Акита
Публикувано: 04 September 2010 - 08:40 AM
dog.bg, а можете ли да дадете линк към FCI сайта, където се намират регистрираните там развъдници, защото бях там, разглеждах, но като вписвам името им в Гугъл ми изписва, че няма резултати. Може ли малко помощ ? Благодаря все пак за горното мнение , също много от полза за всички нови като мен :)

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 September 2010 - 08:59 AM
Ето ти линк със всички лицензирани развъдници за Акита на територията на Европа :)

Публикувано: 04 September 2010 - 10:32 AM

УСПЕХ

Публикувано: 04 September 2010 - 10:49 AM
Teeds, силно се надявам тези здравословни проблеми, които е имала преди време твоята Карина да са й единствените понеже това, което ми се е случвало на мен не го пожелавам на абсолютно никого :)
Просто преди да реши човек, от къде да си вземе куче трябва сериозно да обмисли вариантите и не знам какъв човек трябва да си за да предпочетеш да вземеш куче от зооборса или както искате го наричайте :)

Публикувано: 05 September 2010 - 12:13 AM
Ами ако недай си боже това куче се разболее от нещо сериозно и сумата по лечението е толкова висока, какво правим ?
Цъкаме с език и кършим пръсти ?
Замисляйте се сериозно преди всяко действие, това е единствения разумен вариант :)

Публикувано: 05 September 2010 - 01:30 PM
Не се бъркам в избора на хората просто ти показвам в колко грешна насока мислиш ...
А за лошия дъх, се продават специални пръчици, които буквално миришат на паста за зъби.
Тези, които ползваме ние са на Friskies.
Публикувано: 05 September 2010 - 04:29 PM
Teeds-- Може би ако си бяхте взели куче от развъдник а не от Борса нямаше да се питате преди известно време .--
какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину????
Единственото , за което трябва да се радвате е че кученцето ви се оправи / защото много закупени от там не оцеляват/
А когато видите ИСТИНСКА АКИТА , ще разберете , че вашето кученце определено НЕ Е такова .
Така , че Обичайте си кучето НО се въздържайте от съвети КАК не си струва да се купува куче от развъдник
Публикувано: 05 September 2010 - 04:50 PM
Така, сега, C-suM, много благодаря за линка, ще ми е от полза, тъй като често пътувам и мога да кажа, че бих могъл да си позволя една разходка из UK примерно :)
Teeds, както по-горе бях писал, прочетох наскоро цялата тема и се запознах с твоята Кари и проблемите, през които си минала. Искам да ти кажа, че е прекрасна и много и се радвам.
Знам, че парите не са никак малко и всеки трябва да си знае "гьола". Вярвам, че и на моята улица ще изгрее слънце, пък било то BREED CLASS или по-нисък.
Важното е, да има любов към животните, били те от "елитен" развъдник или не ;)

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 05 September 2010 - 04:59 PM
ivan-z, в 05 September 2010 - 04:34 PM, написа:
Teeds-- Може би ако си бяхте взели куче от развъдник а не от Борса нямаше да се питате преди известно време .--
какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину????
Единственото , за което трябва да се радвате е че кученцето ви се оправи / защото много закупени от там не оцеляват/
А когато видите ИСТИНСКА АКИТА , ще разберете , че вашето кученце определено НЕ Е такова .
Така , че Обичайте си кучето НО се въздържайте от съвети КАК не си струва да се купува куче от развъдник
хахахахахахахах ти пък откъде се взе???

За това, че Кари не е акита ще се направя, че не съм го прочела ти нито си я видял на живо, нито знаеш историята й, затова айде моля ти се не съди от стари снимки и си извади главата от пясъка!!!

Публикувано: 05 September 2010 - 05:13 PM
Аз си имам Развъдник какъвто съм преценил че искам да ИМАМ .
А след като смяташ , че е толкова елементарно защо не Направиш ти за Акита И КОГАТО покриеш всички изисквания и произведеш ИСТИНСКИ КУЧЕНЦА ОТ ПОРОДАТА , може да ги продаваш по 100 лв зада е евтино за хората и да не си купуват от Борсите .

п.п. Когато успееш ми се обади .
Нищо лично .
Публикувано: 05 September 2010 - 05:15 PM
Обявите,борсите и зоомагазините
(има и други много подходящи статии там!)
Приятно четене!
Публикувано: 05 September 2010 - 05:17 PM
Не знам какъв е твоят опит с акитите, като силно се съмнявам да е по-голям от 3 кучета видяни на живо и другото сичко по картинки.
Просто те съветвам да запазиш добрия тон и да уважаваш хората като "ivan-z" ,и други , които имат много по-голям опит в кинологията в сравнение с твоят :)
Публикувано: 06 September 2010 - 03:57 PM
Не мисля че е мястото в тази тема да се отправят лични нападки от типа на кой е експерт и кой не!
Тедс, относно лошия дъх - купих четка и кучешка паста за зъби и мия зъбите на Хачико периодично. Ако Кари ти позволява произволно да й бъркаш в устата - по-добър вариант няма. А ако не е толкова добронамерена - пръчиците на Фрискис вършат работа.
Дог.бг - понеже сте от 2004 година тук, и публикувате развъдниците на FCI не е лошо да им погледнете и изискванията за изложбите (мисля че ги знаете дори) но там изрично пише, че клепналото ухо е "дисквалифициращ порок". Не си го измислям, щот не съм толкоз умна да измъдря такъв термин, има си хора за тая работа. А ако бях собственик на женска акита-ину...като Тедс, доста щях да се замисля за такъв баща. Отрицателна енергия е грешка в терминологията - исках да кажа агресивност... Хачико е изключително агресивен, в последно време даже към хора. Така че кастрацията му е просто неизбежна. Тъй като хвърлих доста пари и време в обучението му, и ни остават още 10-на урока, считам че не е и въпрос на обучение и тренировки. Подхожда с агресия към почти всеки който ме заговори, така че...за да намаля вероятността да стане мечкодав ще се принудя да прибегна до операция...
Иван-Зет (Мед, или както и да е) Не е мястото тук, в което да се спори кой колко знае. Тук е място, където собствениците на Акити публикуват снимки, обменят мнения, търсят съвети и приемат помощ.
Надявам се не съм досадила никому.
BAYO очаквам с най-голямо нетърпение новини!!! Успех, и се надявам че скоро ще видим снимки на твоята акита тук!
ПП. Между другото, прегледах прословутия списък от регистрирани развъдници, този от който е моя Хачико го няма там

Но аз не страдам. Вече сме на 8 месеца - 31 кг, 65 см до холката... ВЕЛИК Е!!! А колко е умен - просто няма да коментирам!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 06 September 2010 - 04:29 PM

За мен лично бе удоволствие дапосетя техния развъдник и да видя наистина уникални акити внесени от Япония!
От личен опит съм се убедила,че понякога цените в борсите дори надвишават тези в развъдниците а за сметка на това те няма как да предложат същото качество.

Публикувано: 06 September 2010 - 05:37 PM
Виждам , че се интересувате и четете стандарта , само трябва да вникнете още малко в него .
Той не е само цифри и мерки Нужна е цялостна пропорционалност и хармония .
Относно Интелекта , знаете ли колко умни бездомни и безпородни кучета познавам ./ това не е породен белег/

North face-- Искрено ти завиждам за щастието да посетиш такъв РАЗВЪДНИК .
А защо не пускаш снимки на твоята красавица ?
Публикувано: 06 September 2010 - 07:31 PM

Моя Хачи е страхотен, нищо че може би не е родословен, или не е оригинална Японска акита, или не е от тоз или онзи развъдник... А интелектът му спрямо помиярите просто е безспорен...Иван-зет...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 06 September 2010 - 08:44 PM
И това не ви ли навежда на някои мисли ???
1. Може изобщо да не са братя / или ако са ето го отговора за примеса единия прилича на мама другия на тати

2.А дали изобщо има такъв Развъдник ./ или вие продължавате да вярвате сляпо на Прекупвачите /
3. Незнам на кой парашута не се е отворил , Ама я пак се замислете дали пък няма причини за това ???
4.Не е задължително да са от Япония зада са истински , но трябва да са с нужните РЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ
5.Повярвайте ми North face знае за какво говори , виждала е достатъчно кучета и от развъдници и от борси .