Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1391 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2010 - 10:26 PM

Цитирате РЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ??? Какво трябва да предполага това? Паспорт и родословие? Налице...друго? Товарителница може би???? А за това, че не са братя, може би е така, и честно казано хич не ме интересува, защото има редица условия, които аз лично сигурно не съм спазила.
А може би Норт фейс е виждала на наша територия основно Американските акити? Щот японки са голяма рядкост.... да не кажа че са 20 кучета за цяла БГ...

Аз съм се замислила издълбоко, но не виня вносителите и агенцията от която съм го купила, по простата причина, че като влезеш в интернет информация за акитите в БГ НЯМАААА, няма развъдник, няма вносители, има ФОРУМИ, ами аз като станах собственик, тогава опрях до форума..а първият сайт, който ти предлага акита е техният
И моята акита е истинска акита...независимо дали е с клепнало ухо (моя вина) и независимо дали има експортно родословие (пак моя вина) След като за определена такса могат да ми издадат такова, значи моята акита е истинска по всяка вероятност?
Отговаря на всички критерии на FCI които са описани...така че дали е братче на тоз, или на онзи, няма никакво значение, пак е АКИТА.

Когато се осигури он-лайн пазар на акити с изключение на този сайт, тогава можете да говорите за замисляне, за документи, за родословия, и прочие... съжалявам...
Пожелавам успех на всеки, който реши да си вземе акита от БГ, което няма да се случи в скоро време... :rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1392 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 September 2010 - 11:18 PM

Когато цениш парите си, породата и собственото куче - вземаш куче от развъдник.

Когато не цениш парите си, не ти пука за породата и това какво куче и откъде ще вземаш, си купуваш от битака, интернет обяви за междусъседско размножаване, подуенския пазар или зооборса.

Парите са си пари, но в крайна сметка за истинския любител на кучетата няма нищо по ценно от самото куче и от бъдещото на породата - това има значение, не парите. Именно тази осъзната отговорност и тази ценностна система прави от един любител отговорен стопанин и пазител на породата, издига го от обикновен кучелюбител до човек, задаващ правилните въпроси и търсещ верните отговори, човек, който търси път не само за себе си и свойте временни желания, а поставя на първо място нуждите на кучето и породата, за да ги има и след него и за да може от неговия труд и обич да има смисъл, за да запази, съхрани и предаде на бъдещите поколения това, което той е приел да пази и обича. Защото такива хора осъзнават колко е крехко и преходно това, което имат.

Така се пази и поддържа една порода. От такива хора. Които си ценят парите, любовта, труда и кучетата. Важи за всички породи кучета, не само за тази.

Това е промишленото производство на кучета, което подкрепя всеки, закупил си куче от борса.
"Евтини" кучета за тези, които си "ценят" парите, а не кучетата.

Това е другата част от кучешкото съсловие, за тези, които знаят и разбират истинската стойност на любовта, труда и отговорността, която поемат, купувайки си куче - неща, които не се измерват само с пари.

Правилния въпрос е не кое е по добре за хората, а кое е по добре за кучетата. Отговора оставям на вас.

#1393 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 11:59 AM

Определено скоро време няма да има шанс някой да си купи Акита от България - тъжен факт! Но ... ако човек обича достатъчно кучетата и в частност тая порода, не би имал нищо против (предполагам) кучето му да дойде от чужбина. Въобще не ме гребка какви пари ще ми излезе и през какви проблеми ще мина, все някога ще имам такова животно, решил съм го. Предполагам и други са били или ще бъдат в същото положение :)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1394 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 September 2010 - 01:24 PM

Понеже lilianas
Много ме е нацитирала ще взема да и отговоря. Все пак като секретар на БКК " Северни кучета " смея да поназнайвам какво се случва с породата в България през последните 12г. и да то не е никак хубаво, кучетата наистина са малко но това не значи ,че няма регистриран развъдник тук:-) Между другото и в съседна сърбия и Румъния има развъдници за японски акити, рег. в FCI. Немога да разбера какво е това тръшкане като малко дете...моето е най-най, супер и т.н. обичайте го и това е най важното. Не е лошо човек да се интересува, чете, да приема градивна критика и да не се обижда като детенце.
А какво имах в предвид под " балкански примеси" ли ? Ами много просто, практика е да се смесват тук двете акити или примерно смесена акита се пуска пак на друга смесена или са възможни всякакви вариаций на, който после според цвета им казват или японска или американска акита. Обикновенно борсите или там агенцийте внасят кучета,които са намерили от някой ферми в съседните държави или Унгария или пък това са необявени кучила,които по една или друга причина няма как да имат eksportno rodoslowie.
А ако вие твърдите,че имате куче с всички документи сама може да направите запитване до сръбската федерация с данните на вашето куче, ако то там е регистрирано можете да предприемете стъпки за издаването на експорт.
Това е сайта на сърбите http://www.ksrs.rs/
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1395 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 September 2010 - 01:41 PM

Малко снимки на български японски акити от наши изложби. А и логично е,че за да тъгне тази порода напред в България, тя тук трябва да има верни и истински почитатели,които първо да внесът качествени екземпляри за да започнат нормална развъдна дейност.
Ето и снимки на български акити от клубната ни изложба през 2007г. и от една международна изложба в София.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1396 Потребителят е офлайн   cekiko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=1kTx9XbEEuM

Публикувано: 08 September 2010 - 08:26 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 08 September 2010 - 01:46 PM, написа:

Малко снимки на български японски акити от наши изложби. А и логично е,че за да тъгне тази порода напред в България, тя тук трябва да има верни и истински почитатели,които първо да внесът качествени екземпляри за да започнат нормална развъдна дейност.
Ето и снимки на български акити от клубната ни изложба през 2007г. и от една международна изложба в София.

