Dog.bg Форуми : Електронна ограда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Електронна ограда моля за отзиви, ако имате опит

#41 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 09 January 2013 - 12:35 PM

В случаят на ДДГ не става въпрос за глупави кучета които не знаят какво правят .
Става дума за някакви Дяволски изчадия :eg_033: които съзнателно унищожават градинките и нападат комшийските кокошки .
Електронната система работи на един от най- хуманните принципи -
" Ако не знаеш- ще те научим,
ако не можеш - ще ти помогнем
- ако не искаш - ще те принудим . "
Едва ли някой ще го разбере ...
Двама от горните юзъри ( тактично не казвам кои точно :md_064: ) разбирате от електричество и електроника колкото пекинезът ми - от индексът Бау-Джонс и неговото колебание в зависимост от фрий- флоута, обаче давате мнения в тази област .

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 January 2013 - 01:02 PM

Е, не за първи път критериите ни за хуманност се разминават драматично.
Въпросното устройство е най-нехуманното възможно нещо.
Бой с лопата за мен е по-хуманно, поне "хуманният" е там и има някакво взаимодействие.

#43 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 02:45 PM

Добре де, още в началото на темата ДДГ е попитала кратко, точно и ясно и за ДГУГИ ВАРИАНТИ, обаче както и предположих ще се случи, ама не щото съм екстрасенс или хвърлям боб...просто, защото това е 196857 тема , в която никой не обръща внимание, на варианти тип звук , мирис...ама нали щото тока...по горещо и интересно си е.Как не може да се проумее, че понякога има ситуации, които са различни, които дори и хладната логика да не приема...ги има, случват се и трябва да се взимат решения и да се реагира по някакъв начин и О, забележете, понякога не става въпрос за комфорта на стопанина, а за комфорта и понякога дори живота на същите кучета , котки или , каквото и да било.На мен лично ми се изтъркаха пръстовите отпечатъци да повтарям кат някоя латерна , че колкото хора на тази земя, толкова различни случая, ситуации, нужди.
Защо е нужно всяка подобна тема да се превръща в панаир и доказване, кой, колко е по учЕн, компетентен и хуманен?Аз лично уважавам всяка позиция и се опитвам да я разбера, но защо понякога оставам с усещането, че от отсрещната страна не е винаги така.Както и да е ..Няма значение.
Така или иначе все тоз ток ви е в главите(заклевам се , че създавате впечатление на туко що излезнали от някой концлагер), но ми се искаше да попитам нещо...Ами има някакъв парадокс или и аз не знам как да го нарека...
Фурия питаш Емил кой лъже, че си била пробвала и там болките, мускулните контракции и т.н...Ами и аз съм пробвала и не съм съгласна, пък все малко от малко разбирам(все пак в спортната академия, все нещичко ми е влязло в главата).Естествено нямам никаква идея, какво си пробвала и т.н подробности.И друго...
Добре де, аз ли нещо си въобразявам или само преди няколко месеца пред цяла България във вип брадър и сложиха там на онази Златка май беше, точно електрически нашийник и не знам си колко време я коригираха при грешна реакция и дума?Май не и се получиха корекциите :smile: , ама тва не ме вълнува...беше и на врата, но не видях изгорено или физиономия на нечовешка болка, мускулни контракции и т.н...А пък да тръгна ли да обяснявам, че кучето, като , че ли е с доста по висок праг на болка и чувствителност?Давам го само като страничен пример, щото тук е трудно да се докаже, кой, какво, дали и как...така, че не тръгвайте да ми обяснявате за предаване или персонажи.
Ясно, че ако някой болен мозък си носи садистичното в него би могъл да изпробва всичко, което позволява дадено устройство, но подобен индивид надали ще тръгне да чете тук, да се информира или да пита.По скоро ще вземе лопатата и хем нема да се набутва, хем ще получи моменталически ефект.А и освен това въобще не съм убедена, че подобен човек ще се впечатли от постове , които обясняват, колко нехуманно и откачено е всичко.

