? :ud_009:

За да може темата по-нагоре над спама?....
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни