Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1171 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2010 - 04:47 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
здравйте,

Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif

Тупърва чувам за такава изложба, да ще отида! А Вие?!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:48 PM

Извинявам се, че се намесвам между вече ОТКЛАСИЛИ собственици на АКИТА, но бихте ли ми казали от колко часът ще е този триумф в Южния парк и къде точно? Съжалявам, но не влизам изключително редовно и онлайн в нета и нямах даже и идея.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:50 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
здравйте,

Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif

А каква е връзката откъде съм купила кучето? Сигур изглеждам тъпа, ама не мога точно да вдяна в отговор на моето запитване...
Ще пусна снимки, веднага като се прибера, кучето е просто НЕИЗМЕРИМО. Със всякакви стандарти, на 3 месеца и 20 дни сме 14 кила, но сме дребнички в сравнение с някои други (внесени в същия период) И моето куче все още НЕ Е ПОЛУЧИЛО РОДОСЛОВИЕ, но ме притеснява факта, че тези кучета са внесени отдавна, а няма клуб за осигуряване на техния обмен на опит.
User's Signature

Качена снимка

#1174 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:58 PM

Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:17 PM

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, че се намесвам между вече ОТКЛАСИЛИ собственици на АКИТА, но бихте ли ми казали от колко часът ще е този триумф в Южния парк и къде точно? Съжалявам, но не влизам изключително редовно и онлайн в нета и нямах даже и идея.

af_089.gif Изложбата е от 11.00 на естрадата в Южния парк и е организирана от БРКС. Има записани 6 американски акити. Ще има и ескпертни оценки за признаване на породност от водещи англ. съдии. Заповядайте!!! af_089.gif

#1176 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:25 PM

lilianas, ти тази Агенция откъде мислиш, че я е взела? "Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани...." най вероятно по-този начин. Никой уважаващ себе си развъдник няма да се занимава с Агенций. сигурно е струвало 400-600 евро нали? Затова най-добре идете на изложбата където са другите 6 американски акити. Може пък английския съдия да го оцени добре и да ви връчат и на вас едно Родословие zz_231.gif zz_216.gif

#1177 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:33 PM

Цитат(likuku @ Apr 15 2010, 05:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lilianas, ти тази Агенция откъде мислиш, че я е взела? "Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани...." най вероятно по-този начин. Никой уважаващ себе си развъдник няма да се занимава с Агенций. сигурно е струвало 400-600 евро нали? Затова най-добре идете на изложбата където са другите 6 американски акити. Може пък английския съдия да го оцени добре и да ви връчат и на вас едно Родословие zz_231.gif zz_216.gif

af_089.gif Връчването на родословие не е толкова проста работа. Първо трябва експертна оценка от хабилитиран за това съдия, после, ако има такива, се проверяват родословията на родителите, после се издава непълно такова, а за допускане до разплод има още условия... af_089.gif

#1178 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:38 PM

А какво значи АКО имат такива? ами ако нямат? Каква е процедурата тогава? Дано не е като с някой БОК - на който бързо се намират Родители които да ги "осиновят". А какви са и тези още условия? Споделете ако може.

#1179 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 07:40 PM

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 07:51 PM

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif

Защо се заяждате не мога да разбера? Вместо да си помагаме като хора обединени от една НЕВЕРОЯТНА порода, да се мъчим да постигнем напредък в развитието на развъдници в Б-ия и да просперираме като стопани и бъдещи такива, някой си бодат очите с клечки??? Не е редно така! Моля ви не забравяйте, че ако имате вече куче - приятел и сте доволен от това и не смятате да се включвате за в бъдеще има др. хора за които всички вълнения и препятствия тепърва предстоят! Не е нужно с такива напатки да се започва! ae_085.gif Извинявам се ако не съм права или не съм разбрала правилно! smile.gif

User's Signature

Качена снимка

#1181 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 08:03 PM

Няма нападтки Teeds, за Агенциите го казах просто защото хората трябва да знаят и да внимават. А за изложбата и оценките е лишено от всякакви нападки, просто ми е интересно какви са процедурите. zz_214.gif

#1182 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 08:04 PM

af_089.gif Търсенето на другар в живота - защото акитата е именно такъв - не играчка, не любимец, а именно другар, понякога трае дълго. Родословието не е гаранция за качество, но помага. Развъдчик или развъдник също може да Ви подведе, сърцето - никога! Обикаляйте, търсете, и когато я намерите, естинската Акита, създадена за Вас, тя не ще Ви изтърве... Така стана и с мен преди десетина години... А за агенциите и магазините за животни съм съгласен никога не взимайте от там...af_089.gif

#1183 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 April 2010 - 10:46 AM

Как да няма клуб за акита ????

Има и имахме изложба предната седмица - Български киноложки клуб "Северни кучета" !

Идвате, носите родословието на кученцето - то трябва да е експортно, ставате член на клуба, кучето се вписва в племенния регистър.

Не се лъжете да ходите на "изложби", на които срещу ПАРИ издават такива - eдно куче или има родословие, или няма, срещу пари не може да му се издават такива.

Сами се сещате, че това "родословие" няма да е истинско, няма да е в племенен регистър на породата, само ще ви вземат парите тези, които си играят с вас и вашата любов към кучетата ви !

#1184 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 10:58 AM

Цитат(likuku @ Apr 15 2010, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А какво значи АКО имат такива? ами ако нямат? Каква е процедурата тогава? Дано не е като с някой БОК - на които бързо се намират Родители които да ги "осиновят". А какви са и тези още условия? Споделете ако може.