Мил разбирам те и наистина споделям някои от доводите, които имаш въпреки, че както и ти каза, не знаеш моята специфична ситуация, така, че може да е всякаква...може би съм сгрешила някъде, може би това е единственият начин за момента да си спася животинките(имам предвид и кучета и котки), може да е комплексно, може чужда човешка злоба и завист да ме е принудила, може всичко да е... Защо за пореден път се получава някаква войнствена тема, а не може да се проведе една нормална дискусия по въпроса?Лично смятам, че съм достатъчно хуманна, но , ако трябва да си предпазя четириногите съм способна на всичко.
И ПАК за милионен път ще вметна(не, че някой ще обърне внимание, ако не фигурира думичката ток), че има алтернативни варианти, които изискват малко повече работа, но пък са доста успешни и полезни.ДДГ поинтересувай се, ако имаш желание и все още нужда.
Хубав ден на всички.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 02:51 PM

Ами извинявай, grigo, че така непрекъснато те разстройваме, но тя темата се казва Електронна ограда.
Навсякъде, където се промотира подобно нещо като "безобидно и безболезнено", "спасяващо животи", "решаващо ситуации", аз искам да присъства и моята теза - че то е извратено. И че има алтернативи.
Нищо повече. Нека хората, които се интересуват и попаднат на темата, да могат да направят съпоставка между двете тези. Няма да убедя някого, който вече е направил своя избор, да го промени, това ми е ясно, нито се заблуждавам, че ще разгледат алтернативите, те са ги отхвърлили вече, защото това не може или онова не знам си какво. Но пък няма и да го оставям без коментар, така считам за правилно. Не виждам нищо войнствено в темата, нито ненормално в дискусията, не съм нарекла никого с грозно име и не съм сочила никого с пръст, държа се прилично и темата си покрива моите критерии за нормална дискусия.
Много съжалявам, че ти нарушавам душевния комфорт, макар определено да недоумявам с какво точно ти го нарушавам.

#45 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 03:02 PM

Показване на мнениетоDDG, в 19 December 2012 - 10:55 AM, написа:

Ти ползвал ли си? Щото така много компетентно обясняваш. Искам мнения от хора, които имат съвсем конкретни впечатления. Само звуковия сигнал, без ток например, дава ли някакъв резултат?

Мил, кое е "ужас"?

Е, да тва е некво незначително изреченийце, което не заслужава внимание.

Мил повярвай ми не ми нарушаваш нищо, Но пък се опитваш да го нарушиш, което аз естествено няма да позволя и не за друго, а защото прекалено много те уважавам и ценя мнението ти, независимо какво е. :rc_036: Това е от сърце и няма капчица ирония.

п.п.Съжалявам , но не си ме разбрала, какво имах предвид с предишния си пост.
Идеята не беше ти или който и да било друг да си променя позицията, а да се опитаме да обсъдим нещата с нормален тон и да се получи дискусия, която всъщност проведена в определени граници Е СПОСОБНА да промени дори нечия твърда позиция.Тук това явно е невъзможно да се получи.
Хубав ден ти пожелавам и не се притеснявай чак толкова за душевния ми комфорт. :md_064:
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 January 2013 - 03:03 PM

grigo009
За много години:-))) :re_037:
Усещането за болка, контракция и т.н. зависи от силата на тока, и наистина няма нищо общо с целутроните в скъпите салони, които на по-слаба мощност имитират леко и гальовно убаждане с иглички или приятен гъдел. Вип-брадъри и други реалити шоута не гледам, но съм сигурна че не са могли да пердашат с пълна сила с тока въпросната участничка, защото ако й бяха причинили някакви сериозни болки или спазми или изгаряне - щеше да ги съди цялото предаване за сериозни суми. Те продуцентите не са луди, нали разбираш? Относно личният ми опит с такава джаджа - боли. И на следващия ден имаш неприятна мускулна треска, няма нищо общо с безобидно убождане на игла, сори.

И да, Мил е права че твърде често напоследък подобни джаджи се рекламират като вълшебна пръчица и панацея, решаваща едва ли не всичките проблеми, с което аз също не съм съгласна. В крайна сметка, как преди да го открият електричеството хората са успявали векове наред да работят заедно в тандем с кучето? Нали са ловували с руска хрътка борзой, с афганските хрътки и салуки без никакъв ток, отглеждали са пазачи, търсачи и т.н.?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#47 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 03:06 PM

