Колко пъти яде на ден?
Колко време след ставане яде?
Аз имам кокерка, която така повръщане 1-2 години, преди да намерим правилната схема и правилните гранули. Идеята е да не остава стомаха празен. ЮСлед ставане веднага й се дава една шепичка гранули, след което се излиза на разходка. Останалата закуска след прибиране. Вечер се яде пак. Просто трябва да намерите и вашия правилен режим.
Повръщане и газове Нуждаем се от съвет
Публикувано: 04 March 2013 - 09:18 PM
Да кажа как ние овладяхме проблема. Още не е напълно решен, но намалихме повръщането му до минимум. Скоро се надявам и напълно да спре.
Първо, кучето ви има ли вероятност да яде боклуци от земята навън? Моя ядеше, после си мислехме, че е спрял, а той напълно незабележимо си взимаше още. С много мъки го отучих и пак не съм сигурна дали е напълно.
Както каза samotnata, режима на хранене е много важен. Промених режима му, сега го храня сутрин 30 мин. преди разходка и вечер след разходка, като след обяд му давам и по някое лакомство. Слагам купата, ако си изяде гранулите - добре, ако не, държа купата само 30 мин. и я махам. Така се научи винаги да си изяжда всичко, понеже е капризен и преди едва изяждаше половината порция. Сега най-много да остави 2, 3 до 5 гранулки.
Вида на храната също има значение. Колкото по-хубава, толкова по-добре. Честата смяна на различнит марки и видове също не се отразява добре на стомасите им. На моя сега съм поръчала на същата марка, от които яде и в момента, но за чувствителен стомах. Ще направя прехода м/у храните постепенно, като смесвам старата с новата. Royal Canin не е толкова хубава храна, преди може и да е била. Поне аз от нея не съм доволна. Като беше малък му давах за известно време от нея и не съм доволна. Тук много препоръчват Acana Grain Free.
И още нещо - давате ли му храна от масата или кокали? В нашата храна има сол и подправки, които не са препоръчителни за кучетата. Кокалите причиняват гастрит и запушвания.
Правена ли е рентгенова снимка, за да се види дали има нещо?
Разберете откъде идва проблема, пък после лекувайте с лечебни храни и лекарства. На моя проблема му беше в яденето на боклуци, липсата на хранителен режим и открих, че баща ми го черпи от масата.
Сега е много по-добре, да е повърнал още 1, най-много 2 пъти от последното ми мнение в темата.
Иначе му варя месо от време на време, с някои зеленчуци, яйца и извара му давам, но без сол, подправки и кокали. Забелязала съм, че когато яде готвена храна, пръцка повече от обикновено.
Първо, кучето ви има ли вероятност да яде боклуци от земята навън? Моя ядеше, после си мислехме, че е спрял, а той напълно незабележимо си взимаше още. С много мъки го отучих и пак не съм сигурна дали е напълно.
Както каза samotnata, режима на хранене е много важен. Промених режима му, сега го храня сутрин 30 мин. преди разходка и вечер след разходка, като след обяд му давам и по някое лакомство. Слагам купата, ако си изяде гранулите - добре, ако не, държа купата само 30 мин. и я махам. Така се научи винаги да си изяжда всичко, понеже е капризен и преди едва изяждаше половината порция. Сега най-много да остави 2, 3 до 5 гранулки.
Вида на храната също има значение. Колкото по-хубава, толкова по-добре. Честата смяна на различнит марки и видове също не се отразява добре на стомасите им. На моя сега съм поръчала на същата марка, от които яде и в момента, но за чувствителен стомах. Ще направя прехода м/у храните постепенно, като смесвам старата с новата. Royal Canin не е толкова хубава храна, преди може и да е била. Поне аз от нея не съм доволна. Като беше малък му давах за известно време от нея и не съм доволна. Тук много препоръчват Acana Grain Free.
И още нещо - давате ли му храна от масата или кокали? В нашата храна има сол и подправки, които не са препоръчителни за кучетата. Кокалите причиняват гастрит и запушвания.
Правена ли е рентгенова снимка, за да се види дали има нещо?
Разберете откъде идва проблема, пък после лекувайте с лечебни храни и лекарства. На моя проблема му беше в яденето на боклуци, липсата на хранителен режим и открих, че баща ми го черпи от масата.
Сега е много по-добре, да е повърнал още 1, най-много 2 пъти от последното ми мнение в темата.
Иначе му варя месо от време на време, с някои зеленчуци, яйца и извара му давам, но без сол, подправки и кокали. Забелязала съм, че когато яде готвена храна, пръцка повече от обикновено.

Публикувано: 04 March 2013 - 11:31 PM
Мерси много за съветите,а иначе не му даваме нищо от масата не само заради подправките,а и защото е прекалено досаден и го учим докато ядем поне да не скимти през цялото време и да проси за храна,иначе кокали в никакъв случай не сме давали,за ренгенова снимка - правена е и нищо няма,като малък имаше проблем да яде всичко от земята,но този въпрос за щастие сме го приключили още тогава,понякога да не иска да си изяде порцията и майка ми насила го кара,ще пробваме метода със взимането на паничката,а иначе и ние горе долу спазваме режим сутрин преди разходка, и вечер след,и по обяд по нещо мъничко,за да не му е празен стомаха съвсем до вечеря,но и това не помага,не знам,може би някакви други изследвания да му направим.защото явно с лечебната храна,която ни дадоха ветеринарите нищо не става .Мерси още веднъж :)
Публикувано: 05 March 2013 - 10:13 AM
Може би просто тази марка не е вашата. Не всички хубави марки се отразяват добре на всички кучета. Всеки организъм различно приема храните. Опитайте друга лечебна или профилактична храна висок клас, може по-добре да се отрази. Аз оправих стомаха на моето куче чак след третата марка.

Nothing but the best is good enough!