Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1151 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2010 - 10:10 AM

Да има една регистрирана женска, която има проблем с намирането на регистриран мъжки отговарящ на условията за осъществяване на връзка по правилата на клуба. Кучето не е мое, а на моя колежка smile.gif
В Сърбия все пак има достатъчно развъдници с поколения и цените са доста под 2000 евро.
User's Signature

Качена снимка

#1152 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 10:34 AM

Цитат(фех @ Apr 9 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да има една регистрирана женска, която има проблем с намирането на регистриран мъжки отговарящ на условията за осъществяване на връзка по правилата на клуба. Кучето не е мое, а на моя колежка smile.gif
В Сърбия все пак има достатъчно развъдници с поколения и цените са доста под 2000 евро.

Благодаря ти !
Знам, направила съм необходимите проучвания - въобще сърбите се оказаха доста добри развъдчици..... ab_041.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1153 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 11:54 AM

точно това имах предвид под появата на "развъдчици" японски акити много, регистрирани и родословни малко. А това за цена 2000 евро е пълна лудост. От Япония ще се внесе за по малко. В западна европа цените вървят около 1500 евро максимално. Вече в БРКС незнам какво е положението там може да има повече япончета zz_224.gif

#1154 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2010 - 12:19 PM

Hachimantai -един прекрасен чуждестранен развъдник на породата Акита Ину подвизаващ се в България smile.gif Развъдчиците са страшно симпатични хора , с които имах честта да си поговоря и да наблюдавам по време на изложбата за северни кучета (7-ми ноември 2009) ... Останах с много добро впечатление от тях :>
Моето куче също няма родословие , но ако изобщо някога решим да създаде поколение -ще минем през най-малко една експертна оценка, ще направим тест , който да покаже в какво здравословно състояние е и чак тогава ще му мислим (според резултатите).Голяма отговорност е ... не бих я поела преди да знам дали кучето ми е "годно" за развъждане.
Много бих искала да имаме някакъв документ за произход , но уви нямаме.Четох за възможно едно "родословно" кучило , ако майката има две оценки минимум много добър , а бащатадве отличен.Не знам към кой да се обърна за да ме "светне" , ако някой знае нека ми обясни как стоят нещата.
Ето една снимка от нас :
Прикачена снимка
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#1155 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 06:27 PM

Здравейте,

Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1156 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 April 2010 - 06:40 PM

Цитат(likuku @ Apr 9 2010, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
точно това имах предвид под появата на "развъдчици" японски акити много, регистрирани и родословни малко. А това за цена 2000 евро е пълна лудост. От Япония ще се внесе за по малко. В западна европа цените вървят около 1500 евро максимално. Вече в БРКС незнам какво е положението там може да има повече япончета zz_224.gif

Малко се съмнявам специално за Япония, там стандарта е съвсем друг и кинологията също. Плюс това трябва да се мисли и за карго , такси едно друго....много често цената на кучето е толкова колкото е и превоза му.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1157 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 11:15 AM

Цитат
здравйте,

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif
User's Signature

Качена снимка

#1158 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 11:17 AM

Цитат
здравйте,

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif

User's Signature

Качена снимка

#1159 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 April 2010 - 07:00 PM

Аз искам да попитам някой от вас има ли намерение да ходи на изложбата на 18.04 в Южния Парк?? И можете ли да ми препоръчате някой добър сръбски развъдник? То се е видяло, че качествена японска акита в БГ за огромно съжаление - НЯМА...толкова много мнения изчетох, с толкова хора се свързах и над 90% от тях ми казват или да поговоря с Г-н Митрев, или да си търся куче от чужбина, защото на българите доверие не може да се има...
User's Signature

Качена снимка

#1160 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 07:42 PM

БРФК, т.е. организацията, която представлява ФСИ в България, няма насрочени изложби в Южния парк на 18.04. Може би говорите за алтернативната БРКС, но ако мислите, че там ще намерите качествени японски акити, заповядайте. Избора е Ваш в крайна сметка smile.gif

Породата е доста не популярна в България и регистрирана женска на този етап има една. Собствениците й имат желание да създадат поколение, но намират трудности с намирането на мъжки. Моя съвет е при желание за японска акита, вземете си от лицензиран от ФСИ развъдник.

User's Signature

Качена снимка

#1161 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 09:53 PM

Фех, защо свързваш изложбата с място където мога да си харесам куче?? Аз просто от любопитство попитах и нямаше нищо общо с търсенето на куче.. vh_178.gif
Дано регистрираната женска си намери подходящ партньор та да се радваме на новите попълнения
gd_044.gif me_065.gif
User's Signature

Качена снимка

#1162 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 12:33 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз искам да попитам някой от вас има ли намерение да ходи на изложбата на 18.04 в Южния Парк?? И можете ли да ми препоръчате някой добър сръбски развъдник? То се е видяло, че качествена японска акита в БГ за огромно съжаление - НЯМА...толкова много мнения изчетох, с толкова хора се свързах и над 90% от тях ми казват или да поговоря с Г-н Митрев, или да си търся куче от чужбина, защото на българите доверие не може да се има...

smile.gif Заповядайте на 18 в южния парк, никой няма да Ви изяде smile.gif !!!

#1163 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 01:18 PM

Цитат(фех @ Apr 9 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>

......Мъжки регистриран има и то много качествен екземпляр - от Радомир, отвреме на време пишат тук,........но има явно някакъв "проблем"с женската акита....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1164 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 03:13 PM

Много ще се радвам ако се сваржете с нас, Арис е на 3 години но зажалост неможем да намерим женска акита ину за създаване на поколениеПрикачена снимка

#1165 Потребителят е офлайн   elegance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 10:24 PM

Здравейте.Първо,извинявам се предварително,може би въпроса ми е глупав,но честно казано не съм разгледала форума от самото начало...Та,имам следното питане:
Днес около 19-19.30,в Пловдив,по ул.Богомил,покрай стадион Ботев,две жени разхождаха две бели акити.Кучетата адски много ме впечатлиха,наистина,уникално красиви са!Та,да питам аз,подвизават ли се тук във форума,и ако да,ще е нахално ли за малко снимки и информация,или поне страницата от форума,на която да намеря?
Благодаря предварително! ae_085.gif

#1166 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 11:35 PM

Не , не са се мяркали във форума , но подозирам , че може и да са от на Гери "децата" ab_041.gif .Беше ми казвала , че са взели две кученца от Пловдив.
User's Signature

...
Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 01:09 PM

Йоана, успяхте ли да "излекувате" ревността на Рокси ?
Само от други кучета ли те ревнува или и от хора ?
Много ми е интересно ?
Може ли да пуснеш при възможност още снимки на Рокси ! wub.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1168 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 06:34 PM

Не все още не сме.При първа възможност ще се обадим на инструкторите тъй като няма да стане без тяхна помощ.Само от кучета ревнува.
Разбира се , ще пусна веднага щом направя хубави. smile.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#1169 Потребителят е офлайн   geri_biser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 09:00 PM

Здравейте :)
От известно време наблюдавам нападки относно кучетата без родословие .Какво променя качеството на кучето един документ ? Чудя се за бизнес ли става дума или за отношение спрямо домашните ни любимци.
Виждала съм екземпляри внесени от чужди развъдници с документи за произход ,които лично аз неоприличавам на Акита ину. Защо като в България няма "добри кучета " виждам възхищението на много от хората ,който ме срещат и заговарят по време на разходките ми с моите акити? Защо след ,като не притежавам документи и не би трябвало да са качествени - по вашите думи ,никой не ги оприличава с друга порода или да има съмнение за евентуална кръстоска ?
Акита не може да бъде объркана с друго куче .

Обичайте си кучетата заради това, което са и това ,което Ви носят , а не заради чипа и документа !

#1170 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 10:21 AM

Обичайте си кучетата заради това, което са и това ,което Ви носят , а не заради чипа и документа !
[/quote]

Гери, напълно съм съгласна с теб !

Аз имам куче без родословие, но от родословни родители...много я обичам, тя е част от семейството ми - дори спи при мен....Носи ни много радост и любов....но, ако съм откровенна ме е яд от време на време, че няма родословие.....въпреки, че мога да и връча най-голямата титла - ТИТЛАТА НА ЛЮБОВТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО ! wub.gif
Сигурна съм, че твоите кучета също са от родословни родители.....но за да оцелее във времето определена порода е необходимо родословие ! Необходимо е според мен най-вече заради уважението към самата порода !
Акитата Рокси е от твоите кучета - видях я преди време на една изложба - много красиво куче - истинска бяла японска акита..... wub.gif Красота ! wub.gif Жалко, че не може да участва в изложби....

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61