T.e. някой който да преговяря дълго време с топ развъдник, плати < 5000 евро за кутре , регистрира клуб, развъдник, изложби...,... хе ако има как да ги дава после по 200-300 лв равен няма да има ))))))
User's Signature

fhttp://www.foxclub-bg.com/
foxterrier@abv.bg
http://www.youtube.c...h?v=1kTx9XbEEuM

#1397 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 09:39 PM

E ... няма такива цени 5000 евро, уплаши хората Качена снимка

Нормални са цените на родословните кучета и в Сърбия, и в Румъния и в Македония. Просто трябва да се търси, да се контактува с развъдчици, някой да се разходи до някоя изложба, да се запознае с тях, да види кучетата им отлизо ... всеки от развъдчиците се радва, когато види оценка на труда и много от тях са склонни да намалят цените, когато видят че хората са сериозни, ще членуват в клуб и ще водят техните питомци на изложби. Определено твърдя, че цените са под цените на зооборсите, но за това се иска търсене, проучване и желание за контакт, каквото у повечето хора в България липсва. Те искат куче сега и веднага, не са склонни да чакат за връзка, да направят предварително записване, да се борят за право за първи оглед ... като супера да е - веднага, на секундата. А веднага и на секундата са зооборсите и развъждането от по горния ми пост - то задоволява този интерес, промишленото развъждане без да се изчаква женските да се развият, без да има изследвания, без да се търси и цели качество, без да има развъден процес съгласно изисквания - кученца да са, да приличат, това е по важното.

А има и клуб Северни кучета, и там може да се попита, никой не е отказал консултация и помощ. Но не питат, питат, като си ги вземат и най важния въпрос е - ти за колко го взе, да не би да се е минал някой, а не - откъде и от кой развъдник е твоето куче ...

Хора ...

#1398 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 10:18 PM

Нортфейс, първо, не плача като детенце...(защото отдавна не съм такова). И отдавна съм направила запитване в сръбската федерация, след като се консултирах точно с КСК... и разбрах, че просто ще ми струва 30 евро да ми издадат такова родословие...какво ли означава това? Може би, че на всеки, направил запитване срещу 30 евро ще му издадат съответния документ?

Второ: не съм ви "нацитирала", а да не говорим за множествата "й" в изреченията ви дето не им е мястото, простете но съм фен на българския език...

Трето: Като секретар на КСК в БГ така и не отговорихте на въпроса ми: Защо моето куче, с издадено родословие от съответната държава-вносител, като закупено от български гражданин НЯМА честта да бъде регистрирано в този клуб? Вие само изложбени кучета ли регистрирате???
Снимките, които сте публикували са прекрасни, а това дали аз обичам кучето си, мисля не подлежи на съмнение!

Не мисля, че интернет НЕ Е МЯСТО от където да се пазарува, аз съм човек със скромни доходи и не мога да отида СПЕЦИАЛНО до Япония, Сърбия, Словакия, и т.н. страни, където има действащи специализирани развъдници...Но в края на краищата получих куче с документи, които мисля, отговарят на стандартите...Разходката до няколко такива развъдника, за да избереш специалния екземпляр (или може би в случаите с акита - по-скоро той да те избере) е лукс, който лично не можах да си позволя...

Bayo, след като имаш такава възможност, пожелавам ти успех и много ще се радвам, ако се сдобиеш с Японска акита... :ba_025:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1399 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 01:15 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 09 September 2010 - 10:23 PM, написа:

Трето: Като секретар на КСК в БГ така и не отговорихте на въпроса ми: Защо моето куче, с издадено родословие от съответната държава-вносител, като закупено от български гражданин НЯМА честта да бъде регистрирано в този клуб? Вие само изложбени кучета ли регистрирате???

По правила на FCI куче, регистрирано в една федерация, може да се регистрира в друга само с експортно родословие. То служи за отписване на дадено куче от регистрите на федерацията на страната, в която е водено до момента и вписване в федерацията на страната, в която отива, като в него задължително се посочва в коя страна отива кучето и кой е новият му собственик.

Това са правилата, за да не бъде едно куче водено на две места. Няма как в българската федерация да е записано куче, което е записано и в сръбската федерация, какъвто явно е вашия случай. За да бъде записано тук, то трябва да бъде отписано там - това става с въпросното експортно родословие.

По същия начин и ние, в България, когато изпращаме куче навън, ги изпращаме с експортни родословия, които се издават от нашата федерация.

Важи за всички страни, членки на FCI.

#1400 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 06:53 PM

А на всички ли такива кучета издавате директно експортно родословие? И колко струва, ако не е тайна? :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1401 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 07:00 PM

Ето още някоя снимчица на моята "акита", честно казано вече съм със съмнения след снимките на Нортфейс.... :wub: освен, ако специалистите тук не се изкажат, дали аджеба Хачи е акита, или е някакво подобие... :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#1402 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 10:27 PM

На мен ми прилича на акита, личи си че няма 100% черти, но много, много се доближава до породата :) Прекрасен е:>
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1403 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 09:17 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 11 September 2010 - 06:58 PM, написа:

А на всички ли такива кучета издавате директно експортно родословие? И колко струва, ако не е тайна? :md_064:

Такъв сертификат се издава на всички кучета, които заминават за чужбина. Не, не се издава директно, първо се издава нормалното родословие на кучето, за да има то номер в съответната федерация и след това възоснова на нормалното педигри се издава експортното, като единствено и само то важи за вписване на кученцето в регистрите на новата федерация. Няма как да се издаде направо експортно.

Струва различно, няма обща тарифа, еднаква за всички федерации, като всяка федерация си има различни такси за издаване на родословия, включително и експортни. В някои страни те са безплатни, в други за тях се плаща. В България се издава експортен сертификат към родословието и двете неща вървят заедно - така имам кученце, вписано в норвежкия кенел клуб. А аз примерно получих моето куче с експортното му родословие, с което е вписано в българския клуб.

Не случайно много страници назад писах - при внос на куче от чужбина изисквайте експортното родословие.

Както и да е, то няма да ви е необходимо, ако сте решили да кастрирате кученцето, както сте написали по горе.

Усмихнати сте заедно, от това по важно няма. Да ви е живо и здраво и дълги години да ви радва !

#1404 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:25 PM

2 CACIB в София - 13 и 14.11.2010

БРФК организира две международни киноложки изложби на 13 и 14 Ноември 2010

Срок за записване: 05.11.2010
Начало: 10.00.ч.
Място: зала Локомотив (до стадион Локомотив)

Заявка за участие можете да изгтеглите от сайта на брфк – www.brfk.org
Заявките се изпращат попълнени на латиница!
Всички заявки се подават:
- на място в офиса на БРФК – гр.София, ул”Българска Морава” 99
- факс: 02 / 422 41 34
- или по електронна поща на адрес: brfcynology@gmail.com dogshows@brfk.org

Tакса за участие с предварително заплащане:
за първо куче 40 лева
за второ куче на един и същ собственик – 35 лева
за класовете бебе, подрастваще и ветерани – 30 лева.

Сумата за участие се заплаща предварително:
- на място в офиса на БРФК
- с пощенски запис на адрес: гр.София-1303, ул.Българска Морава № 99, офис 1 за Марина Райчева Григорова
- по банков път - банкова сметка:
Unicredit Bulbank AD Sofia
в лева : BG 61 UNCR 76301038191015
в евро : BG 76 UNCR 76 301408858203
swift: UNCR BG SF XXX

Съдии:
Sonia Kelveri-Philippou
Dorothea Hanlon-Caroll
Nikolina Davidovska
Antoan Hlebarov
Julia Velkova

#1405 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:32 PM

:ba_025: Здравейте,как са сладките акити?Ще ходим ли на изложба? :tb_195:

#1406 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 01:48 PM

Показване на мнениетоPetq Pesheva, в 11 October 2010 - 10:37 PM, написа:

:ba_025: Здравейте,как са сладките акити?Ще ходим ли на изложба? :tb_195:

хейй хейй Здравей!
Ние с Кари можехме да сме странични наблюдатели, вие посетихте ли я? Как сте иначе? Младия Хачи по спокоен ли е вече? :rc_036: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1407 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 04:24 PM

ето ни и наааасссс! :oe_137: Вече не изглеждаме малки бебешори :rolleyes: Много поздрави имате всички от Карина хаха :re_037:
PS: постнах и една стара снимка за сравнение :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1408 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 08:26 PM

Карина е станала голяма, красива дама ! А каква хубава и рунтава опашка има.......красота ! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1409 Потребителят е офлайн   Svetleto - HUSKYLOVE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 10:45 PM

Здравейте :)

пиша от името на една моя добра приятелка с развъдник за Японски акити - http://akita-hachimantai.com/. В момента са се родили кученца, като е останала една много красива женска. Продава се за домашен любимен, здрава и с много добър темперамент. В момента е на 2 месеца, червен цвят, като в цената са включени всички необходими ваксини, микрочип и родословието.

Ако имате интерес към кученцето можете да пишете на akita.hachimantai@gmail.com - този е-мейл :)
Ще се радваме това прекрасно кученце да си осигури дом с любящи стопани !!! ::)
User's Signature

Качена снимка

www.svetla-handling.com

#1410 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 03:29 PM

Хораааа, в петък имаме час за кастрация! :ud_009: Моля стискайте палци всичко да мине нормално и да се възстанови бързо :))

ПС: Доста съм притеснена!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема