Dog.bg Форуми : Новата Кинология

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Новата Кинология Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   ivanushka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2012 - 06:43 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 05:38 PM, написа:

Аз съм много скептична спрямо така наречените зоопсихолози, защото като правило те са в пълна конфронтация с треньори, селекционери и въобще става нова война теоретици срещу практици.
Когато питам въпросните "зоопсихолози" колко реално работещи кучета са възпитали и отгледали отговор няма.

Furia_S, много точно казано :ba_025:

#62 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2012 - 06:53 PM

starrkopf
Извинявайте,

Цитат

Като правило кучетата работещи като терапевти,живеят нещастно.Просто защото хората са свикнали да използват кучетата за своите нужди,без да обръщат внимание на състоянието на самото куче.На много снимки може да се види как кучета-терапевти показват сигнали : видът им е напрегнат и печален.
На улицата кучетата-помощници на инвалиди нерядко са подложени на наказания от страна на стопаните ,

МОЛЯ?!

МОЛЯ?!
Вижте какво ще ви кажа лично на вас, вие твърдяхте че възпитавате кучета помощници за глухи в една от темите, поправете ме ако това не е вярно, та уточнявам - кучета водачи и канис-терапевти съм виждала лично, виждала съм семействата им, средата им, над тези кучета се трепери като изключим случая Иосиф Шуев с израелския Танго.
Какви наказания?????????? Какъв нещастен живот??????????
Свържете се с Денева и ТренетТГ (Татяна Гетова) които работят по канис-терапия в София, свържете се с "Очи на 4 Лапи" - фондация за кучета водачи за слепи, отидете и вижте колко са им "нещастни" кучета.
Елате в Сф да видите лично моята Ейнджел колко е нещастна, като бях на гости на сляпата й стопанка та видях как дондуркат кучето. Клипове ли да давам?

Тази ваша зоопсихоложка не разбира елементарно нещо - всеки може да доведе насила коня до водопоя, но не може да накара насила да пие от реката.

Същото е и със кучета - водачи, или терапевти. Не можете да накарате насила животното да работи за вас, ако то не изпитва удоволствие от процеса.
А ако то работи с кеф, то за "нещастие" не може да иде реч.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#63 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 03 December 2012 - 07:11 PM

Фурия,
никой не Ви кара да пиете от водата,нали?
Въпрос : знаете ли какво имаше на шията си Камила (кучето на А.Алексиева),както и с какъв вид нашийници се обучават кучетата-водачи?
За първото не съм сигурен че го знаете,но кажете за второто.И защо?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#64 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2012 - 07:20 PM

starrkopf

Те работят със строг нашийник защото са СЛЕПИ. Знам. Но не всеки то тях, установил контакта с кучето си, го употребявя тоз нашийник. И не далеч всеки от тях захвърля кучето си водач да умира до кофата за боклук, както го направи стопанина на Танго ( за този случай съм наясно, защото лично съм го разследвала и благодарение на израелските ми приятели училището на техните водачи получи адекватен сигнал във въпросното училище, където господина кандидатстваше за поредно куче-водач с лъжата че Танго е починал).

Много добре знам как работят, господине. И много добре знам как обичат новите си семейства и как ги гледат в слепите им очи с любов и желание за работа.

И ако говорите за НОК КАМИЛА на Алексиева - то животното е отдавно умряло, назад сте с материала.
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 07:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 07:20 PM, написа:

Те работят със строг нашийник защото са СЛЕПИ. Знам.

И ако говорите за НОК КАМИЛА на Алексиева - то животното е отдавно умряло, назад сте с материала.

Камила носеше нашийник с шипове.И не само знам какво се е случио с нея,ами съм я виждал.
А човек с нарушен слух (по същата логика) да води кучето си с душач ли,или да е подготвен предварително да използва езика на тялото си (извън необходимите жестове) така,че да го респектира?
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:07 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 03 December 2012 - 05:57 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 07:20 PM, написа:

Те работят със строг нашийник защото са СЛЕПИ. Знам.

Камила носеше нашийник с шипове.И не само знам какво се е случио с нея,ами съм я виждал.
А човек с нарушен слух (по същата логика) да води кучето си с душач ли,или да е подготвен предварително да използва езика на тялото си (извън необходимите жестове) така,че да го респектира?

Камила е починала отдавна, а вие продължавате да настоявате че терапевти и водачи са нещастни?При условие че не сте влизали в семейставата им и нямате никакво инфо?
Хайде пак?
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:25 PM

Преводът е от ел.списание на О.Кажарская,а и тя никога не е отричала ползата от кучетата-помощници или терапевти.
Четете внимателно и наред.
И ако за останалите четящи темата "не върви",за мен този развой е нормален.
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:28 PM

Ако за вас Кожарская или друга подобна нея тип Криволапчук е авторитет, то за мен не е.

и преводът не е от някакво ел-списание а от личния й блог. И ние четем, господине. И анализираме. И мислим. Колкото да не ви се вярва.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 08:28 PM, написа:

Ако за вас Кожарская или друга подобна нея тип Криволапчук е авторитет, то за мен не е.

и преводът не е от някакво ел-списание а от личния й блог. И ние четем, господине. И анализираме. И мислим. Колкото да не ви се вярва.

Радвам се за Вас Фурия и съм напълно искрен.Криволапчук ми се мярна веднъж (воспитание собак) и след като не ме грабна,значи....
Ами те хората затова имат глава на раменете си.Всеки да чете и да мисли.И ако неговите представи за хармонично съжителство ( в т.ч. възпитание и използване) с кучето се покриват не само с прочетеното,но и с поведението му -значи всичко е наред.
Сега пак кажете,че не е така.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 09:33 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 03 December 2012 - 06:57 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 08:28 PM, написа:

Радвам се за Вас Фурия и съм напълно искрен.Криволапчук ми се мярна веднъж (воспитание собак) и след като не ме грабна,значи....
Ами те хората затова имат глава на раменете си.Всеки да чете и да мисли.И ако неговите представи за хармонично съжителство ( в т.ч. възпитание и използване) с кучето се покриват не само с прочетеното,но и с поведението му -значи всичко е наред.
Сега пак кажете,че не е така.

Ама господине, човекът, като биологичен вид, не е опитомил кучето като биологичен вид за "хармоничното съжителство", както се изразявате вие. Кучето, като биологичен вид, е било опитомено за да служи на човека, а не да му бъде плюшена играчка. И човекът като биологичен вид доста остро отрязвал (наричало се е отбраковка) това, което не му е било нужно. Без механики. Чисто го е отрязвал хиляди години наред. Иначе нямаше да я има наука, наричана " селекция".
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   ivanushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 09:50 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 09:33 PM, написа:

Ама господине, човекът, като биологичен вид, не е опитомил кучето като биологичен вид за "хармоничното съжителство", както се изразявате вие. Кучето, като биологичен вид, е било опитомено за да служи на човека, а не да му бъде плюшена играчка. И човекът като биологичен вид доста остро отрязвал (наричало се е отбраковка) това, което не му е било нужно. Без механики. Чисто го е отрязвал хиляди години наред. Иначе нямаше да я има наука, наричана " селекция".

:ba_025: :ab_041:
Furia_S, не разбирам защо толкова се вързвате на "учените" пишещи в този форум. Оставете ги да обучават и да развъждат кучета на хартия и да си пишат трудовете. Аз мисля, че те не заслужават толкова внимание.

#72 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 09:51 PM

[[/quote]
[/quote]
Aко не знаех коя година е сега,със сигурност щях да търся източника на тази информация...
Не отива на жена,с която по доста въпроси мислим еднакво да се изказва толкова крайно.Но Вие така виждате нещата.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 09:56 PM

Показване на мнениетоivanushka, в 03 December 2012 - 09:50 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 09:33 PM, написа:

:ba_025: :ab_041:
Furia_S, не разбирам защо толкова се вързвате на "учените" пишещи в този форум. Оставете ги да обучават и да развъждат кучета на хартия и да си пишат трудовете. Аз мисля, че те не заслужават толкова внимание.

Ето едно точно мнение.Благодаря Ви.
А ще пожелаете ли да споделите опит и знания?Защото аз не се смятам за учен - виж за човек с опит, да.Но въпреки всичко продължавам да се уча.
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 09:57 PM

Запазете оценките си като за жена относно мен за личната си информация.

