Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1751 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2011 - 09:36 AM

Показване на мнениетоPetq Pesheva, в 29 June 2011 - 08:38 AM, написа:

Здравейте и добре дошли в отбора на акитите,разкажете ни малко повече за кученцето,то имали дукоменти?Относно ушичките до колкото си спомням изправят ги към 4/5 месец. Eто и една снимка на малки бебенца от тази порода

Здравейте,кученцето няма документи все още, водих го на лекар каза че като направи 46-47 дена тоест към понеделник да му се бие ваксина и тогава ще му се направят и документи,но искам да попитам как мога да разбера нали е чиста породата,защото ушите са му прекалено клепнали сега? :)
User's Signature

Качена снимка

#1752 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:46 AM

Показване на мнениетоtacheto, в 28 June 2011 - 05:55 PM, написа:

Здравейте,вчера си взех едно куче акита но несъм сигурен нали е чистокръвно!То е на месец и 12 дена с подвита опашка но с клепнали уши.Искам да попитам в кой месец си вдигат ушите и има ли шанс да останат така

Дали едно куче е "чистокръвно" се удостоверява единствено с родословие! Дали е акита или не във вашият случай няма никакво значение, защото малкият сладур е вече ваш! Така, че обичайте го и се грижете добре за него!
От къде го купихте ?
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1753 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:18 AM

Прикачена снимка

Все още се търсят Много-ентусиазирани желаещи да имат Американска Акита и разполагащи с нужните условия.

#1754 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 June 2011 - 09:46 AM, написа:

Показване на мнениетоtacheto, в 28 June 2011 - 05:55 PM, написа:

Здравейте,вчера си взех едно куче акита но несъм сигурен нали е чистокръвно!То е на месец и 12 дена с подвита опашка но с клепнали уши.Искам да попитам в кой месец си вдигат ушите и има ли шанс да останат така

Дали едно куче е "чистокръвно" се удостоверява единствено с родословие! Дали е акита или не във вашият случай няма никакво значение, защото малкият сладур е вече ваш! Така, че обичайте го и се грижете добре за него!
От къде го купихте ?

Не сме го купували един приятел от моя клас ми го даде,но ми се иска да стане като истинска акита като порасне
User's Signature

Качена снимка

#1755 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:04 AM

Привет на всички! Чета ви с удоволствие и ви се радвам!

tacheto - а този твой приятел, който ти го е дал откъде го е взел? Или са му се родили? Или просто го е намерил? Извинявай, че така те питам, но подаваш доста оскъдна информация, а да се оприличи куче на 1 месец по снимка с някоя от породите е предизвикателство дори за велики познавачи, камо ли за нас - любители и стопани. Въпреки че притежаваме една порода кучета, ако разгледаш всички снимки из темата, ще забележиш че се различават и по ръст, и по цвят, и по нрав. :md_064:

Петя - относно ловния характер. Както многократно казах - това е до нрава на самото куче. Породата като цяло е произлязла от Моногатари, които са били древни кучета за лов на дивеч, включително Черна Азиатска мечка, лосове и т.н. Моят Хачи си е ловна трътка :ab_041: - души кокошки, гони гълъби, бесува по кучетата, а за котки - тази дума пред него не се изговаря :ab_041: , почва да се върти като обезумял, да души и да се оглежда... Но това не означава, че всички акити са такива. Твоята Химера, а доколкото разбирам и красавеца Кай са изключително кротки и социализирани, така че просто - нрав на кучето, който се оформя и от стопанина...

The Dogs friend - божеее, завиждам му! Къде сте?! Страшно добре изглежда, още повече на празен плаж сигурно полудява от игра... къпе ли се с удоволствие?! Защото моя Хачо е като котка - хич недолюбва водата... :ab_041:
Охооо, гледам и вие сте със строг нашийник (шипове). Моя иначе няма удържане...ама много му скапва козината около врата...
Пази го да не си заравя много главата в пясъка, че правят конюктивит! Изчипкайте се и заради нас!!!

korbac - Тези тримцата ли останаха? Малии, не ти завиждам, да ти кажа, породата е слабо разпространена, а и забелязвам че хората май в последно време изобщо не желаят да се ангажират, та камо ли с кучета...пиши обяви в нета, питай агенции или зоо-магазини. Дано намериш по-скоро, че ако се привържат - не те виждам....
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1756 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:10 AM

На този мой приятел му се родиха тези кученца и ми ги даде,и на това опашката му е подвита като на акитите и това ме кара да мисля че има нещо общо с тях но не знам
User's Signature

Качена снимка

#1757 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:42 AM

Показване на мнениетоtacheto, в 29 June 2011 - 11:10 AM, написа:

На този мой приятел му се родиха тези кученца и ми ги даде,и на това опашката му е подвита като на акитите и това ме кара да мисля че има нещо общо с тях но не знам

А на този твой приятел родителите на кученцата каква порода са?! Силно завитата опашка е белег на акитата, да. По това се различава основно от изключително приличащата на нея Лайка. Аз лично съм срещала в парка ни лайка, която първоначално обърках, защото беше 1:1 с моичкия, но после видях опашката - права. За твоето кутре е много рано да се каже още каквото и да било. Ушите ще се изправят към 4 месец, но може да клепнат пак от силен стрес. Цветът му е тъмничък, като го гледам ми мяза да е с маска, като американските акити, но това е лично мнение и не е определящо, защото както казах - не съм разбирач и професионалист.
Каквото и да е кученцето ти - то е прекрасно, сладко и е вече е твой любимец! Гледай го с любов, грижи се за него, бъди отговорен/на, защото те миличките нищо не могат да правят самички - трябва да им сложиш ядене, да ги изведеш на разходка, да ги изкъпеш, да ги нарешиш...и най-важното - много да ги обичаш!!! Можеш да си сигурен/на, че ще отвърне със стократно по-голяма любов!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1758 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 29 June 2011 - 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоtacheto, в 29 June 2011 - 11:10 AM, написа:

А на този твой приятел родителите на кученцата каква порода са?! Силно завитата опашка е белег на акитата, да. По това се различава основно от изключително приличащата на нея Лайка. Аз лично съм срещала в парка ни лайка, която първоначално обърках, защото беше 1:1 с моичкия, но после видях опашката - права. За твоето кутре е много рано да се каже още каквото и да било. Ушите ще се изправят към 4 месец, но може да клепнат пак от силен стрес. Цветът му е тъмничък, като го гледам ми мяза да е с маска, като американските акити, но това е лично мнение и не е определящо, защото както казах - не съм разбирач и професионалист.
Каквото и да е кученцето ти - то е прекрасно, сладко и е вече е твой любимец! Гледай го с любов, грижи се за него, бъди отговорен/на, защото те миличките нищо не могат да правят самички - трябва да им сложиш ядене, да ги изведеш на разходка, да ги изкъпеш, да ги нарешиш...и най-важното - много да ги обичаш!!! Можеш да си сигурен/на, че ще отвърне със стократно по-голяма любов!!!

Каквото и да е аз ще си го гледам,защото за мен е много сладичко,малко ме притеснява това,че е доста топчесто и е 4 кг а е само на 1 месец но ще се оправи :)
User's Signature

Качена снимка

#1759 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 12:15 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 29 June 2011 - 10:18 AM, написа:

Прикачен файл P1050355 (Large).JPG

Все още се търсят Много-ентусиазирани желаещи да имат Американска Акита и разполагащи с нужните условия.

Прекрасни са! Знаеш ли как ми липсват дългите разходки вечер... Има ли шанс да се запозная с тия диваци на някоя вечерна разходка или ти не ги извеждаш всичките заедно? Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1760 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоLG9, в 29 June 2011 - 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоkorbac, в 29 June 2011 - 10:18 AM, написа:

Прикачен файл P1050355 (Large).JPG

Прекрасни са! Знаеш ли как ми липсват дългите разходки вечер... Има ли шанс да се запозная с тия диваци на някоя вечерна разходка или ти не ги извеждаш всичките заедно? Качена снимка

LG9 времето не лекува, прав/а си! Вземи един от тези страхотни кучовци (на korbac) - това ще те излекува, повярвай ми! Съседите ми приспаха тяхната (която беше улична-превъзходна, но на 17 години) В деня в който отидоха да смекчат мъките й, в лечебницата имало кучило с лабрадори, които не били обгрижвани както трябва. На момента те взимат новият ми съсед - прекрасен бял лабрадор - Арес - страхотен сладур!!! И се радват, както и ние на безкрайната му грижовност и себеотдайност! След смъртта на любимата си болонка на 10 години, моя баща каза, че друго куче няма да пристъпи прага на къщата. В момента Хачи е най-голямата му слабост! Не че имаше избор... :md_064: - Хачи беше подарък за рождения ден на сина ми, но той превъзмогна и преодоля загубата със заместител. Та единият начин е да забраниш на сърцето си да обича повече...а другият - да допуснеш друго всеотдайно същество да те завладее отново... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1761 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 06:03 PM

Здравейте!Ето и от нас една бебешка снимка.Риоко на 1 мес.в ляво.

Много спокойно и добро куче,без никаква агресия към хора и животни.Само с женските питбули не се харесват взаимно.Намира често костенурки по време на разходките.Значи все пак има ловен инстинкт.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1762 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 07:42 PM

Браво на Несебърката Риоко! Тя е чудесна сладурана, както е видно от произхода и снимките й! Ловният инстинкт просто им е вроден, мила! Радвам се, че е кротка и социализирана, но имай предвид че тепърва расте и ще показва характер! Както многократно съм публикувала и казвала: и моят Хачи беше социализиран тотално в парк с много животни от много породи, но Акита пази едно: спокойни и щастливи спомени от приятелство с животни и хора от бебе. В по-голяма възраст трудно се приобщава. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1763 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 08:54 PM

Ей, страхотни сте всички ! :af_089: Радвам се, че темата напоследък е в топ 3 на посещаемост в "породи кучета"! :af_089: :af_089: :af_089:
А всичко това е благодарение на Вас ! :rc_036:
Не е необходимо породата да става много популярна, но поне да има родословни екземпляри родени в България!
И да споделя - днес бяхме с хъскито ми Норта на оценка за допускане до разплод, заведох и Химера.- много я харесаха....... :ga_082:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1764 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:55 PM

Ето една нова наша снимка - съвсем прясна, боже, колко ни се спи!!! :ab_041: Петя, честито за Нортичка, харесвам си я за снаха и така ще остане, щот другото ми сине е Касъл, надявам се скоро да се видят и 100% ще се харесат, щот ергенинът ни е уникално дружелюбен и красив! Очаквам още снимки и отзиви, ти май следиш целия форум, а?!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1765 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 07:16 AM

Мишките с мама Хера.
Качена снимка

Забелязвам, че има някои които са по-тъмни от други. Като пораснат ще бъдат ли с различен цвят? Аз си мислех, че Хера е същия цвят като Арис, но просто от слънцето е изсветляла. Както е примерно с Джек, който по принцип е тъмно кафяв, но от слънцето почервенява и изсветлява доста. Но сега като се замисля и като гледам бебетата, може би Хера си е по-светла от Арис по принцип и затова има някои бебета, които от сега са по-светлички. Права ли съм в разсъжденията си?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1766 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 07:57 AM

Показване на мнениетоxael, в 30 June 2011 - 05:16 AM, написа:

Мишките с мама Хера.
Качена снимка

Забелязвам, че има някои които са по-тъмни от други. Като пораснат ще бъдат ли с различен цвят? Аз си мислех, че Хера е същия цвят като Арис, но просто от слънцето е изсветляла. Както е примерно с Джек, който по принцип е тъмно кафяв, но от слънцето почервенява и изсветлява доста. Но сега като се замисля и като гледам бебетата, може би Хера си е по-светла от Арис по принцип и затова има някои бебета, които от сега са по-светлички. Права ли съм в разсъжденията си?

Ами, Хера съм я виждала на живо и е доста по-светра от Арис. Както и на снимките ми изглежда различно - на живо е много по-красива :smile: Като се замисля и моите момичета не са хич фотогенични..... :ab_041: Малките бебоци са страхотни и определено от двете по-светлички ще има любимият ми цвят "светла кремка"! :wub:
Да са живи и здрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1767 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 10:16 AM

Ох, Хера е разкошна просто! Много ми харесва туй мамче!!! А мишоците са страхотни! Нормално е да има различни оттенки!
User's Signature

Качена снимка

#1768 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 12:16 PM

Здравей lilianas,

На Обзор сме, тук приемат много нормално това, че си с куче и на плажа и в заведенията няма никакъв проблем.
От морето още го е страх, ще се опитам да го вкарам последния ден. Без строгия нашийник много дърпа - всичко му е интересно и трябва да се подуши, а с него марширува като войник.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1769 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 12:22 PM

Здравейте,има ли някой тук??Искам да попитам моята Тара кога трябва да я уча на команди примерно да сяда,да ляга,да си подава лапичката?Има ли определени месеци които трябва да навърши или няма значение?Мерси предварително и кученцата са страхотни просто :)
User's Signature

Качена снимка

#1770 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 12:50 PM

The Dogs friend Икона много хубави снимки - личи си, че добре си прекарвате! Внимавайте обаче с къпането в морето, казаха ми, че не се отразява добре на акитите.

tacheto възпитанието на кучето започва от момента когато го поемеш в ръцете си. Но вие сте от дни заедно така, че тепърва ще се опознавате взаимно! Разгледай много добре форума в темата Възпитание, обечение, спорт има много полезна информация, и не само това виж и Ветеринарен кабинет, темите за ваксини, обезпаритяване.........Храненето, също е много важно за подрастващите кучета - имаш много за четене.........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91