piron45, в 28 June 2011 - 09:39 AM, написа:
Петя , страхотни снимки. Я сподели, Химера започна ли да се проявява като пазач. Всички знаем че Хъскито не става за пазач, но Акита е нещо по друго. Макар че дъщерята ми разказа за един интересен случай. При разходка с Хъскито в гората я срещнало някакво друго куче, което проявило агресия към дъщерята. В това време Тара / хъскито/ била някъде по настрани / в гората я оставяме да си тича свободна/ и само като чула че другото куче ръмжи срещу дъщерята се стрелнала и застанала между нея и ръмжащото куче. Започнала да се зъби зверски докато другото куче не си тръгнало. Иначе обикновено е дружелюбна и иска да си играе с всеки и всичко около нея. Само я пазим от пасящи животинки че много ги налита.
Здравейте !
Химера си е пазач на територията /апартамента/ от много малка, съседите не ми говорят напоследък

Иначе е много дружелюбна с други кучета засега, с хора е в избирателна позиция - тя преценява кой да подуши, на кой да се погали, а на други директно ги лае.......Страхотни кучета са - спор няма! Много спокойни и интелигентни същества

И най-важното за сега с Норта са приятелки, дори се чувства несигурна, когато е без нея. Доста ме бяха наплашили в началото, че няма да могът да съжителстват заедно.
През уикенда бяхме в провинцията да берем вишни в двора на градината ни. Трима сме се качили на вишната и берем, а кучето на майка ми най-нахално яде вишни от кофата, а по земята има колкото искаш...... Изгоних я на два пъти, а тя продължава да си ги вади от кофата....тогава Химера застана до кофите и не и позволи да се доближи повече до тях

.........Останахме изумени ! Беше много сладка - нямаше как да я снимам......
Ах, тези кучета не престават да ме изненадват ?!?!? Та и постъпката на вашата Тара не е нищо ново. В темата на "аляски маламут" скоро четох за маламут ухапал клошар, който е нападнал стопанката ......! Иначе и Норта напада животни, имаме много жертви - котки, гущери, гълаби, плъхове, мишки, цяло агне - в неделя се опита със зъби да счупи черубката на костенурката, която си намери в двора ?!?Химера не проявява никава агресия към животни, а само любопитство. Затова ми е чудно как навремето са ги използвали за лов ?!?!
Норта никога не мога да я контролирам напълно, но от първичността и дивотията и може да се очаква и неочакваното. Например при земетресение винаги се опитва да ни изкара навън. Ех, ако можеха да говорят ?!?!