Dog.bg Форуми : Новата Кинология

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Новата Кинология Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 December 2012 - 03:55 PM

Мдам, на вас явно ви се налага да пробутвате глупости на неграмотници от рода на Олга за да оцелеете:-))) Гроздето е явно кисело. И зелено. И е на високо:-)))))))

Ужас и безумие.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#102 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 December 2012 - 04:24 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 03:55 PM, написа:

Мдам, на вас явно ви се налага да пробутвате глупости на неграмотници от рода на Олга за да оцелеете:-))) Гроздето е явно кисело. И зелено. И е на високо:-)))))))

Ужас и безумие.

Знаете ли коя е разликата между нас (освен очевидната) - аз чета и търся.И имам приятели навсякъде,които и преди да имам компютър,са ми изпращали (и още го правят) материали и книги.И още трупам знания,а Вие ако имахте щяхте да напишете един (не повече) смислен коментар към темата.
Много бих се радвал ако тя (О.Кажарска) се възползва от моите коментари (а откъде сте сигурна ,че вече не е чела нищо),защото кучетата още дълго време ще са предмет на изучаване.
Ама Вие това последното няма как да го знаете.Достатъчно ми беше да прочета великите Ви мисли :
* кучето ще яде след мен
* кучето ще ме гледа в очите
* кучето ще точи лиги
Ще обърнете Вие представите за етологията. Нико,Нико ( а сега де,кой е тоя Нико) - ряпа да ядеш!
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#103 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 December 2012 - 04:38 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 04 December 2012 - 02:24 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 03:55 PM, написа:

Ужас и безумие.

Знаете ли коя е разликата между нас (освен очевидната) - аз чета и търся.И имам приятели навсякъде,които и преди да имам компютър,са ми изпращали (и още го правят) материали и книги.И още трупам знания,а Вие ако имахте щяхте да напишете един (не повече) смислен коментар към темата.
Много бих се радвал ако тя (О.Кажарска) се възползва от моите коментари (а откъде сте сигурна ,че вече не е чела нищо),защото кучетата още дълго време ще са предмет на изучаване.
Ама Вие това последното няма как да го знаете.Достатъчно ми беше да прочета великите Ви мисли :
* кучето ще яде след мен
* кучето ще ме гледа в очите
* кучето ще точи лиги
Ще обърнете Вие представите за етологията. Нико,Нико ( а сега де,кой е тоя Нико) - ряпа да ядеш!

Кой каза че кучето яде СЛЕД мен???? Кога, къде и как съм го казала? Кучето ми яде по команда. С лиги или без - след команда. И да, гледа ме в очите защото с поглед се разбираме, но вие няма как да го разберете.
И е звездата на района, един от малкото възпитани кучета, които хората спират да се снимат с него)))) Жив да го оплачеш)))
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 04:54 PM

[/quote]
-- знае командата "Място"
- храни се изключително по команда - докато не съм разрешила, ще сиди и ще точи лиги пред пълната паница
- има изграден контакт очи в очи с мен
[/quote]
От толкова натрупани знания въобще не сте се усетила,кога сте написала това.
Вие ( с представите и отношението си към кучетата) живеете в 1985г.Оттогава са тези "насоки" в обучението и отглеждането.
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   ivanushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 05:51 PM

Нека господата и госпожиците "зоопсихолози" ми изтълкуват това. И дали агресивността се предава генетично или не?

#106 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 December 2012 - 06:31 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 05:24 AM, написа:

Тя е бетер като Милан, когото плюе - популистика и много приказки без същинска работа, но смее да говори негативно за терапевтите. Гадост.

Фурия, извинявай, но не си гледала добре - Милън има много серии в различните сезони на шоуто си, в които подкрепя безусловно канис-терапията. И я пропагандира.

"А знаете ли за така наречената зоо-шизофрения, разпостранила се в Русия като явление? И за дейността им? Само да не е от онези зоо-талибанки, които върлуват в нета като фенки на КВ и противници на чистопородното развъждане, наглеждайки кучета от приютите и плюейки служебно кучевъдство.'' - Такива са "любимата" ми P.E.T.A. Идиотизмът няма паспорт, Фурия.:(

ivanushka, ако има целенасочена и добре приложена селекция спрямо едно качество- много ясно че - да. Така са се създавали породи
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#107 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 07:21 PM

Цитат

- знае командата "Място"
- храни се изключително по команда - докато не съм разрешила, ще сиди и ще точи лиги пред пълната паница
- има изграден контакт очи в очи с мен

От толкова натрупани знания въобще не сте се усетила,кога сте написала това.
Вие ( с представите и отношението си към кучетата) живеете в 1985г.Оттогава са тези "насоки" в обучението и отглеждането.

А къде съм написала че се храни СЛЕД мен? Кучето ми се храни по команда, но къде твърдя че се храни СЛЕД мен?
Аз например не закусвам и в семейството ми всички излизат много рано, сутрин след разходка няма да си нахраня кучето да не би? Какви са тези болни фантазии?
Сам си фантазирате, доизмисляте и доукрасявате собствените си предположения, което не ви прави чест.

agalina

Цитат

Такива са "любимата" ми P.E.T.A. Идиотизмът няма паспорт, Фурия.:(

Просто се чудя дали няма начин да се забрани безумната им дейност, за да не се стигне до забрана на цели породи и да не пропагандират на длъж и на шир някакво обожествяване на свободната воля на кучето, че после не се знае къде ще се озовем.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 08:41 PM

[/quote]
За това той
- живее на долния ярус: на пода. забранявам му качването по диваните и леглата, те са табу.
[/quote]

Е,какво ще стане ако се качи на леглото?Ще Ви "издебне" да заспите и....?
Синът ми се роди през 1991г. и никога ( дори по "препоръка" на всички) за миг не сме ограничавали достъпа на кучето ми не само до него,но и до каквото и друго място в жилището се сетите.Нещо не се сещам да е станало фатално.
Е в тази посока водете темата - за кучето и мястото му сред нас. И най-важното : какви трябва да са отношенията помежду ни.
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 08:45 PM

Иванушка,правите ли разлика между животни отглеждани в неволя и такива на свобода?
Или - абе аз да си кажа,пък каквото стане?!
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 08:58 PM

starrkopf
Чувал ли сте за промяна на поведение на кучето, когато го качите по леглата и диваните? Явно не. Е, продължавайте да наливате в главите на наивниците че гушкане по леглата с кучета няма значение.
Само внимавайте за тази пропаганда после да не ви предявят сметка за парично и морално одиране.
Бре как ще ми спи в леглото между мен и съпруга един канарски дог, решил там да нощува и аз да се свивам от страх пред кучето си? Брей, хора, нова-нова кинология, но бъдете и вие адекватни.
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 09:14 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 08:58 PM, написа:

Чувал ли сте за промяна на поведение на кучето, когато го качите по леглата и диваните?

да, чувал съм. и какво става ?

#112 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 09:15 PM

аз да се свивам от страх пред кучето си?

ми ти щом от твойто имаш страх къде си тръгнала акъл да даваш.

#113 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 09:18 PM

Показване на мнениетоBojko_bg, в 04 December 2012 - 07:15 PM, написа:

аз да се свивам от страх пред кучето си?

ми ти щом от твойто имаш страх къде си тръгнала акъл да даваш.

Кой и къде казва че точно аз се страхувам от кучето си? Вие виждал ли сте ни заедно? На вас ако вие гот в леглото ви да има куче вместо жена - ваш проблем.(съчувствено вдига рамене) Макар че... Не ви критикувам, щом ви харесват кучета по леглата, май новите евро-закони няма ни позволяват да осъждат такива хора. Такива де. Може дори да ви се разрешат бракове с кучета, и венчавки, онези с панделки, знам ли? И не ми говорете на "ти". Надали сте я заслужили тази превилегия.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 December 2012 - 12:06 AM

