Dog.bg Форуми : Новата Кинология

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Новата Кинология Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 March 2013 - 12:08 AM

о да, хилядолетия хрътките като салюки или афганки са били абсолютно неразбрани със стопаните си. Иди ги хвани тия хрътки по време на лов с механика в просторите на Азия. С верига и бой, за да се върнат, явно.
Сякаш сега не ги колят-бесят-давят-тровят та се чудиш от къде да намериш нормално, здраво, функционално, работно куче. Почна се... Ей я, "новата кинология".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#262 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 March 2013 - 12:11 AM

Ами именно, и преди, и сега, са ги колели и бесели.
Новото е чисто потребителското отношение към тях като към вещи да се промени.

#263 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 22 March 2013 - 12:13 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 21 March 2013 - 11:53 PM, написа:

[Повечето хора смятат че чертата е паралелна, а от другата страна кучето казва, "не, тя е вертикална".
Е, точно човешката позиция е била набивана последните сто години в главите на хората. Тя чертата е една и същата всъщност. За това е безполезно да спорим за нашийници, а трябва да видим чертата от другата страна - от гледна точка на кучето, както са го правили предците ни преди да се изобретят "джаджите". За това говоря:-))))

Чертата винаги ще е различна,важното е всеки от нас да я представви на другия така,както той би трябвало да я види.Това е правилното обяснение....,което не те прави незнаеща.
Ето пример:
до преди три дена Саманта беше разгонена и Начко (спасен от мен уличен куч) в полутъмната стая (на фона на Тв и отражението на естествената светлина),не различаваше коя е "съпругата" и коя е дъщерята.... При всяко слизане от леглото на кое да е куче,той забиваше нос отзад.
Е,аз знам кой,кой е ,но той.....?
Следва ли всеки път да се ядосвам на "неумението" му да различава точното куче...?
Това не е към теб,а към всеки четящ темата...Нека помислят преди да се карат на животинките.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#264 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 March 2013 - 12:15 AM

Нищо не се е променило. Чисто и просто СЕГА всяко куче всяка една порода е ДОСТЪПНО за всеки. Преди като не беше достъпно като по времето на ДОСААФ в друга тема - хората взимаха дворни безпородни помияри отвън, като мен преди 30 години. А сега на животинския пазар или от обяви или ферми - кеф ти питбул, кеф ти САО, кеф ти НОК, кеф ти пекинез.
Животните са станали твърде достъпни за масов потребител, който не знае какво да прави с тях. И се пръкна една индустрия, която му пробутва инструменти за озаптване на жива играчка, която, всъщност, на консуматора, не му е нужна.

Това е простичка истина.
User's Signature

#265 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2013 - 12:17 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 March 2013 - 12:15 AM, написа:

Нищо не се е променило.

Разгеле. Най-после се разбра, че има нужда от нов подход. И той се заражда.

#266 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:18 AM

Е кое му е новото?
Всеки един кучкар чисто интуитивно знае как да се държи с животните си. Аз не мога да вдяна за кое "ново" се опява непрекъснато тук? Без бой, без военщина, казармен подход и т.н.? Брей, много ново, няма що.
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2013 - 12:19 AM

Глупости, знае. Нищо не знае и не се интересува.
Но по-важното не е какво знае, а какво иска. Въпросният кучкар в масовия случай иска грешните неща.

#268 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:20 AM

Оу, велик "аргумент".
User's Signature

#269 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:22 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 March 2013 - 12:18 AM, написа:

Е кое му е новото?
Всеки един кучкар чисто интуитивно знае как да се държи с животните си. Аз не мога да вдяна за кое "ново" се опява непрекъснато тук? Без бой, без военщина, казармен подход и т.н.? Брей, много ново, няма що.

Да де,ама кой го спазва?
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:32 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 21 March 2013 - 10:22 PM, написа:

Е кое му е новото?

Да де,ама кой го спазва?

Краси,
там е работа че на 99% процента от притежателите на кучета не им трябва куче. Това бе плюса на държавността в системата на ДОСААФа - не даваха на всеки породисто куче. Който иска породисто - на опашката в клуба, ако има извън-планови скачки или брак по окраска, опашка, захапка или психика ги даваха без родословие или с печата "плем. брак", то ест без разрешение за по-нататъшна скачка. Не знам дали помниш колко малко породисти кучета в Съюза имаше тогава - водолаз, ИЕО, ерделтериер, малко вносни НОК, коли, немски дог и още неколцина породи, които не бяха масови.
И всички едри и средни породи задължително минаваха курс ОКД (общ курс дресура, аналог на днешното БХ).
Случка от моето детство, бях втори клас, дребна и вредна като дъщеря ми сега, прибирах се от мъчилището и видях черен дог без стопанин наоколо. С нашийник. В съседен вход живееше черна женска дог на петия етаж, Герда (породисти кучета ние децата ги знаехме до едно, защото бяха малко). Изкомандвах на дога "Редом" и го заведох при стопаните на Герда. Те го посрещнаха спокойно, измиха му лапите в легена и го закараха на следващия ден в клуба на кучевъдството, където по тату в книгата видяха телефона на стопаните и им се обадиха, та върнаха кучето.

