В Сърбия все пак има достатъчно развъдници с поколения и цените са доста под 2000 евро.
Акита
Публикувано: 09 April 2010 - 10:10 AM
В Сърбия все пак има достатъчно развъдници с поколения и цените са доста под 2000 евро.
Публикувано: 09 April 2010 - 10:34 AM
Благодаря ти !
Знам, направила съм необходимите проучвания - въобще сърбите се оказаха доста добри развъдчици.....

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 April 2010 - 11:54 AM
Публикувано: 09 April 2010 - 12:19 PM
Моето куче също няма родословие , но ако изобщо някога решим да създаде поколение -ще минем през най-малко една експертна оценка, ще направим тест , който да покаже в какво здравословно състояние е и чак тогава ще му мислим (според резултатите).Голяма отговорност е ... не бих я поела преди да знам дали кучето ми е "годно" за развъждане.
Много бих искала да имаме някакъв документ за произход , но уви нямаме.Четох за възможно едно "родословно" кучило , ако майката има две оценки минимум много добър , а бащатадве отличен.Не знам към кой да се обърна за да ме "светне" , ако някой знае нека ми обясни как стоят нещата.
Ето една снимка от нас :
Публикувано: 09 April 2010 - 06:27 PM
Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 April 2010 - 06:40 PM
Малко се съмнявам специално за Япония, там стандарта е съвсем друг и кинологията също. Плюс това трябва да се мисли и за карго , такси едно друго....много често цената на кучето е толкова колкото е и превоза му.
Публикувано: 11 April 2010 - 11:15 AM
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif
Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора?
Публикувано: 11 April 2010 - 11:17 AM
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif
Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора?
Публикувано: 11 April 2010 - 07:00 PM
Публикувано: 11 April 2010 - 07:42 PM
Породата е доста не популярна в България и регистрирана женска на този етап има една. Собствениците й имат желание да създадат поколение, но намират трудности с намирането на мъжки. Моя съвет е при желание за японска акита, вземете си от лицензиран от ФСИ развъдник.
Публикувано: 12 April 2010 - 12:33 PM
Публикувано: 12 April 2010 - 01:18 PM
......Мъжки регистриран има и то много качествен екземпляр - от Радомир, отвреме на време пишат тук,........но има явно някакъв "проблем"с женската акита....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 12 April 2010 - 10:24 PM
Днес около 19-19.30,в Пловдив,по ул.Богомил,покрай стадион Ботев,две жени разхождаха две бели акити.Кучетата адски много ме впечатлиха,наистина,уникално красиви са!Та,да питам аз,подвизават ли се тук във форума,и ако да,ще е нахално ли за малко снимки и информация,или поне страницата от форума,на която да намеря?
Благодаря предварително!
Публикувано: 12 April 2010 - 11:35 PM
Публикувано: 13 April 2010 - 01:09 PM
Само от други кучета ли те ревнува или и от хора ?
Много ми е интересно ?
Може ли да пуснеш при възможност още снимки на Рокси !

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 13 April 2010 - 06:34 PM
Разбира се , ще пусна веднага щом направя хубави.
Публикувано: 14 April 2010 - 09:00 PM
От известно време наблюдавам нападки относно кучетата без родословие .Какво променя качеството на кучето един документ ? Чудя се за бизнес ли става дума или за отношение спрямо домашните ни любимци.
Виждала съм екземпляри внесени от чужди развъдници с документи за произход ,които лично аз неоприличавам на Акита ину. Защо като в България няма "добри кучета " виждам възхищението на много от хората ,който ме срещат и заговарят по време на разходките ми с моите акити? Защо след ,като не притежавам документи и не би трябвало да са качествени - по вашите думи ,никой не ги оприличава с друга порода или да има съмнение за евентуална кръстоска ?
Акита не може да бъде объркана с друго куче .
Обичайте си кучетата заради това, което са и това ,което Ви носят , а не заради чипа и документа !
Публикувано: 15 April 2010 - 10:21 AM
[/quote]
Гери, напълно съм съгласна с теб !
Аз имам куче без родословие, но от родословни родители...много я обичам, тя е част от семейството ми - дори спи при мен....Носи ни много радост и любов....но, ако съм откровенна ме е яд от време на време, че няма родословие.....въпреки, че мога да и връча най-голямата титла - ТИТЛАТА НА ЛЮБОВТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО !
Сигурна съм, че твоите кучета също са от родословни родители.....но за да оцелее във времето определена порода е необходимо родословие ! Необходимо е според мен най-вече заради уважението към самата порода !
Акитата Рокси е от твоите кучета - видях я преди време на една изложба - много красиво куче - истинска бяла японска акита.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Вход

Горе
Цитиране +