Самурай-Бродник може ли малко повече яснота по тези въпроси. Защотот май изглежда, че е както дог.бг казва .. "родословия" срещу пари. Това само така казано, че са частични и че имало още процедури, но без обяснение изглежда само като прах в очите.

#1185 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 11:03 AM

Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 07:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как да няма клуб за акита ????

Има и имахме изложба предната седмица - Български киноложки клуб "Северни кучета" !

Идвате, носите родословието на кученцето - то трябва да е експортно, ставате член на клуба, кучето се вписва в племенния регистър.

Не се лъжете да ходите на "изложби", на които срещу ПАРИ издават такива - eдно куче или има родословие, или няма, срещу пари не може да му се издават такива.

Сами се сещате, че това "родословие" няма да е истинско, няма да е в племенен регистър на породата, само ще ви вземат парите тези, които си играят с вас и вашата любов към кучетата ви !

.....dog.bg
Благодаря за намесата ! Тъкмо се чудех дали аз да го правя.....
Много начинаещи любители на породата може да бъдат заблудени.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1186 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 12:11 PM

С сигурност ще бъдат и то не само за вашата порода.

Родословието не е нещо, което се признава или издава срещу пари. Такова може да издаде само клуба по порода - в България говоря, единствено и само при положение, че кучетата са развъдени съгласно правилата на клуба, връзката е предварително одобрена от отговорник развъдна дейност и малките са прегледани и актирани след раждането си от вещо лице от клуба - обикновенно това пак е отговорник развъдна дейност, но ако кученцета са в провинцията, може и да е друг упълномощен от клуба човек.

В клуба родословия се издават САМО НА ЧИПИРАНИ КУЧЕТА !

Ако сте внесли куче от чужбина, то трябва да има ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ И ТАТУ НОМЕР ИЛИ ЧИП ! Експортното родословие се представя в клуба, прави се проверка от издателя и ако всичко е наред, кучето се вписва в племенната книга на България.

Дано тази толкова хубава порода намира все повече приятели в страната ни !

#1187 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:21 PM

Цитат(Teeds @ Apr 15 2010, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Защо се заяждате не мога да разбера? Вместо да си помагаме като хора обединени от една НЕВЕРОЯТНА порода, да се мъчим да постигнем напредък в развитието на развъдници в Б-ия и да просперираме като стопани и бъдещи такива, някой си бодат очите с клечки??? Не е редно така! Моля ви не забравяйте, че ако имате вече куче - приятел и сте доволен от това и не смятате да се включвате за в бъдеще има др. хора за които всички вълнения и препятствия тепърва предстоят! Не е нужно с такива напатки да се започва! ae_085.gif Извинявам се ако не съм права или не съм разбрала правилно! smile.gif

В никакъв случай не се заяждам, извинявам се, ако тонът ми е бил рязък. Моята акита е японска. Ще отида на изложбата, въпреки че явно ще са американски акити. Само че аз ще отида просто да се насладя. Моето куче е внесено и е със Сръбски паспорт, все още очаквам родословието?!?! Ето снимка, надявам се да стане:

http://picbg.net/u/5...6694/424426.jpg

User's Signature

Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:25 PM

Както можете да видите, все още не сме изправили ушичките, но гледам, че се стараем smile.gif
Казва се Хачико (като във филма) и е невероятно умен и добричък. Само дето с много съвети вече взех да се обърквам тотално как, с какво и кога да го храня, да давам или не калций и витамини, и всякакви такива щуротии.
Между другото, роден е на 25.12.2009 ab_041.gif За малко да се кръсти Ицо... Шегувам се. Но на 25.04. ставаме на четири месеца и ще отида да го регистрирам в общината. Това е засега, моля пишете ми и на ЛС, ако нещо по-съществено има за казване. Ще посещавам форума горе-долу редовно. Благодаря на всички отзовали се.
На 18.04. в 11.00 ще бъда в Южния парк при естрадата, тъкмо ще посъбера информация...
User's Signature

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 03:55 PM

Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Както можете да видите, все още не сме изправили ушичките, но гледам, че се стараем smile.gif
Казва се Хачико (като във филма) и е невероятно умен и добричък. Само дето с много съвети вече взех да се обърквам тотално как, с какво и кога да го храня, да давам или не калций и витамини, и всякакви такива щуротии.
Между другото, роден е на 25.12.2009 ab_041.gif За малко да се кръсти Ицо... Шегувам се. Но на 25.04. ставаме на четири месеца и ще отида да го регистрирам в общината. Това е засега, моля пишете ми и на ЛС, ако нещо по-съществено има за казване. Ще посещавам форума горе-долу редовно. Благодаря на всички отзовали се.
На 18.04. в 11.00 ще бъда в Южния парк при естрадата, тъкмо ще посъбера информация...

Добре дошъл Хачико ! wub.gif
Много се радвам да е жив и здрав ! af_089.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1190 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 04:43 PM

Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Teeds @ Apr 15 2010, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В никакъв случай не се заяждам, извинявам се, ако тонът ми е бил рязък. Моята акита е японска. Ще отида на изложбата, въпреки че явно ще са американски акити. Само че аз ще отида просто да се насладя. Моето куче е внесено и е със Сръбски паспорт, все още очаквам родословието?!?! Ето снимка, надявам се да стане:

http://picbg.net/u/5...6694/424426.jpg

Кой е развъдника, от който е произведено това кученце ?

Изисквайте ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ ! Не приемайте хартии, бележки или каквото и да е там друго. Експортно родословие, с което ще можете да си запишете кучето в клуба и да получите номер на вписване в племенната книга на България.

Ветеринарния паспорт не е документ за принадлежност на куче към дадена порода.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни