Публикувано: 11 May 2010 - 03:28 PM
Здравейте, ето ме и мен отново. Няколко дни Хачи беше с разстройство и повръщане...някакъв скапан ентеровирус явно...но вече сме ОК, вчера следобед бяхме на обичайната си разходка в парка. И в тази връзка, да кажа, че паркът в който се разхождаме не е малък, има достатъчно поляни за всички. Казвам го ненапразно, защото при нас обитават 2 питбула, и двата изключително агресивни! Ние общо взето, гледаме да не сме покрай тях, но това не означава, че няма да пострадаме, защото те ни надушват още от входа, и ако са пуснати и без намордници - няма никакъв шанс кучетата ни да оцелеят! Това разбира се, не означава, че няма боеве между други породи. Нашият от вчера е с първа рана!!! Душата ми се скъса като му потече кръвта от муцуната, но слава богу е малко и се оправяме... При това го захапа ЖЕНСКА (някакво гонче, струва ми се, при това малко на възраст...) Породите Питбул, Мастиф, Ротвайлер и т.н. са известни с агресивността си, такава им е натурата. Тук навлиза отношението и усилията за възпитание на стопанина. Т.е. не можем да очакваме от кучета-пазачи, или бойни кучета, да се държат като болонки, пекинези или йоркширски териери.Но стопанинът е този, който дава основните насоки, и чиято дума ТРЯБВА ДА СЕ СЛУША. Намордникът е тормоз за животното, лично според мен. При наличие на повод и внимание от страна на собственика не мисля, че намордникът е необходим, но за съжаление такива са въведените правила. Teeds, относно хапането на Кари - не се притеснявай, отминава, при нас беше същото, даже по едно време си мислех да изследвам Хачико за бяс :)))) толкова беше луднал. Купи й играчки, каквито харесва - продават ги в каквито варианти искаш, ние лично предпочитаме меките (чехли) и кокалите от пресована телешка кожа. Вършат чудесна работа. Е, аз още си ходя с белезите (всички мислеха, че имам котка) така ме беше изял...но отминава, растат ни новите зъби, постепенно подменяме и козината, само дето продължаваме да клепарим с тва ляво ухо...направо вече ми писна! Ама вече спирам да говоря и да обръщам внимание, пък дано някога все се изправи... :) Това е от мен засега, а относно СО - писах жалба, че местата за разходки в районите са избрани ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО, и че са все пешеходни зони покрай булеварди, тоест трябва да водиш кучето на повод, и няма места (градинки) където да пускаме спокойно кучетата да общуват. Отговорът им се състоеше в 2 изречения: Кметът на района е определил със заповед едикоя си местата за разходка. Тези места са НАПЪЛНО СЪОБРАЗЕНИ с нуждите на домашните любимци и общуването помежду им.... СМЯЯЯХ, СМЯЯЯХ!!!! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!! Сега съм решила да снимам въпросните места на видеоклип (задължително със звук) и да им изпратя диск за да ми обяснят точно кое е съобразено...Тези писма явно се пишат от хора, които никога не са имали и нямат куче...