Разбери, на нас, децата, през ум не ни е минавало че породисто куче навън може да ни ухапе. То беше на мозъчна кора записано - породисти кучета са дресирани и възпитани.

Това се нарича кинологическа култура. Която сега сме загубили поради лесно достъпни животни от всякакви подобия, да задоволят прищявките на консуматорското ни днешно общество... За какво говорим?
User's Signature

#271 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:34 AM

Показване на мнениетоmil_, в 22 March 2013 - 12:19 AM, написа:

Глупости, знае. Нищо не знае и не се интересува.
Но по-важното не е какво знае, а какво иска. Въпросният кучкар в масовия случай иска грешните неща.

Миналата година с Мил в една друга тема стигнахме едва ли не до разкръстване...Но ми е интерсно,защо тя ,както и Wind,Ev.Mink и още някой пишат,че съм прав в мисленето?
Ние не делим нищо (пиша го за хххх...път),искаме новият потребител на форума да не остава с впечатлението,че кучетата са играчки,с които може да си прави експерименти.
User's Signature

#272 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2013 - 12:36 AM

Тъй де, то непородистите не са кучета, с тях не трябва да се общува ...
Породистите да се дават само на Фурии! Непородистите - може и на низши твари, които да ги колят и бесят, що не.

#273 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:38 AM

Показване на мнениетоmil_, в 21 March 2013 - 10:36 PM, написа:

Породистите да се дават само на Фурии! Непородистите - може и на низши твари, които да ги колят и бесят, що не.

ОООО, почна се, нищо че Лео ми е първо породоподобно и до тогава съм гледала помияри близо 30 години насам, дойде пореден зоо-талибан и ме дамгоса.
Чудничко.
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:42 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 March 2013 - 12:32 AM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 21 March 2013 - 10:22 PM, написа:

Е кое му е новото?

Да де,ама кой го спазва?

Краси,
там е работа че на 99% процента от притежателите на кучета не им трябва куче. Това бе плюса на държавността в системата на ДОСААФа - не даваха на всеки породисто куче. Който иска породисто - на опашката в клуба, ако има извън-планови скачки или брак по окраска, опашка, захапка или психика ги даваха без родословие или с печата "плем. брак", то ест без разрешение за по-нататъшна скачка. Не знам дали помниш колко малко породисти кучета в Съюза имаше тогава - водолаз, ИЕО, ерделтериер, малко вносни НОК, коли, немски дог и още неколцина породи, които не бяха масови.
И всички едри и средни породи задължително минаваха курс ОКД (общ курс дресура, аналог на днешното БХ).
Случка от моето детство, бях втори клас, дребна и вредна като дъщеря ми сега, прибирах се от мъчилището и видях черен дог без стопанин наоколо. С нашийник. В съседен вход живееше черна женска дог на петия етаж, Герда (породисти кучета ние децата ги знаехме до едно, защото бяха малко). Изкомандвах на дога "Редом" и го заведох при стопаните на Герда. Те го посрещнаха спокойно, измиха му лапите в легена и го закараха на следващия ден в клуба на кучевъдството, където по тату в книгата видяха телефона на стопаните и им се обадиха, та върнаха кучето.

Разбери, на нас, децата, през ум не ни е минавало че породисто куче навън може да ни ухапе. То беше на мозъчна кора записано - породисти кучета са дресирани и възпитани.

Това се нарича кинологическа култура. Която сега сме загубили поради лесно достъпни животни от всякакви подобия, да задоволят прищявките на консуматорското ни днешно общество... За какво говорим?

Когато през 1991 ме "произведоха" в отговорник за работни породи,предложих да създадем секция безпородни.С какво са по-различни ,освен по породни белези,но политиката на БФК (тогава така се именуваше) не позволяваше...
Интерсена тема подхващаш,внимавай някой да не ни оплюе...
User's Signature

#275 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:46 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 March 2013 - 12:38 AM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 21 March 2013 - 10:36 PM, написа:

ОООО, почна се, нищо че Лео ми е първо породоподобно и до тогава съм гледала помияри близо 30 години насам, дойде пореден зоо-талибан и ме дамгоса.
Чудничко.

Таня,
Мил не те е обидила с нищо.Друг въпрос е ако се самонавиваш.
User's Signature

#276 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 12:47 AM

да плюят.
Те друго могат ли?

