likuku, в 11 May 2010 - 12:44 AM, написа:
**БИЖУ**, в 10 May 2010 - 09:17 PM, написа:
ЕСТЕСТВЕНО, че всички кучета трябва да са на повод, и от средни породи нагоре с намордник.
Вече и на мен ми писна по поляни, по паркове, в градинки да има свободно движещи се "летящи" кучета от всякакъв размер. Настава страхотен хаус и като цяло страдаме всички заради точно такива като вас купили си куче преди две седмици и питайки се "ама защо аджеба АЗ трябва да мъча горкото кученце на повод" .
за повода е ясно, но изказването за наморника от среди породи нагоре е малко не на място. Ясно, че едно голямо куче може да направи много по голяма беля ако захапе, но също е ясно и че повечето малки кучета са доста злобни и много често те са провокатори и хапещи. Така, че ако някой като вас БИЖУ се опита да ме накара да си сложа наморник на ГОЛЯМОТО страшно куче то аз от своя страна бих искал вие да си носите малкото куче в чантата. Така моето няма да застрашава а вашето няма да провокира/хапе. Става ли?
БИЖУ, ако това сте вие на снимката, виждам, че сте с йоркширчета, които са изключително сладки, дребни и красиви. В същото време обаче, поради нуждата си да се защитят, обикновено злобеят и нападат първи...Няма начин каквото и да било куче, независимо голямо, средно, малко,и прочие, да не им отвърне на агресията. Прави грозно впечатление, че винаги по-големият бива обвинен в белята. Собствениците на по-малки любимци обикновено разчитат на ръста и природата им и не си правят труда да ги обучават. Докато ние с ГОЛЕМИТЕ СТРАШНИ КУЧИЩА просто задължително минаваме курс на обучение. Изведнъж всички забравяме, че всички водим ПРОСТО КУЧЕТА. На обучението на групи, БИЖУ, групата се сформира от кучета с размери от болонка и бигъл до немска овчарка и дого аржентино. Т.е. - няма никакво разделение, защото те са просто кучета... да, с различни характери, с различни натури, но са кучета. Така както моето ме слуша като му кажа да дойде, или като му кажа да седне, така ще слуша и вашето, стига някой да си направи труда го обучи. И въпросът не е само в лягането, ставането, донасянето на играчката и т.н.целеви команди. Въпросът е и да му покажете, че злобния лай и нападението НЕ СА НАЧИН за опознаване на отсрещното животно. Толкоз за провокаторите. Ние си ходим на уроци и се чувстваме виновни, затова, че някой друг се държи безотговорно...Нейсе...светът е шарен и разнообразен...хора всякакви...