Акита
Публикувано: 26 May 2010 - 09:00 AM
Браво!
Публикувано: 26 May 2010 - 05:35 PM
Ето ни и двамата заедно в парка:

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 26 May 2010 - 05:37 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 26 May 2010 - 05:56 PM

Публикувано: 26 May 2010 - 06:15 PM
lilianas, в 26 May 2010 - 06:01 PM, написа:
Щом не те брига дали те одобряват, стартирай си процедура за каквото искаш, развъждай си с каквото искаш. Бъдещите ви кученца ще останат без родословия и няма да бъдат вписани в породните книги. До тук с поколението на Хачико, имал нещастието да попадне в ръцете ви. Родословие с назад сто години - на боклука, защото ... от сто години все "снобари" гледат породите и ги спасявят, за да попаднат те в ръцете на такива като вас, на които не им пука и за 30 евро са готови да зарежат всичко.
Мисля, че ви го написах неколкократно - експортно родословие. Това е нормалната процедура.
Но на кой му пука за породи, освен на някакви "снобари" ? Да бяхте спасили някое от изолаторите, вместо да търсите порода от ... "снобарите".
Такава е съдбата на много от породните кученца, имали нещастието да попаднат в ръцете на хора, които не се интересуват от породите и не им пука за родословия и произход, кучета на килограм, продадени през борси и зоомагазини.
Кастрираш и не развъждаш, след като няма педигри.
Публикувано: 26 May 2010 - 06:32 PM
lilianas, в 26 May 2010 - 05:40 PM, написа:
Ето ни и двамата заедно в парка:
То е бебе, на няколко месеца, нормално е да бяга ... то не е робот, че да ви слуша и да изпълнява, за това трябва много време и много работа с самото куче, не стигат само хранене и разходки на повод !
Горкото кученце .. що за хора сте, наситихте му се вече и ... непослушкото - вън !
Ако не го продавате за пари, може да му се намери дом и добри хора, които да го обичат и да му бъдат семейство.
Толкова ли се е провинило кученцето, че такива крайни мерки ? За какво го взехте, за какво ?
Да му се доплаче на човек ... не за вас, за съдбата на такива кученца, като малки любимци на семейства, поотраснали - препродавани и подарявани, само и само да се оттърват от тях.
Дано всичко това има добър край за кученцето, дано !
Публикувано: 26 May 2010 - 11:28 PM

Публикувано: 26 May 2010 - 11:42 PM
Публикувано: 26 May 2010 - 11:49 PM
lilianas, в 26 May 2010 - 11:33 PM, написа:
Всички кучета, които се внасят в България от чужбина се внасят с ЕКСПОРТНИ РОДОСЛОВИЯ. Написал съм ви го още преди време
dog.bg, в 29 April 2010 - 10:31 AM, написа:
lilianas, в 28 April 2010 - 03:44 PM, написа:
Ние вече имаме родословие. Милион пъти съжалявам, че не знаех как се е казвал Хачико. А той си имал име и се казвал Кимомото. Честно казано, ако го бяха вписали в паспорта, щях да си го оставя с това име. Ама нейсе...
За разлика от Арис ние сме ПРЕКАЛЕНО дружелюбни...направо на момента се ядосвам бясно, защото който и да му се зарадва на улицата (а това се случва непрекъснато, защото е още бебе) почваме да скачаме, да ближем, да подпикваме и не можем да се откъснем незнам колко време, да си продължим разходката.
В събота обаче ни е първият урок!!! Ще ходим на училище, да се тренираме малко, за да не сме толкова диви.
Не че не съм го научила от 1 месец насам изпълнява "Седни" и "Легни", но ни трябват най-важните команди за поведение - да се научим да чуваме, когато сме с много кучета, и да стоим на място, като ни се каже...
Ще ви информирам допълнително за развитието, а днес взимам фотоапарата да го щракна в парка и да ви го покажа колко е пораснал.
Стъпка 2 - заедно с експортното педигри отивате в Български киноложки клуб Северни кучета, сайта е http://www.ndbkc.com/, кафето на улица Дунав, ставате член, давате експортното педигри за проверка и заверка в породните регистри.
И да, всички внесени отвън и записани в БРФК са с такива експортни родословия, както и ако кученце, което е родено тук, в български развъдник и отива в нов дом в чужбина, задължително му се издава експортен сертификат за страната, в която отива.
Публикувано: 01 June 2010 - 04:00 PM
Цитат
Горкото кученце .. що за хора сте, наситихте му се вече и ... непослушкото - вън !
Ако не го продавате за пари, може да му се намери дом и добри хора, които да го обичат и да му бъдат семейство.
Толкова ли се е провинило кученцето, че такива крайни мерки ? За какво го взехте, за какво ?
Да му се доплаче на човек ... не за вас, за съдбата на такива кученца, като малки любимци на семейства, поотраснали - препродавани и подарявани, само и само да се оттърват от тях.
Дано всичко това има добър край за кученцето, дано !
Ами да, само на някакви 5 месеца е, ходим на обучение, разберете ме правилно, аз го обичам повече от всички, но ми тежи да се занимавам само и единствено аз! Всеки има нужда от почивка в крайна сметка, поне еднократно! Не знам, вие сър ползвате ли отпуска един път годишно?! Е, аз моля за еднократна такава от кучето 1 път месечно...И пожелавам на всеки любовта, която получава това животно в къщи!!!! А който продава без пари не продава, а подарява според българския речник. За какво съм го взела?! Защото имах нужда някой да ме обича безпрекословно, точно като него! И не съм казала, че ще го изхвърля на улицата, както правят мнозина стопани, които "безкрайно много" обичат кучетата си...Плачете за мен, кучето му минава като на куче, пък все още не е решено какво точно се случва!
Teeds, как е Каринка, някакви пресни снимчици? Ние все още сме клепари, правя сметка да спрем обучението за момента, защото наистина стреса на Хачи му идва в повече...Ще изчакаме до септември, ще продължим отново и така...Иначе детето расте безпрецедентно, капят зъби, козиняк и т.н. Стана кат теле
Но няма друг, който да го обича като нас...въпреки всичко...

Публикувано: 02 June 2010 - 10:51 AM
Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец
Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!
06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Ще се радваме да ви видим отново
За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
Темата за Партито
Публикувано: 04 June 2010 - 05:54 PM

Публикувано: 08 June 2010 - 08:49 AM
Скоро на мен и Карина ни предстои първата разходка заедно
Мерси, ПоздравииИиИ
Публикувано: 08 June 2010 - 11:22 AM
Teeds, в 08 June 2010 - 06:54 AM, написа:
Скоро на мен и Карина ни предстои първата разходка заедно
Мерси, ПоздравииИиИ
......И да не забравиш да я наснимаш.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 08 June 2010 - 02:17 PM
Да сте живи и здрави, ей кога толкоз бързо дръпнахте!!! Все така!
Тъй като Кари е женска, считам, че няма да има проблем със социализирането (като изключим доста по-възрастните женски, и женските в пубертет, които се доказват). Хубаво е да я изведеш с доста кучета, да се социализира, на място, където да я пуснеш от повода и да я оставиш свободно да играе с тях. Акитите по принцип са доста своенравни по отношение на обкръжаващите ги животни, избират си малък кръг приятелчета и са въздържани (или агресивни) към другите кучета. Не мога да ти дам пример с Хачи, защото той е мъжкар и вече започва да си показва рогата. Но е хубаво да бъде сред доста себеподобни. И не й трепери, като я пуснеш.
Дори някое да й се скара или да се опита да й се наложи, на нея й е вродено да намери начина да избяга или отвърне! Аз много се косях в началото и го държах на повод, което е ОГРОМНА ГРЕШКА. Другите кучета виждат, че той нищо не може да направи и стават настъпателни. От друга страна вързаното куче се чувства сигурно и подкрепено от стопанина и провокира агресия.
Намираш "кучешка" полянка (т.е.където се събират кучкарите с питомците си) и се вместваш в пейзажа заедно с Кари.Понеже е бебе никое куче няма да я закача грубо. Те си разбират, не са като нас...
Хачи е станал като теле. Утре ще му шинират ушето, защото той като е в парка и играе го държи право. Като се прибере му залепва за главата

Публикувано: 11 June 2010 - 02:33 PM
Petq Pesheva, в 10 June 2010 - 08:32 PM, написа:
Знам го аз - дори и само по снимки, огромен красавец !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 14 June 2010 - 09:48 AM
А ние пак пострадахме в парка...ей, пусти серсемин е тоя моя Хачо..Разпраха му бузата, отвори се една цепка...не ти е работа, месо цъфти отвсякъде...ама вече минава...тва йодасепта чудеса върши, да знаете...сега и да го снимам...пак е клепар, на всичкото отгоре - осакатен...

Вход

Горе
Цитиране +