Определено не разбирам кое е ненормално в тона ми и защо мислиш, че съм се била опитвала да нарушавам нечий душевен комфорт?
Да, смятам това творение за ужасно. Още повече, че е предвидено да се ползва от животните без надзор. Това ли е ненормалното на тона ми?
Какво да му обръщам внимание на изречнийцето, ми естествено, че звуков сигнал не дава резултат. Звуковият сигнал без да е свързан с последващия шок е безмислен, точно както кликането на кликера е безмислено, без да му се придаде значение предварително. СЛЕД като се направи асоциацията, и двете работят и без другото като условни дразнители, но отвреме-навреме трябва да се "зареждат".
Обяснявам с кликера, само някой да не ми се разсърди, защото повечето го знаете, но все пак за да съм ясна, а със звуковия сигнал на ел.ограда е абсолютно същото. "Зареждане" на кликера означава в началото за определен период, примерно 3 дни, преди всяко даване на лакомство, да се клика. Нищо друго не се прави. 30 пъти Клик-лап по 5 пъти на ден, тази асоциация трябва да стане твърда. По този начин след известен брой повторения самото кликване се превръща в награда, тъй като очакването на нещо приятно е също приятно. Така при ел.ограда след време при звуков сигнал кучето ще се отдръпва.

#48 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 03:11 PM

Ок добре.Сгрешила съм , изказах се неподготвена, ще се постарая да не го правя повече.
Хубав , усмихнат и положителен ден пожелавам на всички. :ae_085:

п.п.Иначе от изреченийцето съвсем спонтанно можеше да се развие темата в определена посока.Все едно ще е за първи път.Но , ако няма желание, няма.Както и да е.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 03:27 PM

Относно болката ще кажа следното: гледала съм този VIP Brother и определено на участничката й беше доста гадно. Тя изобщо не беше себе си, беше своя бледа сянка, а че един или два пъти не се стърпя и си получи шока - и при животните става така.
Освен прага на болка, обаче, между човек и животно има и друга разлика. Човек, който разбира причината за едно въздействие, дори когато то е болезнено, може лесно да го приеме без особена психическа драма. Животното, което не я разбира, изпитва голям стрес. В началото то изобщо не разбира откъде му идва, чак след известен брой шокове получава "озарение", че не трябва да доближава някаква граница и че звуковият сигнал предупреждава. Това наричам извратено във философията на това устройство - неизбежността на гадостта. Оставяш животното да се нахендри няколко пъти, че да му дойде акълът, и то си се нахендря, а психическите последици не те интересуват.
И да подчертая - критиката ми не е към онези, които ползват джаджите, мислейки ги за безобидни, а към онези, които са ги изобретили и най-вече към онези, които ги рекламират.

#50 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 03:59 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 January 2013 - 03:06 PM, написа:

По този начин след известен брой повторения самото кликване се превръща в награда, тъй като очакването на нещо приятно е също приятно. Така при ел.ограда след време при звуков сигнал кучето ще се отдръпва.

Приятни обяснения, без цитираната глупост. Самият КЛИК НИКОГА НЕ Е НАГРАДА И НИКОГА НЕ СТАВА ТАКАВА. От първият до последният КЛИК в живота на обучаваното животно, КЛИКЪТ Е ПОСЛЕДВАН ОТ НАГРАДА.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 04:03 PM

Не съм съгласна, че кликът не е награда, точно това е смисълът му - да бъде награда.
Кликът е условно подкрепление, лакомството - безусловно.
Кликът служи за точен тайминг - даваш подкрепление точно в нужния момент, защото често в този момент не можеш да дадеш лакомство, например когато кучето е далеч от теб, но започва желаното действие, или когато прескача препятствие и подобни.
А че трябва да следва безусловната награда, за да не се разруши асоциацията не споря. Това не значи, че условната награда не е награда Качена снимка, иначе нямаше да има смисъл от кликер. По абсолютно аналогичен начин думичката браво е условна награда.

#52 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 04:22 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 January 2013 - 04:03 PM, написа:

Не съм съгласна, че кликът не е награда, точно това е смисълът му - да бъде награда.
Кликът е условно подкрепление, лакомството - безусловно.
Кликът служи за точен тайминг - даваш подкрепление точно в нужния момент, защото често в този момент не можеш да дадеш лакомство, например когато кучето е далеч от теб.
А че трябва да следва безусловната награда не споря. Това не значи, че условната награда не е награда Качена снимка, иначе нямаше да има нужда от кликер. По абсолютно аналогичен начин думичката браво е условна награда.

