Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1261 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2010 - 03:42 PM

Показване на мнениетоlikuku, в 11 May 2010 - 12:44 AM, написа:

Показване на мнението**БИЖУ**, в 10 May 2010 - 09:17 PM, написа:

ЕСТЕСТВЕНО, че всички кучета трябва да са на повод, и от средни породи нагоре с намордник.
Вече и на мен ми писна по поляни, по паркове, в градинки да има свободно движещи се "летящи" кучета от всякакъв размер. Настава страхотен хаус и като цяло страдаме всички заради точно такива като вас купили си куче преди две седмици и питайки се "ама защо аджеба АЗ трябва да мъча горкото кученце на повод" .

за повода е ясно, но изказването за наморника от среди породи нагоре е малко не на място. Ясно, че едно голямо куче може да направи много по голяма беля ако захапе, но също е ясно и че повечето малки кучета са доста злобни и много често те са провокатори и хапещи. Така, че ако някой като вас БИЖУ се опита да ме накара да си сложа наморник на ГОЛЯМОТО страшно куче то аз от своя страна бих искал вие да си носите малкото куче в чантата. Така моето няма да застрашава а вашето няма да провокира/хапе. Става ли?

БИЖУ, ако това сте вие на снимката, виждам, че сте с йоркширчета, които са изключително сладки, дребни и красиви. В същото време обаче, поради нуждата си да се защитят, обикновено злобеят и нападат първи...Няма начин каквото и да било куче, независимо голямо, средно, малко,и прочие, да не им отвърне на агресията. Прави грозно впечатление, че винаги по-големият бива обвинен в белята. Собствениците на по-малки любимци обикновено разчитат на ръста и природата им и не си правят труда да ги обучават. Докато ние с ГОЛЕМИТЕ СТРАШНИ КУЧИЩА просто задължително минаваме курс на обучение. Изведнъж всички забравяме, че всички водим ПРОСТО КУЧЕТА. На обучението на групи, БИЖУ, групата се сформира от кучета с размери от болонка и бигъл до немска овчарка и дого аржентино. Т.е. - няма никакво разделение, защото те са просто кучета... да, с различни характери, с различни натури, но са кучета. Така както моето ме слуша като му кажа да дойде, или като му кажа да седне, така ще слуша и вашето, стига някой да си направи труда го обучи. И въпросът не е само в лягането, ставането, донасянето на играчката и т.н.целеви команди. Въпросът е и да му покажете, че злобния лай и нападението НЕ СА НАЧИН за опознаване на отсрещното животно. Толкоз за провокаторите. Ние си ходим на уроци и се чувстваме виновни, затова, че някой друг се държи безотговорно...Нейсе...светът е шарен и разнообразен...хора всякакви...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1262 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 12:55 AM

Здравейте, отново съм аз. Случи ми се нещо УЖАСНО!!! Започнаха гръмотевици и моя Хачи избяга от парка.... Слава господа, благодарение на приятели и случайни минувачи, успяхме да го хванем, но беше жестоко стресиран, а аз съм 3 пъти повече от него. От 5 дни не смея да го водя там, и като чуя за дъждове и грамотевици хич не си правя труда да го правя. Той също не изразява желание. Вчера като валеше не смееше да си покаже носа от балкона... Луда полудявам, не знам какво да правя...Безкрайно е страхлив...
Teeds какво прави твоята Карина?
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 09:32 AM