От опит на УКЦ "Помощ на инвалиди" в Москва и от опит на "Очи на 4 лапи" в София - безпородни и мелези не стават за работа. В нашата команда се упражняваше мелез с нещо към голдън от Сеславци - бракува се по психика, не се получиха нещата. И Орочко от УКЦ и Любимова от "Слънчев пес" са категорични - няма пари, хора и ресурс да се рискува отглеждане на безпородни кучета за терапевти и водачи. Макар че в Купавна са имали случай с водач мелез лабрадор/пит... Бе добро куче, докато не го заведе роднина на слепия стопанин за озлобяване. Явно тоз човек е попрекалил с "Хачико" и "Комисар Рекс" - пречупи кучето...отказа да води...което е нормално.

За да се упражняваш със секция и тестване на безпородни трябва ОГРОМНА база и ДЪРЖАВНА подкрепа, която дори в разцвета на Съюза държава нямаше дори за "Красная Звезда" в зенита й, когато създаваше ИЕО или ЧРТ.

Краси, айде аз да се разбера с мил, моля, нямам нужда от намесата ти нито аз, нито тя.
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2013 - 01:01 AM

Темата касае породисти и непородисти в абсолютно еднаква степен. Достатъчно много хора отглеждат в домовете си непородисти кучета, за да бъдат техните отношения към тях предмет на интерес. Дори да настъпи желания от теб рай, в който породистите ще бъдат труднодостъпни, непородистите ще си останат достъпни, ще си останат и кучета, и проблемите си тежат, така че намесата на породи е безпредметна.

Това, че хората (в това число и добронамерените!) се отнасят арогантно с кучетата, ми се случи да осъзная в един конкретен миг. Осинових куче, което се страхуваше от хора, и реших, че най-добрият начин да го социализирам с хора е да го заведа между любимите ми познати кучкари - кучетата играят, хората ходят и спокойно и весело си говорят за кучета.
След 10 минути от тази разходка трябваше да се изнасяме по спешност. Оказа се (не бях го забелязала дотогава), че всички, абсолютно всички стопани, крещят непрекъснато по кучетата си и се държат заплашително (Какво правиш там?! Ся щи кажа аз на тебе! Идвай тука! Не това! Не онова!") Техните кучета кое повече, кое по-малко, бяха обръгнали на това поведение и се бяха научили да се справят с него. Моето ново куче отнасяше всички тези заплашителни действия към себе си и се побърка. То ми показа с кристална яснота как изглеждаме в техните очи.
Говоря как човекът си върви, разговаря най-приятно с другите човеци, внезапно съзира нещо, което кучето прави, издава няколко крясъка с възможно най-заплашителен тон, размахва ръце в заплашителен жест, тропва заплашително с крак, после се обръща и продължава разговора отново по най-приятния начин.
Нямам представа дали дотогава и аз съм се държала така с другото си куче, което водех там, аз просто не бях забелязала колко агресивна към кучетата е атмосферата.

#278 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 01:08 AM

Па моите помияри бяха си весели -щастливи, но откакто открих МОЯТА порода вече не искам животно с неизвестен произход. Не се заричам, ако един ден ми попадне в ръцете куче-помияр с подходящ характер - дреме ми на шайбата дали ще е породисто.
Друг въпрос е че по паркове и поляни категорично избягвам да се появявам след периода на социализацията когато там върти като изоглавена местната "дружинка". Ко правят там? Въртят в кръг, а кучета се носят като луди наоколо, па после стопаните не могат да ги хванат.

Казвам ви, хора, на 99% от стопаните нито им трябва куче, нито знаят за какво са го взели. Аз един помияр исках миналата година да го хвана, мислих си че е бездомен, оказа се че кучето е намерило дупка в оградата и си джапа из алеята самО. Същото чака и САО в клетката на склада зад нас. То така квичи и хапе клетката че....
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 01:10 AM

Вижте последното ми мнение в "Новини,събития,коментари"....
Дано Таня да е още тук,както и други руско говорящи....
User's Signature

#280 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 01:15 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 March 2013 - 01:08 AM, написа:

Па моите помияри бяха си весели -щастливи, но откакто открих МОЯТА порода вече не искам животно с неизвестен произход. Не се заричам, ако един ден ми попадне в ръцете куче-помияр с подходящ характер - дреме ми на шайбата дали ще е породисто.
Друг въпрос е че по паркове и поляни категорично избягвам да се появявам след периода на социализацията когато там върти като изоглавена местната "дружинка". Ко правят там? Въртят в кръг, а кучета се носят като луди наоколо, па после стопаните не могат да ги хванат.

Правят го,защото смятат,че кучето може само да се оправя в света....А когато психиката му говори друго,нещата не са вече розови.И за тях и за теб,ако случайно минеш през кучешката полянка.
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема