Акита
Публикувано: 21 June 2010 - 11:21 AM
Благодаря!
Публикувано: 21 June 2010 - 12:19 PM
Teeds- сигурен , съм че dog.bg-- няма нищо лично против вас или Карина .
Но ако се замислите не можеше ли сами да се свържете с развъдник в чужбина и да си вземето Истинско куче с истинско родословие Така нямаше да се чудите //какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину?????///
Тези неща дето ги разправяте за риска наистина сте рискували и то много . Но не с това че сте решили да внесете Акита ину а с това че не сте се информирали достатъчно , а сте оставили Прекупвачите да ви омагьосат . Най-малкото което доказва че кученцето ви няма реално родословие е , че Никой развъдник няма да продаде куче за чужбина прдеди да навърши 3 месеца да не говорим пък да го направи с посредник А видяхте ли родителите на кученцето ви поне на снимка ???
п.п.Това дето се гордеете ,че има чип е меко казано смехотворно

Това не ви дава никаква гаранция за породност или друго . Чип може и е редно да има всяко куче . Дори безпородните .
Надявам се кученцето ви да се оправи и да ви радва дълги години , без значение Каква порода ще се окаже .
Публикувано: 21 June 2010 - 01:03 PM
Teeds, в 21 June 2010 - 11:26 AM, написа:
Благодаря!
Нямам, никога не съм имал и няма и да имам против никое куче.
Няма как да има и тату номер и чип, просто двете неща не се правят никъде. Пука ви за родословието, естествено, иначе защо щяхте да го търсите и да се ядосвате ? А чип може да има всяко едно куче, не само тези с родословия.
Сигурен съм, че кученцето е най умното и добро куче на света. Така и трябва - всяко кученце да бъде най доброто и умно за своя стопанин.
Нямаме перфектни кучета, перфектни кучета просто няма. Но сами виждате, че тази търговия не е за предпочитане, че тя не носи полза на кучешкия род, че вие самата се чудите дали не е кръстоска от акита и шиба.
И не мислете, че кастрацията е "полезна" или е за "добро" на което и да е куче. Липсата на хормони за правилното развитие на кучето винаги оказва влияние, кучетата не се раждат за да ви доставят удоволствие като ги гушкате - за това има плюшени играчки, а за да се растат, развият и оставят поколение, като всичко при тях се гради именно на тези инстинкти. Приемаме кастрацията и я препоръчваме за кучета, които са безстопанствени, не са породни, нямат документи или дори и да имат такива, имат отклонения в психиката или стандарта, поради което развъждането на такива екземпляри не се препоръчва, това е хуманен метод за намаляване на безразборно развъдените кучета, но в крайна сметка тя остава избор на самия стопанин и кучето няма нищо общо с това.
Да ви е жива и здрава още веднъж, каквато и каквото стане - всяко едно кученце, независимо дали има порода или не, има нужда от отговорни стопани и хора, които да го обичат, възпитават, да бъдат до него. Всяко едно, независимо дали има порода или не.
Публикувано: 21 June 2010 - 05:28 PM
Публикувано: 21 June 2010 - 08:08 PM
Знаете ли името на този Развъдник в Словакия ???
Вижда ли ли сте други техни кучета ???
Видяхте ли поне снимки на родителите ???
п.п.Без да твърдя че съм запознат мисля че 2000- 3000лв е реална цена на кученца от Легитимен развъдник не от Япония а в съседни нам държави .
Незнам за колко са ви продали вашето но това е още един повод да се замислите

Публикувано: 21 June 2010 - 09:18 PM
ivan-z, в 21 June 2010 - 06:13 PM, написа:
Знаете ли името на този Развъдник в Словакия ???
Вижда ли ли сте други техни кучета ???
Видяхте ли поне снимки на родителите ???
п.п.Без да твърдя че съм запознат мисля че 2000- 3000лв е реална цена на кученца от Легитимен развъдник не от Япония а в съседни нам държави .
Незнам за колко са ви продали вашето но това е още един повод да се замислите

Спрете ! Не така ! ....
Карина е прекалено скъпо куче за това младо момиче...А има и нещо много по-важно - Карина се гледа с любов ! Любовта е много по-важна от всички родословия или всичко друго каквото си помислите....Въпросът е друг - когато искаш да си купиш куче с родословие трябва да можеш да си го купиш - не да бъдеш измамен или да бъдеш рекетиран след това за още пари ! Когато искаш безродословен домашен любимец също да можеш евтино да закупиш или по-благородно да осиновиш. В България няма закони - бедни, безкруполни и алчни сме...В бизнес превръщат децата си, та камо ли други живи същества....Какво очаквате от такъв народ ?!?!?! И ЗНАЕТЕ ЛИ МИСЛЯ И ТО НЕ САМО АЗ, ЧЕ ПРОБЛЕМА С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е СЪЗДАДЕН ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ - КАКТО ПРАВЯТ И ЗАКОНИТЕ, ТАКА ЧЕ ДА МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТЯХ.....
...И в България няма родословни японски акити - защо ? Защо няма представители от тази страхотна порода ? ....Не има - и Хачи и Карина и още няколко акита във форума имат родословия, които просто не са получили. Тука се къса нишката...И пак стигаме до това какво да направим за да не бъдем измамени и да получим това за което сме си платили ТУК В БЪЛГАРИЯ !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 21 June 2010 - 09:42 PM
Ако не се доверявате на всеки който ви обещае фалшиво родословие а сами изберете и проверите развъдника от който да си вземете кученце няма да се стига до това положение .
Да борсите и прекупвачите са виновни но главните виновни са клиентите им .
Знаете ли колко хора дори чели тук и знаейки за развъдниците пак им се доверяват само и само да спестят някой лев си вземат кученце от там ?
Отговора е много , защото те го умеят омагьосването а после виновни няма .
п.п. Никой никъде не е казал че не си обичате кучетата , така и трябва да бъде . Но любовта е едно а правилата и родословията друго .
Публикувано: 22 June 2010 - 09:57 AM
ivan-z, в 21 June 2010 - 12:24 PM, написа:
Teeds- сигурен , съм че dog.bg-- няма нищо лично против вас или Карина .
Но ако се замислите не можеше ли сами да се свържете с развъдник в чужбина и да си вземето Истинско куче с истинско родословие Така нямаше да се чудите //какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину?????///
Тези неща дето ги разправяте за риска наистина сте рискували и то много . Но не с това че сте решили да внесете Акита ину а с това че не сте се информирали достатъчно , а сте оставили Прекупвачите да ви омагьосат . Най-малкото което доказва че кученцето ви няма реално родословие е , че Никой развъдник няма да продаде куче за чужбина прдеди да навърши 3 месеца да не говорим пък да го направи с посредник А видяхте ли родителите на кученцето ви поне на снимка ???
п.п.Това дето се гордеете ,че има чип е меко казано смехотворно

Това не ви дава никаква гаранция за породност или друго . Чип може и е редно да има всяко куче . Дори безпородните .
Надявам се кученцето ви да се оправи и да ви радва дълги години , без значение Каква порода ще се окаже .
Няма проблем за намесата в темата! Радваме се на такива мнения, това показва, че и хора, собственици на друг вид домашни любимци имат отношение към нашите!
Хачи е със сръбско родословие. Лично писах на Сръбската киноложка организация и ми отговориха, че след заплащане на съответната такса ще ми издадат Експортно родословие. Така че, мисля че и за Карина това няма да е проблем. Аз също не съм виждала родителите на Хачи, и той пристигна в България на 50 дни. Не съм запозната с правилниците на развъдниците, може би вие сте ги изчели всичките, дори и задграничните, но знам, че кученцето може да се отдели от мама най-рано на 45-ия ден. Ние не сме с прави уши, тоест, само едното, но пък вината си е в мен, вероятно, защото беше много малък и го пусках да играе с големи кучета, сигурно някое му е притиснало хрущялчето. Това обаче вече хич не ме притеснява. Като стане на година, ако още е клепчо хич няма и да ми трябва експортно родословие, защото по стандартите това се води "дисквалифициращ порок". Само дето този порок не го прави по-малко акита от която и да било друга без такива!
Teeds, много е жалко да чуя, че ще я кастрираш!!! Защо??? Като се замисля, може би е добре и аз да го направя с Хачи, знам ли?! Първо ще се посъветвам обаче, и ще попрочета нещичко по въпроса...
Имаме прекрасни кучета! Умни, луди, преданни! Дано ни радват още дълги години!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 23 June 2010 - 11:10 PM
lilianas, в 22 June 2010 - 03:49 PM, написа:

Генетика на Кучето
Публикувано: 30 June 2010 - 11:37 PM
Teeds, в 29 June 2010 - 10:54 PM, написа:

Искам да я видя! Здрава, права и безкрайно сладка! Еех, как обичам тез прави ушета...СТРАХОТНА Е
Може ли да се видим?

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 July 2010 - 03:23 PM

Публикувано: 05 July 2010 - 03:25 PM