Карина не съм я хващала по време на дъждове и гръмотевици..миналата седмица валя през ноща, тя си спеше като пън и нищо не разбра, обаче онзи ден бях излязла за 4-5 часа вечерта и заваля толкова силен дъжд, че чак град! Веднага побързах да се прибера, защото когато Карина е сама е затворена на остъкления ни балкон, където са и вестниците и купичката с вода и т.н НЕ ЗНАМ как е успяла, но когато я видях се беше качила в/у 107см клеткла без да използва стол или други предмети :ud_009: останах ИЗУМЕНА! Ама то в момент на страх всички имаме сили за неща,които не сме мислили, че можем :))) :cool:
Ние пък имаме проблем с яденето, нищо не иска да яде капризи, капризи и лигавщини! Пробвах да я държа гладна, да и дигам купичката след 15мин да съм строга..нищо след 2 дни пак си знае нейното си много е хитра! Обърквам се вече в зоо магазините ни дават разни мостри на храни - не и не! Ама ако й дадеш консерва я омита за 5 сек..Ужас, аз не искам да й давам консерви цял живот,а и не искам пък от бебе да я оставям гладна :rd_139: :ca_003:
User's Signature

Качена снимка

#1264 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 12:23 AM

Teeds не бива, трябва да й даваш гранули. Те не я нахранват, повярвай, но й дават необходимото количество витамини, соли, калций и минерали. В същото време е много мъничка за манджички. Просто трябва да я прилъжеш на гранулите по някакъв начин. Не знам как е расла и с какво е отгледана, оттам откъдето е внесена,, но повярвай, акитата има СТРАХОТЕН АПЕТИТ!!! Хачико ако му дадеш и разфасован слон ще изяде!!! Но гранулите нищо не може да замени по отношение на всички необходими компоненти за растежа! Аз давам 3 пъти гранули и 2 манджи дневно, а другата седмица навършваме 5 месеца и сме 17 кила. Ето снимка:

не знам дали се получи.... :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#1265 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 12:25 AM

их, понеже се научих как да прикачвам, ето втора снимка, тук и двете уши са ни налице :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1266 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 May 2010 - 12:36 AM

Показване на мнениетоTeeds, в 15 May 2010 - 09:37 AM, написа:

Карина не съм я хващала по време на дъждове и гръмотевици..миналата седмица валя през ноща, тя си спеше като пън и нищо не разбра, обаче онзи ден бях излязла за 4-5 часа вечерта и заваля толкова силен дъжд, че чак град! Веднага побързах да се прибера, защото когато Карина е сама е затворена на остъкления ни балкон, където са и вестниците и купичката с вода и т.н НЕ ЗНАМ как е успяла, но когато я видях се беше качила в/у 107см клеткла без да използва стол или други предмети Качена снимка останах ИЗУМЕНА! Ама то в момент на страх всички имаме сили за неща,които не сме мислили, че можем :))) Качена снимка
Ние пък имаме проблем с яденето, нищо не иска да яде капризи, капризи и лигавщини! Пробвах да я държа гладна, да и дигам купичката след 15мин да съм строга..нищо след 2 дни пак си знае нейното си много е хитра! Обърквам се вече в зоо магазините ни дават разни мостри на храни - не и не! Ама ако й дадеш консерва я омита за 5 сек..Ужас, аз не искам да й давам консерви цял живот,а и не искам пък от бебе да я оставям гладна Качена снимка Качена снимка

Гответе и. По добре прясна натурална храна, отколкото консерви.

#1267 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 11:56 AM

Цитат

Гответе и. По добре прясна натурална храна, отколкото консерви.

Има много противоречиви мнения относно храненето само с гранулирана храна - аз не съм обедена, че това е по-добро от натуралното хранене с месо и зеленчуци. Да, обогатена е с витамини и минерали, но е по-добре организма сам да си ги набави от храната, не да ги получава наготово....Пък и да не забравяме, че все пак става въпрос за бизнес?!?!.....И най-скъпата суха храна едва ли е по-добра от прясно свареното пилишко месо с ориз и зеленчуци. Всичко е въпрос на личен избор и възможности...И да не забравяме, че всеки отделен организъм е различен.
Кучето ми е на смесено хранене - сутрин е на суха храна, а вечер хапва свинко или пилешко месо с зеленчуци. Пролет и давам като хратителна добавка бирена мая, а есен рибено масло.Изглежда много добре, а козината и гъста и лъскава.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1268 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 01:14 AM

Петя, съгласна съм по отношение на готвените манджи, но ако се наложи да пътуваш някъде с твоето куче, сигурно се е налагало, не мислиш ли че е добре, да има афинитет към гранулата, за да не носиш бурканите с пилешко,телешко, свинско, ориз и тъй нататък? Казах, че ще минавам само на готвено, а другите детайли ще купувам на хапчета. И ми казаха, че съм луда, и че в никакъв случай не мога да съчетая витамините, минералите, солите и другите необходими вещества в съотношенията, и правилните пропорции, в каквито ги има в сухата храна. Съгласна съм, че това е бизнес, но бизнес също така е и всичко останало касаещо кучетатата, а и децата ни... тъй че, понеже не съм професор по отношение на четирикраките, разчитам на други мнения, на ветеринари и т.н. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1269 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 08:12 PM

ето оше една фотка на моя пикльо...
User's Signature

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2010 - 08:35 PM

много е красив да Вие жив и здрав :re_037:

#1271 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 12:07 PM

....Много е готин ! :wub: И расте като гъба... :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1272 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 09:00 AM

оффф кога Карина ще порансе толкова като Хачи...нямам търпение!!! След 25 дни ще можем да излизаме и подивяваме от кеф :af_089: А Хачи ще го запознаем с Кари милата мисля, че още не е разбрала, че е куче хаха :smile: Хачи се е превърнал в една страхотна Акита :rc_036:
Браво! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1273 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 09:09 AM

Здравейте с Карина!
Може ли снимки да я видим ? Сигурно и тя е доста пораснала. :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1274 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 05:35 PM

Здравейте, луда-съм-полудяла от момента в който Хачи избяга в парка. Решила съм да го продавам. Щот няма кой да ме отмени на разходките и за всичко съм аз, просто не издържам психически...Знам какво ще ме изцели...нещо като днешното чистене в къщи, например, но акъла ми все в кучето...а това хич не е на добре, и понеже никой друг не го интересува, барем се заинтересуват непознати... :dh_188:
Ето ни и двамата заедно в парка:
User's Signature

Качена снимка

#1275 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 05:37 PM

и лявото ухо продължава да ни е клепка, а днес навършихме 5 месеца. Ама сутрин е право, и после клепва, това означава, надявам се, че до края на 5-ия месец ще го изправи напълно...или шестия...знам ли... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#1276 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 05:56 PM

Всъщност значи, цялата приказка за родословие, което предлагат е една пълна безсмислица! Защото НИКОЙ не предлага точно ЕКСПЕРТНО родословие. Е, аз имам родословие, и от сръбската федерация ми предложиха срещу 30 евра да сменя настоящето родословие с ЕКСПОРТНО. Кви са тия простотии!? И защо на България й трябва някво експортно родословие? Заради регистрацията във ФИК? Извинете, тва са пълни глупости, аз ще стартирам процедура за развъдник на японска акита-ину, и баш ме брига дали международната киноложка федерация ме одобрява...от къв зор!?? Дават някви спонсорства, привилегии или кво!? Нямам думи! Участието на наша територия на състезания и изложби на кучета си е чиста СНОБАРЩИНА - Вижте ме къв съм! От това няма никакъв кяр! Извинете за езика, но съм възмутена! Моето куче можело да участва на изложби, ама като Сърбин, щот таквоз му е родословието, нищо че е купено с ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! Е такива правила не знам къде има, отказвам се и няма да участвам никъде с Хачи. Дори да го имам в този даден момент!!!
User's Signature

Качена снимка

#1277 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 06:15 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 26 May 2010 - 06:01 PM, написа:

Всъщност значи, цялата приказка за родословие, което предлагат е една пълна безсмислица! Защото НИКОЙ не предлага точно ЕКСПЕРТНО родословие. Е, аз имам родословие, и от сръбската федерация ми предложиха срещу 30 евра да сменя настоящето родословие с ЕКСПОРТНО. Кви са тия простотии!? И защо на България й трябва някво експортно родословие? Заради регистрацията във ФИК? Извинете, тва са пълни глупости, аз ще стартирам процедура за развъдник на японска акита-ину, и баш ме брига дали международната киноложка федерация ме одобрява...от къв зор!?? Дават някви спонсорства, привилегии или кво!? Нямам думи! Участието на наша територия на състезания и изложби на кучета си е чиста СНОБАРЩИНА - Вижте ме къв съм! От това няма никакъв кяр! Извинете за езика, но съм възмутена! Моето куче можело да участва на изложби, ама като Сърбин, щот таквоз му е родословието, нищо че е купено с ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! Е такива правила не знам къде има, отказвам се и няма да участвам никъде с Хачи. Дори да го имам в този даден момент!!!

Щом не те брига дали те одобряват, стартирай си процедура за каквото искаш, развъждай си с каквото искаш. Бъдещите ви кученца ще останат без родословия и няма да бъдат вписани в породните книги. До тук с поколението на Хачико, имал нещастието да попадне в ръцете ви. Родословие с назад сто години - на боклука, защото ... от сто години все "снобари" гледат породите и ги спасявят, за да попаднат те в ръцете на такива като вас, на които не им пука и за 30 евро са готови да зарежат всичко.

Мисля, че ви го написах неколкократно - експортно родословие. Това е нормалната процедура.

Но на кой му пука за породи, освен на някакви "снобари" ? Да бяхте спасили някое от изолаторите, вместо да търсите порода от ... "снобарите".

Такава е съдбата на много от породните кученца, имали нещастието да попаднат в ръцете на хора, които не се интересуват от породите и не им пука за родословия и произход, кучета на килограм, продадени през борси и зоомагазини.

Кастрираш и не развъждаш, след като няма педигри.

#1278 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 06:32 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 26 May 2010 - 05:40 PM, написа:

Здравейте, луда-съм-полудяла от момента в който Хачи избяга в парка. Решила съм да го продавам. Щот няма кой да ме отмени на разходките и за всичко съм аз, просто не издържам психически...Знам какво ще ме изцели...нещо като днешното чистене в къщи, например, но акъла ми все в кучето...а това хич не е на добре, и понеже никой друг не го интересува, барем се заинтересуват непознати... Качена снимка
Ето ни и двамата заедно в парка:

То е бебе, на няколко месеца, нормално е да бяга ... то не е робот, че да ви слуша и да изпълнява, за това трябва много време и много работа с самото куче, не стигат само хранене и разходки на повод !

Горкото кученце .. що за хора сте, наситихте му се вече и ... непослушкото - вън !

Ако не го продавате за пари, може да му се намери дом и добри хора, които да го обичат и да му бъдат семейство.

Толкова ли се е провинило кученцето, че такива крайни мерки ? За какво го взехте, за какво ?

Да му се доплаче на човек ... не за вас, за съдбата на такива кученца, като малки любимци на семейства, поотраснали - препродавани и подарявани, само и само да се оттърват от тях.

Дано всичко това има добър край за кученцето, дано !

#1279 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 11:28 PM

Ами той си има Педигри, ама КАКВО педигри... и не знам на някой кучето в България да е внесено с ЕКСПОРТНО ПЕДИГРИ... това е само шашма...какво значи 30 евро такса, аз не съм ли си я платила, като платих животното? Или просто ме минават, както всички останали в БГ? И защо е това отношение? Няма как да го впиша в племенната и родовата и т.н.книги на България, след като са такива изискванията! Защо не ми го впишат с това родословие, което имам!????
User's Signature

Качена снимка

#1280 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 11:42 PM

ооооо дано всичко да е само моментна криза!!! Помисли си добре, недей да се предаваш точно преди най хубавите ви години заедно! Той много те обича и съм сигурна, че много тежко ще го приеме! Поговори с останалите от семейството да ти помагат повечко! Стискам палци - НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема