А може би Норт фейс е виждала на наша територия основно Американските акити? Щот японки са голяма рядкост.... да не кажа че са 20 кучета за цяла БГ...
Аз съм се замислила издълбоко, но не виня вносителите и агенцията от която съм го купила, по простата причина, че като влезеш в интернет информация за акитите в БГ НЯМАААА, няма развъдник, няма вносители, има ФОРУМИ, ами аз като станах собственик, тогава опрях до форума..а първият сайт, който ти предлага акита е техният
И моята акита е истинска акита...независимо дали е с клепнало ухо (моя вина) и независимо дали има експортно родословие (пак моя вина) След като за определена такса могат да ми издадат такова, значи моята акита е истинска по всяка вероятност?
Отговаря на всички критерии на FCI които са описани...така че дали е братче на тоз, или на онзи, няма никакво значение, пак е АКИТА.
Когато се осигури он-лайн пазар на акити с изключение на този сайт, тогава можете да говорите за замисляне, за документи, за родословия, и прочие... съжалявам...
Пожелавам успех на всеки, който реши да си вземе акита от БГ, което няма да се случи в скоро време...