Хубаво е да си чел разни неща. Не по-лошо е да ги практикуваш някак си. Лошо е, когато се увлечеш прекалено във философски интерпретации на аксиоматични постулати, че и започнеш да вредиш на хора, които само това и чакат, че да "открият" Америка в задния си двор.

Да твърдиш горното означава, че животното ще търси като награда клика, а не лакомството. Аз пък ще ти кажа категорично следното: НЯМА ЖИВОТНО РАБОТЕЩО ЗА КЛИКАНЕТО. Има само и единствено такива, които работят за СЛЕДВАЩОТО ГО ЛАКОМСТВО. Можеш да разреждаш кликането, също и времето за даване на лакоството и... дотам. Ако след кликането не следва ПОТВЪРЖДАВАЩОТО го лакомство, съвсем скоро насреща си ще имаш куче, което също в твой стил ще изпълнява я наужким, я наполовина, я направо ще ти каже: "ТИ ДА @БЕШ КЪНА"

На същия принцип много от имащите неприятен опит с ел.огради животни, ходят от време на време да пробват дали от онова гадното нещо още блъска ток. Може след година да е, но отиват. Не, че не знаят какво е и не, като да не им се е случило. Ако, а и именно заради това, че има и предшестващ предупредителен сигнал ... проверката е майка на знанието, особено при опортюнисти като кучетата.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#53 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 04:27 PM

Че с този ти пост изобщо не споря, нито съм писала нещо, което му противоречи. Точно така си е. Нали писах, че както условната награда - кликерът, така и условното наказание - звуковият сигнал - трябва непрекъснато да се "зареждат", иначе губят значение.
Ти защо мислиш, че не практикувам?

#54 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 04:30 PM

Показване на мнениетоDDG, в 19 December 2012 - 04:10 PM, написа:

И аз съм правила различни процедури с ток, някои от които доста неприятни (електромиография), други дори на ръба на приятното (козметични такива), но не съм си слагала нашийник и някой яко да ме дръпне.

Предлагам си услугите. Ще те дръпна с кеф. И то с какъв! Само не ме карай да идвам до Кладница :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#55 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 04:35 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 January 2013 - 04:27 PM, написа:

Че с този ти пост изобщо не споря, нито съм писала нещо, което му противоречи. Точно така си е. Нали писах, че както условната награда - кликерът, така и условното наказание - звуковият сигнал - трябва непрекъснато да се "зареждат", иначе губят значение.
Ти защо мислиш, че не практикувам?

Кефиш се и продължаваш, а ?:ab_041:

Все едно сега да отклоня реката в посока : "Бе аз къде съм казал, че не практикуваш?" или пък "Ти пък откъде си сигурна, че аз точно (щото може и некой друг) си мисля такова нещо?"

Както и да е, ще се радвам да съм те разбрал грешно, както и ще се радвам никой нищо да не е разбрал, че да не се обърка некое животно.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#56 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 04:38 PM

Ми не, продължавам без кеф.
Определено си ме разбрал грешно, макар да се чудя защо. Чак аз се дразня от обяснителността си.

#57 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 04:40 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 January 2013 - 04:38 PM, написа:

Ми не, продължавам без кеф.
Определено си ме разбрал грешно, макар да се чудя защо. Чак аз се дразня от обяснителността си.

Така де, понякога най-простите форми са и най-гениални. Същото е и с формите на човешката реч.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#58 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 04:43 PM

Е, ми то трябва да се компенсираме взаимно някак. Гений/инженер, гений/инеженер.

#59 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 04:46 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 January 2013 - 04:43 PM, написа:

Е, ми то трябва да се компенсираме взаимно някак.

Сега требе и Емо да каже нещо за доматите, че да се свърши тоя пустиняк ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#60 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2013 - 05:03 PM

Забелязвам една трайна тенденция, вече 90% от дискусиите не са повдигната тема, а по това: що пишеш? ама що не по темата? нова мода - ама що пишеш по темата, а не я отклони? що пишеш така, а не инак? къф си, че да пишеш? що не млъкнеш? и т.н. Ма заповядайте, пишете по-добре от мен, не претендирам за Пулицър.
Накрая ще взема да се съглася, че е много лошо да се пише по темите във форума.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни