Акита
Публикувано: 23 June 2011 - 12:00 AM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 23 June 2011 - 07:49 AM
А аз да припомня и колко е прекрасна мама Хера (Ava Aiko)

Ето и едно клипче с нея и наще диваци
Публикувано: 23 June 2011 - 10:52 AM
lilianas, в 22 June 2011 - 10:00 PM, написа:
От доста време се ровя в нета за да намеря таблица за допустимите килограми и височина при холката по месеци, но никъде не намерих. Освен стандарта на приключил разтеж нищо друго не открих, а той е :
мъжки екземпляри
Височина при холката 67 см.
Тегло 35-50 кг.
женски екземпляри
Височина при холката 61 см.
Тегло 30-45 кг.
Има толеранс +/-3 см. при височината, но това са най-добрите размери
Снощи се опитах да измеря Химера 58-59 см. е височината при холката, килограмите не ги знам, май са около 25 кг.
Поздрави !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 23 June 2011 - 07:28 PM
Петя Кръстева, в 23 June 2011 - 10:52 AM, написа:
От доста време се ровя в нета за да намеря таблица за допустимите килограми и височина при холката по месеци, но никъде не намерих. Освен стандарта на приключил разтеж нищо друго не открих, а той е :
мъжки екземпляри
Височина при холката 67 см.
Тегло 35-50 кг.
женски екземпляри
Височина при холката 61 см.
Тегло 30-45 кг.
Има толеранс +/-3 см. при височината, но това са най-добрите размери
Снощи се опитах да измеря Химера 58-59 см. е височината при холката, килограмите не ги знам, май са около 25 кг.
Поздрави !
Леле,кога е станала 59 сантиметра Химера.
Поздравления за първите българчета акити.
Публикувано: 24 June 2011 - 03:14 PM

И една много нежна и женствена според мен мома, пак от там:
Публикувано: 27 June 2011 - 05:38 AM
BAYO, в 27 June 2011 - 12:30 AM, написа:
eskimo river kennel
Публикувано: 28 June 2011 - 11:39 AM
Публикувано: 28 June 2011 - 01:04 PM
piron45, в 28 June 2011 - 09:39 AM, написа:
Здравейте !
Химера си е пазач на територията /апартамента/ от много малка, съседите не ми говорят напоследък
През уикенда бяхме в провинцията да берем вишни в двора на градината ни. Трима сме се качили на вишната и берем, а кучето на майка ми най-нахално яде вишни от кофата, а по земята има колкото искаш...... Изгоних я на два пъти, а тя продължава да си ги вади от кофата....тогава Химера застана до кофите и не и позволи да се доближи повече до тях
Ах, тези кучета не престават да ме изненадват ?!?!? Та и постъпката на вашата Тара не е нищо ново. В темата на "аляски маламут" скоро четох за маламут ухапал клошар, който е нападнал стопанката ......! Иначе и Норта напада животни, имаме много жертви - котки, гущери, гълаби, плъхове, мишки, цяло агне - в неделя се опита със зъби да счупи черубката на костенурката, която си намери в двора ?!?Химера не проявява никава агресия към животни, а само любопитство. Затова ми е чудно как навремето са ги използвали за лов ?!?!
Норта никога не мога да я контролирам напълно, но от първичността и дивотията и може да се очаква и неочакваното. Например при земетресение винаги се опитва да ни изкара навън. Ех, ако можеха да говорят ?!?!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 28 June 2011 - 02:27 PM
Дизел, в 28 June 2011 - 11:38 AM, написа:
Не разбирам от лов, но акита според мен няма ловния инстинкт на хъскито. Това е мое лично мнение и наблюдение върху породите - дори един потребител в друг форум е решил да си купи акита, която да използва за лов ?!?! За мен акита ину е добър придружител и приятел ! Дано се регистрира по-късно тук и да сподели наблюденията си за породата като ловна.
Предците на акита ину са били т. нар. матаги ину. Това куче се е срещало в планината Одате от 8-ми век и се е използвало за лов на мечки и глигани. Историята на акита всъщност започва от времето на Едо (17 век), когато ловните забави са прекратени и се появила необходимостта от служебно стражево куче.
Така през 18 век акита ину от селските колиби се заселил в дворците на японските велможи. Тази промяна в класовата принадлежност станала благодарение на закона на върховния главнокомандващ генерал Цунайоши, според който човек, който убие или даже удари акита, е подлежал на строго наказание. Очевидно това допринесло много за развитието на породата. Освен това акита се е считал за символ на щастие и процъфтяване на семейството. Това съответствало на религиозните порядки на тогавашното време.
По-късно, когато в епохата Мейхи (1868-1912) на мода били кучешките боеве, започнали да кръстосват акита отначало с шикоку ину, бойна порода, от която впоследствие произлязла тоза ину. Едновременно протичало дейно преливане на кръв от молосоидни кучета – санбернари, английски мастифи, немски догове, чийто внос от Европа станал все по-усилен. Така новият акита се е различавал от предците си с по-мощното телосложение и характерното наклонено поставяне на ушите.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Вход

Горе
Цитиране +