Добре де, още в началото на темата ДДГ е попитала кратко, точно и ясно и за ДГУГИ ВАРИАНТИ, обаче както и предположих ще се случи, ама не щото съм екстрасенс или хвърлям боб...просто, защото това е 196857 тема , в която никой не обръща внимание, на варианти тип звук , мирис...ама нали щото тока...по горещо и интересно си е.Как не може да се проумее, че понякога има ситуации, които са различни, които дори и хладната логика да не приема...ги има, случват се и трябва да се взимат решения и да се реагира по някакъв начин и О, забележете, понякога не става въпрос за комфорта на стопанина, а за комфорта и понякога дори живота на същите кучета , котки или , каквото и да било.На мен лично ми се изтъркаха пръстовите отпечатъци да повтарям кат някоя латерна , че колкото хора на тази земя, толкова различни случая, ситуации, нужди.
Защо е нужно всяка подобна тема да се превръща в панаир и доказване, кой, колко е по учЕн, компетентен и хуманен?Аз лично уважавам всяка позиция и се опитвам да я разбера, но защо понякога оставам с усещането, че от отсрещната страна не е винаги така.Както и да е ..Няма значение.
Така или иначе все тоз ток ви е в главите(заклевам се , че създавате впечатление на туко що излезнали от някой концлагер), но ми се искаше да попитам нещо...Ами има някакъв парадокс или и аз не знам как да го нарека...
Фурия питаш Емил кой лъже, че си била пробвала и там болките, мускулните контракции и т.н...Ами и аз съм пробвала и не съм съгласна, пък все малко от малко разбирам(все пак в спортната академия, все нещичко ми е влязло в главата).Естествено нямам никаква идея, какво си пробвала и т.н подробности.И друго...
Добре де, аз ли нещо си въобразявам или само преди няколко месеца пред цяла България във вип брадър и сложиха там на онази Златка май беше, точно електрически нашийник и не знам си колко време я коригираха при грешна реакция и дума?Май не и се получиха корекциите

, ама тва не ме вълнува...беше и на врата, но не видях изгорено или физиономия на нечовешка болка, мускулни контракции и т.н...А пък да тръгна ли да обяснявам, че кучето, като , че ли е с доста по висок праг на болка и чувствителност?Давам го само като страничен пример, щото тук е трудно да се докаже, кой, какво, дали и как...така, че не тръгвайте да ми обяснявате за предаване или персонажи.
Ясно, че ако някой болен мозък си носи садистичното в него би могъл да изпробва всичко, което позволява дадено устройство, но подобен индивид надали ще тръгне да чете тук, да се информира или да пита.По скоро ще вземе лопатата и хем нема да се набутва, хем ще получи моменталически ефект.А и освен това въобще не съм убедена, че подобен човек ще се впечатли от постове , които обясняват, колко нехуманно и откачено е всичко.
Мил разбирам те и наистина споделям някои от доводите, които имаш въпреки, че както и ти каза, не знаеш моята специфична ситуация, така, че може да е всякаква...може би съм сгрешила някъде, може би това е единственият начин за момента да си спася животинките(имам предвид и кучета и котки), може да е комплексно, може чужда човешка злоба и завист да ме е принудила, може всичко да е... Защо за пореден път се получава някаква войнствена тема, а не може да се проведе една нормална дискусия по въпроса?Лично смятам, че съм достатъчно хуманна, но , ако трябва да си предпазя четириногите съм способна на всичко.
И ПАК за милионен път ще вметна(не, че някой ще обърне внимание, ако не фигурира думичката ток), че има алтернативни варианти, които изискват малко повече работа, но пък са доста успешни и полезни.ДДГ поинтересувай се, ако имаш желание и все още нужда.
Хубав ден на всички.