Интересна тема,но не виждам някъде конкретни примери или отговори.Ако има и аз не ги виждам,то простете невежеството ми.
Към старкоф:
Тъй като Вие явно сте треньор с опит ,то моля споделете с нас как Вие работитте по методиката на тази Нова кинология.Покажете ни клипчета примеерно как работите с дадено куче.
Дайте реални примери за справяне с нежелано поведение-най-често срещано:
-дърпане при разходка,ръмжене и опити за хапане за храна,клецането на крака на стопанина(от по-горните постове),агресия към хора или животни,страх от раздяла и др каквото се сетите.
Повечето хора,които влизат тук да питат и да четат са съвсем обикновени стопани и имат нужда от реални и практични съвети,които да приложат.
Обясненията от тип колко сте глупави,невежи,не сме прочели еди коя си книга,не сме запознати с еди кой си труд на учени,които даже не сме чували за повечето хора не вършат работа.Казвам го с най-добри чувства.
Не е нужно да имаш камара дипломи,сертификати и прочие за да можеш да се разбираш с кучето си.
Обикновените стопани искат обикновени неща.Искат кчето им да ги слуша най-образно казано.
С какво се различава Новото от положителните методи?
Аз съм се учила по ''старата школа'' където има корекция има и награждаване и поощряване за проява на желано поведение.
Как се показва тук на кучето,че е в грешка?Как се коригира,наказва и др.?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 02:12 AM

Шибуми,
как да дам примери,като те (примерите) се дават сами.Четете и ще схванете.
Питате защо кучетата теглят,защо ръмжат за храна?Отговорът няма да се хареса на никого - защото са кучета.И защото науката за тях макар да е доста напреднала,все още се развива.
Да,давам като информация IVDF,давам и етологията ( Николас Тинберген),защото от него започва всичко.Нали човек за да има понятие от каквото и да е,трябва да учи.А защо на пишещите в темата ( с много малки изключения) не им харесва?Защото трудно се променят схващанията,прочетени в почти не редактирани и обновени с нови твърдения и теории книги.
Аз пиша в dog.bg почти от година.Никъде не съм споменал,че отношението към кучето се крепи на авторитарност.Никъде не пиша да се изисква войнишка подготовка.
Помните ли темата на една дама,която твърдеше че кучето й било несигурно и лаело хора и животни?Опитах се да й кажа,че то има причина да го прави,но тя настояваше че това "трябва" да се коригира.И въпреки добрите ми намерения,трябваше да се изпишат (май 5 ) страници,за да се установи,че хайванчето е отглеждано в изолация.Ами то е в стрес- веднъж с поведението си й го показва,после след (де да знам какви корекции) се пита: "Чакай бе, не ти ли показвам с позата на тялото че не мога да понеса толкова хора и животни около мен?
Но нали искаме кучето да е добро?Само дето не знаем как да го постигнем...
Аз тогава писах - не е важно какво поведение има кучето,а кога трябва да го проявява.Те (кучетата) винаги са готови да "учат",но само ако "знанията" са в унисон с тяхната природа.Ако сте готова да разберете това,винаги ще Ви е лесно.
Или въпроса на дамата (която е пример за стопанин) от Испания.Питаше защо бебето ходи винаги след нея и не е ли по-добре да го изолира от време на време?
Писах,че кучето има нужда от контакт с нея ,дори и в не прекия смисъл.Тя да си върши къщната работа,а то следейки я ще трупа опит и от позата на тялото й,от начина на придвижване,от въздишките дори.Те свикват с нашите послания,разчитат ги и ни изпращат свои.
За кучето всичко е от значение - като се почне от прозявката,премине се през тембъра на гласа,скоростта на движение,жестовете...
Когато наред с останалото човек започне да разбира и това - хармонията е пълна.
А за наказания и други научени тънкости въобще не желая да пиша.Някои побързаха да ми припомнят,че човек като мен трябва да има представа от начина на подготовка на кучета-водачи и помощници.И за отношението май нещо?
Мога да говоря за моите кучета - и майката и дъщерята реагират на кучешка свирка и жестове.Жестове,които може би познавате и такива изразени и с поза на тялото.И според конкретното състояние, един само жест може да означава две-три различни команди.И това е постигнато,защото знам как да го покажа на кучетата си.И не е сложно.
Четете темите в раздела и ще разберете какво искам да кажа.Който се интересува от кучето си (не говоря за Вас),той търси,чете и пита.Но като на някого не му изнася ( не дай боже да разбере,че другия е треньор),той го подлага на кръстосан разпит.Все едно - аз сега ще ти мамицата разгоня!
Ще разгони най-много насъбралите се продавачи на плодове от южен Анадол.
Знаете,че в един форум почти е невъзможно да се даде най- точния съвет,защото това не е тест.Но аз и другите се опитваме да показваме (доколкото могат да ни разберат),че насилието и личното ( а то почти винаги е грешно) виждане,не носят радост.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 December 2012 - 08:52 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 05 December 2012 - 12:06 AM, написа:

Повечето хора,които влизат тук да питат и да четат са съвсем обикновени стопани и имат нужда от реални и практични съвети,които да приложат.

Непрекъснато се дават реални и практични съвети.
Само че излиза, че се пишат напразно.
Човек, свикнал с контрастен метод, трябва да си смени чипа. Иначе е все едно да обясняваш на някого през 1960 (бил той и абсолютен гений) как да лайкне снимката на профила ти във Фейсбук.
При контрастен метод има алгоритъм: кучето прави 1, ти правиш 2.
Тук няма готови решения. Има анализ на ситуацията, откриване на причините, създаване на условия за модификация чрез естествени стимули. Процесът е креативен, иска творчество.

#117 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 10:23 AM

Но чакайте малко, в това няма нищо ново. То е старо като света - ако искаме да постигнем нещо, то действаме с ласка и насърчаване, ако искаме да коригираме проблема - първо анализираме първопричината.
Да накараш кучето да извършва желаното действие не насила, а с кеф - винаги го е имало. И кое му е новото в случая?
Понякога механичната корекция е необходима, но при правилно изграден контакт в сглобката "стопанин/водач и куче" механиката се свежда до съвсем приемлив минимум. това е толкова стара аксиома че не виждам нищо ново.
Само моля ви не започвайте отново да ми обяснявате как нищо не разбирам защото не разбирам. Прочетох доста от посочените горе линкове на адепти на уж новото добре забравеното старо нещо, но не видях нищо ново. Нищичко.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 10:41 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 December 2012 - 10:23 AM, написа:

Но чакайте малко, в това няма нищо ново. То е старо като света - ако искаме да постигнем нещо, то действаме с ласка и насърчаване, ако искаме да коригираме проблема - първо анализираме първопричината.
Да накараш кучето да извършва желаното действие не насила, а с кеф - винаги го е имало. И кое му е новото в случая?
Понякога механичната корекция е необходима, но при правилно изграден контакт в сглобката "стопанин/водач и куче" механиката се свежда до съвсем приемлив минимум. това е толкова стара аксиома че не виждам нищо ново.
Само моля ви не започвайте отново да ми обяснявате как нищо не разбирам защото не разбирам. Прочетох доста от посочените горе линкове на адепти на уж новото добре забравеното старо нещо, но не видях нищо ново. Нищичко.

Съгласен съм с теб.
Макар, че добрите хора се опитват да ни убедят друго. А именно, кучешкото поведени е не се корегира, щот то си е естествено за кучето. Тряа просто да се съобразяваме с него.
Остава да кажат, че кучето трябва да получи политическа свобода и римско гражданство.

#119 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 05 December 2012 - 10:52 AM

Показване на мнениетоmil_, в 05 December 2012 - 09:52 AM, написа:

Непрекъснато се дават реални и практични съвети.
Само че излиза, че се пишат напразно.
Човек, свикнал с контрастен метод, трябва да си смени чипа. Иначе е все едно да обясняваш на някого през 1960 (бил той и абсолютен гений) как да лайкне снимката на профила ти във Фейсбук.
При контрастен метод има алгоритъм: кучето прави 1, ти правиш 2.
Тук няма готови решения. Има анализ на ситуацията, откриване на причините, създаване на условия за модификация чрез естествени стимули. Процесът е креативен, иска творчество.

Браво! 
най важно е  това което в главата на стопанина. Точно за тази цел реших да направя курса приятелство и позитивни методики. Защото най важната част е този чип в главата на стопанина.Важна е нагласа. тя е в основата.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#120 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 11:01 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 05 December 2012 - 02:12 AM, написа:

Шибуми,
как да дам примери,като те (примерите) се дават сами.Четете и ще схванете.
Питате защо кучетата теглят,защо ръмжат за храна?Отговорът няма да се хареса на никого - защото са кучета.И защото науката за тях макар да е доста напреднала,все още се развива.
Да,давам като информация IVDF,давам и етологията ( Николас Тинберген),защото от него започва всичко.Нали човек за да има понятие от каквото и да е,трябва да учи.А защо на пишещите в темата ( с много малки изключения) не им харесва?Защото трудно се променят схващанията,прочетени в почти не редактирани и обновени с нови твърдения и теории книги.
Аз пиша в dog.bg почти от година.Никъде не съм споменал,че отношението към кучето се крепи на авторитарност.Никъде не пиша да се изисква войнишка подготовка.
Помните ли темата на една дама,която твърдеше че кучето й било несигурно и лаело хора и животни?Опитах се да й кажа,че то има причина да го прави,но тя настояваше че това "трябва" да се коригира.И въпреки добрите ми намерения,трябваше да се изпишат (май 5 ) страници,за да се установи,че хайванчето е отглеждано в изолация.Ами то е в стрес- веднъж с поведението си й го показва,после след (де да знам какви корекции) се пита: "Чакай бе, не ти ли показвам с позата на тялото че не мога да понеса толкова хора и животни около мен?
Но нали искаме кучето да е добро?Само дето не знаем как да го постигнем...
Аз тогава писах - не е важно какво поведение има кучето,а кога трябва да го проявява.Те (кучетата) винаги са готови да "учат",но само ако "знанията" са в унисон с тяхната природа.Ако сте готова да разберете това,винаги ще Ви е лесно.
Или въпроса на дамата (която е пример за стопанин) от Испания.Питаше защо бебето ходи винаги след нея и не е ли по-добре да го изолира от време на време?
Писах,че кучето има нужда от контакт с нея ,дори и в не прекия смисъл.Тя да си върши къщната работа,а то следейки я ще трупа опит и от позата на тялото й,от начина на придвижване,от въздишките дори.Те свикват с нашите послания,разчитат ги и ни изпращат свои.
За кучето всичко е от значение - като се почне от прозявката,премине се през тембъра на гласа,скоростта на движение,жестовете...
Когато наред с останалото човек започне да разбира и това - хармонията е пълна.
А за наказания и други научени тънкости въобще не желая да пиша.Някои побързаха да ми припомнят,че човек като мен трябва да има представа от начина на подготовка на кучета-водачи и помощници.И за отношението май нещо?
Мога да говоря за моите кучета - и майката и дъщерята реагират на кучешка свирка и жестове.Жестове,които може би познавате и такива изразени и с поза на тялото.И според конкретното състояние, един само жест може да означава две-три различни команди.И това е постигнато,защото знам как да го покажа на кучетата си.И не е сложно.
Четете темите в раздела и ще разберете какво искам да кажа.Който се интересува от кучето си (не говоря за Вас),той търси,чете и пита.Но като на някого не му изнася ( не дай боже да разбере,че другия е треньор),той го подлага на кръстосан разпит.Все едно - аз сега ще ти мамицата разгоня!
Ще разгони най-много насъбралите се продавачи на плодове от южен Анадол.
Знаете,че в един форум почти е невъзможно да се даде най- точния съвет,защото това не е тест.Но аз и другите се опитваме да показваме (доколкото могат да ни разберат),че насилието и личното ( а то почти винаги е грешно) виждане,не носят радост.

Удоволствие беше да прочета този коментар! :rc_036:

Моля и на мен да обясните какво става с кучета като се качва по леглата?

Освен това тук се изписаха толкова практически съвети, не под формата на "Това е съвет следвайте го", ами трябва малко да се чете между редовете и да се извадят самостоятелни изводи!
И в коментара на starrkopf , много ми хареса "И според конкретното състояние, един само жест може да означава две-три различни команди.И това е постигнато,защото знам как да го покажа на кучетата си.И не е сложно"
точно защото в един сайт четох, че трябва да имаш команда за ежедневно повикване и команда Ела за спешни случаи, което ми се стори нелепо! Защото моето куче разбира дали е спешно да дойде или не само по тона ми!
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема