Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1241 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2010 - 11:57 AM

Здравейте,
Пак съм аз. Много съм досадна. Ама нали все пак тук е мястото да си похортуваме за любимците ни.
Карина спи повечко, защото е мъничка и бързо се изтощава. Това е напълно нормално. А пък аз ще питам за съвет относно ходенето по малка нужда. Много пикаем бре, и като пикаем, направо си правим езерца... И то доста често. Няма ли да разреди таз пикня, като акото. Акаме 2 пъти на ден - при разходка, иначе не. Но пикането направо ми взима здравето...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1242 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 12:33 PM

:re_037: Относно въпроса за честото пишкане,мога само да кажа от опит че трябва търпение,още сте мънички,но попринцип мажките кученца пишкат повече и най вече когато се радват на стопаните си.При нас беше така :md_064:

#1243 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 May 2010 - 10:02 AM, написа:

Здравейте,
Пак съм аз. Много съм досадна. Ама нали все пак тук е мястото да си похортуваме за любимците ни.
Карина спи повечко, защото е мъничка и бързо се изтощава. Това е напълно нормално. А пък аз ще питам за съвет относно ходенето по малка нужда. Много пикаем бре, и като пикаем, направо си правим езерца... И то доста често. Няма ли да разреди таз пикня, като акото. Акаме 2 пъти на ден - при разходка, иначе не. Но пикането направо ми взима здравето...

.....Ами, има още дълго време да пикае често.Трябва по-често да излиза навън за да придобие хигиенни навици, но не очаквай това да стане бързо ! За изцяло изградени хигиенни навици се приготви чак около годинка. Даже акането по два пъти на ден за малко куче е малко. Какво количество храна и даваш и по колко пъти на ден я храниш ? Зависи и храната каква е...
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1244 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 02:58 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 May 2010 - 12:02 PM, написа:

... Няма ли да разреди таз пикня, като акото. Акаме 2 пъти на ден - при разходка, иначе не. Но пикането направо ми взима здравето...

Ако кучето няма някакви проблеми около 8-9 месеца вече трябва да може да издържа по цял ден или казано в пъти ще пишка по 2 пъти - един път сутрин и един вечер. Дотогава търпение :) и разбира се по-често навън за да свиква да ходи навън.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1245 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 06:01 PM

Благодаря на всички ви! Значи просто трябва търпение. Той все пак е доста едричък, пие доста водичка, и съответно доста му се ходи. Но аз съм намислила да взема спрей и да напръскам там, където трябва да ходи.
Вие какво ще кажете?
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1246 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 06:03 PM

Относно извеждането навън - няма как да стане, когато МАМА, или по-точно мен, ме няма. Няма кой да го извежда по-често. А и това не бива да става, ако трябва да свиква с 2 разходки...все пак... Нямам възможността за извеждане по обяд или по-ранен следобяд, или когато и да било....Аз го извеждам сутрин и вечер. На доста големи разходки. Сутрешната естествено е по-кратка.
User's Signature

Качена снимка

#1247 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 May 2010 - 06:14 PM

То е бебе ... не очаквай чудеса от него. Бъди търпелив, учи го и ще го научиш.

В момента две разходки дневно са му малко, не може да стиска, за това е така. Напълно нормално - няма научени кучета. Вие трябва да го научите - ако го видите, че се "наглася", скарайте му се, вземете му повода и го изведете навън. Ако вече е направило "белята", както се казва е безсмислено да му се карате - почиствате добре, за да не мирише и пак навън.

Не го оставяйте да свиква да си върши работата вътре, колкото по често е навън, толкова по добре за него и по бързо ще свикне.

Прочетете темата за пишкането в Обучение, има доста писани неща, дано ви бъдат от полза.

#1248 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 09:41 AM

Добро утро :tb_195: на всички,някой от Вас посетили Международната изложба в София?

#1249 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:27 AM

Добро утро и от мен! Аз четох само графика, но доколкото разбрах те са специализирани, утре е Кане корсото, а днес май са шнауцерите, но не съм особено сигурна...То в сайта на БРФК си пише...Но не съм ходила.Ако някой е ходил - да алармира, да разкаже....
User's Signature

Качена снимка

#1250 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 09:56 PM

:uc_029: :uc_029: :uc_029: Моля за съвет - Карина направо полудя, хапе всичко и всички, разбирам, че зъбките й растът в момента и страшно я изнервят, но хапе много силно и дори когато я гушкам и се опитвам да я успокоя не спира да ръмжи и дъвче! Опитах да съм по мила, но вече разбрах,че така няма да стане - наказах я,затворих я в клетката й, но няма ефект! Има си няколко играчки, но не ги използва как да се справим с това??? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1251 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 06 May 2010 - 11:45 AM

Показване на мнениетоTeeds, в 05 May 2010 - 09:01 PM, написа:

:uc_029: :uc_029: :uc_029: Моля за съвет - Карина направо полудя, хапе всичко и всички, разбирам, че зъбките й растът в момента и страшно я изнервят, но хапе много силно и дори когато я гушкам и се опитвам да я успокоя не спира да ръмжи и дъвче! Опитах да съм по мила, но вече разбрах,че така няма да стане - наказах я,затворих я в клетката й, но няма ефект! Има си няколко играчки, но не ги използва как да се справим с това??? :dh_188:

Ами всички кученца са така като малки като зъбките й паднат и пораснат новите, няма да ги използва да Ви хапе, само за гризане на храна и кокали, даже може би няма и да е игрива толкова като стане на 1година :ae_085: Поне така са другите кучета, за Акитите да кажат притежателите :ba_025:
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#1252 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 07:52 PM

Кари си изправи ушитеееееее! :ha_081: :ug_119: :db_046: И утре става на 2 месеца! :fk_152:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:39 PM

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1254 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 08:16 PM

Няколко сутрини подред попадам на сутрешния блок на БТВ, където Ани Цолова злослови против бездомните кучета и породи като Ротвайлер,Булдог,Пит Бул и др. от рода "опасни" пропагандира с единични случай на нападнати и захапани деца и насърчава хората да се борят с/у свободно движещи се кучета в градинките и парковете където си играят деца, и цитирам: - Задължително поставяне на намордник и водене само с повод!

Какви са тези неща?? Защо заради няколко зле дресирани кучета или лоши стопани да плащат всички останали? Писмото много точно изказва проблема ни..дано има подходящо разрешение за всички страни :)
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 11:12 PM

Показване на мнениетоTeeds, в 10 May 2010 - 06:21 PM, написа:

Няколко сутрини подред попадам на сутрешния блок на БТВ, където Ани Цолова злослови против бездомните кучета и породи като Ротвайлер,Булдог,Пит Бул и др. от рода "опасни" пропагандира с единични случай на нападнати и захапани деца и насърчава хората да се борят с/у свободно движещи се кучета в градинките и парковете където си играят деца, и цитирам: - Задължително поставяне на намордник и водене само с повод!

Какви са тези неща?? Защо заради няколко зле дресирани кучета или лоши стопани да плащат всички останали? Писмото много точно изказва проблема ни..дано има подходящо разрешение за всички страни :)

ЕСТЕСТВЕНО, че всички кучета трябва да са на повод, и от средни породи нагоре с намордник.
Вече и на мен ми писна по поляни, по паркове, в градинки да има свободно движещи се "летящи" кучета от всякакъв размер. Настава страхотен хаус и като цяло страдаме всички заради точно такива като вас купили си куче преди две седмици и питайки се "ама защо аджеба АЗ трябва да мъча горкото кученце на повод" .
User's Signature

Качена снимка

#1256 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:39 AM

Показване на мнението**БИЖУ**, в 10 May 2010 - 09:17 PM, написа:

ЕСТЕСТВЕНО, че всички кучета трябва да са на повод, и от средни породи нагоре с намордник.
Вече и на мен ми писна по поляни, по паркове, в градинки да има свободно движещи се "летящи" кучета от всякакъв размер. Настава страхотен хаус и като цяло страдаме всички заради точно такива като вас купили си куче преди две седмици и питайки се "ама защо аджеба АЗ трябва да мъча горкото кученце на повод" .

за повода е ясно, но изказването за наморника от среди породи нагоре е малко не на място. Ясно, че едно голямо куче може да направи много по голяма беля ако захапе, но също е ясно и че повечето малки кучета са доста злобни и много често те са провокатори и хапещи. Така, че ако някой като вас БИЖУ се опита да ме накара да си сложа наморник на ГОЛЯМОТО страшно куче то аз от своя страна бих искал вие да си носите малкото куче в чантата. Така моето няма да застрашава а вашето няма да провокира/хапе. Става ли?

#1257 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 06:26 AM

Показване на мнението**БИЖУ**, в 10 May 2010 - 11:17 PM, написа:

Малко крайно изказване, но ако е нужно в името на оцеляването на кучетата ни - ДА!

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1258 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:12 AM

да бе да..и какво като имам куче от 2 седмици, не съм я извеждала още, но това не означава, че не виждам какво става навън!!! Да не говорим колко бездомни кучета има, които хапят домашните, ама за тях никой нищо не може да направи нали?? Щом общината не си върши работата, аз ли да ходя да ги прибирам едно по едно??? Проблема е доста по голям от няколко Пит Була..Хубаво голямите породи ще се извеждат само с повод, ако смятате, че това ще оправи всичко :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1259 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:45 AM

Показване на мнениетоTeeds, в 11 May 2010 - 07:17 AM, написа:

да бе да..и какво като имам куче от 2 седмици, не съм я извеждала още, но това не означава, че не виждам какво става навън!!! Да не говорим колко бездомни кучета има, които хапят домашните, ама за тях никой нищо не може да направи нали?? Щом общината не си върши работата, аз ли да ходя да ги прибирам едно по едно??? Проблема е доста по голям от няколко Пит Була..Хубаво голямите породи ще се извеждат само с повод, ако смятате, че това ще оправи всичко :ab_041:

.....Да проблема е наистина много голям...познавайки българската психология си мисля, че не случайно се стигна до толкова бездомни кучета, обслужват се нечий интереси...А и ние не обичаме себе си, камо ли други индивиди ! И да не забравяме, че първото бездомно куче е изхвърлено домашно....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1260 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 03:28 PM

Здравейте, ето ме и мен отново. Няколко дни Хачи беше с разстройство и повръщане...някакъв скапан ентеровирус явно...но вече сме ОК, вчера следобед бяхме на обичайната си разходка в парка. И в тази връзка, да кажа, че паркът в който се разхождаме не е малък, има достатъчно поляни за всички. Казвам го ненапразно, защото при нас обитават 2 питбула, и двата изключително агресивни! Ние общо взето, гледаме да не сме покрай тях, но това не означава, че няма да пострадаме, защото те ни надушват още от входа, и ако са пуснати и без намордници - няма никакъв шанс кучетата ни да оцелеят! Това разбира се, не означава, че няма боеве между други породи. Нашият от вчера е с първа рана!!! Душата ми се скъса като му потече кръвта от муцуната, но слава богу е малко и се оправяме... При това го захапа ЖЕНСКА (някакво гонче, струва ми се, при това малко на възраст...) Породите Питбул, Мастиф, Ротвайлер и т.н. са известни с агресивността си, такава им е натурата. Тук навлиза отношението и усилията за възпитание на стопанина. Т.е. не можем да очакваме от кучета-пазачи, или бойни кучета, да се държат като болонки, пекинези или йоркширски териери.Но стопанинът е този, който дава основните насоки, и чиято дума ТРЯБВА ДА СЕ СЛУША. Намордникът е тормоз за животното, лично според мен. При наличие на повод и внимание от страна на собственика не мисля, че намордникът е необходим, но за съжаление такива са въведените правила. Teeds, относно хапането на Кари - не се притеснявай, отминава, при нас беше същото, даже по едно време си мислех да изследвам Хачико за бяс :)))) толкова беше луднал. Купи й играчки, каквито харесва - продават ги в каквито варианти искаш, ние лично предпочитаме меките (чехли) и кокалите от пресована телешка кожа. Вършат чудесна работа. Е, аз още си ходя с белезите (всички мислеха, че имам котка) така ме беше изял...но отминава, растат ни новите зъби, постепенно подменяме и козината, само дето продължаваме да клепарим с тва ляво ухо...направо вече ми писна! Ама вече спирам да говоря и да обръщам внимание, пък дано някога все се изправи... :) Това е от мен засега, а относно СО - писах жалба, че местата за разходки в районите са избрани ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО, и че са все пешеходни зони покрай булеварди, тоест трябва да водиш кучето на повод, и няма места (градинки) където да пускаме спокойно кучетата да общуват. Отговорът им се състоеше в 2 изречения: Кметът на района е определил със заповед едикоя си местата за разходка. Тези места са НАПЪЛНО СЪОБРАЗЕНИ с нуждите на домашните любимци и общуването помежду им.... СМЯЯЯХ, СМЯЯЯХ!!!! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!! Сега съм решила да снимам въпросните места на видеоклип (задължително със звук) и да им изпратя диск за да ми обяснят точно кое е съобразено...Тези писма явно се пишат от хора, които никога не са имали и нямат куче...
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема