Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1181 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2010 - 08:03 PM

Няма нападтки Teeds, за Агенциите го казах просто защото хората трябва да знаят и да внимават. А за изложбата и оценките е лишено от всякакви нападки, просто ми е интересно какви са процедурите. zz_214.gif

#1182 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 08:04 PM

af_089.gif Търсенето на другар в живота - защото акитата е именно такъв - не играчка, не любимец, а именно другар, понякога трае дълго. Родословието не е гаранция за качество, но помага. Развъдчик или развъдник също може да Ви подведе, сърцето - никога! Обикаляйте, търсете, и когато я намерите, естинската Акита, създадена за Вас, тя не ще Ви изтърве... Така стана и с мен преди десетина години... А за агенциите и магазините за животни съм съгласен никога не взимайте от там...af_089.gif

#1183 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 April 2010 - 10:46 AM

Как да няма клуб за акита ????

Има и имахме изложба предната седмица - Български киноложки клуб "Северни кучета" !

Идвате, носите родословието на кученцето - то трябва да е експортно, ставате член на клуба, кучето се вписва в племенния регистър.

Не се лъжете да ходите на "изложби", на които срещу ПАРИ издават такива - eдно куче или има родословие, или няма, срещу пари не може да му се издават такива.

Сами се сещате, че това "родословие" няма да е истинско, няма да е в племенен регистър на породата, само ще ви вземат парите тези, които си играят с вас и вашата любов към кучетата ви !

#1184 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 10:58 AM

Цитат(likuku @ Apr 15 2010, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А какво значи АКО имат такива? ами ако нямат? Каква е процедурата тогава? Дано не е като с някой БОК - на които бързо се намират Родители които да ги "осиновят". А какви са и тези още условия? Споделете ако може.

Самурай-Бродник може ли малко повече яснота по тези въпроси. Защотот май изглежда, че е както дог.бг казва .. "родословия" срещу пари. Това само така казано, че са частични и че имало още процедури, но без обяснение изглежда само като прах в очите.

#1185 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 11:03 AM

Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 07:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как да няма клуб за акита ????

Има и имахме изложба предната седмица - Български киноложки клуб "Северни кучета" !

Идвате, носите родословието на кученцето - то трябва да е експортно, ставате член на клуба, кучето се вписва в племенния регистър.

Не се лъжете да ходите на "изложби", на които срещу ПАРИ издават такива - eдно куче или има родословие, или няма, срещу пари не може да му се издават такива.

Сами се сещате, че това "родословие" няма да е истинско, няма да е в племенен регистър на породата, само ще ви вземат парите тези, които си играят с вас и вашата любов към кучетата ви !

.....dog.bg
Благодаря за намесата ! Тъкмо се чудех дали аз да го правя.....
Много начинаещи любители на породата може да бъдат заблудени.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1186 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 12:11 PM

С сигурност ще бъдат и то не само за вашата порода.

Родословието не е нещо, което се признава или издава срещу пари. Такова може да издаде само клуба по порода - в България говоря, единствено и само при положение, че кучетата са развъдени съгласно правилата на клуба, връзката е предварително одобрена от отговорник развъдна дейност и малките са прегледани и актирани след раждането си от вещо лице от клуба - обикновенно това пак е отговорник развъдна дейност, но ако кученцета са в провинцията, може и да е друг упълномощен от клуба човек.

В клуба родословия се издават САМО НА ЧИПИРАНИ КУЧЕТА !

Ако сте внесли куче от чужбина, то трябва да има ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ И ТАТУ НОМЕР ИЛИ ЧИП ! Експортното родословие се представя в клуба, прави се проверка от издателя и ако всичко е наред, кучето се вписва в племенната книга на България.

Дано тази толкова хубава порода намира все повече приятели в страната ни !

#1187 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:21 PM

Цитат(Teeds @ Apr 15 2010, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif

Защо се заяждате не мога да разбера? Вместо да си помагаме като хора обединени от една НЕВЕРОЯТНА порода, да се мъчим да постигнем напредък в развитието на развъдници в Б-ия и да просперираме като стопани и бъдещи такива, някой си бодат очите с клечки??? Не е редно така! Моля ви не забравяйте, че ако имате вече куче - приятел и сте доволен от това и не смятате да се включвате за в бъдеще има др. хора за които всички вълнения и препятствия тепърва предстоят! Не е нужно с такива напатки да се започва! ae_085.gif Извинявам се ако не съм права или не съм разбрала правилно! smile.gif