Пак повтарям - заразата, наречена "зоопсихолози" много често навлиза в конфронтация с практици и треньори, и то не защото на мен така ми харесва. Вие така и не ми отговорихте на въпроса тази ваша дама КОЛКО РЕАЛНО РАБОТЕЩИ КУЧЕТА С ПОЗИТИВНО ВЪЗПИТАНИЕ И С МИНИМУМ МЕХАНИКА Е ОТГЛЕДАЛА?
Къде работят кучетата й и колко дълго?
Защото, знаете ли, половин година като за двойка на верига в двора е балкан разлика от твърда петица 5 години реално работна служба като терапевт или водач в училище, болница или старчески дом, където сега работи моята възпитаничка.
Къде работят кучета на тази вашата Олга?
Слушам.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 December 2012 - 11:19 PM

Показване на мнениетоivanushka, в 03 December 2012 - 12:12 PM, написа:

Ev.Mink, интересно ми е тази позитивна техника как ще действа на силно доминантни и със силни инстинкти кучета. :md_064:
Сигурен съм, че ще ви се наложи да ползвате строг нашийник(душач) и механични методи.

при всички кучета е най-доброто позитивната подкрепа.

Много ми се иска ,така като ви чета за строги нашийници и прочие , да ви запозная с моята питбулка.Доминатна максимално ,никога агресивна. Душач или строг ,какво ли ще постигнете с това ? Ще понесе да я боли И ще понесе волята ви . И ? Ще ви гледа право в очите и ще се противи докато има сили -и?
Сигурно може да бъде смачкана . Но на кого е нужно смачкано куче??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#76 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 03 December 2012 - 11:36 PM

Аз искам лично да благодаря на Ev.Mink. за информацията и материалите :ba_025: . Така ми харесват да стават нещата,сега всеки да чете и после да върви темата. Мерси!!!

#77 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 11:37 PM

Показване на мнениетоagalina, в 03 December 2012 - 11:19 PM, написа:

Показване на мнениетоivanushka, в 03 December 2012 - 12:12 PM, написа:

Ev.Mink, интересно ми е тази позитивна техника как ще действа на силно доминантни и със силни инстинкти кучета. :md_064:
Сигурен съм, че ще ви се наложи да ползвате строг нашийник(душач) и механични методи.

при всички кучета е най-доброто позитивната подкрепа.

Много ми се иска ,така като ви чета за строги нашийници и прочие , да ви запозная с моята питбулка.Доминатна максимално ,никога агресивна. Душач или строг ,какво ли ще постигнете с това ? Ще понесе да я боли И ще понесе волята ви . И ? Ще ви гледа право в очите и ще се противи -и?
Сигурно може да бъде смачкана . Но на кого е нужно смачкано куче??

Точно и на място.
В подкрепа на написаното от Агалина - човек се стреми да поправи дадено поведение,вместо да търси причината.
И нещо,което макар да е показателно,би трябвало да остане в миналото : "Човек има кучето,което заслужава."
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 11:50 PM

Пресен пример,който може да допълни още темата е "Възпитаване на младо хъски". Няма нужда от линк -тя е в раздел "Възпитание,обучение,спорт".
Оставете С.Милан (всеки от нас може да даде информация) - г-н Стоилов представа няма защо кучето проявява това поведение и се мъчи да го учи?
На какво - да не бъде куче ли?И ред такива въпроси...
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 December 2012 - 11:52 PM

забравих да уточня- прибрах това куче от улицата. не съм го градила аз през годините му предишни , но пък сега го правя.Така че , да "Човек има кучето,което заслужава."
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#80 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 12:00 AM

Показване на мнениетоagalina, в 03 December 2012 - 11:52 PM, написа:

забравих да уточня- прибрах това куче от улицата. не съм го градила аз през годините му предишни , но пък сега го правя.Така че , да "Човек има кучето,което заслужава."

И ще усетите как се променя - кой знае къде и как е живяло? Жалко е,когато хората не виждат в кучето спътник,а вещ - жива вещ!
Успех!
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6