В никакъв случай не се заяждам, извинявам се, ако тонът ми е бил рязък. Моята акита е японска. Ще отида на изложбата, въпреки че явно ще са американски акити. Само че аз ще отида просто да се насладя. Моето куче е внесено и е със Сръбски паспорт, все още очаквам родословието?!?! Ето снимка, надявам се да стане:

http://picbg.net/u/5...6694/424426.jpg

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:25 PM

Както можете да видите, все още не сме изправили ушичките, но гледам, че се стараем smile.gif
Казва се Хачико (като във филма) и е невероятно умен и добричък. Само дето с много съвети вече взех да се обърквам тотално как, с какво и кога да го храня, да давам или не калций и витамини, и всякакви такива щуротии.
Между другото, роден е на 25.12.2009 ab_041.gif За малко да се кръсти Ицо... Шегувам се. Но на 25.04. ставаме на четири месеца и ще отида да го регистрирам в общината. Това е засега, моля пишете ми и на ЛС, ако нещо по-съществено има за казване. Ще посещавам форума горе-долу редовно. Благодаря на всички отзовали се.
На 18.04. в 11.00 ще бъда в Южния парк при естрадата, тъкмо ще посъбера информация...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 03:55 PM

Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Както можете да видите, все още не сме изправили ушичките, но гледам, че се стараем smile.gif
Казва се Хачико (като във филма) и е невероятно умен и добричък. Само дето с много съвети вече взех да се обърквам тотално как, с какво и кога да го храня, да давам или не калций и витамини, и всякакви такива щуротии.
Между другото, роден е на 25.12.2009 ab_041.gif За малко да се кръсти Ицо... Шегувам се. Но на 25.04. ставаме на четири месеца и ще отида да го регистрирам в общината. Това е засега, моля пишете ми и на ЛС, ако нещо по-съществено има за казване. Ще посещавам форума горе-долу редовно. Благодаря на всички отзовали се.
На 18.04. в 11.00 ще бъда в Южния парк при естрадата, тъкмо ще посъбера информация...

Добре дошъл Хачико ! wub.gif
Много се радвам да е жив и здрав ! af_089.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1190 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 04:43 PM

Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Teeds @ Apr 15 2010, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif

Защо се заяждате не мога да разбера? Вместо да си помагаме като хора обединени от една НЕВЕРОЯТНА порода, да се мъчим да постигнем напредък в развитието на развъдници в Б-ия и да просперираме като стопани и бъдещи такива, някой си бодат очите с клечки??? Не е редно така! Моля ви не забравяйте, че ако имате вече куче - приятел и сте доволен от това и не смятате да се включвате за в бъдеще има др. хора за които всички вълнения и препятствия тепърва предстоят! Не е нужно с такива напатки да се започва! ae_085.gif Извинявам се ако не съм права или не съм разбрала правилно! smile.gif

В никакъв случай не се заяждам, извинявам се, ако тонът ми е бил рязък. Моята акита е японска. Ще отида на изложбата, въпреки че явно ще са американски акити. Само че аз ще отида просто да се насладя. Моето куче е внесено и е със Сръбски паспорт, все още очаквам родословието?!?! Ето снимка, надявам се да стане:

http://picbg.net/u/5...6694/424426.jpg

Кой е развъдника, от който е произведено това кученце ?

Изисквайте ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ ! Не приемайте хартии, бележки или каквото и да е там друго. Експортно родословие, с което ще можете да си запишете кучето в клуба и да получите номер на вписване в племенната книга на България.

Ветеринарния паспорт не е документ за принадлежност на куче към дадена порода.

#1191 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:49 PM

Изисквайте ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ ! Не приемайте хартии, бележки или каквото и да е там друго. Експортно родословие, с което ще можете да си запишете кучето в клуба и да получите номер на вписване в племенната книга на България.

Ветеринарния паспорт не е документ за принадлежност на куче към дадена порода.
[/quote]

ba_025.gif :
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1192 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:53 PM

Да, зная, че паспортът не е документ за родословие. От агенцията ми казаха, че ще се обадят когато го получат, но аз вече се замислям да започвам да им звъня и да ги притеснявам.
Доколкото си спомням от паспорта, развъдникът който е вписан е Chai Lii или нещо подобно, но утре мога да дам повече данни. Само знам, че прерових мрежата и не можах да открия такъв развъдник на Акити, което изключително ме притесни. Кучето идва от Белград, и имам намерение да се свържа със Сръбската федерация там, евентуално те ако могат да помогнат.
User's Signature

Качена снимка

#1193 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 05:02 PM

Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, зная, че паспортът не е документ за родословие. От агенцията ми казаха, че ще се обадят когато го получат, но аз вече се замислям да започвам да им звъня и да ги притеснявам.
Доколкото си спомням от паспорта, развъдникът който е вписан е Chai Lii или нещо подобно, но утре мога да дам повече данни. Само знам, че прерових мрежата и не можах да открия такъв развъдник на Акити, което изключително ме притесни. Кучето идва от Белград, и имам намерение да се свържа със Сръбската федерация там, евентуално те ако могат да помогнат.

От агенция ли сте го взели ?

Тату номер нямате, чип нямате ...

Обичайте го - от това по важно няма ! ba_025.gif

Храната - гледай кученцето, не чети форуми. Ако е активно и играе, ако акото му е нормално - храни с една храна и не я сменяй. Ако давате премиум храна, не давайте калции - излишен е, поне калция на таблетки. Можете да ползвате добавки в храната по малко, по лъжичка. На 5 -6 месеца направете изследване калций / фосфор и то ще си покаже дали има нужда от нещо допълнително.

Успех ! ba_025.gif

#1194 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 12:04 PM

Здравейте,
Днес се премерихме колко тежим и колко сме високи при холката (най-накрая се сколасах ab_041.gif )
С много зор и напъни от моя страна премерих , че тежи 30 кг. ... Не знам колко е вярно , но ще се опитам да намеря промишлен кантар (нямам представа къде ab_041.gif ) ,където мога да я кача без да я дигам.Става непосилно трудно ...
Височината при холката й е 60-61 см. , което напълно отговаря на стандарта за породата af_089.gif .
Кога порасна толкова ? dh_188.gif
Гери абсолютно съм съгласна с това , което каза ! Как са нашите мама и тати ?
Снимки очаквайте скоро =)
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 09:39 AM

Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lilianas @ Apr 16 2010, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От агенция ли сте го взели ?

Тату номер нямате, чип нямате ...

Обичайте го - от това по важно няма ! ba_025.gif

Храната - гледай кученцето, не чети форуми. Ако е активно и играе, ако акото му е нормално - храни с една храна и не я сменяй. Ако давате премиум храна, не давайте калции - излишен е, поне калция на таблетки. Можете да ползвате добавки в храната по малко, по лъжичка. На 5 -6 месеца направете изследване калций / фосфор и то ще си покаже дали има нужда от нещо допълнително.

Успех ! ba_025.gif

От агенция - да. И имаме чип, естествено. Има си и залепен стикер в паспорта. Всички ваксини са отбелязани вече вътре, остана само тази на 6м.за бяс.
Благодаря за съветите и пожеланията. Днес отивам в Южняка да се насладя на сладурчетата и да събера полезна информация.Вече си организирах треньор, само да се оправи времето и започваме обучение... af_089.gif

User's Signature

Качена снимка

#1196 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 02:00 PM

Привет!
Вчера бях в Южния парк. Всъщност това не беше точно изложба, струва ми се, може и да бъркам. Беше си основно шампионат на Българско Овчарско Куче. Но имаше и други породи, раздадоха се много медали и купи. Имаше 3 американски акити - 1 от клас шампион - мъжки - таткото на другите 2 девойки, които дефилираха. Бяха страхотни!
За съжаление Киноложки клуб Северни кучета се представи само с тях плюс едно женско сибирско хъски.
За първи път присъствам на такова нещо и ми беше безкрайно интересно. На всичкото отгоре моята приятелка се записа за експертна оценка на хъскито си и му дадоха отлична такава. Той е на 9 месеца, има само 2-3 забележки, които като цяло не са фатални, и подлежат на корекция с възрастта.
Моичкият не го водих, и сега съжалявам. Сигурна съм, че щеше да вземе купа при бебетата.... wub.gif
Това е засега от мен! Поздрави!!!
User's Signature

Качена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 06:10 PM

и аз отидох!!! Видях всички северни кученца :)) Голяма красота беше! Щеше ми се и някоя японска акита да беше отишла..Иначе Бг Овчарско куче си личи, че си е българско хахаах :P Журито не беше много строго или поне на мен така ми се стори! Много приятно си прекарах, имах шанс да видя на живо породи, които не бях виждала wg_053.gif
User's Signature

Качена снимка

#1198 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 12:02 PM

Ето последната снимка на моя красавец...
Сега в това гадно време хич не му се излиза на разходка, особено когато вали... ab_041.gif

http://www.picbg.net...6694/425817.jpg

User's Signature

Качена снимка

#1199 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 12:10 PM

Цитат(lilianas @ Apr 19 2010, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет!
Вчера бях в Южния парк. Всъщност това не беше точно изложба, струва ми се, може и да бъркам. Беше си основно шампионат на Българско Овчарско Куче. Но имаше и други породи, раздадоха се много медали и купи. Имаше 3 американски акити - 1 от клас шампион - мъжки - таткото на другите 2 девойки, които дефилираха. Бяха страхотни!
За съжаление Киноложки клуб Северни кучета се представи само с тях плюс едно женско сибирско хъски.
За първи път присъствам на такова нещо и ми беше безкрайно интересно. На всичкото отгоре моята приятелка се записа за експертна оценка на хъскито си и му дадоха отлична такава. Той е на 9 месеца, има само 2-3 забележки, които като цяло не са фатални, и подлежат на корекция с възрастта.
Моичкият не го водих, и сега съжалявам. Сигурна съм, че щеше да вземе купа при бебетата.... wub.gif

"Северни кучета" няма нищо общо с тази изложба и няма и да има, там не са участвали кучета от клуба.

#1200 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 01:09 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 20 2010, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lilianas @ Apr 19 2010, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет!

"Северни кучета" няма нищо общо с тази изложба и няма и да има, там не са участвали кучета от клуба.

Dog.bg,
моля за разяснение...!
Какви са тези изложби, след като "Северни кучета" нямат нищо общо за какво става въпрос ? Какви са тези експертни оценки, които правят ?........ zz_020.gif
Освен за пари за какво друго става въпрос ?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62